استاد فیاض بخش
📹 ببینید| این توحیدی که در مدرسه و دانشگاه به ما یاد میدهند غلط است؛ مغایر با توحید قرآنی است. است
🔸توحیدی که در مدرسه و دانشگاه به ما یاد دادهاند غلط بوده است؛ به ما این طور گفتهاند که خدا را مثلا از برهان نظم اثبات کنید.
🔻چگونه توحیدی که ارمغان و نتیجه برهان نظم است میتواند برای ما رهاوردی مانند ترک رذایل اخلاقی به ارمغان بیاورد و انسان را به نورانیت قلب نائل کند؟!
▫️این نگاه از مبنا غلط بوده است و همین نگاه دستمایهای برای امثال روشنفکران امروزی شده که میگویند هیچ رابطهای بین اخلاقیات و اعتقادات نیست و یا به تعبیر دیگر هیچ رابطهای بین توحید و اخلاق نیست.
▫️مرحوم علامه طباطبایی(ره) میفرماید: اگر ما با این نگاه خدا را بشناسیم، اولا بدانیم که اسلامی که زاییده این تفکر است؛ در فرهنگ قرآن "اسلام اصغر" است و اگر شخص در همین اسلام خود بسیار تلاش کند و اهتمام داشته باشد، در نهایت در فرهنگ قرآن به "ایمان اصغر" میرسد.
▫️در حالی که این تفکر با فرمایش و زاویه نگاه رسول اکرم(ص) که فرمودند: «إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاقِ» سازش ندارد. طبق این بیان، انگیزه و هدف از بعثت پیامبر(ص) رسانیدن بندگان به عالیترین مراتب اخلاق میباشد.
▫️به عبارت دیگر، ایشان مبعوث شدهاند که اخلاق را در حد نهایت ارایه نموده، بندگان خدا را به آن رهنمون شوند و به آن غایت اخلاق برسانند.
▫️پس در این تفکر ما باید در پی یک رابطه تنگانگ بین توحید و اخلاق باشیم. آیات قرآن این درهمتنیدگی توحید و اخلاق را به روشنی بیان میکند.
▫️مثلا خداوند در آیه ۳۲ سوره حج میفرماید: «وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ».
شعائر الهی چیست؟ نماز جماعت، نماز جمعه، حج و... از شعائر الهی است.
خداوند میفرماید کسی که شعائر الهی را تعظیم میکند نشانه ایمان کامل او است.
▫️میبینیم رابطه تنگانگی بین اعتقادات، تقوا و اخلاقیات وجود دارد؛ یعنی اخلاقی که باطنش توحید است و توحیدی که ظاهرش اخلاق است. به عبارت دیگر، گویی جلوه اعتقاد در قلب، میشود نماز جمعه و یا حج در عمل.
▫️همچنین در سوره نساء آیه ۳۶ میفرماید: «وَاعْبُدُوا اللهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»
یعنی انسان مشرک نباشد (مطلبی اعتقادی) و به والدین خود احسان کند (مطلبی اخلاقی)
در ادامه میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ مَنْ كَانَ مُخْتَالًا فَخُورًا».
خداوند انسان متکبر و خیالپرداز را دوست ندارد.
یعنی اینکه خداوند انسان متکبر را دوست ندارد دلیلی است بر اینکه قرآن بفرماید باید به والدینش احسان کند؛ زیرا انسان متکبر به والدین خود احسان نمیکند...
همین دلیل میشود که انسان عابد باشد.
رابطه تنگاتنگ بین اعتقادات، تقوا و اخلاق.
🔺اخلاقی که باطنش توحید است و توحیدی که ظاهرش اخلاق است.
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍منتشر شد:
«در محضر ارباب معرفت»
اقتباس از حلقات انس عارف عظیم، آیتالله سعادت پرور(ره)
تألیف حضرت آیتالله محمدحسین رخشاد
🔸 پس از انتشار دو کتاب «در محضر بهجت(ره)» و «در محضر علامه طباطبایی(ره)» که مورد استقبال گسترده علاقهمندان به مباحث اخلاقی و سلوکی قرار گرفت، اثر جدید استاد رخشاد، حاصل سالها انس و همنشینی ایشان با مرحوم آیتالله سعادتپرور(ره) است؛ که البته در لابلای آن از بیانات و احوالات مرحوم علامه طباطبایی(ره) نیز فراوان سخن به میان آمده.
🔸کتاب شامل ۲۵۰ جلسه است که طی هریک به شرح آیات، روایات معصومین(ع) و اشعار سلوکی با بیانی لطیف پرداخته شده و با ذوق مؤلف محترم مزین به اشعار عرفای بزرگ نیز گشته است.
