با نام و یادخدا
میتوان
بهترین روز را
برای خود رقم زد...
پس باعشق
وایمان قلبی بگوییم
"بسم الله الرحمن الرحیم "
خدایا به امیدتو
نه به امیدخلق تو
من و شش گوشه تان
صبح قراری داریم
دلبری کردن از او،
ناز کشیدن از من
اَلسلامُ علی الحُسین
وعلی علی بن الحُسین
وَعلی اُولاد الـحسین
وعَلی اصحاب الحسین
『شـُ℘َـدٰآۍِڪـَـرْبَلآۍِ۴🕊』
#ایام_محسنیه 💢امام صادق(ع) کسی که بر مصیبت حضرت محسن(ع) نگرید را #نفرین کرده اند... صحت دارد؟ 👇👇
#ایام_محسنیه
#شبهات
💢حدیث می گوید که #شهادت حضرت محسن(ع) از فاجعه کربلا تلخ تر است
این حدیث #صحت دارد؟
✅ابتدا متن #حدیث را بخوانید
امام صادق(ع):
مفضّل گریهای طولانی کرد، سپس عرض کرد: ای فرزند رسول خدا(ص)! آیا روز شما در قصاص [و مجازات ظالمین در زمان رجعت] بزرگتر است از روز محنت شما [روزی که مصیبت را بر شما وارد کردند]؟ امام صادق(ع) فرمودند: «نه به مانند [و بزرگی] روز محنت [بلا و مصیبت] ما در کربلا! اگرچه روز سقیفه و سوزاندن درب خانه امیرالمؤمنین(ع)، فاطمه(س)، حسن(ع)، حسین(ع)، زینب(س)، امکلثوم(س)، فضّه و کشته شدن محسن(ع) با لگد به پهلو؛ عظیمتر [و فاجعهبارتر] و تلختر [از روز محنت در کربلا] بود؛ زیرا که این روز اصل و ریشه روز عذاب و سختی بر اهل بیت(ع) است.
📚الهدایة الکبری، ص 417،
✅این روایت، برای #اولین بار در کتاب «الهدایة الکبری» نوشته «حسین بن حمدان خصیبی»(متوفای 334ق) نقل شده است. نظر برخی از اندیشمندان دانش رجال را درباره این شخصیت نقل میکنیم
نجاشی میگوید: «حسین بن حمدان؛ ابو عبدالله، فاسد المذهب است».
✅نجاشی تأکید میکند که یکی از کتابهای وی، کتابی در تاریخ ائمه اطهار(ع) است.
ابن غضائری درباره این شخص میگوید: «حسین حمدان؛ ابو عبدالله، دروغگو و فاسد المذهب است».
✅با توجه به این #توضیحات بالا؛ اعتماد به روایاتی که تنها این کتاب آنها را نقل کرده دشوار به نظر میرسد، مگر آنکه از قرائن و روایات دیگری بتوانیم به صحت روایات آن اطمینان حاصل کنیم.
اما چنین #قرائنی نسبت به روایت مورد بحث وجود ندارد، همانطور که ملاحظه میشود این روایت در هیچیک از کتابهای معتبر حدیثی دیگر نیامده است.
📚نجاشی،فهرست أسماء مصنفی الشیعة، ص 67،
📚کتاب الضعفاء، ج1، ص 54
#مباهله_قرن_21
#با_ما_همراه_باشید 👇
『شـُ℘َـدٰآۍِڪـَـرْبَلآۍِ۴🕊』
#ایام_محسنیه #شبهات 💢حدیث می گوید که #شهادت حضرت محسن(ع) از فاجعه کربلا تلخ تر است این حدیث #صح
#ایام_محسنیه
💢در روایت آمده است که امام رضا(ع) فرمودند: هنگامی که ماه محرم شروع میشد، دیگر کسی پدرم را خندان نمیدید و هر روز ناراحتی او بیشتر میشد تا روز دهم محرم. پس وقتی روز دهم میرسید، آن روز روز مصیبت و اندوه و گریۀ او بود.(كَانَ أَبِي ع إِذَا دَخَلَ شَهْرُ الْمُحَرَّمِ... امالی صدوق/128)
✅ لذا مناسب است که از ابتدای محرم همدرد ائمه باشیم و از همین جا رسم دهه اول #محرم شکل گرفته است !
از امام صادق(ع) نقل است که برای حضرت زهرا(س) عزاداری میکردند و در روضه خود از ماجرای #سقط حضرت محسن(ع) و کتک خوردن حضرت زهرا(س) هم یاد کردهاند.
✅چون در #شهادت حضرت زهرا سلام الله علیها دو نقل است که 75 روز یا 95 روز بعد از وفات پیامبر بوده است و ما نمیدانیم ماههای قمری آن سال 29 روزه بوده یا 30 روزه ، 3 روز بنابر نقل 75 روز (فاطمیه اول) و 3 روز بنا بر نقل 95 روز (فاطمیه دوم) به نام ایام فاطمیه رسم شده است.
✅اما ایام #محسنیه چیز جدیدی است و روایت معتبری مبنی بر اینکه ائمه برای حضرت محسن به طور جداگانه و در زمان خاص عزاداری میکردند وجود ندارد و #سابقه تاریخی از علمای قدیم هم همین را نشان میدهد و بلکه اصلا نقلها و شواهدی وجود دارد که یک ماه بعد از فوت پیامبر ، آن #واقعه رخ داده است.
همدردی با ائمه اجر محفوظ دارد و هر کسی دوست دارد مجلسی به یاد حضرت #محسن بگیرد خیلی هم خوب است، اما اصرار بر درست کردن ایام محسنیه در زمانی که توصیه ای بر آن ایام با این مناسبت نیست، سابقه تاریخی ندارد و تاریخ آن واقعه هم بنابر بعضی نقلها و شواهد، در زمان دیگریست، کار #اشتباهی است!
#مباهله_قرن_21
『شـُ℘َـدٰآۍِڪـَـرْبَلآۍِ۴🕊』
🌷گفتند شهید گمنامه ،
پلاک هم نداشت ، اصلا هیچ نشونه ای نداشت ؛
امیدوار بودم روی زیرپیرهنیش اسمش رو نوشته باشه …
نوشته بود :
" اگر برای خداست ، بگذار گمنام بمانم..."
🌺ارسالی ازاعضای کانال
( #شهیدگمنام)
او بـــا سپـاه شہیــدانـ
خــــواهـد آمــد...
『شـُ℘َـدٰآۍِڪـَـرْبَلآۍِ۴🕊』
🔸🔶 پیامبر صلی الله علیه و آله در مورد حقوق همسایه فرمودند: ...هرگاه ميوه اى خريدى، براى او تعارف بفرستى و اگر اين كار را نمى كنى، ميوه را مخفيانه به خانه ات ببر و فرزندت را همراه آن ميوه، بيرون مياور تا كودكانِ او را [با ديدن آن ميوه در دست فرزندت] ناراحت كنى. با بوى [و يا دودِ] ديگت، او را ناراحت نكنى، مگر آن كه مقدارى از غذاى آن را براى او بفرستى. مسكّن الفؤاد، صفحه 105
🚫یه نگاهی به فضای مجازی بندازیم! حواسمون به خودنماییهامون هست؟ به عکس غذاها، لباسها، خریدها، هدیهها و سفرهایی که تو صفحه شخصیمون میذاریم و از همسایه گرفته تا دوست و آشنا و غریبه میبینند هست؟ حواسمون به دلهایی که میشکنیم هست؟