امام صادق عليه السلام:
صَلاةُ اللَّيلِ تُحَسِّنُ الوَجهَ، وتُحَسِّنُ الخُلُقَ، وتُطَيِّبُ الرّيحَ، وتُدِرُّ الرِّزقَ، وتَقضِي الدَّينَ، وتَذهَبُ بِالهَمِّ، وتَجلَو البَصَرَ
*نماز شب، چهره را زيبا و خوى را نيكو و بو را خوش و روزى را فراوان و بدهى را پرداخت و غصه را برطرف و نور ديده را زياد مى كند.
📗ثواب الأعمال صفحه65
✍شیخ صدوق
🌙 #نماز_شب
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
📖 بيان [سبب ابتداء به" بسم اللَّه"]
(بسم الله الرحمن الرحیم ).... خداى تعالى كلام خود را به نام خود كه عزيزترين نام است آغاز كرده، تا آنچه كه در كلامش هست مارك(نشان) او را داشته باشد، و مرتبط با نام او باشد،
و نيز ادبى باشد تا بندگان خود را به آن ادب، مؤدب كند، و ...
خواهيد پرسيد كه دليل قرآنى اين معنا چيست؟
در پاسخ مىگوئيم دليل آن اين است كه خداى تعالى در چند جا از كلام خود بيان فرموده: كه آنچه براى رضاى او و به خاطر او و به احترام او انجام نشود باطل و بى اثر خواهد بود، ...
و نيز فرموده: هيچ چيزى جز وجه كريم او بقاء ندارد، در نتيجه هر چه به احترام او و وجه كريمش و به خاطر رضاى او انجام شود، و به نام او درست شود باقى مىماند، چون خود او باقى و فنا ناپذير است، و هر امرى از امور از بقاء، آن مقدار نصيب دارد، كه خدا از آن امر نصيب داشته باشد.
و نيز اين معنا همانست كه حديث مورد اتفاق شيعه و سنى آن را افاده مىكند، و آن اين است كه رسول خدا (ص) فرمود: (هر امرى از امور كه اهميتى داشته باشد، اگر به نام خدا آغاز نشود، ناقص و أبتر مىماند، و به نتيجه نمىرسد) و كلمه (ابتر) بمعناى چيزيست كه آخرش بريده باشد.
📗تفسیر المیزان
(خلاصه تفسیر ابتدای سوره مبارکه حمد)
✍علامه طباطبایی
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
🔰 مرتضی سرهنگی، رئیس دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری؛
در نوجوانی عضو کتابخانه شدم و خود را مدیون کتابخانه عمومی میدانم
🔸 مرتضی سرهنگی، نویسنده و پژوهشگر کتب دفاع مقدس و رئیس دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری ؛ شرایط امروز خود را مدیون کتاب و کتابخانه دانست و گفت: باید مردم را به کتابخوانی عادت دهیم و کتابهایی را ویژه کتابنخوانها تولید کنیم؛ اگر کودکان از دوران مدرسه به کتابخوانی علاقهمند شوند تا همیشه با کتاب مأنوس خواهند بود.
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
6.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📔 مقایسه یک انجیل متی چاپ جدید با یک انجیل چاپ ۱۸٠٠
✖️ بسیاری از آیات از انجیل جدید حذف و آیات دیگری اضافه شده...
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
سفارش علامه مجلسی در شب جمعـــه
🔹علامه مجلسی فرمودند:
شب جمعه مشغول مطالعه بودم، به این دعا رسیدم،
بسم الله الرحمن الرحیم، اَلْحَمْدُ لله مِنْ اَوَّلِ الدُّنْیا اِلی فَنائِها وَ مِنَ الآخِرَه اِلی بَقائِها. اَلْحَمْدُاللهِ عَلی کُلِّ نِعْمَه، اَسْتَغْفِرُالله مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَ اَتُوبُ اِلَیْه، وَ هُوَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ “
بعد یک هفته مجدد خواستم، آنرا بخوانم، که در حالت مکاشفه ندایی شنیدم، از ملائکه که ما هنوز از نوشتن ثواب قرائت قبلی فارغ نشده ایم
📙منبع : قصص العلماء، ص 80
✍میرزا محمد تنکابنی
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
8.04M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰 قرآن کتاب درمان دردهای بشر است
🔹رهبر انقلاب، قرآن کتاب درمان دردهای بشر است؛ چه دردهای افراد بشر [مانند] دردهای معنوی و روحی و فکریشان، چه دردهای جوامع بشری [از قبیل] جنگها، ظلمها، بیعدالتیها؛ قرآن درمان اینها است: وَ نُنَزِّلُ مِنَ القُرآنِ ما هُوَ شِفاءٌ وَ رَحمَةٌ لِلمُؤمِنین.