🔸این جلسات در ۸ فصل تنظیم گردیده:
▫️در آستانه سلوک
▫️شرایط و لوازم سلوک
▫️نفحات سلوک
▫️پایان سلوک
▫️ندای ملکوت
▫️صاحبان ملکوت
▫️ترنم ملکوت
▫️سالکان ملکوت
📱برای آشنایی بیشتر و خرید کتاب، به این لینک بروید.
🔸مشخصات کتاب:
▫️۶۸۲ صفحه
▫️قطع وزیری
▫️جلد سخت
▫️قیمت پشت جلد: ۱۵۰ هزار تومان
▪️قیمت با تخفیف ویژه ۲۵ درصدی به مناسبت رونمایی کتاب (بهمدت ۵ روز): ۱۱۲ هزار تومان
@jelvehnooralavi
هدایت شده از استاد فیاض بخش
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚩🏴🚩🏴🚩
...وَ فُزْتُمْ فَوْزاً عَظِيماً فَيَا لَيْتَنِی كُنْتُ مَعَكُمْ فَأَفُوزَ مَعَكُم!
📹 ببینید| وقتی خبر شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی به شما رسید چه حالی پیدا کردید؟
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🏴 اطلاعیه برگزاری مراسم عزاداری فاطمیه با سخنرانی استاد فیاضبخش
📌 آدرس: خیابان شهید کلاهدوز، چهارراه شهید کاوه، خیابان شهید وارسته، خیابان بهرنگ، پ۲۲
@jelvehnooralavi
📍علامه طباطبایی(ره) میفرمود: فاطمه زهرا(س) از ما انتظار عمل به دستورات شرع و بندگی و طاعت خدای تعالی دارد؛ اگر عمل نمودیم، ما را بیبهره نمیگذارد.
▪️از آن حضرت است: «مَنْ أَصْعَدَ إِلَى اللهِ خَالِصَ عِبَادَتِهِ أَهْبَطَ اللهُ إِلَيْهِ أَفْضَلَ مَصْلَحَتِه» (کسی که به سوی خدا خالصترین عبادتش را بالا فرستد، خدا برایش بهترین مصلحتش را فرو میفرستد)
📚 به نقل از کتاب «در محضر ارباب معرفت»، (تألیف استاد محمدحسین رخشاد) ص۲۱۳.
🌐 برای آشنایی بیشتر با کتاب به این لینک بروید.
@jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| فقط دلت باید پاک باشه...!
استاد فیاضبخش
🔹بعد از شهادت امیرالمؤمنین(ع) و بعد از صلح امام حسن(ع) و روی کار آمدن بنی امیه، مرجئه تفکر ارجائی را به شدت در میان مسلمانان رواج دادند. همین تفکری که امروز در بین برخی جوانهای ما هم دیده میشود. اینها معتقد بودند همین که کسی مؤمن باشد کافی است و اگر ایمان داشته باشد، هر کاری هم که بکند، اهل بهشت است! همین که شخص اعتقاد داشته باشد که خدایی هست و بهشت و جهنمی در کار است، دیگر هر جنایتی هم که انجام دهد، بازهم اهل بهشت است زیرا آدم مؤمن به جهنم نمیرود! مانند شخصی که مسجد و سجاده و تسبیح و زیارت عاشورایش ترک نمیشود، اما گناه هم میکند.
📍اهل بیت(ع) به شدت با این تفکر برخورد میکردند و با تعابیر عجیبی اینها را لعن میکردند.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| فقط دلت باید پاک باشه...! استاد فیاضبخش 🔹بعد از شهادت امیرالمؤمنین(ع) و بعد از صلح امام
🔹ابوعمرو زبیری به امام صادق(ع) عرض میکند: «...أَيُّ الْأَعْمَالِ أَفْضَلُ عِنْدَ اللَّهِ
قَالَ مَا لَا يَقْبَلُ اللَّهُ شَيْئاً إِلَّا بِهِ قُلْتُ وَ مَا هُوَ قَال الْإِيمَانُ بِاللَّهِ
قَالَ قُلْتُ أَ لَا تُخْبِرُنِي عَنِ الْإِيمَانِ أَ قَوْلٌ هُوَ وَ عَمَلٌ أَمْ قَوْلٌ بِلَا عَمَلٍ
فَقَالَ الْإِيمَانُ عَمَلٌ كُلُّهُ...»
🔸یعنی با فضلیتترین عملها، چه عملی است؟ حضرت در پاسخ میفرماید: عملی که بدونِ آن، هیچ عمل دیگری قبول نمیشود. راوی میپرسد: این چه عملی است؟ حضرت پاسخ میدهد: این عمل ایمان است.
راوی با تعجب میپرسد: آیا ایمان، اعتقادِ تنهاست یا اینکه اعتقاد به علاوه عمل است؟ حضرت میفرماید: ایمان سرتاسر عمل است.
