﷽؛
#حضرتاماممحمدباقر علیهالسلام :
" ما كودكان خود را هنگامی که پنجسالهاند به نماز امر میکنیم ؛ ولے شما كودكانتان را هنگامی که هفتساله شدند ، به نماز امر كنيد ".
#احکام_و_مسائل_شرعے
🔸ختنه پسران
🔻سوال : آیا ختنه کردن واجب است؟
🔺جواب : ختنه ی پسران واجب است و شرط صحت طواف در حج و عمره می باشد و اگر تا بعد از بلوغ به تأخیر بیفتد، بر خود آنان واجب است که ختنه کنند.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
﷽؛
🚨 علّت ختنه کودکان
📝 پرسش : چرا کودکان را بعد از زمان پیامبر ختنه کردند و این امر خداوند است .مگر در چیزی که خداوند آفریده ایرادی هست. پیامبران قبلی که ختنه نمیشدند؟
📖 پاسخ : اولاً در شرایع سابق نیز ختنه بوده است و ثانیاً خداوند این عضو را آفریده که در دوران جنینی آن قسمت از جنین را حفظ کند و پس از تولد عضو زایدی محسوب می شود مانند بند ناف بچه که پس از تولد بریده می شود.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
✅ پرسش:
سرچشمه ی آب زمزم کجاست؟ الان هنوز آب دارد؟
🌺 پاسخ:
زمزم، چاهی مشهور واقع در مسجدالحرام در فاصله ۲۱ متری شرقِ کعبه است. این چاه، بنابر روایات، در آغاز، چشمهای بوده که به لطف خداوند برای حضرت اسماعیل جاری شده است. پیامبر اکرم (ص) آب آن را برترین آبهای زمین و شفابخش خوانده است.
🍀 این چاه در آغاز، منبع تأمین آب مکه بود و پس از آن چاههای دیگری در مکه و اطراف آن ایجاد شد. این آب همواره نزد مردم مکه قِداسَت و اهمیت فراوانی داشته است. آنان مردگان خود را با آب زمزم غسل میدادند و خود مقید به استفاده و نوشیدن از آن بودند.
🔺در حال حاضر آب آن توسط پمپ از طریق لولهکشی به زائرین میرسد و بسیاری از آنها این آب را به عنوان سوغات با خود میبرند.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
﷽؛
#حج
" عملی عبادی در اسلام ، به معنای سفر به شهر مکه و زیارت خانه کعبه و انجام دادن اعمال عبادی مخصوص . حج افزون بر بُعد عبادی دارای ابعاد اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی نیز هست و از مهمترین شعائر اسلام به شمار میرود . رفتن به سفر حج ، بر هر مسلمان فقط یک بار واجب است . عقل ، بلوغ ، حریت و استطاعت ، شروط وجوب حجاند . حج واجب بر سه گونه است : قِران ، اِفراد و تَمَتُّع که در سه ماه شوال ، ذی قعده و ذی حجه انجام میشود . مناسک حج عبارتاند از احرام ، وقوف در عرفات ، وقوف در مشعر ، رفتن به سرزمین منا ، رمی جمرات ، سعی بین صفا و مروه ، طواف نساء و نماز طواف نساء ، طواف زیارت ، نماز طواف و قربانی . مراسم حج بزرگترین اجتماع مسلمانان است . گروههایی از همه فرقههای اسلامی در ایام حج در مکه گرد هم میآیند .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🍃 سه آواز محبوب خدا است 🍃
✨(عَنِ النَّبِیِّ صَلّی اللّهُ عَلَیهِ وَ آلِه : اِنَّ اللّهَ تَعٰالیٰ یُحِبُّ ثَلٰاثَةَ اَصْوٰاتٍ : صَوْتَ الدّیکِ ، وَ صَوْتَ قٰارِیِٔ الْقُرْآنِ ، وَ صَوْتَ الَّذیٖنَ یَسْتَغْفِرُونَ بِاْلأَسْحٰارِ )✨
💐 از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله روایت شده که فرمودند : خداوند متعال سه آواز را دوست دارد : 💐
🔑۱- آواز خروس .
🔑۲- آواز قرآن خوان (که با صدای خوب میخواند).
