eitaa logo
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
2.6هزار دنبال‌کننده
3.5هزار عکس
4.8هزار ویدیو
23 فایل
کپی مطالب و دستورات بدون لینک و اسم کانال ممنوع و راضی نیستم بابت دستور ات #وقت و #هزینه صرف میشود فقط مطالب بازارسال با نقل قول (فوروارد) شود سوالی داشتید یا دستور خاصی مدنظرتون بود در گروه مون بیان کنید
مشاهده در ایتا
دانلود
وقتی یک خانم خانه می تواند ادعا کند یک کدبانو و آشپز واقعی است که بتواند برنج را به اصطلاح خوب دربیاورد. پختن پلویی با کیفیت خوب، پایه آشپزی ایرانی است. پس اولین چیزی که بهتر است در آشپزی یاد بگیرید، روش صحیح پخت برنج و دانستن تمام فوت و فن های پخت آن است. 10 مرحله تهیه پلوی آبکشی 1. برای پخت برنج، اولین مرحله خیساندن آن است. برنج را بعد از پاک کردن، با آب ولرم بدون این که مدام چنگ بزنید، آنقدر بشویید که آب روی برنج شفاف شود. 2. برنج را داخل کاسه یا لگن ریخته و روی آن آب گرم، نه آب داغ بریزید؛ آب باید تقریبا 4 بند انگشت بالاتر از سطح برنج داخل کاسه یا لگن باشد. 3. به آب برنج نمک اضافه کنید. اگر می خواهید آن را آبکش کنید، لازم نیست نگران مقدار نمک باشید، چرا که بعد از آبکشی می توانید با ریختن آب، نمک اضافی آن را بگیرید ولی اگر می خواهید برنج را به صورت کته بپزید، نمک آن را به اندازه بریزید یعنی آب برنج نه شور باشد و نه بی نمک. برای خیس خوردن برنج حداقل 3 تا 4 ساعت زمان لازم است. 4. بعد از این مدت برای پخت برنج آبکشی، قابلمه موردنظر را انتخاب کرده و دوسوم آن را آب بریزید. در قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله زیاد اجاق بگذارید تا آب به جوش آید. زمانی که آب به جوش آمد آب برنج را خالی کرده و در قابلمه حاوی آب در حال جوش بریزید و صبر کنید تا داخل آب جوش بپزد. 5. برای آنکه از زمان آبکش کردن برنج مطمئن شوید، یک دانه برنج در حال جوش را بردارید و بین دو انگشتتان له کنید یا داخل دهانتان بگذارید. مغز دانه برنج نباید سفت، زبر و خشک باشد. یکی دیگر از نشانه های آبکش کردن برنج این است که در این مرحله مقداری از دانه های برنج در حال جوش، روی آب قرار می گیرند. فقط مراقب باشید برنج را به امان خدا ول نکنید چون ممکن است به راحتی وا برود. 6. وقتی از پخت برنج مطمئن شدید، آن را داخل آبکش ریخته و روی آن آب ولرم بریزید تا هم نمک اضافه برنج گرفته شود و هم کمی از حرارت بیفتد. 7. برای دم کردن برنج ابتدا قابلمه مناسبی آماده کرده و داخل آن مقداری روغن بریزید، به اندازه ای که کف قابلمه چرب شود. قابلمه را روی شعله اجاق گاز بگذارید تا داغ شود. سپس آن را از روی اجاق بردارید و کف قابلمه را با نان، حلقه های سیب زمینی یا هر ماده دیگر مورد نظر برای ته دیگ بپوشانید. 8. بعد از اینکه ته دیگ را با سیب زمینی، نان یا هر چیز دیگری پوشش دادید، برنج داخل آبکش را با کفگیر بزرگ داخل قابلمه بریزید به طوری که برنج به صورت کوه داخل قابلمه قرار گیرد و به دیواره های قابلمه نچسبد. 9. بعد از اینکه کل برنج را در قابلمه ریختید، در کاسه دیگری مخلوط روغن و آب را روی اجاق داغ کرده و روی برنج بریزید، سپس در قابلمه را ببندید؛ در این مرحله شعله اجاق باید زیاد باشد. البته قبل از اینکه در قابلمه را بگذارید با دسته کفگیر داخل برنج چند سوراخ ایجاد کنید. 10. بعد از قرار دادن دم کنی، وقتی صدای جزجز به گوشتان خورد و از قابلمه کمی بخار بیرون زد، دم کنی را بگذارید و شعله را کم کرده و بگذارید برنج دم بکشد. معمولا برای دم کشیدن پلوی ساده همراه با ته دیگ نان یا سیب زمینی یک ساعت و نیم زمان لازم است. فوریت های پخت برنج اگر برنجتان شور شد • اگر هنگام پخت کته و موقع جوشیدن برنج در آب، متوجه شدید که برنج خیلی شور شده است، داخل آب برنج چند تکه سیب زمینی پوست کنده بریزید. سیب زمینی، شوری