🔹اعتقادِ صحیح قلبی هم، در واقع عمل قلب است همان طور که عمل زبان، راستگویی است و عمل دست، کار خیر است و عمل چشم هم اجتناب از محارم است. لذا امکان ندارد قلبِ کسی مؤمن باشد ولی چشمش کافر باشد! نمیشود قلبِ کسی مؤمن باشد ولی دستش کافر باشد!
🔹یعنی ایمان هیچ بندهای مستقیم نمیشود مگر اینکه قلبش مستقیم شود و قلب کسی مستقیم نمیشود مگر اینکه زبانش درست شود. بنابراین انسان فحاش، کسی که غیبت میکند، کسی که زبانش به دروغ و زشتیها آشناست، هرگز قلب درستی ندارد و در نتیجه ایمانش هم درست نیست.
🔹این روایت به خوبی گویای این نکته است که اخلاق که از جنس عمل است، با اعتقادات، در هم تنیده است و ما اعتقادِ بدون اخلاق نداریم، همان طور که اخلاقِ بدون اعتقادات هم نداریم.
🔹شاهد دیگر، روایتی است که میفرماید: «الْعِلْمُ مَقْرُونٌ إِلَى الْعَمَلِ فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ وَ مَنْ عَمِلَ عَلِمَ وَ الْعِلْمُ يَهْتِفُ بِالْعَمَلِ فَإِنْ أَجَابَهُ وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْهُ»
🔸منظور از «علم» در اینجا همان اعتقادات است. میفرماید: اعتقادات باید همراه با عمل باشد. کسی که چیزی را میداند، متناسب با آن عمل میکند و کسی که به دانستههایش عمل کند، علم او نیز زیاد میشود و اگر کسی به دانستههایش عمل نکند، علم او نیز کوچ میکند. یعنی علمی که با عمل همراه نباشد، انسان را رشد نمیدهد و صرفاً لقلقه زبان است.
🔹بنابراین در فرهنگ اخلاقی قرآن، تفاوت قائل شدن بین اخلاق و اعتقادات کار درستی نیست. اخلاق در فرهنگ قرآن، ظهور توحید است. در واقع تجلی حقیقت توحید در رفتار و کردار ما، همان اخلاق است که همان رعایت ادب بندگی است.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@jelvehnooralavi
📍اطلاعیه برگزاری جلسات شرح حدیث معراج توسط استاد فیاضبخش
▫️خداوند را شاکریم که پس از وقفهای دوساله، توفیق ازسرگیری جلسات علمی- تربیتی شرح حدیث معراج را پیدا میکنیم.
▫️جلسات از چهارشنبه این هفته (۶ بهمن) آغاز خواهد شد و یک هفته در میان خواهد بود.
▫️زمان: از ساعت ۶:۳۰ تا ۸:۳۰ عصر
▫️آدرس: میدان بهارستان، خیابان شهید مصطفی خمینی، نرسیده به چهارراه سرچشمه، انتهای کوچه شهید صیرفیپور، مجتمع فرهنگی سرچشمه
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📌 محل برگزاری جلسه شرح حدیث معراج روی نقشه
مجتمع فرهنگی سرچشمه (شهدای انقلاب اسلامی)
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 ببینید| نگو لعنت بر شیطان؛ بگو لعنت بر خودم...!
استاد فیاضبخش
🔹 امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «النّاسُ أبناءُ الدنيا، و الوَلَدُ مطبوعٌ عَلى حُبِّ اُمِّهِ» مردم فرزندان دنیا هستند و به تعبیر مولا، دنیا مادر آنهاست. بنابراین ایشان ذاتاً دنیا را دوست دارد. از اینجا معلوم میشود که ریشه رذایل، فسادها و رفتن مردم به سوی افعال ضداخلاقی، حیوانیت انسان است. از آنجا که انسان دنیاگراست، دست به فساد میزند تا دنیای بیشتری داشته باشد، همین دنیاگرایی است که باعث میشود هروقت احساس بینیازی میکند طغیان کند و به حقوق دیگران تجاوز نماید.
🔹 این دنیاگرایی از چه سرچشمه میگیرد؟ از نفس اماره انسان. پس از اینجا معلوم میشود که ریشه رذایل اخلاقی انسان شیطان نیست، بلکه نفس اماره خود اوست.
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| نگو لعنت بر شیطان؛ بگو لعنت بر خودم...! استاد فیاضبخش 🔹 امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «النّ
🔹 امیرالمؤمنین(ع) میفرماید: «النّاسُ أبناءُ الدنيا، و الوَلَدُ مطبوعٌ عَلى حُبِّ اُمِّهِ» مردم فرزندان دنیا هستند و با مادر دنیا انس دارند. بنابراین ایشان ذاتاً دنیا را دوست دارند.