🔑۳- آواز کسانی که در سحرگاهان استغفار میکنند .
✅ آدرس : الحیاة ، نقل از بحار الأنوار ، جلد92 صفحه19
💦 @Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 خلقت حوّا
📝 پرسش : حوّا (همسر آدم) از چه چیزى خلق شد؟
#پاسخ_اجمالی
در آیه ابتدایی سوره نساء، خداوند از خلقت حوا سخن می گوید. برخی از مفسران جمله «خَلَقَ مِنْها زَوْجَها» را این گونه تفسیر کردند: حوا از یکى از دنده هاى آدم آفریده شده است. این تفسیر از سوی امام صادق(ع) مردود دانسته، و تصریح گردیده که حوا از باقى مانده خاک آدم آفریده شده است. در آیات دیگر قرآن این مفهوم بیان شده که خداوند همسر حضرت آدم(ع) را از جنس او(جنس بشر) آفرید و نه از اعضای بدن او، و همچنین تکثیر نسل انسان، تنها از طریق آدم و همسرش صورت گرفته، و موجود ثالثى در آن دخالت نداشته است.
#پاسخ_تفصیلی
خداى متعال در آیه1 سوره«نساء» مى فرماید : (همسر او را از جنس او خلق کرد)؛ «وَ خَلَقَ مِنْها زَوْجَها».
بعضى از مفسران از این تعبیر، چنین فهمیده اند که: همسر آدم، «حوّا» از بدن آدم آفریده شده، و پاره اى از روایات غیر معتبر را که مى گوید: «حوا از یکى از دنده هاى آدم آفریده شده»(1) شاهد بر آن گرفته اند.
در فصل دوم از «سِفر تکوین» تورات نیز به این معنى تصریح شده است.(2)
ولى با توجه به سایر آیات قرآن هر گونه ابهامى از تفسیراین آیه برداشته مى شود و معلوم مى شود: منظور از آن این است که خداوند همسر او را از جنس او (جنس بشر) آفرید.
در آیه21 سوره«روم» مى خوانیم: «وَ مِنْ آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْها»؛ (از نشانه هاى قدرت خدااین است که همسران شما را از جنس شما آفرید تا به وسیله آنها آرامش بیابید).
و در آیه72 سوره«نحل» مى فرماید: «وَ اللهجَعَلَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً»؛ (خداوند همسران شما را از جنس شما قرار داد).
روشن است که در این آیات مى خوانیم:
«همسران شما را از شما قرار داد» معنى آن این است که از جنس شما قرار داد، نه از اعضاى بدن شما.
و طبق روایتى که از امام باقر(علیه السلام) در تفسیر«عیاشى» نقل شده، خلقت حوا از یکى از دنده هاى آدم، شدیداً تکذیب شده و تصریح گردیده که حوا از باقى مانده خاک آدم آفریده شده است.(3)
سپس در جمله بعد مى فرماید: (خداوند از آدم و همسرش، مردان و زنان فراوانى به وجود آورد)؛ «وَ بَثَّ مِنْهُما رِجالاً کَثیراً وَ نِساءً».(4)
از این تعبیر استفاده مى شود: تکثیر نسل فرزندان آدم تنها از طریق آدم و همسرش صورت گرفته است و موجود ثالثى در آن دخالت نداشته است.(5)
✍ پی نوشت:
🍃 (1). «من لایحضره الفقیه»، جلد 3، صفحه 380 و جلد 4، صفحه 326، انتشارات جامعه مدرسین؛ «وسائل الشیعه»، جلد 26، صفحات 287 و 288، چاپ آل البیت؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحه 100 و جلد 46، صفحه 352 و جلد 56، صفحه 93 و... .
🍃 (2). در «سفر پیدایش»، باب دوم، شماره 21 و 22 مى خوانیم: «و خداوند خدا خوابى گران بر آدم مستولى گردانید تا بخفت و یکى از دنده هایش را گرفت و گوشت در جانش پر کرد * و خداوند خدا آن دنده را که از آدم گرفته بود زنى بنا کرد و وى را به نزد آدم آورد».
