ترشی انار
#ترشی
#انار
#ترشی_انار
مواد لازم
لبو (پخته و رنده شده) ۵۰۰ گرم
دانه انار ۱ کیلوگرم
آب انار ۱ لیتر
سرکه انار یا سرکه لبو یا سرکه انگور ۱ لیوان
پودر گلپر ۱ قاشق غذا خوری
گشنیز (پودر) ۲ قاشق غذا خوری
سیاه دانه ۲ قاشق غذا خوری
پودر فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- انار را دانه کرده و با اندازه 1/2 قاشق غذاخوری به آن نمک اضافه می کنید. دانه های انار و نمک را به مدت 5 تا 6 ساعت در ظرف در بسته ای نگهداری کنید تا نرم شوند.
۲- لبو را شسته و با پوست بپزید. بعد از پخت پوست آن را بگیرید و وقتی سرد شد آن را رنده کنید.
۳- داخل ظرف سرکه و آب انار بریزید و به مدت 5 دقیقه بجوشانید. دقت کنید که ظرف مورد نظر مسی یا آلومینیومی نباشد.
۴- لبو و دانه های انار را اضافه کنید تا دو دقیقه بجوشند. بعد از روی حرارت بردارید و زمان دهید تا سرد شود.
۵- بعد از سرد شدن ادویه ها را اضافه کنید و در ظرف دربسته در یخچال بگذارید .
۶- این ترشی بعد از یک هفته قابل استفاده است.
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#آش_آبغوره_تبریزی #آش #آبغوره #تبریز _🍃🌸🍃__________ @kitchenAuntKhatoon _🍃🌸🍃__________
آش آبغوره تبریزی
مواد لازم برای۵نفر
لوبیا چشم بلبلی پخته شده ۱ پیمانه
عدس پخته شده ۱ پیمانه
بلغور ۱ پیمانه
برنج نیم دانه ۱ پیمانه
سبزی (تره و جعفری) ۱ کیلوگرم
آبغوره یا غوره ۱/۲ پیمانه
پیاز داغ به مقدار لازم
گوجه فرنگی رنده شده ۴ عدد
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
آب قلم به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- پیاز داغ و لوبیا و عدس و برنج و بلغور با هم میگذاریم تا پخته بشه.
۲- کمی که پخت سبزی خردشده و آب قلم را اضافه می کنیم. بعد گوجه رنده شده و رب و غوره های دون شده با کمی فلفل تفت داده تو روغن را اضافه می کنیم تا آش مون جا بیفته.
۳- وقتی جا افتاد به آش نعنا داغ اضافه می کنیم. یه جوش که خورد خاموش می کنیم.
۴- به میزان دلخواه آبغوره اضافه می کنیم. ترشی به ذایقه خودتون بستگی داره که زیاد یا کم باشه.نوش جون
سایر نکات
در این آش میتوانید از کوفته ریزههایی که با گوشت چرخکرده آماده نمودهاید استفاده نمایید.
در صورتی که از آبغوره تازه استفاده میکنید، ۲۰۰ میلیلیتر و اگر آبغوره شما مانده است و مقدار اسیدیته آن بیشتر شده است، مقدار آن را بنا به ذائقه خود نصف نمایید.
زردچوبه ذکر شده در مواد لازم را با پیازداغ تفت دهید و سپس به آش بیفزایید.
در صورت تمایل به ادویهها در غذا میتوانید یک قاشق چایخوری ادویه کاری نیز به آش اضافه کنید.
می توانید به تره و جعفری، مقداری گشنیز،نعناع و ترخون هم اضافه کنید.
لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد.
سپس درون قابلمه آبپز نموده و آبکش می نمائیم.
گوجه فرنگی ها را به صورت درشت رنده می نمائیم.
برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می کنند.
گاهی داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می افزایند. که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.