🔹 از اینجا معلوم میشود که ریشه رذایل، فسادها و رفتن مردم به سوی افعال ضداخلاقی، حیوانیت انسان است. از آنجا که انسان دنیاگراست، دست به فساد میزند تا دنیای بیشتری داشته باشد، همین دنیاگرایی است که باعث میشود هروقت احساس بینیازی میکند طغیان کند و به حقوق دیگران تجاوز نماید.
🔹 این دنیاگرایی از چه سرچشمه میگیرد؟ از نفس اماره انسان. پس از اینجا معلوم میشود که ریشه رذایل اخلاقی انسان شیطان نیست، بلکه نفس اماره خود اوست.
🔹 شیطان مثل میکروب میماند که هرجا بستر خوبی برای رشد و نمو پیدا کند، بلافاصله میآید و آنجا مینشیند؛ به محض اینکه کسی را میبیند که نفس اماره قوی و فربهی دارد، به سراغش میرود و اغواگری میکند.
🔹 بنابراین سررشته مشکلات از نفس اماره است؛ شیطان فقط وعده میدهد و دعوت میکند: «وَمَا كَانَ لِيَ عَلَيْكُمْ مِنْ سُلْطَانٍ إِلَّا أَنْ دَعَوْتُكُمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لِي فَلَا تَلُومُونِي وَلُومُوا أَنْفُسَكُمْ» (ابراهیم، 22)؛ شیطان میگوید که من فقط شما را دعوت کردم، اجبارتان که نکردم!
🔹 حال اگر نظام تربیتی باشد که ما بتوانیم با دستورات آن نفس اماره خویش را کاملا تحت کنترل دربیاوریم، دیگر نیازی نیست که برای رام کردنش پیوسته مجبور باشیم تهدید عذاب جهنم و وعده نعیم بهشت را ارائه کنیم.
🔹 بلکه این نفس خود به خود به سراغ عصیان الهی نمیرود و اگر کار بد نکند یعنی کار خوب میکند.
🔹 اگر ما بتوانیم نفس اماره را کنترل کنیم، با یک تیر دو هدف زدهایم:
اول: رذایل اخلاقیمان را کنترل کردهایم.
دوم: بستر اغوای شیطان را پاک کردهایم و او با اینکه میخواهد ما را اغوا کند اما دیگر نمیتواند.
🔹 شیطان امید و آرزویش بود که امیرالموًمنین را منحرف کند و یا رسول اکرم(ص) را نیز اغوا کند، ولی وقتی دیگر نفس امارهای در میان نباشد، چه ماده فسادی در درون ایشان پیدا کند تا بتواند آنجا را فاسد کند؟!
🔹 این آیه شریفه شاهد خوبی است برای مطلب ما:
بعد از اینکه شیطان شروع میکند به تهدید کردن: «قالَ فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعينَ» و همینطور در مقابل خداوند برای انسان نقشه میکشد که من اجازه نمیدهم حتی یک نفر از بندههایت در مسیر صراط مستقیم باشند، خودش ابراز عجز میکند که من بر بندگان مخلَصت دسترسی ندارم: «إِلاَّ عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصينَ» (ص، 83)؛ چرا؟ چون بنده مخلص نفس اماره ندارد و بستری برای اینکه شیطان بتواند نفوذ کند ندارد. لذا خود پروردگار هم میگوید هر کاری میخواهی بکن و با همه توانت حمله کن، اما بدان آن دسته از بندگانی که گرفتار نفس اماره هستند به دنبال تو راه میافتند.
🔹 عزیزان من! ما فرافکنی نکنیم، نگوییم بر شیطان لعنت، بگوییم بر خودم لعنت!
☑️ کانال جلوه نور علوی
🆔@jelvehnooralavi
📚 محصولات انتشارات فیضفرزان را از نمایشگاه مجازی کتاب تهران با شرایط ویژه خریداری نمایید:
https://b2n.ir/Ketab.ir
👈 ۲۰ درصد تخفیف و ارسال رایگان
🔹 آثار حاضر در نمایشگاه:
▫️مجموعه ۵ جلدی ادب حضور
▫️ولایت و امامت (ج۴ و ۵ و ۶)
▫️درآمدی بر مکتب علامه(ره)
▫️کهکشان نیستی
📆 سوم تا دهم بهمن ماه
📽 فیلم آموزشی نحوه ثبت نام و دریافت یارانه خرید کتاب برای طلاب و دانشجویان:
https://www.aparat.com/v/J5qtE
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍همزمان با برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب، کلیه محصولات موسسه جلوه نور علوی با شرایط ویژه عرضه میگردد.