🍃 (3). تفسیر «عیاشى»، جلد 1، صفحه 216، چاپخانه علمیه تهران، 1380 هـ ق؛ «من لایحضره الفقیه»، جلد 3، صفحات 379 و 380 و جلد 4، صفحات 326 و 327، انتشارات جامعه مدرسین؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحات 116، 220، 221 و 222.
🍃 (4). سوره نساء، آیه 1.
🍃 (5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ چهل و دوم، ج 3، ص 314.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#حتماً_بخوانید
🚨 معمار خانه کعبه
📝 پرسش : خانه کعبه توسّط چه کسى ساخته شد؟
📖 پاسخ اجمالی : از آیات مختلف قرآن، استفاده مى شود که خانه کعبه از زمان آدم(ع) بر پا شده بود؛ در آیه 37 سوره «ابراهیم» از قول ابراهیم(ع) مى خوانیم:
«پروردگارا! بعضى از فرزندانم را در این سرزمین خشک و سوزان در کنار خانه اى که حرم تو است سکونت دادم».
این آیه گواهى مى دهد وقتی ابراهیم(ع) با فرزندش اسماعیل(ع) و همسرش به «مکّه» آمدند اثرى از کعبه وجود داشت.
تعبیرى که در آیه 127 سوره «بقره» به چشم مى خورد نیز، همین معنى را مى رساند آنجا که مى گوید:
«... ابراهیم و اسماعیل پایه هاى خانه (کعبه) را بالا مى بردند، و ...».
📖 پاسخ تفصیلی : از آیات مختلف قرآن، احادیث و تواریخ اسلامى به خوبى استفاده مى شود که خانه کعبه پیش از ابراهیم(علیه السلام)، حتى از زمان آدم(علیه السلام) بر پا شده بود، در آیه37 سوره «ابراهیم» از قول این پیامبر بزرگ مى خوانیم:
«رَبَّنا اِنِّی اَسْکَنْتُ مِنْ ذُرِّیَّتی بِواد غَیْرِ ذی زَرْع عِنْدَ بَیْتِکَ الْمُحَرَّم»؛
(پروردگارا! بعضى از فرزندانم را در این سرزمین خشک و سوزان در کنار خانه اى که حرم تو است سکونت دادم).
این آیه گواهى مى دهد موقعى که ابراهیم(علیه السلام) با فرزند شیرخوارش اسماعیل(علیه السلام) و همسرش به سرزمین «مکّه» آمدند اثرى از خانه کعبه وجود داشته است.
در آیه96 سوره«آل عمران» نیز مى خوانیم:
«اِنَّ اَوَّلَ بَیْت وُضِعَ لِلنّاسِ لَلَّذی بِبَکَّهَ مُبارَکاً»؛
(نخستین خانه اى که به منظور پرستش خداوند براى مردم ساخته شد، در سرزمین مکّه بود).
مسلّم است پرستش خداوند و ساختن مرکز عبادت از زمان ابراهیم(علیه السلام) آغاز نگردیده بلکه قبلاً و حتى از زمان آدم(علیه السلام) بوده است.
اتفاقاً تعبیرى که در آیه127 سوره«بقره» به چشم مى خورد نیز، همین معنى را مى رساند آنجا که مى گوید:
(به یاد آورید هنگامى که ابراهیم و اسماعیل پایه هاى خانه (کعبه) را بالا مى بردند، و مى گفتند:
پروردگارا! از ما بپذیر تو شنوا و دانائى)؛
«وَ اِذْ یَرْفَعُ اِبْراهیمُ الْقَواعِدَ مِنَ الْبَیْتِ وَ اِسْماعیلُ رَبَّنا تَقَبَّلْ مِنّا اِنَّکَ اَنْتَ السَّمیعُ الْعَلیمُ».
این تعبیر، مى رساند شالوده هاى خانه کعبه وجود داشته و ابراهیم و اسماعیل(علیهما السلام) پایه ها را بالا بردند.