برخی مقداری آلوچه نیز به آش آبغوره اضافه میکنند
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
#یا-مهدی
💧🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼💧
سلام امام زمانم ✋🌸
دل آمده از غمت به جان ادرکنی
جان آمده بر لب الأمان ادرکنی
ترسـم کـه بمیـرم ونبینـم رویـت
یا مهدی یاصاحب الزمان ادرکنی
💧💧💧💧💧💧💧💧
# اللهم عجل لولیک الفرج
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#آب_تره_گیلانی #آب_تره #خورشت #گیلان _🍃🌸🍃__________ @kitchenAuntKhatoon _🍃🌸🍃__________
آب تره محلی گیلانی
مواد لازم برای۸ نفر
لوبیا چیتی ۱ لیوان
برنج نیم دانه محلی ۱ لیوان
تخم مرغ ۲-۳ عدد
سیر ۲ بوته
رب آلوچه ۱ قاشق غذا خوری
روغن ۵ قاشق غذا خوری
آب ۱۶ لیوان
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
سبزی (شوید،جعفری،اسفناج،گشنیز،تره نعنا) ۵۰۰ گرم
طرز تهیه
۱- ابتدا سبزی را پاک کرده و شسته ،خرد میکنیم . 1لیوان لوبیای چیتی را از شب قبل آب میکنیم . 1 لیوان برنج را هم از شب قبل آب میکنیم
۲- در مرحله دوم سبزی خورد شده را در قابلمه ریخته .لوبیا و برنج را در آبکش ریخته و داخل قابلمه میریزیم
۳- حالا 16 لیوان آب را داخل قابلمه ریخته و روی شعله گاز میگذاریم
شعله نه خیلی زیاد نه خیلی کم باشد.مواظب باشید سر نره
۴- باید حداقل 2 ساعتو نیمی بمونه تا غلیظ بشه و لوبیا و برنج لعاب بده از زمانی که ابتره به غلظت رسیده ،باید مدام هم بزنیم تا ته نگیره و زیر شعله ملایم باشد.
۵- حالا نوبت رب آلوچه هست. 1قاشق رب الوچه به آب تره اضافه میکنیم
اکثر رب آلوچه هارو نمک میزنن بعد از اضافه کردن رب آلوچه ،آب تره میچشیم ،حالا میتونیم ب میزان لازم »نمک ،فلفل،زردچوبه،«اضافه میکنیم
۶- سیر هارا پوست کنده و رنده میکنیم . در یک ماهیتابه روغن ریخته و سیرهارا سرخ میکنیم .بعد از سرخ شدن تخم مرغ هارا اضافه کرده و هم میزنیم تا باهم حسابی مخلوط شوند.
۷- به مرحله آخر میرسیم .پیاز داغ را به آب تره اضافه میکنیم .و حسابی هم میزنیم . 10دقیقه بعد زیر شعله خاموش میکنیم .آب تره محلی گیلانی ما آماده ست . نوش جان.
سایر نکات
در اصل آبتره محلی گیلانی رو با یک سبزی محلی خودرو در دل طبیعت درست میکنن(به نام اب تره)
اما در صورتی که نباشه از همان سبزی هایی ک نام بردم استفاده میکنن
این غذا رو با ماهی شور،زیتون و باقالی،ترب و تربچه سرو میکنن
گیلانی ها آب تره با برنج میخورند اما با نان هم سرو میشود
برنج باید حتما محلی باشه تا لعاب بده
درباره ادویه .در آخر اضافه کردیم ک هم لوبیا بپزه و لعاب بده.
اکثر رب آلوچه های دست ساز نمک زیاد داره
پس رب را اضافه میکنیم و غذا را میچشیم ،انوقت ادویه جات رو اضافه میکنیم
این غذا بی نهایت خوشمزست
حتما تجربه کنید
موفق باشید.