https://www.zibagift.com/eshop/list/1044/
👈 ۲۰درصد تخفیف و ارسال رایگان
▫️شهید (رهیافتی به راز و رمز مقام شهادت)
▫️ در محضر ارباب معرفت
▫️آداب المریدین
▫️دوره ۵جلدی ادب حضور
▫️درآمدی بر مکتب علامه
▫️دوره ۶ جلدی ولایت و امامت از منظر عقل و نقل
▫️تفسیر واژگان قرآن کریم
📆 سوم تا دهم بهمن ماه
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🌷شهادت؛ پیشنهادی برای زندگی
به بهانه انتشار کتاب شهید، اثر استاد محمدتقی فیاضبخش
روزنامه فرهیختگان، ۲۱ دیماه ۱۴۰۰
✍ حمیدرضا میررکنی بنادکی
بخش اول از سه قسمت
۱- ما ایرانیان دقایق و ساعات زیادی را در یاد و ذکر شهیدان سپری کردهایم. از ذکر مظلومیتشان گریستهایم، با حکایاتشان امیدوار شدهایم، از کلماتشان عبرت گرفتهایم، با قهرمانیهایشان غروری محکم و استوار پیدا کردهایم و از خیال ملاقاتشان آرزوها ساختهایم. ما با آنان عجینیم و این عجین بودن، گرچه خیر و برکت است، در عین حال بسیار خطیر و فریباست. این خصلتِ ذاتیِ مناسبتِ آدمی با هر حقیقتی است؛ حتی بزرگترین حقایق، آن هنگام که نزدیک و قریب پنداشته میشوند، جوهره و اساس خود را برای آدمی از دست میدهند؛ گویی حقیقت برای حقیقت ماندن همواره باید همچون چیزی در آن دوردست به دید آید والا برای همیشه مغفول یا پیشپا افتاده قلمداد خواهد شد. شهادت هم همچون حقیقتی اعلی از این قاعده مستثنی نیست.
این روزها عدهای وصف «شهید مجازی» را درباره صفحات مجازیشان به کار میبرند، بعضی دیگر هم برای شهدا بر سر مزارشان «جشن تولد» میگیرند. گاه و بیگاه زمزمههایی از مراودات فانتزی با شهیدان هم تحت عنوان «رفاقت با شهدا» به گوش میرسد. تمامی این موارد، هم گویای انس نزدیک ما با شهیدان است و هم در عین حال گویای فاصله و غفلت ماست از حقیقت شهادت. جوان شیفته شهادت از آن رو که همواره در انس با شهید حظی از آن مقام شعفانگیز میبرد، در چشیدن شیرینی آن انس خود را در حیات طیبهای مییابد که به هیچ عنوان میلی به ترک آن پیدا نمیکند. کسی که از این شیرینیِ انس راهی برای توجه به حقیقتِ شهادت باز میکند، در اصل از توجه به شهید محضری میسازد برای ایستادن در مقام شهادت و شهید و آن کس که به «شیرینیِ» توجه به شهید اکتفا میکند، عمر را صرف تدارک فانتزیهای شهدایی میکند؛ او در اصل شخصِ شهید را بدل به حجابی غلیظ در برابر حقیقت گرم و گیرای شهادت میکند؛ یعنی شهید را به ضدحقیقتش بدل میسازد. نام و لفظ شهید را به زبان میآوریم، اما از حقیقت مقام او چیزی به دست نمیدهیم. تجربه مشارکت در شهادتهای بزرگ را داشتهایم، اما همچنان درباره حقیقت آن دچار سوءتفاهمیم؛ حتی از حقیقت آن پرسشی هم نمیکنیم. گویی شهادت واضحترین چیز است؛ جنگی در میگیرد، کسانی به میدان میروند و کسانی از میدان بازنمیگردند و شهید میشوند. از یکی از شهدای دوران دفاع مقدس نقل است که فرموده بود: «شهادت راز هستی است و تا چشمها کمسو است، همواره راز خواهد ماند.» [۱] آنچه ما آن را به سادگی روایت میکنیم، حتی نزد اهلش راز است.
شهادت حق است و «لکلّ حق حقیقه.»[۲] پس شهادت را هم حقیقتی است. آن حقیقت گرچه در میدان قتال بارزترین جلوات خود را اظهار میکند، اما فینفسه تختهبند میدان قتال نیست؛ چه اگر بود دعوت به شهادت میباید ملازم با دعوت به جنگ میشد. حال آنکه دعوت به شهادت، دعوت به حقیقتی است ورای آن میدان، دعوت به چیزی است که خود به میدان نیرو میدهد و نه آنکه از میدان نیرو بگیرد. آن حقیقت چیست و راه توجه به آن چگونه است؟
۲- شهادت را در لغت به دیدن و «مشاهدهکردن» معنا کردهاند. آن کسی شهید است که «می بیند.» وقتی پای دیدن به میان میآید لابد چیزی «دیدنی» در کار است. دعوت به شهادت، در اصل دعوت به «دیدن» چیزی است. واضح است که دیدن فرع بر «حیات» است والا مرده را که دیدنی در کار نیست. دیدن، کار زندگان است و شهادت، نحوی دیدن؛ پس شهادت اولا و بالذات نحوی زیستن میباید باشد (ولو جلوهای از آن در نحوه مردن ظاهر شود).