در خطبه معروف «قاصعه» از «نهج البلاغه» نیز مى خوانیم:
«اَ لا تَرَوْنَ اَنَّ اللهسُبْحانَهُ اِخْتَبَرَ الاَوَّلِینَ مِنْ لَدُنْ آدَمَ(علیه السلام) اِلَى الآْخِرِینَ مِنْ هذَا الْعالَمِ بِاَحْجَار... فَجَعَلَها بَیْتَهُ الْحَرام... ثُمَّ اَمَرَ آدَمَ(علیه السلام) وَ وَلَدَهُ اَنْ یَثْنُوا اَعْطافَهُم نَحْوَه...»؛
(آیا نمى بینید خداوند مردم جهان را از زمان آدم تا به امروز، به وسیله قطعات سنگى امتحان کرده است...، و آن را خانه محترم خود قرار داده...، سپس به آدم و فرزندانش دستور داد که به گرد آن طواف کنند).(1)
کوتاه سخن این که آیات قرآن و روایات، این تاریخچه معروف را تائید مى کند که خانه کعبه نخست به دست آدم(علیه السلام) ساخته شد،(2) سپس در طوفان نوح(علیه السلام) فرو ریخت،(3) و بعد به دست ابراهیم(علیه السلام) و فرزندش اسماعیل(علیه السلام) تجدید بنا گردید.(4). (5)
✨ پی نوشت:
🍃 (1). «نهج البلاغه»، خطبه 192 (خطبه قاصعه)؛ «کافى»، جلد 4، صفحه 199 (دار الکتب الاسلامیة)؛ «وسائل الشیعه»، جلد 11، صفحه 11، حدیث 14117؛ «بحار الانوار»، جلد 6، صفحه 114، حدیث 11، و جلد 14، صفحه 469.
🍃 (2). «مستدرک»، جلد 9، صفحه 374، حدیث 11109؛ 1، و جلد 10، صفحه 147، حدیث 117221؛ «بحار الانوار»، جلد 11، صفحه 179، و جلد 96، صفحه 203.
🍃 (3). «بحار الانوار»، جلد 10، صفحه 79، و جلد 54، صفحه 64؛ «شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید»، جلد 13، صفحه 162 (کتابخانه آیة الله مرعشى نجفى)؛ «عیون اخبار الرضا(علیه السلام)»، جلد 1، صفحه 244 (انتشارات جهان).
🍃 (4). «شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید»، جلد 13، صفحه 162 (کتابخانه آیة الله مرعشى نجفى)؛ «کافى»، جلد 4، صفحات 202، 203 و 205 (دار الکتب الاسلامیة)؛ «من لایحضره الفقیه»، جلد 2، صفحه 232 (انتشارات جامعه مدرسین)؛ «بحار الانوار»، جلد 12، صفحات 93، 94 و 96.
🍃 (5). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دار الکتب الإسلامیه، چاپ پنجاه و پنجم، ج 1، ص 519.
💢 #بسیار_ویژه 💢
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌸🌼 حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
در چهار مركز، انسان مسافر می تواند نمازش را تمام بخواند:
🍃 مركز الوهيت و خداپرستی : مكه
🍃 مركز نبوّت : مسجد پيامبر «صلی الله علیه و آله» در مدينه
🍃 مركز ولايت: مسجد كوفه
(محل حکومت امیرالمؤمنین «علیه السلام» و امام زمان «عَجّلَ اللهُ تَعالی فَرجهُ الشّریف»)
🍃 مركز شهادت: حرم امام حسين «علیه السلام»
📚 پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص 44
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔵نگاه به صورت والدین ثواب حجّ را دارد؟
🔻پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند :
هیچ فرزند نیکوکاری نیست، مگر آنکه هر گاه به پدر و مادرش با رحمت و دلسوزی بنگرد، برای او در مقابل هر نگاهی ثواب حجّ قبول شده ای باشد.
عرض کردند :
ای رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) اگر چه روزی صد بار به آنها نگاه کند ؟
فرمود :
آری، خداوند بزرگ تر و پاک تر است .
✍مشکاة الأنوار،صفحه ۲۸۲
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💐 پیامبر اکرم (ص) فرمودند :
"کسی که پای مادرش را ببوسد، مثل این است که آستانه کعبه را بوسیده است."
🔑(گنجینه جواهر)🔑
💐 و نیز فرمودند :
"هر کس پیشانی مادر خود را ببوسد ، از آتش جهنم محفوظ خواهد ماند."
