eitaa logo
تجوید حفظ تفسیر تدبر ( ختم نور )
1.8هزار دنبال‌کننده
9هزار عکس
3هزار ویدیو
1.2هزار فایل
⚘﷽⚘ تقدیم محضر مولی صاحب الزمان علیه السلام #قرائت_تجوید_حفظ_تفسیر_تدبر #قرآن_ونهج_البلاغه با همکاری اساتید محترم تدبر، قرائت، تجوید و حفاظ کل قرآن کریم آیدی مدیر کانال⏬ @V012345 کانال های دیگر ما :کانال گیف استیکر⏬ https://eitaa.com/stikerrrr
مشاهده در ایتا
دانلود
هدایت شده از عطر گل یاس
‍ 🌻🌻🌻🌻 🔺فضیلت قرائت سوره قارعه🔺 ✅در حدیث ابی بن کعب است که هر کس آن را قرائت کند خداوند پرونده او را در روز قیامت به سبب آن سنگین نماید امام باقر (ع)فرمودند : ✅هر کس سوره (القارعه)را تلاوت کند خداوند او را از فتنه دجال که به او ایمان آورد ،و از چرک دوزخ در روز قیامت در امان قرار دهد .
هدایت شده از عطر گل یاس
قارعه کوبنده و خردکننده ✨مفهوم کلی سوره رستاخيز و نشانه هاى آن ؛ فرجام نيكوكاران و بدكاران . ✨اسامی سوره قارعه ✨علت نام‌گذاری «سوره قارعه» به دلیل اینکه این سوره با این کلمه شروع شده است. و به این اسم در تمامی مصاحف و کتب تفسیری و حدیثی مشهور گشته است و تنها اسمی است که این سوره دارد.
هدایت شده از عطر گل یاس
تعداد آیات سوره قارعه یازده آیه دارد. ✨تعداد کلمات سوره قارعه سی‌وشش کلمه دارد.(لازم به ذکر است اقوال در تعداد کلمات سوره های قرآن مختلف است) ✨تعداد حروف سوره قارعه صدوپنجاه‌ودو حرف دارد. (لازم به ذکر است اقوال در تعداد حروف سوره های قرآن مختلف است) ✨اهداف و آموزه ها محور اساسى سوره قارعه معاد و هشدار در مورد آن است.
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️محتوا و موضوعات سوره قارعه به طور كلى از معاد و مقدمات آن، با تعبيراتى كوبنده و بيانى تكان‌دهنده، و انذار و هشدارى صريح و روشن سخن مى گويد، و سرانجام انسانها را به دو گروه تقسيم مى كند! گروهى كه اعمالشان در ميزان عدل الهى سنگين است، و پاداششان زندگانى سراسر رضايتبخش در جوار رحمت حق و گروهى كه اعمالشان سبك و كم وزن است و سرنوشتشان آتش داغ و سوزان جهنم. ❇️فضائل، خواص و ثواب قرائت در حديث ابى‌بن‌كعب است كه هر كس سوره قارعه را قرائت كند خداوند پرونده او را در روز قيامت به سبب آن سنگين نمايد. عمروبن‌ثابت از اما باقر عليه‌السلام روايت نموده كه فرمودند: «هر كس القارعه را تلاوت كند خداوند او را از فتنۀ دجال كه به او ايمان آورد و از چرك دوزخ در روز قيامت در امان قرار دهد».
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️ترتیب در مصحف سوره قارعه صدويكمين سوره در چينش كنونى قرآن به شمار می آید. ❇️ترتیب بر اساس نزول سوره قارعه سی امین سوره در ترتيب نزول می باشد و بعد از سوره قريش نازل شده است.(لازم به ذکر است اقوال در ترتیب نزول سوره های قرآن مختلف است) ❇️ارتباط با سوره قبلی سوره قارعه متصل به سوره عادیات شده، و هر دو آن سوره در ذكر قيامت است.
هدایت شده از عطر گل یاس
❇️محل نزول سوره قارعه در مكه بر پيامبر اسلام صلى‌الله‌عليه‌وآله نازل شده است. ❇️زمان نزول تاريخ نزول سوره قارعه در ما بين هجرت مسلمين به حبشه و اسراء است و بعد از سوره قريش نازل شده است. ❇️فضای نزول در مورد قیامت و احوال آن بین مسلمانان صحبت‌ها و سؤالات زیادی مطرح می‌شد و هر کسی به فراخور اطلاعاتش در مورد آن صحبت می‌کرد. ظاهرا عده ای از مسلمانان سؤالات خودشان را از پیامبر پرسیده بودند و خداوند متعال سوره قارعه را در جواب آن سؤالات نازل کرده است
هدایت شده از عطر گل یاس
💠ویژگی سوره قارعه از سور مفصلات می باشدابن قتیبه می گوید: ... مفصلات سوره های کوچکی هستند که بعد از سور مثانی آمده اند اینکه چرا این سوره ها را مفصل نامیده اند به خاطر کوتاه بودن آنها و اینکه بسيار به واسطه بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ از يكديگر جدا شده‌اند. روايتى است كه از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده كه فرمود: خداوند هفت سوره طوال را به جاى تورات و سوره هاى مئين را به جاى انجيل و سوره هاى مثانى را به جاى زبور به من داد، و پروردگارم مرا با دادن سوره هاى مفصّل فزونى بخشيد. سوره قارعه تهديد به عذاب قيامت و بشارت به ثواب آن است، ولى جانب تهديدش بر بشارتش مى چربد.