ادامه در پست بعد 👇
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🌷شهادت؛ پیشنهادی برای زندگی
به بهانه انتشار کتاب شهید، اثر استاد محمدتقی فیاضبخش
روزنامه فرهیختگان، ۲۱ دیماه ۱۴۰۰
✍ حمیدرضا میررکنی بنادکی
بخش دوم از سه قسمت
در مقدمه صحیفه سجادیه از جناب یحیی بن زید(ره) نقلی آمده است بسیار آموزنده. چنان که میدانیم جریان حضرت زید بن علی(ره) و فرزندان ایشان بسیار اهل جهاد و سیف بودند. متوکل بن هارون نقل میکند که در دیدار با جناب یحیی(ره) سخن از امام صادق(ع) به میان آمد. یحیی که ارادتی وافر به امام(ع) داشت در توضیح تفاوت موضع خود با امام(ع) چنین اظهار داشت:
«إِنَّ عَمِّی مُحَمَّدَ بْنَ عَلِی وَ ابْنَه جَعْفَراً- عَلَیهمَا السَّلَامُ- دَعَوَا النَّاسَ إِلَى الْحَیاةِ وَ نَحْنُ دَعَوْنَاهمْ إِلَى الْمَوْت»[۳]؛ عموی من محمد بن علی و فرزندش جعفر، مردم را به زندگانی میخوانند و ما مردم را به مرگ فرامیخوانیم.
جناب یحیی این سخن را برای بیان فضیلت خود بر عمو و پسرعموی خود(ع) بیان کرده است؛ اما در همین بیان -گویا ناخواسته- حقیقت مهمی را فاش کرده است. درنظر یحیی(ره) دعوت به جهاد و شهادتگویی دعوتی است به مرگ و کار اهلبیت(ع) چنین دعوتی نیست. ایشان داعیان زندگیاند و نه داعیان مرگ، دعوت ایشان دعوت به زنده بودن و زنده کردن است؛ «یا اَیُّها الَّذینَ ءامَنُوا استَجیبوا لله وَ لِلرَّسولِ اِذا دَعاکُم لِما یُحییکُم». بنابراین دعوت امامان به زندگی به خلاف چیزی که یحیی(ره) تصور میکرد دعوت به این زندگی عرفی نبود. به همین قیاس هم درک شیعی اصیل از مقوله شهادت، مرادف و مصادف با «مرگ» عرفی نبوده و نیست.
آنانی که اهل آن زندگانی اصیلند، همانانیاند که به معنای اصیلش شهیدند؛ از این رو است که ایشان ولو در میدان قتال ظاهری به تیغ شمشیر کشته نشده باشند، باز هم شهیدند؛ «الْمَیتُ مِنْ شِیعَتِنَا صِدِّیقٌ شَهید»[۴].
کسی لبیکگوی دعوت اولیاست که مترصد آن «نحوه دیدن» خاص و مقیم در آن «زیستنِ» خاص باشد. شرط آن دیدن، حضور در آن زیستن است. آنچه گاهی در صورت «مردن در میدان جنگ» آشکار میشود، نه اصل شهادت، بلکه جلوهای از آن حقیقت است، ورنه چه بسیار شهیدانی که حامل حقیقت شهادت بودند و عرفا شهید نشدند. مرحوم امام خمینی(ره) «سلسلهجنبان شهادت محبوب دل همه شهیدان» بود و هست، یکی از این شهدای حقیقی است. جمله شهیدعارف ما حاج قاسم سلیمانی (رضوانالله تعالی علیه) تنها در این منطق فهمیدنی است: «تا کسی شهید نبود، شهید نمیشود. شرط شهید شدن، شهید بودن است.»
۳- گفتارهایی که حول مفهوم شهادت فعالند، به میزانی به حقیقت موضوع خود نزدیکند که این «دیدن» را مدنظر داشته باشند. دعوت به شهادت دعوت به اصل آن «دیدن» است. آنکه هزاران سخن از شهید و شهدا میگوید، اما به اصل توحید همچون حقیقهالحقایق و همچون چیزی که مشهود و مقصود شهید است دعوتی ندارد و راهی بدان باز نمیکند، در اصل مشغول مصرفکردن لفظ شهادت است. آن گفتارهایی که شهادت را تنها در میدان جنگ میجویند، نسبت به حقیقت شهادت غافلند و هرچه از شهادت دم بزنند، در اصل مشغول ترویج غفلت خویشند. سنجه ما برای سنجش این گفتارها و نیز سنجه ما برای تشخیص طریق شهادت، چیزی نیست مگر توجه دائم به حقیقت شهادت و تعمیق مدام این توجه.