🔑(نهج الفصاحة)🔑
💐 در شأن و منزلت مقام مادران همین بس که پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) فرموده اند :
"بهشت زیر پای ایشان است"
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#سپر_مؤمن
🔹حضرت امیرالمؤمنین علی "علیهالسلام" فرمودند :
«الدُّعَاءُ تُرْسُ الْمُؤْمِنِ وَ مَتَى تُكْثِرْ قَرْعَ الْبَابِ يُفْتَحْ لَك»
" دعا سپر مؤمن است ، و هرگاه بسيار درى را كوبيدى بهروى تو باز میشود ".
📚 کافی، ج2، ص468، ح4
✅ بهدست کردن انگشتر طلا توسط مردان
🌺 سؤال : بهدست کردن انگشتر طلا توسط مردان بهخصوص در نماز چه حکمی دارد؟
🌸 جواب : بهدست کردن انگشتر طلا برای مردان در هیچ حالی جایز نیست و نماز با آن هم بنا بر احتیاط واجب ، باطل است.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
#بسیار_ويژه_خواندنی
﷽؛
▪️اِنْ کُنْتَ باکِیاً لِشَیءٍ فَابْکِ لِلْحُسَیْنِ...▪️
⚫️ قالَ الرّضا علیه السّلام: فَعَلى مِثْلِ الْحُسَینِ فَلْیَبْکِ الْباکُونَ فَاِنَّ البُکاءَ عَلَیهِ یَحُطُّ الذُّنُوبَ الْعِظامَ. (بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۸۴)
🔹امام رضا علیه السّلام فرمود :
" گریه کنندگان باید بر کسى همچون حسین علیه السّلام گریه کنند ، چرا که گریستن براى او ، گناهان بزرگ را فرو مى ریزد ".
⚫️ قالَ الصّادقُ علیه السّلام: نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنا تَسْبیحٌ وَ هَمُّهُ لَنا عِبادَةٌ وَ کِتْمانُ سِرّنا جِهادٌ فى سَبیلِ اللّهِ. ثَمَّ قالَ اَبُو عَبدِاللّهِ علیه السّلام: یَجِبُ اَنْ یُکْتَبَ هذا الْحَدیثُ بِالذَّهَبِ.
(امالى شیخ مفید، ص ۳۳۸)
🔸امام صادق علیه السّلام فرمود :
" نَفَس کسى که بخاطر مظلومیّت ما اندوهگین شود ، تسبیح است و اندوهش براى ما ، عبادت است و پوشاندن راز ما جهاد در راه خداست . سپس فرمود : این حدیث را باید با طلا نوشت !
⚫️ قالَ الصّادقُ علیه السّلام: اَرْبَعَةُ الافِ مَلَکٍ عِنْدَ قَبْرِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام شُعْثٌ غُبْر ٌیَبْکُونَهُ اِلى یَوْمِ القِیامَةِ.
(کامل الزیارات، ص ۱۱۹)
🔺امام صادق علیه السّلام فرمود :
" چهار هزار فرشته نزد قبر سیدالشهدا علیه السّلام ژولیده و غبارآلود ، تا روز قیامت بر آن حضرت مى گریند ".
⚫️ قالَ الرّضا علیه السّلام: یَا ابنَ شَبیبٍ! اِنْ کُنْتَ باکِیاً لِشَئٍ فَاْبکِ لِلْحُسَیْنِ بْنِ عَلىّ بْنِ اَبى طالبٍ علیهما السّلام فَاِنَّهُ ذُبِحَ کَما یُذْبَحُ الْکَبْشُ.
(بحارالانوار، ج ۴۴، ص ۲۸۶)
🔻امام رضا علیه السّلام به ریّان بن شبیب فرمود :
" اى پسر شبیب ! اگر بر چیزى گریه مى کنى، بر حسین بن على بن ابى طالب علیهما السّلام گریه کن ، چرا که او را مانند گوسفند سر بریدند ".
⚫️ قالَ الصّادقُ علیه السّلام: لِکُلّ شَیْئٍ ثَوابٌ اِلا الدَمْعَةٌ فینا.