غذا را به خود جذب می کند. • اگر قبل از آبکش کردن برنج متوجه شوری آن شدید، موقع آبکش کردن، مقدار آب بیشتری روی برنج آبکش شده بریزید. • اگر دیگر کار از کار گذشته بود و کاری برای جبران شوری برنج نمی توانستید انجام دهید خورش را کم نمک بپزید. اگر برنج تان ته گرفت • به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد. • با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید. اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد • روی غذا با نمکدان نمک بپاشید. • مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید. • خورش را خوش نمک تر بپزید. اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد • موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید. • قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد. • هنگام جوشاندن برنج، دو قاشق روغن مایع داخل آب قابلمه بریزید تا هم خوب قد بکشد هم به اصطلاح خوش پخت شود. • موقع آبکش کردن برنج، روی برنج آب سرد نریزید زیرا به برنج شوک وارد کرده و جلوی ادامه قد کشیدن آن را می گیرد. اگر می خواهید برنج پس از پخت سفید شود • به آب برنج، هنگام جوشیدن یک قاشق آبلیمو یا آب نارنج و یا دو قاشق ماست یا دوغ اضافه کنید. مزیت دیگر این کار این است که دانه های برنج به هم نمی چسبند.
نکات لازم برای آبکش و دم کردن • موقع آبکش کردن برنج کاسه ای را به صورت برگردان داخل کاسه ظرفشویی قرار داده و آبکش را روی کاسه قرار دهید، زیرا اگر کاسه به صورت معمول زیر آبکش قرار گیرد، داخل کاسه زیر آبکش، پر از آب حاصل از آبکشی برنج شده و برنج داخل آب خراب می شود. • هنگام دم گذاشتن، سوراخ هایی را با دسته کفگیر در میان توده برنج ایجاد کنید، این سوراخ ها باعث می شود بخار از کف قابلمه به راحتی به سطح آمده و برنج زودتر دم بکشد. اگر می خواهید برنج زعفرانی شود برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود. ***
. برای معطر کردن سوپ شیر از کمی آویشن استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن ماکارانی و لازانیا از آویشن استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن لوبیا پلو از زیره سیاه استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن عدس پلو از دارچین استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن ته دیگ زعفرانی از هل سائیده استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن مرصع پلو هل ساییده را بر لایه برنجی که می خواهید دم بکشد بپاشید. ✴️برای معطر کردن قیمه، فسنجون و خورشت آماده شده، یک قاشق چایخوری هل و نصف استکان گلاب را درون آن بریزید. یک جوش که خورد سریع شعله را خاموش کنید. ✴️برای معطر کردن خورشت بامیه سیر و در آخر یک پیاز رنده شده سرخ شده را با یک قاشق مرباخوری دارچین تفت خورده درون آن بریزید تا معطر شود. ✴️برای سرخ کردن ماهی حتما در پودر سوخاری کمی تخم گشنیز و پودر سیر اضافه کنید. ✴️برای سبزی پلوماهی از تخم گشنیز استفاده کنید. ✴️برای معطر کردن مرغ، در آخر که مرغ آماده شد یک قاشق چایخوری هل و نیم استکان گلاب همراه زعفران استفاده کنید
آموزش پخت پلو با   پخت برنج با پلوپز هم سریع و هم بسیار ساده است ، در پلوپز هم مانند قابلمه با توجه به پخت برنج باید آب اضافه کنید ، اغلب به این صورت اندازه گیری میشود که 1 بندانگشت تا بالای برنج باید آب باشد.   این فرمول در بعضی برنج ها که پخت بیشتری دارند کمی بیشتر میشود ، همچنین در فرمولی دیگر به ازای هر 3 لیوان برنج باید 4 لیوان آب اضافه کنید ، با اولین پخت میتوانید مقدار مناسب آب را در پخت بعدی متوجه شوید ( برنج های دانه بلند خارجی آب بیشتری برای پخت نیاز دارند ).   برنج را خیس دهید سپس برنج را بشویید و داخل پلوپز بریزید سپس به مقداری که لازم است آب اضافه کنید ، مقداری روغن و نمک به آب برنج اضافه کنید ، در پلوپز را ببندید و به برق بزنید تا پلو آماده شود ، پس از پخت با پلوپز ته دیگ خوشمزه و خوشرنگی نیز خواهید داشت.   برای داشتن ته دیگی به جز برنج میتوانید برنج را آبکشی کنید ، مقداری روغن و ته دیگ دلخواه ته پلوپز بریزید و برنج آبکشی شده را اضافه کنید
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
🔸درست کردن برنج قالبی در قابلمه می توانید از همان ابتدا برنج قالبی را در قابلمه تهیه کرده و از وسایل دیگر استفاده نکنید. برای این منظور شما به یک قابلمه تفلون نیاز دارید که کیفیت خود را از دست نداده باشد. یعنی حتی اگر یک مقدار کوچک از تفلون آن از بین رفته باشد ممکن است دیگر نتوانید برنج قالبی را صحیح و سالم بیرون بیاورید. پس اولین وسیله لازم برای درست کردن برنج قالبی با این روش قابلمه تفلون سالم است. بعد از آنکه برنج را آبکش کردید، کف قابلمه تفلون را کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. ته دیگ مورد نظرتان اعم از سیب زمینی یا نان را توی قابلمه بچینید. همچنین می توانید کمی کنجد نیز ته قابلمه بریزید. سپس برنج را داخل قابلمه ریخته و با قاشق روی آن را صاف کنید. توجه داشته باشید که برای یک برنج قالبی یکدست نباید آن را به صورت کله قندی داخل قابلمه بریزید. بلکه باید با قاشق روی برنج را صاف کرده و کمی فشار دهید. بعد از دم کشیدن برنج را روی ظرف مورد نظرتان برگردانید و تزیین کنید. در اینجا شما یک برنج قالبی به شکل قابلمه مورد استفاده و با ته دیگ دلخواه دارید. به جای ته دیگ های ذکر شده می توانید مقداری زعفران آب کرده و ماست کف قابلمه بریزید. با این کار بعد از برگرداندن برنج در دیس، شما یک برنج قالبی زعفرانی خوشمزه خواهید داشت. به علاوه اگر برنج را به صورت کته تهیه می کنید باز هم می توانید آن را با قابلمه قالبی کنید. کافی است در یک قابلمه جداگانه آن را بپزید تا آبش کشیده شود. سپس برنج را برای دم کشیدن داخل قابلمه تفلون ریخته و مراحل فوق را برای آن انجام دهید.   🔸درست کردن برنج قالب با استفاده از پلوپز یکی از لوازم های خانگی که می تواند به شما در تهیه برنج قالبی کمک کند پلوپز می باشد. برای این منظور باید از پلوپز برای پخت برنج استفاده کنید. کافی است برنج را با آب کافی، روغن و نمک داخل پلوپز ریخته و تنظیمات آن را انجام دهید. بعد از اتمام پخت برنج را توی دیس برگردانده و سر میز غذا ببرید. بیشتر پلوپزها تنظیماتی برای ته دیگ زیاد یا کم دارند. انتخاب این موضوع با شماست. همچنین اگر ته دیگ زعفرانی یا هر نوع ته دیگ دیگر دوست دارید باید کمی حوصله به خرج دهید. به این معنا که وقتی اب برنج کشیده شد به آرامی آن را خالی کنید، ته دیگ مورد نظر خود را بگذارید و سپس برنج را به پلوپز برگردانیدتا دم بکشد.  البته این کار چندان توصیه نمی شود زیرا نیازمند احتیاط و دقت بالاست. بنابراین استفاده از پلوپز برای تهیه برنج قالبی برای کسانی مناسب است که ته دیگ برنج را بیشتر دوست دارند و خیلی حوصله ریزه کاری را ندارند. همچنین در نظر داشته باشید که کف پلوپز شما باید سالم باشد و خاصیت نچسب بودن آن از بین نرفته باشد.   🔸تهیه برنج قالبی با قالب ژله و کیک یکی از راه های متنوع برای درست کردن برنج قالبی استفاده از قالب های ژله است. این قالب ها به شکل های مختلف در بازار یافت می شوند و تقریبا در هر خانه ای حداقل یک قالب ژله وجود دارد. با استفاده از قالب ژله می توانید برنج را به شکل های مختلفی همچون گل، قلب و… در بیاورید و زیبایی منحصر به فردی به میز غذای خود هدیه دهید. همچنین با این کار اشتهای افراد حاضر بر سر میز را نیز افزایش می دهید. اما چطور با قالب ژله برنج قالبی درست کنید. کافی است کف و جداره های قالب را کمی چرب کنید. در صورت تمایل ابتدا مقداری برنج زعفرانی کف قالب ریخته و سپس برنج سفید را بریزید. روی آن را با قاشق مرتب کرده و با پشت قاشق برنج را خوب فشار دهید. بعد از انجام این کارها برنج را در ظرفی که می خواهید سر میز ببرید برگردانید و به شکل دلخواه تزیین کنید. خواهید دید که یک برنج قالبی زیبا پیش روی شماست. لازم به ذکر است که این کارها را با قالب کیک نیز می توانید انجام دهید. قالب های کیک موجود نیز شکل های مختلفی مانند ترنج، عروسکی، قلب، حروف الفبا و… دارند و می توانند در تهیه یک برنج قالبی زیبا به شما کمک کنند. استفاده از قالب کیک نیز کاملا مشابه قالب ژله می باشد. 🔸تهیه برنج قالبی با کاسه برای انجام کارهای زیبا و تزییناتی همیشه ابزارهای حرفه ای لازم نیست. گاهی اوقات با وسایل دم دستی نیز می توان آثار زیبایی خلق نمود کافی است کمی خلاقیت داشته باشید. یکی از وسایلی که می توانید با آن برنج قالبی درست کنید کاسه است. با استفاده از این روش می توانید به تعداد افراد حاضر در مهمانی برنج قالبی درست کرده و زیبایی خاصی به میز ببخشید. برای این منظور یک کاسه با اندازه مناسب انتخاب کرده و کف آن را کمی با کره یا روغن چرب کنید. سپس کف آن کمی برنج زعفرانی بریزید. در نهایت برنج را نیز بیفزایید و با قاشق روی آن را صاف و یکدست کنید. اگر می توانید کمی با دست تمیز یا همان قاشق برنج را فشار دهید تا دانه ها متراکم شده و به هم بچسبند. بعد از این کار برنج را در بشقاب یا
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
دیس مورد نظرتان برگردانید و نوش جان کنید
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩‍🍳
  6نفر و بیشتر 2 پیمانه شکر 1/2 پیمانه گلاب 1/2 پیمانه خلال بادام و خلال پسته برای داخل شله زرد 50 گرم کره 2 پیمانه برنج نیم دانه 8 پیمانه آب زعفران حل شده به میزان لازم هل ساییده کمی چوب دارچین به میزان لازم ابتدا برنج رو شسته و با مقدار آبی که گفتیم چند ساعت خیس کنید. سپس با همون مقدار آب روی حرارت قرار بدید تا بپزه. حرارت رو زیاد کنید تا آب جوش بیاد و بعد حرارت رو کم کرده و اجازه بدین تا برنج کاملا بپزه. در این بین گه گداری هم هم بزنید و حواستون باشه یه موقع ته نگیره یا سر نره. وقتی برنج پخت، شکر رو اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا برنج کاملا له بشه. حواستون باشه هم زدن از این مرحله به بعد خیلی مهمه و باعث میشه شله زرد کاملا لعاب بندازه. این مرحله حدودا نیم تا یک ساعت زمان میبره. بعد کره و زعفران و هل رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و باز فرصت میدیم تا زعفران کاملا رنگش رو پس بده و شله زردمون بیشتر جا بیفته. حدودا نیم ساعت دیگه زمان بهش بدین. کل مراحل پخت برای این مقدار حدود دو تا سه ساعت طول میکشه. وقتی که حس کردید غلظتش کافیه میتونید گلاب رو اضافه کنید و بعد از پنج دقیقه شله زرد رو از روی شعله بردارید. اگر از خلال بادام و خلال پسته داخل شله زرد خوشتون میاد همزمان با اضافه کردن گلاب میتونید اونها رو هم اضافه کنید. یا اگه دوست دارید اصلا نرم نشن بعد از خاموش کردن شعله اونها رو اضافه کنید. مهمترین نکته اینکه برنج شله زرد بهتره نیم دونه باشه، حتما برنجتون ایرانی باشه تا کیفیت بهتری داشته باشین. شکر رو حتما بعد از پختن برنج اضافه کنید. مقدار آب مورد نیاز بسته به نوع برنج اندکی متفاوته، اگر احساس کردید آبش کمه میتونید مقداری آب بهش اضافه کنید و اگر هم رقیق بود بذارید تا آب اضافیش بخار بشه. از اونجایی که شکر با حرارت دیدن کمی آب میندازه بلا فاصله بعد از اضافه کردن شکر مقداری از آب شله زرد بیشتر میشه، پس این نکته هم حتما در نظر داشته باشید و قبلش آب اضافه نکنید. میزان غلظت شله زرد باید انقد باشه که اگر مقدار کمی ازش توی سینی ریختید کاملا پخش نشه و کمی قوام داشته باشه. نوش جان