ادامه در پست بعد 👇
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
🌷شهادت؛ پیشنهادی برای زندگی
به بهانه انتشار کتاب شهید، اثر استاد محمدتقی فیاضبخش
روزنامه فرهیختگان، ۲۱ دیماه ۱۴۰۰
✍ حمیدرضا میررکنی بنادکی
بخش سوم از سه قسمت
کتاب «شهید» به قلم استاد محمدتقی فیاضبخش مترصد است راهی به این حقیقت باز کند و شهید و اهلشهادت را از قِبَل فهمِ آن حقیقت قدسی بازشناسد و نه بالعکس. از این رو است که در مقدمه آن تاکید شده است که پرداخت کتاب به معنا و اساس شهادت، پرداختی است نه از ظاهر به باطن، بلکه سیری است از «باطن به ظاهر» شهادت و از «درون به بیرون» (ص۱۷). یعنی کتاب مذکور شهادت را در همان مقام عالیِ آن طرح کرده و جلوات عینیترِ آن را رفتهرفته متذکر شده و مرئی ساخته است.
پیش از این آثاری نظیر مقاله شهید اثر استاد مطهری و نیز سخنرانی شهید از مرحوم شریعتی سازندگان درک عمومی ما از مفهوم و معنای شهادت بودهاند. شهیدآوینی(ره) در روایتهایش از دفاع مقدس - خصوصا در مستندهای روایت فتح- آن درک عرفی را بسیار تعمیق کرد و میتوان گفت حقیقت باطنی شهادت را یکبار به تمامه احیا کرد. با این حال تاکنون هیچ تلاش تفصیلی و عملی منسجمی برای صورتبندی حقیقت شهادت و شروط سیر در آن صورت نگرفته است. حتی در گفتارهای گذشته حول مفهوم شهادت هم – ولو نه به تصریح – شهادت همچون پیشنهادی برای مردن، طرح شده بوده است، حال آنکه در کتاب شهید، شهادت نه پیشنهادی برای مردن که پیشنهادی برای زیستن و زنده شدن است. طرح شروط و اصول سیر به مراتب شهادت، از همین درک سربرآورده و در کتاب بخش مستوفایی را به خود اختصاص داده است. چنانکه از توضیحات ماقبل روشن شد، شرط شهادت قصدکردن و نیل به سوی حقیقت شهادت است و حقیقت شهادت همان حیات اساسی و آن زندگی اصیل است. کتاب شهید، کتاب دعوت است، دعوت به آن زندگانی اصیل، دعوتی به بلندای خود حقیقت شهادت.
پینوشتها:
۱- این جمله منسوب است به شهید قاسم غریب (رضوانالله تعالی علیه).
۲- الغیبه(للنعمانی)، تصحیح: علیاکبر غفاری، تهران: نشر صــدوق، چاپ اول، ص۱۴۱.
۳- الصحیفه السجادیه، علی بن الحسین(ع)، قم: دفتر نشر الهادی، ۱۳۷۶، ص۱۰
۴- الخصال. شیخ صدوق. تصحیح: علیاکبر غفاری، قم: جامعه مدرسین، چاپ اول، ج۲، ص۶۳۶.
🌐 لینک متن کامل این مطلب
👈 لینک آشنایی بیشتر با کتاب شهید و خرید آن
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
شهادت؛ پیشنهادی برای زندگی.pdf
214.8K
📖 مطالعه فرمایید | متن کامل یادداشت
🌷شهادت؛ پیشنهادی برای زندگی
به بهانه انتشار کتاب شهید، اثر استاد محمدتقی فیاضبخش
روزنامه فرهیختگان، ۲۱ دیماه ۱۴۰۰
✍ حمیدرضا میررکنی بنادکی
🌐 لینک آشنایی بیشتر با کتاب شهید و خرید آن
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍نمایشگاه مجازی کتاب تا ساعت ۲۴ دوشنبه یازدهم بهمن تمدید شد.
📚 کتاب «در محضر ارباب معرفت» تالیف استاد آیتالله رخشاد را با شرایط ویژه از نمایشگاه خریداری کنید.
🌐 لینک خرید:
https://b2n.ir/ArbabMarefat
🔸مشخصات کتاب:
▫️۶۸۲ صفحه
▫️قطع وزیری
▫️جلد سخت
▫️قیمت پشت جلد: ۱۵۰ هزار تومان
▪️ ۲۰ درصد تخفیف ویژه نمایشگاه و ارسال رایگان
🔸 پس از انتشار دو کتاب «در محضر بهجت(ره)» و «در محضر علامه طباطبایی(ره)» که مورد استقبال گسترده علاقهمندان به مباحث اخلاقی و سلوکی قرار گرفت، اثر جدید استاد رخشاد، حاصل سالها انس و همنشینی ایشان با مرحوم آیتالله سعادتپرور(ره) است؛ که البته در لابلای آن از بیانات و احوالات مرحوم علامه طباطبایی(ره) نیز فراوان سخن به میان آمده.