(جامع احادیث الشیعه، ج ۱۲، ص ۵۴۸)
🔺امام صادق علیه السّلام فرمود :
" هر چیزى پاداش و مزدى دارد ، مگر اشکى که براى ما ریخته شود (که چیزی با آن برابری نمی کند و ثواب بی اندازه دارد) .
⚫️ قالَ الصّادقُ علیه السّلام: ما مِنْ عَیْنٍ بَکَتْ لَنا اِلاّ نُعِّمَتْ بَالنَّظَرِ اِلَى الْکَوْثَرِ وَ سُقِیَتْ مِنْهُ.
(جامع احادیث الشیعه، ج ۱۲، ص ۵۵۴)
▪️امام صادق علیه السّلام فرمود :
" هیچ چشمى نیست که براى ما بگرید ، مگر اینکه برخوردار از نعمتِ نگاه به کوثر مى شود و از آن سیرابش مى کنند ".
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
✅ خمس جایزه
📝 سؤال : آیا به جایزه هایی که توسط بانکها و صندوق های قرضالحسنه به افراد پرداخت می شود، خمس تعلّق می گیرد یا خیر؟
📖 جواب : خمس در جایزه ها و هدیه ها واجب نیست.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 اگر کسی تا به حال خمس نداده ، باید چه کار کند ؟
#حضرت_استاد_وحیدپور
﷽؛
یاد گرفتن #احکامخدا واجب است
👈 رو به قبله بودن #سهصورت دارد :
1⃣ #واجب مانند رو به قبله خواندن نماز ، رو به قبله كردن محتضر ، دفن ميت ، نماز ميت ، ذبح حيوانات ، خواندن سجده سهو و تشهد فراموش شده و ...
2⃣ #مستحب مانند رو به قبله بودن در همه حالات مخصوصاً هنگام خواندن قرآن و اذان و اقامه .
3⃣ #حرام مانند رو به قبله بودن هنگام دستشويى ، مگر به هنگام ضرورت .
#مسأله
احتياط واجب آن است كه بچه را در وقت تخلى رو به قبله و پشت به قبله ننشانند ولى اگر خود بچه بنشيند جلوگيرى از او واجب نيست .
📚 کتاب احكام دو دقيقه اى؛ محمود اکبری؛ صفحه 27
#أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی #مُحَمَّدٍ وَ #آلِمُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛
✅ تشهد فراموش شده
📝 سؤال : در صورت فراموشی تشهد و یادآوری در ابتدای رکعت سوم وظیفه مکلّف چیست؟
📖 جواب : در فرض مذکور باید نشسته و تشهد خوانده شود و بعد از آن بقیه نماز انجام شود.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_امام_خامنه_ای
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
زن بیمار و حضرت عباس.mp3
1.85M
🚨 #بسیار_ویژه_شنیدنی
✨ زن بیمار و حضرت عباس {علیه السلام}
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 جهل به فتوای مرجع تقلید
📝 سؤال : شخصی از فتوای امام(قدّس سرّه) در مورد اینکه تهران از بلاد کبیره است، مطلع نبوده و پس از پیروزی انقلاب اسلامی به فتوای امام(قدّس سرّه) علم پیدا کرده است، نماز و روزه ای را که به نحو متعارف به جا آورده، چه حکمی دارد؟
📖 جواب : اگر در حال حاضر بر تقلید امام(قدّس سرّه) در آن مسأله باقی باشد، واجب است که اعمال گذشته اش را که با فتوای امام(قدّس سرّه) منطبق نیست، تدارک نماید، به این معنی که نمازهایی را که به جای شکسته، تمام خوانده بهصورت شکسته قضا کند و روزه هایی را که در حال مسافرت گرفته است، قضا نماید.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
🚨 خدای گنهکاران
🔹روزی حضرت موسی (علیه السلام) در کوه طور، هنگام مناجات عرض کرد :
🔸ای پروردگار جهانیان !
🔹جواب آمد : لبیک !
🔸سپس عرض کرد : ای خدای اطاعت کنندگان !
🔹جواب آمد : لبیک !
🔸سپس عرض کرد : ای پروردگار گناه کاران !
🔹موسی (علیه السلام) شنید : لبیک ، لبیک ، لبیک !