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
📚 #معرفی_کتبِ_کتابخانه_مسجد(۸)
🔰عنوان کتاب : المنجد عربی به فارسی
✍️نویسنده: لُویس مَعْلوف
📝مترجم: محمد بندر ریگی
📘تعداد جلد : ۲جلد
📄تعداد صفحه: ۱۶۰۲ ص
📂موضوع: معجم و فرهنگ لغت
✅ توضیحات
المنجد از معروفترین و پراستفاده ترین قاموسهای زبان عربی است و معرَّف اصحاب علم و دانش است.
المنجد جدید بر طبق معانی کلمات فصل بندی شده بطوری که هر کلمه ای در چند فصل متناسب با معنی آمده است.
🔹انگیزه نگارش
درباره انگیزه تألیف المنجد، مؤلف لبنانی این اثر می گوید احساس نیاز می کرد که کتاب قابل دسترس و سهل الوصولی برای دانش آموزان مدارس و دانشجویان تهیه کند که زیاد هم حجیم و ملال آور نباشد و... از نظر روش و متد و وضوح دلالت دارا باشد. لذا برای رسیدن به این هدف شروع به مطالعه و تحقیق در منابع مهم در این باره و نیز مشورت خواهی با اهل علم و ادب و زبان نمود و تلاش فراوان نمود و عبارات و جملات محکم قدما را جمع آوری و فیش برداری نمود و کلماتی را که ارزش زبانی بالایی نداشتند کنار زد.
🔹روش نگارش
روش ترتیب مدخل های این قاموس بر اساس الفبا و ریشه ای است و در هر مدخل انواع مشتقات مربوط به مدخل مزبور همراه با شواهد زبانی آمده اند. ابتدا شکل مجرد کلمه آمده سپس بابهای مزید و اشتقاقات مختلف و اسمهای مکان و زمان و اسم آلت و اسم فاعل و اسم مفعول و صفت مشبهه و افعل التفضیل و غیره آمده اند. همچنین مولف علائمی اختصاری برای بعضی رموز وضع نموده مانند «فا» برای اسم فاعل و «مف» برای اسم مفعول و «مص» برای مصدر و «م» برای مؤنث و «هـ» برای مفعول و غیره.
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
🔻#خصوصیات_شعر_فارسی
🍃جزء خصوصیات #شعر_فارسی "تولید سرمایههای معرفتی و معنوی" است؛ یعنی ما قلههای شعر فارسی را که نگاه میکنیم، یا حکیمند -[مثل] #نظامی یا حکیم #فردوسی؛ فردوسی یک حکیم است و #شاهنامه واقعاً کتاب حکمت است - یا #مولانای معرفت و عرفان و معنویّتند یا #حافظ قرآنند یا مثل #سعدی کتابشان پُر از حقایق و معارف حِکمی و معنوی است.
🍃 همینطور از آن بالا شما بگیرید بیایید پایین تا برسیم به سعدی، به حافظ، به جامی، به صائب، به بیدل؛ ببینید، اینها همه حکیمند، همه [اشعار] اینها حکمت است؛ یعنی شعر فارسی، در طول زمان حاملِ حکمت بوده، حامل معرفت بوده، سرمایههای معنوی ما را حفظ کرده و بر آنها افزوده؛ یعنی شما اگر چنانچه در یک حد خاصی از معرفت باشید، وقتی که مثلاً مثنوی مولانا را میخوانید، این معرفت افزایش پیدا میکند؛ یعنی تولید معرفت میکنند، فقط حفظ سرمایه نیست؛ خصوصیت شعر فارسی این است.
🍃خب شعرای برجسته ما مثل ناصرخسرو، نظامی گنجوی، خاقانی، خود مولوی، سعدی، اینها به معنای واقعی کلمه مصداق همان [استثنای] «الا الذین آمنوا و عملوا الصالحات و ذکروا الله کثیرا» در آخر #سوره_شعراء هستند.
🔹بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران ، ۱۴۰۱/۱/۱۶
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
🌟خادمان قصهگوی حرم
🔹این همه سال همه خدمتی در حرم سلطان دیده بودیم جز خادم قصهگو. بچهها دورش جمع میشوند. خادم دیگری در حرم راه میرود و بچهها را دعوت میکند برای شنیدن قصه.
🔹خادمان قصه گو هر شب از ساعت ۱۹ تا ۲۲ داخل رواقهای مختلف حرم امام رضا(ع) میروند و بچهها را دور خود جمع میکنند و برایشان قصه میگویند تا مادرانشان با خیال راحت زیارت کنند.
#کتاب_وکتابخانه_مسجدامیرالمومنین_ع
@K_ketabkhaneamir
@Farsna