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
#ماست_قالبی😍😍
#ماست
۱ لیوان ماست (ترجیحا پرچرب) روداخل ظرفی ریخته و
۲ عدد خیار رو با پوست رنده متوسط کرده و
به همراه کمی نمک(من پود سیر هم زدم ) و
نعناخشک میتونید
پودر گلسرخ به ماست اضافه کنید من نزدم چون دوست نداشتیم.
۱ ق غ پودر ژلاتین رو به یک چهارم لیوان آب اضافه و غیرمستقیم بن ماری میکنیم و وقتی هم دمای ماست شد،به ماست و خیارمون اضافه کرده و در قالب مورد نظر ریخته و در یخچال میزاریم تا ببنده.
حتما حتما حتما باید ژلاتین و ماست همدما باشن وگرنه ژلاتین حالت تیکه تیکه میشه,بعد بریزیید تو قالبی که داریید,تک نفره یا قالب بزرگ من برای تزیین از خیار استفاده کردم .
اصلا" مزه ژلاتین رو ماست معلوم نمیشه حتما تو مهمونیاتون درست کنید محشرررره
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
😋فوت و فن خوشمزه شده خورش ها
#ترفند
#خورشت
🍲اگر آب لیمو در خورش جوش بخورد، زیبایی رنگ خورش را میگیرد. بهترین زمان اضافه کردن آبلیمو وقتی است که تازه زیر آن را خاموش کردهاید.
🍲رب گوجه فرنگی را در روغن سرخ کنید و زمانی که خورش جا افتاد به آن اضافه کنید؛ این کارخورش راخوش رنگ میکند.
🍲اگرخورش شور شد، یک سیب زمینی را به دو نیم کنید و در آن بیندازید تا کمی بجوشد و شوری را بگیرد.
🍲اگرخورش شما بیش ازحد چرب شد، چند قطعه یخ راداخل پاکت فریزری بریزید، آنرا محکم ببندید ودرغذا بیندازید؛ چربیها به دور پاکت جمع میشوند و میتوانید آنها رابردارید.
🍲برای اینکه خورش قیمه خوش طعم شود، لپه را ابتدا خیس کنید سپس همراه گوشت تفت دهید.
🍲برای خوشمزهتر شدن خورش فسنجان از آب سرد استفاده کنید و آنرا کم کم به گردو اضافه کنید تا گردوها روغن بیشتری پس بدهند.
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
🌶#مرغ_بندری🍗🫕
#مرغ
#خوراک
#بندری
۳عددپیاز
۲عددسینه مرغ
نیم کیلو قارچ
۱قاشق غذاخوری فلفل دلمه نگینی خرد شده
رب گوجه فرنگی به میزان لازم
نمک.پودرفلفل قرمز.دارچین.پودرسیر.پودرلیمدعمانی
🥪🥪🥪
مرغ رو بازردچوبه ودارچین اب پزمیکنیم پیازهارو سرخ میکنیم قارچ اضاف میکنیم خوب که سرخ شد فلفل دلمه رو هم اضاف میکنیم ادویه هارو میریزیم ورب گوجه رو خوب سرخ میکنیم مرغ رو هم اضاف میکنیم حرارت گازرو کم میکنیم خوب جابیفته
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________
✅روش صحیح خشک کردن میوه در ماکروفر
🔸 آن است که از حالت یخ زدایی (defrost) استفاده کنید.توت فرنگی های ورقه شده را روی صفحه تمیز و خشک شده ماکروفر با فاصله بچینید. (یا از ورقه سیلیکون مخصوص ماکروفر استفاده کنید.)پس از ۳۰ تا ۴۰ دقیقه، چیپس های توت فرنگی حالت خشک و چرمی به خود می گیرند، در این مرحله آنها را از ماکروفر خارج کرده و درون فضای آشپزخانه به مدت ۵-۶ ساعت نگهداری کنید.
سپس آنها را درون ظرف در بسته و تمیزی نگهداری کنید.
#خشک_کردن_میوه
#ماکروفر
_🍃🌸🍃__________
@kitchenAuntKhatoon
_🍃🌸🍃__________