هدایت شده از عطر گل یاس
نمودار درختی سوره قارعه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از عطر گل یاس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تلاوت و قرائت قرآن همزمان با نشانه گذاری آیات - سوره قارعة - استاد پرهیزکار
هدایت شده از عطر گل یاس
3970_101قارعه.MP3
1.21M
ترتیل سه با تکرار سوره قارعه استاد پرهیزگار
هدایت شده از عطر گل یاس
101 qariah (2).mp3
1.2M
ترتیل سه بار تکرار سوره قارعه استاد پرهیزگار
هدایت شده از عطر گل یاس
ترجمه لغات صفحه ۶۰۰ قرآن کریم
هدایت شده از عطر گل یاس
کارت تصویر سوره قارعه آیات ۱تا۱۱
هدایت شده از عطر گل یاس
👈معانی کلمات آیه 1 قارعه: كوبنده و ويران كننده. قرع: زدن و كوبيدن. راغب آن را كوفتن چيزى بر چيزى گفته است، آن از نامهاى قيامت است قيامت همه چيز را خواهد كوبيد. 👈معانی کلمات آیه 2 «مَا»: چیست؟ چگونه است؟! 👈معانی کلمات آیه 3 «مَآ أَدْرَاکَ»: تو چه می‌دانی؟! 👈معانی کلمات آیه 4 فراش: پروانه‌‏ها. مفرد آن فراشه است. به قولى آن به معنى ملخ پر در آورده است «غوغاء الجراد» چنان كه در اقرب الموارد گويد، آن با آيه‏ يَخْرُجُونَ مِنَ الْأَجْداثِ كَأَنَّهُمْ جَرادٌ مُنْتَشِرٌ خوب مى‎‏سازد. مبثوث: پراكنده. بث. پراكندن. منتشر كردن. 👈معانی کلمات آیه 5 عهن: پشم رنگارنگ. مطلق پشم را صوف گويند. منفوش: حلاجى شده. نفش: پراكنده شدن 👈معانی کلمات آیه 6 موازين: جمع ميزان، به نظر بعضى جمع موزون است. 👈معانی کلمات آیه 7 عيشه: زندگى و معيشت 👈معانی کلمات آیه 8 «خَفَّتْ»: سبک گردید. مراد سبک شدن حسنات، یا به عبارت دیگر، کمتر بودن حسنات از سیّئات است. 👈معانی کلمات آیه 9 هاويه: از نامه‌اى آتش است، اصل هوى به معنى سقوط مى‌‏باشد، طبرسى در علت آن فرموده انسان را از بالا به پائين عذاب ساقط مى‏‌كندو نيز فرموده: «المهواة التي لا يدرك قعرها». 👈معانی کلمات آیه 10 هيه: ضمير «هى» است كه هاء وقف بر آن داخل شده 👈معانی کلمات آیه 11 حاميه: به شدت با حرارت و سوزنده. حمى: حرارت شديد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از عطر گل یاس
تفسیر نور (استاد قرائتی) 🕋الْقارِعَةُ «1» مَا الْقارِعَةُ «2» وَ ما أَدْراكَ مَا الْقارِعَةُ «3» يَوْمَ يَكُونُ النَّاسُ كَالْفَراشِ الْمَبْثُوثِ «4» وَ تَكُونُ الْجِبالُ كَالْعِهْنِ الْمَنْفُوشِ «5» فَأَمَّا مَنْ ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ «6» فَهُوَ فِي عِيشَةٍ راضِيَةٍ «7» وَ أَمَّا مَنْ خَفَّتْ مَوازِينُهُ «8» فَأُمُّهُ هاوِيَةٌ «9» وَ ما أَدْراكَ ما هِيَهْ «10» نارٌ حامِيَةٌ «11» 🦋🦋«1» حادثه كوبنده. «2» آن حادثه كوبنده چيست؟ «3» و تو چه دانى آن حادثه كوبنده چيست؟ «4» روزى كه مردم مانند پروانه‌ها پراكنده باشند. «5» و كوهها مانند پشمِ رنگارنگِ زده شده. «6» پس هر كس كفّه‌هاى (عمل خيرش در) ترازويش سنگين باشد، «7» پس او در زندگى رضايت بخشى است. «8» ولى هر كس كفّه‌هاى (كار خيرش در) ترازويش سبك باشد، «9» پس در آغوش آتش است. «10» و تو چه دانى آن چيست؟ «11» آتشى سوزان. 📝نکته ها👇 «قارعة» ⬅️از «قرع» به معناى كوبيدن چيزى بر چيزى است. يكى از نام‌هاى قيامت، «قارعة» است، زيرا با صيحه‌ى كوبنده آغاز مى‌شود و عذاب آن كوبنده است. در روايات مى‌خوانيم: حضرت على عليه السلام و فرزندان معصومش، ميزان و معيار سنجش‌ 📚جلد 10 - صفحه 575 اعمال انسان‌ها در قيامت هستند. «1» 🔹شايد دليل آنكه كلمه «موازين» به صورت جمع آمده، اين باشد كه كارهاى گوناگون انسان با ابزارهاى گوناگون سنجيده مى‌شود و هر كار، ميزان مخصوص به خود را دارد. «موازين»⬅️ جمع «ميزان» به معناى وسيله سنجش است و روشن است كه اعمال انسان، امرى مادى و داراى وزن و جرم نيست كه با ترازوهاى معمولى سنجيده شود، بلكه هر دسته از اعمال انسان، معيار سنجش مخصوص به خود دارد. مادر براى همه فرزندان، مأوى و پناهگاه است، اما در آنجا مادر و پناهگاه گروهى از انسان‌ها دوزخ است. «هاوِيَةٌ»⬅️ از «هوى» به معناى سقوط است و دوزخ، محلّ سقوط گروهى است. «حامِيَةٌ»⬅️ از «حمى» به معناى شدّت حرارت است. كوه‌هاى رنگارنگ در اثر قطعه قطعه شدن و خورد و خاك شدن، مثل پشم زده رنگارنگ مى‌شوند. «كَالْعِهْنِ الْمَنْفُوشِ» «منفوش» از «نفش» به معناى باز كردن و كشيدن پشم است تا آنجا كه اجزاى آن از هم بگسلد. «2» 🔹سبك و سنگينى مخصوص ماديات نيست. لذا به سخنان بى‌محتوى مى‌گويند: سخن سبك. شايد مراد از «ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ» و «خَفَّتْ مَوازِينُهُ» ارزش و كيفيّت عمل باشد و شايد هم مراد، قلّت و كثرت آن باشد. 🔹حضرت على عليه السلام فرمودند: مراد از سبكى عمل، كم بودن عمل و مراد از سنگينى عمل، زيادى آن است. «قلة الحساب و كثرته» «3» شخصى سلمان را تحقير كرد كه تو كيستى و چيستى؟ پاسخ داد: اول من و تو نطفه و آخر 📚«1». بحارالانوار، ج 7، ص: 252. 📚«2». تفسير راهنما. 📚«3». احتجاج طبرسى، ج 1، ص 363. به نقل راهنما. 📚جلد 10 - صفحه 576 🔸من و تو مردار است. اين دنياست، اما در قيامت، «من ثقلت موازينه فهو الكريم و من خفت موازينه فهو لئيم» «1» هر كس ميزان او سنگين باشد، تكريم مى‌شود و هر كس سبك باشد، تحقير و ملامت خواهد شد.
هدایت شده از عطر گل یاس
📝پیام ها🔰 🔸1- قيامت، كوبنده مستكبران و روحيه‌هاى متكبّرانه است. «الْقارِعَةُ مَا الْقارِعَةُ» 🔸2- قيامت فراتر از فكر بشر است. حتى پيامبر بدون بيان الهى از آن خبر ندارد. «وَ ما أَدْراكَ مَا الْقارِعَةُ» 🔸3- قيامت روز تحيّر و سرگردانى بشر است. «كَالْفَراشِ الْمَبْثُوثِ» 🔸4- بهشت را به بها دهند نه بهانه. «مَنْ ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ فَهُوَ فِي عِيشَةٍ راضِيَةٍ» 🔸5- زندگىِ سراسر شاد، مخصوص قيامت است. زيرا در دنيا در كنار كاميابى‌ها، دغدغه بيمارى، سرقت، حسادت، از دست دادن و گذرا بودن هست. «عِيشَةٍ راضِيَةٍ» 🔸6- رضايت از زندگى، از نشانه‌هاى جامعه بهشتى است. «فَهُوَ فِي عِيشَةٍ راضِيَةٍ» 🔸7- مبناى كيفر و پاداش، عمل است كه با ترازوى عدل سنجيده مى‌شود. ثَقُلَتْ مَوازِينُهُ‌ ... خَفَّتْ مَوازِينُهُ‌ «والحمدللّه ربّ العالمين» 📚«1». تفسير نور الثقلين. 📚جلد 10 - صفحه 578
هدایت شده از عطر گل یاس
💫شأن نزول آیات 6 تا 9: محمد بن العباس بعد از دو واسطه از امام على بن موسى الرضا علیه‌السلام و ایشان از اجداد گرامى خود نقل فرمایند که آیات 6 و 7 درباره على بن ابى‌طالب علیه‌السلام نازل گردیده و آیات 8 و 9 درباره سایر فاسقین نزول یافته است.
هدایت شده از عطر گل یاس
برگزیده تفسیر نمونه محتوا وموضوعات سوره قارعه تفسیر آیات ۱و۲
هدایت شده از عطر گل یاس
برگزیده تفسیر نمونه آیات ۳تا ۶ سوره قارعه
هدایت شده از عطر گل یاس
برگزیده تفسیر نمونه آیات ۷تا ۱۱ سوره قارعه