آدم وقتی میافتد روی اصلاح سبک زندگی، خوراکیهایش هم یکی بعد از دیگری تغییر میکنند و سالمتر میشوند. اگر شما هم دوست دارید یک کیک سالم و مقوی درست کنید، پیشنهاد میکنم حتما کیک شیره انگور را امتحان کنید.
این کیک شکر چندانی ندارد؛ فقط شیره انگور
این کیک دردسرهای پخت بعضی از کیکها که باید زرده و سفیده را جدا هم بزنیم و بعد خیلی با ناز و محتاط باهاشان برخورد کنیم ندارد. میشود گفت یک کیک فوری است که مقدماتش زود انجام میشود و بیدردسر است؛ ولی نتیجهاش خیلی خوب است. به خاطر شیره انگور و گردو و روغن کنجدی که دارد خیلی مقوی است. توی این کیک از شکر چندانی استفاده نمیشود و شیرینیاش با شیره انگور است. طعم نهاییاش خیلی خوب است و در فاصله به دهان گذاشتن تا قورت دادنش عاشق آن میشوید.
خواص این کیک برای سلامتی بدن
شیره انگور بسیار مقوی و انرژیزاست و یکی از خونسازهای سنتی است. شیر مادر را غلیظ میکند و به خاطر طبع گرمش مناسب فصل زمستان است. شیره انگور بچهها را تپل میکند و عضلهساز است. گردو امگا ۳ دارد و چربی مفید بدن را تأمین میکند. کلسترل خون را کاهش میدهد، برای افزایش قدرت ذهن و هوش خوب است، ضد سرطان است و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند، برای استخوانها و درد مفاصل مفید است و استرس را کم میکند. روغن کنجد سودا را دفع میکند، ملین است، انرژیزاست و برای درمان سرفههای خشک ازش استفاده میشود. با این توضیحات میشود گفت این کیک، یک بمب انرژی است!
@KitchenAuntKhatoon
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
مواد لازم برای تهیه #کیک #شیره_انگور
شیره انگور (يا شیره خرما): سه چهارم پیمانه
تخممرغ: ۳ عددآرد: یک و یک دوم پیمانه
روغن کنجد: یک دوم پیمانه
شکر قهوهای: فقط ۲ قاشق غذاخوری
آب ولرم: یک چهارم پیمانه
بکینگ پودر: یک و نیم قاشق غذاخوری
گردوی خرد شده: یک دوم پیمانه
طرز تهیه کیک شیره انگور
همین اول کار فر را روشن کنید تا گرم شود. حدود یک ربع با دمای ۱۷۰ درجه. درست کردن کیک را با همزدن تخممرغها شروع میکنیم. آنها را توی ظرف نسبتا بزرگی میشکنیم و بهش شکر سرخ را اضافه میکنیم و بعد با همزن برقی به مدت پنج دقیقه هم میزنیم تا رنگش روشن و حجمش زیاد شود. بعد روغن کنجد را اضافه میکنیم و باز کمی به هم میزنیم. حالا شیره انگور را با آب ولرمی که داشتیم خوب مخلوط میکنیم و به مایه کیک اضافه میکنیم.
آرد و بکینگ پودر را دو سه بار الک میکنیم و بعد کمکم به مایه کیک اضافه میکنیم و با لیسک مخلوط میکنیم. میشود با همزن هم مخلوطش کرد به شرط اینکه خیلی زیاد همش نزنیم. در آخر گردو را هم اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.
✅یک فوت و فن کیکپزی: #ارده بزنید تا نچسبد
حالا برویم سراغ قالب کیک و یک فوت کوزهگری. اگر قالب کیک را به جای روغن، با کمی ارده چرب کنید، هم کیک به ظرف نمیچسبد و هم ارده مانع سوختن کیک میشود. نگران طعم ارده در کیک نباشید؛ کیک شما هیچ طعمی نخواهد گرفت و ظاهرش هم هیچ تغییری نخواهد کرد.
حالا قالب کیک را با کمی ارده چرب میکنیم و بعد مایه کیک را توی آن میریزیم. آن را به مدت ۴۰ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد در فر میپزیم. چون کمی قلق فرها با هم فرق میکند، هر موقع که احساس کردید کیکتان پخته است، یک خلال دندان یا چنگال توی آن فرو کنید، اگر چیزی از کیک به آن نچسبید یعنی کیک مغزپخت شده است.
بعد که پخت، به آن کمی استراحت میدهیم و وقتی از داغی افتاد از قالب خارج میکنیم و با کمی پودر شکر تزئینش میکنیم. من ارده زدن به قالب را اولین بار بود که تجربه میکردم و نتیجهاش خیلی خوب بود؛ کیک به راحتی از قالب جدا شد. بافت این کیک عالی است. میزان شیرینی این کیک به شیره انگوری که استفاده میکنیم بستگی دارد، ولی در کل یک کیک با شیرینی بالا که دل را بزند نیست. یک عصرانه خوشمزه و خیلی خوشرنگ است. رنگ تیرهاش برای گول زدن بچههایی که بهانه کیک شکلاتی میگیرند خوب است!
این کیک را با شیره خرما هم میشود درست کرد. به جای روغن کنجد از روغن مایع معمولی هم میتوانیم استفاده کنیم و اگر شکر سرخ نداشتید، دو قاشق شکر سفید بریزید. من از شیره انگور برکت، ارده حاجاکبر و گردوی رایحه روستا استفاده کرده بودم. شکر سرخ و روغن کنجد را هم از غرفههای نسیم شمال و صلابت میتوانید تهیه کنید. این کیک به خاطر شیره، گردو و روغنش خیلی انرژیزا و بسیار پرکالری است. اگر رژیم لاغری دارید یا نگران وزنتان هستید کمی از آن تست کنید و بعد مابقیاش را بدهید بچهها بخورند
#کرپ با #شیره_انگور یا #دوشاب
مواد لازم
آرد 2 فنجان
شیر 3 فنجان
شیره انگور 2 فنجان
تخم مرغ 3 عدد
روغن زیتون برای سرخ کردن
آرد,شیر,شیره انگور و تخم مرغها به ترتیب در ظرفی ریخته و با 1 چنگال مواد را هم می زنیم.این خمیر باید کاملا شل باشه.در 1 ماهی کوچک به مقدار لازم روغن زیتون می ریزیم وبه اندازه 2 ملاقه کوچک از این مایع داخل روغن ریخته,پس از کمی سفت شدن از یکطرف شروع می کنیم مواد را بصورت لایه ,لایه جمع کردن(شبیه لول کردن یک فرش) و هر طرف این مواد را سرخ میکنیم ما بقی مواد را به همین صورت انجام می دهیم آما برای هر سرخ کردن آن باید به اندازه لازم روغن ریخت. چون روغن زیتون در حرارت طولانی میسوزد.این غذا را میشه به صورت داغ سرو کرد اما اگر در یخچال قرار دهید و بعد میل کنید خوشمزه تر است و برای صبحانه 1 غذای کامل است.
@KitchenAuntKhatoon