🔸کتاب شامل ۲۵۰ جلسه است که طی هریک به شرح آیات، روایات معصومین(ع) و اشعار سلوکی با بیانی لطیف پرداخته شده و با ذوق مؤلف محترم مزین به اشعار عرفای بزرگ نیز گشته است.
🔸این جلسات در ۸ فصل تنظیم شده:
▫️در آستانه سلوک
▫️شرایط و لوازم سلوک
▫️نفحات سلوک
▫️پایان سلوک
▫️ندای ملکوت
▫️صاحبان ملکوت
▫️ترنم ملکوت
▫️سالکان ملکوت
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
▪️ارتحال مرجع عالیقدر، حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی را تسلیت عرض میکنیم.
☑️ موسسه فرهنگی هنری جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
4_5953962598071273159.mp3
4.12M
🔉 بشنوید| ویژه استقبال از ماه رجب
استاد فیاضبخش
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍تذکر مهم
ضمن عرض سلام و وقت بخیر
یادآور میشود جلسه شرح حدیث معراج یک هفته درمیان برگزار میشود و لذا امروز ۱۳ بهمن جلسه نخواهیم داشت.
ضمنا با توجه به شرایط کرونایی، احتمال برگزار نشدن جلسه وجود دارد. در این باره طی هفته آینده اطلاعرسانی خواهد شد.
با تشکر
📍با حلول ماه عزیز رجب، دفتر اول از مجموعه ادب حضور با فرمتهای متنوع تقدیم حضورتان میگردد:
➖ کتاب صوتی (رایگان)
➖ کتاب الکترونیک (رایگان)
➖ نسخه چاپی
👈 ادب حضور مجموعهای پنج جلدی است که به آداب و مراقبات مهمترین ایّام سال در نزد اهل معنا می پردازد؛ اوقاتی که در فرهنگ اهل بیت(ع)، فرصتی ویژه برای سیر و سلوک توحیدی معرفی شدهاند. این ایّام عبارتند از: سه ماه ارجمند رجب، شعبان و رمضان، اربعین موسوی (یعنی ماه ذیقعده و دهه اول ذیحجّه) و ایام سوگواری حسینی(ع) در محرم و صفر.
👈 عصاره دستورات اخلاقی و عبادی، و همچنین معارف توحیدی پیرامون این ایام، بنا بر مکتب تربیتی علامه طباطبایی(ره)، در این جزوه گردآوری شده است.
👈 این جزوه ممتاز و منحصر بفرد است؛ زیرا استاد فیاضبخش در آن برخی ظرایف و لطایفی را گرد آوردهاند که خود مستقیماً و سینه به سینه از محضر اساتید اخلاق و سیر و سلوک، به ویژه مرحوم آیتالله سعادتپرور دریافت نمودهاند و لذا بسیاری مطالب آن در کتب مشابه ذکر نشده.
👈 در تدوین این جزوه، دو کتاب گرانقدر "المراقبات" تالیفات استاد بزرگ اخلاق و عرفان، میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و "اقبال الاعمال"، نوشته عالم و عارف نامی، سید بن طاووس، بیش از سایر منابع مورد استفاده قرار گرفته؛ که این نیز به توصیه اساتید این مکتب تربیتی بوده است.
🔸لینکهای کتاب ادب حضور (دفتر اول): اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف:
📱لینک خرید و ارسال پستی دوره پنججلدی ادب حضور
📱لینک خرید و ارسال پستی فقط جلد اول (اسرار ماه رجب)
📱لینک دانلود رایگان نسخه دیجیتال ادب حضور ماه رجب از اپلیکیشن طاقچه
📱لینک دریافت کتاب صوتی ادب حضور ماه رجب از سایت ایرانصدا
☎️ جهت خرید سازمانی کتاب، با این شماره تماس بگیرید:
09127974750
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📍کتاب صوتی دفتر اول از مجموعه ادب حضور (اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف) اثر استاد محمدتقی فیاضبخش را از سایت یا اپلیکیشن ایرانصدا دریافت کنید.
🎙 با صدای گویندگان مطرح صداوسیما، آقایان حسن سلطانی و علیاکبر حنیفی
▪️مشخصات:
▫️تعداد بخشها: ۷ قطعه
▫️مدت: ۱۶۰ دقیقه
🌐 لینک دریافت کتاب صوتی اسرار ماه رجب
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
📍کتاب دیجیتال دفتر اول ادب حضور (اسرار ماه رجب و مراقبات و مناسک آن، همراه با آداب اعتکاف) اثر استاد محمدتقی فیاضبخش را از سایت یا اپلیکیشن طاقچه بصورت رایگان دریافت کنید.
🌐 لینک دریافت کتاب الکترونیک ادب حضور ماه رجب
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi