فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مربا ی زرشک تازه
از خوشمزه های روزگار 😍😋
@KitchenAuntKhatoon
#رب زرشک
مواد لازم
آب ۳ لیتر
زرشک خشک ۲ کیلوگرم
طرز تهیه
ابتدا زرشک هاراتمیزوخیس میکنیم وبعدازنیم ساعت چندبارابکشی میکنیم
بعدهمراه با آب روی حرارت ملایم بارمیزاریم وقتی شروع به جوشیدن کردبعدازنیم ساعت خاموش میکنیم
وقتی کمی سرشددرمخلوط کن یامیکسرخوب مخلوط میکنیم تازرشک له شود
وازصافی ردمیکنیم بعد که همه از صافی رد شد آب به دست آمده راروی حرارت متوسط میگذاریم
حدود۳الی۴ساعت روی حرارت باشه تا آب تبخیرورب آماده بشه ودرآخرکمی نمک هم اضافه میکنیم
درهمه خورشتها استفاده میشه و طعم ملسی به غذاهایتان میدهد
سایر نکات
میتوان بجای زرشک خشک از #زرشک تازه هم استفاده کرد فقط دراین صورت اب کمتری احتیاج هست ولی ربی که بازرشک خشک درست بشه خیلی مزه بهتری داره
رنگ رب زرشک تازه روشن تر هست و جایگزین خوبی برای رب گوجه فرنگی
@KitchenAuntKhatoon
#کیک زرشک زعفرانی
مواد لازم
زرشک۱/۲ پیمانه
تخم مرغ۲ عدد
شکر۱/۲ پیمانه
وانیل۱/۳ قاشق چای خوری
روغن مایع۱/۲ پیمانه
بیکینگ پودر۱ قاشق مربا خوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوری
مغز گردوبه مقدار لازم
آرد ۱.۵ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
طرز تهیه
زرشک را روی پارچه یا دستمال کاغذی پهن کنید تا رطوبت اضافی اش خشک شود .
سپس تخم مرغ ،شکر ،و وانیل را پنج دقیقه باهمزن بزنید. روغن مایع اضافه ویک دقیقه بزنید .سپس شیر را اضافه وبا همزن دستی مخلوط کنید.
آرد وبکینگ پودر را باهم مخلوط کنید ودر دو مرحله روی مواد الک کنید وباهمزن دستی مخلوط کنید .دقت کنید که بعد از اضافه کردن آرد وبکینگ پودر نباید مواد را زیاد هم بزنید چون پف کیک میخوابد ، خیلی کم در حد مخلوط شدن مواد کافی است.
یک قاشق آرد را در کاسه بریزید وزرشک ها را اضافه وبه آرامی مخلوط کنید ،سپس در یک صافی بریزید واضافی آرد را بتکانید ،وبه مواد اضافه کنید وهم بزنید ،
زعفران دمکرده ومغز گردوهم به مواد اضافه ومخلوط کنید ،سپس قالب مورد نظر را یک ذره چرب کرده و مواد را داخلش بریزین ، داخل فر از قبل گرم شده ،با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد ،به مدت ۳۵إلی ۴۰ دقیقه تا زمانی که کیک مغز پخت بشه ،وبا یک خلال دندان تمیز تست کنید داخل کیک اگر پخت بود ،کافیه وکیک با پودر قند یا به روش دلخواه تزیین کنید .
سایر نکات
نکته :اگر زرشک تازه فصلش نبود ودر دسترس نداشتین با زرشک معمولی خشک هم میشه درست کرد ،
که میتونین آب گرم بریزین روش وده دقیقه بزارین کنار وبعد داخل صافی صافش بکنین وآبش کامل که خارج شد برای داخل کیک استفاده بکنین
@KitchenAuntKhatoon
زرشک با داشتن ویتامین C فراوان از سرماخوردگی پیشگیری میکند،دمنوش زرشک ادرارآور و خلط آور است و دهان را نیز خوشبو میکند، این دمنوش تصفیهکننده و ضدعفونیکننده خون و منقبض کننده عروق هم است.
این گیاه فشارخون را کاهش میدهد، بنابراین میتواند اثر داروهای فشار خون را افزایش دهد، زرشک ممکن است موجب افزایش اثر داروهای (ادرارآور) نیز شود،این گیاه قند خون را کاهش و تأثیر داروهای دیابت را افزایش میدهد.
#دمنوش زرشک
مواد لازم
زرشک تازه
۴ قاشق غذا خوری
آب جوش ۲ لیوان
نبات یا عسل به مقدار لازم
طرز تهیه
برای تهیه این دمنوش زرشک (اگر تازه باشد بهتر است) شسته شده را در قوری بریزید سپس به ازای هر دو قاشق زرشک یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بگذارید به خوبی دم بکشد.
هنگام نوشیدن میتوانید مقداری عسل یا نبات نیز به این دمنوش اضافه و میل نمایید
@KitchenAuntKhatoon
مواد لازم برای تهیه #لواشک زرشک😋🤤
زرشک تازه یک کیلوگرم
آب یک پیمانه
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه لواشک زرشک ترش
مرحله اول
زرشکها را بعد از پاک کردن به خوبی با آب بشویید و آبکش کنید.
مرحله دوم
یک قابلمه متوسط تهیه کنید و زرشکها را داخل آن بریزید. یک پیمانه آب به زرشک اضافه کنید و بگذارید با شعله ملایم بجوشد. نکته مهم این است که قابلمه بهتر است نه خیلی بزرگ باشد نه خیلی کوچک، اما باید بهقدری بزرگ باشد که با جوش آمدن آب زرشک از قابلمه سرازیر نشود. دقت کنید که بیشتر از یک پیمانه آب نیز به آن اضافه نکنید.
مرحله سوم
وقتیکه آب کمی قل زد و به دمای جوش کامل نزدیک شد، آب و زرشکهای داخل آن را به داخل مخلوطکن منتقل کنید. وقت میکس کردن است. این ترکیب را در مخلوطکن حسابی میکس کنید.
مرحله چهارم
کف یک سینی بزرگ را با سلفون بپوشانید. حالا روی سلفون را با کمی روغن چرب کنید.
مرحله پنجم
ماده مخلوط شده داخل مخلوطکن را به صورت لایهای نازک در سینی بریزید و آن را با استفاده از وسیلهای کاردک مانند صاف کنید. لواشک باید لایه نازکی داشته باشد تا یک دست باشد و زودتر خشک شود.
مرحله ششم
برای اینکه لواشک زودتر خشک شود میتوانید آن را زیر نور آفتاب یا کنار بخاری قرار دهید. لواشک را با کمی نمک نوش جان کنید.
درصورتیکه قصد دارید از زرشک خشک برای تهیه لواشک زرشک استفاده کنید لازم است از 24 قبل زرشکها را بخیسانید.
@KitchenAuntKhatoon
#ترشی زرشک تازه
مواد لازم :
زرشک
سرکه
آب جوشیده سرد
طرز تهیه :
تمام اندازه ها به ظرف یا شیشه ای که قرار ترشی بذارین , بستگی داره.
اول زرشک ها رو خوب خوشه خوشه می کنیم و می شوریم
--- دون دونشون نکنین. خوشه های کوچیک باشه خیلی قشنگ و دلبرن!
می ذاریم تا آبشون کشیده بشه و بعد می ریزیم داخل شیشه ی تمیز و خشک (یا هر ظرف دیگه ای) و روشو سرکه و آب جوشیده ی سرد می ریزیم.
--- اندازه سرکه و آب به یک اندازه باشه.مثلا سرکه یک پ آب هم یک پ.
درشو محکم ببندین و بذارین یه جای خنک که آفتاب نبینه. (من رو تراس ترشی هامو می ذارم. قسمتی که آفتاب نمی خوره)
بعد دو هفته می تونین ترشی خوشمزه تونو نوش جون کنین.
خیلی خوشمزس!
نوش جونتون.
@KitchenAuntKhatoon
#آب_زرشک تازه
طرز درست کردنش هم خیلی آسونه.
مواد لازم :
زرشک تازه : 250 گرم
آب : 6 پ
طرز تهیه :
اول اینکه زرشک تازه و سالم تهیه می کنین.
زرشک تازه رو اگه دیده باشین پر خار و پاک کردنش دقت و البته حوصله می خواد. زیر هر کدوم از اون خارها , خوشه ای وجود داره که تک تک اون خوشه ها رو جدا می کنیم.
بعد از جدا کردن اون خوشه ها , حالا نوبت می رسه به پاک کردن و دونه کردنشون.
همه رو دون می کنیم و می ریزیم تو اب و بعد با احتیاط از آب در میاریم و داخل آبکش می ریزیم. ( من دو سه بار می شورم)
تا اینجا پاک کردن و شستنش بود حالا برای گرفتن آب زرشک:
زرشک های شسته رو با 6 پ آب داخل ظرف غیر فلزی خیس می کنیم و می ذاریم داخل یخچال تا فرداش , یعنی 24 ساعت!
و بعد از 24 ساعت , می ریزیم داخل مخلوط کن و بعد هم از پارچه نازک ردش می کنیم تا تفاله هاش گرفته شه.(بیشتر از 24 ساعت هم بشه اشکال نداره)
روی آب زرشک تون , کف جمع می شه که می تونین اونا رو بردارین.من بر داشتم.
بعد هم بریزین داخل ظرف شیشه ای و بذارین داخل یخچال.( اگه بیرون بمونه ترش میشه)
تفاله هاشم تو عکس مشخصه!
برای من با همین مقدار 250 گرم , همین دو تا شیشه رو داد. یه شیشه بزرگ و یکی متوسط.
و هر روز که دوست داشتین مصرف کنین.
خیییییییییییییییییلی خاصیت داره! از دست ندین!
-- یه نکته و اونم اینکه!
با این روش بعد از 7-10 روز داخل یخچال, طعم و مزش عوض میشه!
من با اون روش جوشوندن درست نکردم چون با جوشیدن خاصیتش میره! ولی می دونم که عمر بیشتری نسبت به این روش داره. حالا برای امتحان درست می کنم انشالله. اگه درست کرکردم نتیجه رو اینجا می گم 😉