🔸حضرت موسی (علیه السلام) عرض کرد : خدایا ! حکمتش چیست که تو را به بهترین اسامی صدا زدم ، یک بار جواب دادی ؛ اما تا گفتم : ای خدای گنهکاران ، سه مرتبه جواب دادی ؟
🔹خداوند فرمود : ای موسی ! عارفان ، به معرفت خود و نیکوکاران به کار نیک خود و مطیعان به اطاعت خود اعتماد دارند ؛ اما گنهکاران جز فضل من پناهی ندارند . اگر من هم آنها را از درگاه خود نا امید کنم ، به درگاه چه کسی پناهنده شوند .
📚 قصص التوابین، ص198
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🚨 چهار نفر از یاران امام مهدی علیه السلام از پیامبران خواهند بود :
1⃣ حضرت عیسی علیه السلام
2⃣ حضرت ادریس علیه السلام
3⃣ حضرت خضر علیه السلام
4⃣ حضرت الیاس علیه السلام
#آمال_الواعظین_جلد_دوم_صفحه433.
🌱 توجه 🌱
✨ پیامبرانی که نامشان در متن فوق ذکر شده ، هنوز زنده هستند.
#قصه_های_قرآن
#تاریخ_انبیاء
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
شرائط إجابت دعاء
1⃣ پاکی قلب
🍃[ برای اجابت دعا باید قبل از هرچیز در پاکی قلب و روح کوشید، از گناه توبه کرد،خودسازی نمود، و از زندگی رهبران الٰهی الهام گرفت ]🍃
2⃣ پاکی اموال
🍃[ در پاکی زندگی از اموال غصب ، ظلم و ستم بکوشد، و تغذیهٔ او از حرام نباشد ]🍃
3⃣ مبارزه با فساد
🍃[ از مبارزه با فساد و دعوت به سوی حق خود داری نکند، زیرا آنها که امر به معروف و نهی از منکر را ترک می گویند، دعای مستجابی ندارند ]🍃
4⃣ عمل به پیمانهای الٰهی
🍃[ ایمان و عمل صالح و امانت و درستکاری یکی دیگر از شرائط استجابت دعا است؛ زیرا آنکس که به عهد خویش در برابر پروردگارش وفا نکند، نباید انتظار داشته باشد که مشمول وعدهٔ اجابت دعا از ناحیهٔ پروردگار باشد ]🍃
5⃣ دعا و عمل
🍃[ دیگر از شرائط استجابت دعا توأم گشتن آن با عمل و تلاش و کوشش است.
در کلمات قصار امام علی علیه السلام میخوانیم:
اَلدّٰاعِی بِلٰا عَمَلٍ کَالرّٰامِی بِلٰا وَتَرٍ :
"دعا کننده ٔ بدون عمل و تلاش ،مانند تیرانداز بدون زه است" ]🍃
✍ تفسیر نمونه حضرت آیت الله مکارم شیرازی،جلد یکم،ذیل آیهٔ مبارکه ۱۸۶ سورهٔ بقره
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌼 در حدیث قدسی آمده است :
🍃یٰا مُوسٰی ! سَلْنیٖ کُلَّمٰا تَحْتٰاجُ اِلَیْهِ حَتّٰٰی
عَلَفِ شٰاتِکَ وَ مِلْحِ عَجٖینِکَ🍃
🍂ای موسٰی ! هر چه که احتیاج و نیاز داری از من بخواه ،حتٰی علف گوسفند و نمک خمیرت را هم از من بخواه.🍂
✍ آمال الواعظین،جلد اول،صفحهٔ ۳۰
🌼 خداوند در حدیث قدسی می فرماید:
🍃فَمِنْکَ الدُّعاءُ وَ عَلَیَّ الإِجابَةُ فَلٰا تَحْجُبُ عنّی
دَعْوَةٌ اِلّا دَعْوَةُ آکِلِ الحرامِ .🍃
🍂از تو دعا کردن و از من اجابت نمودن،تنها دعای کسی را که از حرام تغذیه میکند به مرحلهٔ اجابت نمیرسانم .🍂
✍ آمال المبلغین ، صفحه ۶۲ .
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi