7.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#مرغ_مجلسی😋😋
•*´¨*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*
کانالی برای کدبانوها🍓
فیلم آشپزی👇
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
6.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#سوپ_مرغ_کرمدار
•*´¨*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*
کانالی برای کدبانوها🍓فیلم آشپزی👇
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرنی_سه_رنگ
#ویژه_ماه_مبارک_رمضان
•*´¨*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*
کانالی برای کدبانوها🍓
فیلم آشپزی👇
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
7.19M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
حلوای شیره انگور☝️😍
موادلازم
شیر یک لیوان
آرد دو لیوان
کره حدود دویست گرم
شکر یک لیوان
شیره انگور یک استکان
گردو
•*´¨
*•.¸¸.•*´¨*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•* کانالی برای کدبانوها🍓 فیلم آشپزی👇 👩🍳࿐@kadbanooha࿐
لیتی اسفناج
مواد لازم :
اسفناج ، پیاز ، آرد گندم ، نمک ، کشک
طرز تهیه : ابتدا اسفناج را آب پز می کنیم و آن را خوب نرم کرده ، سپس پیاز راسرخ کرده و با دو قاشق آرد گندم تفت می دهیم.
سپس کمی زردچوبه ونمک به آن اضافه می کنیم و با اسفناج آب پز مخلوط کرده و کشک را به آن می افزائیم.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
قاتق گوشت
مواد لازم :
گوشت لخم ، نخود خام ، برنج خام ، پیاز ، زردچوبه و نمک
قاتق گوشت غذای پر زحمتی است ولی اگر این زحمت را متحمل بشوید ، غذای لذیذ و خوشمزه ای تهیه می کنید که به زحمتش می ارزد.
گوشت لخم را در هاون با نخود خام ، پیاز، زردچوبه ، نمک و یک پیمانه کوچک برنج ریخته و خوب می کوبیم تا نرم شود ، سپس این مخلوط را در درون ظرفی می ریزیم و کمی ترخون خشک به ان اضافه می کنیم و چنگ می زنیم تا مواد ما بخوبی قاطی شود.
دو پیمانه برنج خام به مخلوط چنگ زده اضافه کرده و دوباره چنگ می زنیم تا مخلوط ما حسابی قاطی شود.
سپس مخلوط خود را مانند شامی آماده و در روغن سرخ می کنیم ( البته برای اینکه شکل سنتی خود را حفظ کنند ، باید مانند چنگ مال آنها را آماده کنیم )
پس از سرخ کردن2 تا 3 عدد سیب زمینی را قطعه قطعه کرده و داخل روغن سرخ می کنیم و کمی رب گوجه و زردچوبه و یک تا دو عدد لیمو خشک نیز به آن اضافه می کنیم و در ظرفی همه آنها را ریخته و آب به آن افزوده و روی اجاق می گذاریم تا قاتق گوشت ما آماده شود.
غذای خوشمزه ای است که این روزها در کمتر سفره ای یافت می شود
نوش جان
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
#آش_ترخینه
آش دوینهیا ترخینه که یکی از آش های سنتی کردستان است و بسیار خوشمزه و مقوی می باشد.
اما برای تهیه آش دوینه شما به مقداری دوینه نیاز دارید می توانید این دوینه ها را از عطاری ها تهیه کنید و یا خود درست کنید بدین صورت که دوینه از ترکیب بلغور گندم و دوغ غلیظ درست می شود (به ازای پنج کیلو دوغ غلیظ یک کیلو و نیم بلغور لازم است) که تو فصل تابستون باید درست کنید و کنار بگذازید به این روش که دوغ غلیظ رو می گذاریم جوش بیاد و مرتب باید هم بزنید سپس بلغور و اضافه می کنیم تا بپزه و غلیظ شود بعد می گذاریم کامل سرد شود و روی پشت بام یه پارچه یا نایلون بزرگ پهن می کنیم و از مواد به اندازه یه مشت برمی داریم و کمی شکل می دهیم و به فاصله کنار هم می چینیم بعد از گرفتن دوینه ها روی آنها را پارچه توری می کشیم و می گذاریم جلوی آفتاب تا چند روزی خشک شود. این آش خوشمزه برای بدن بسیار مقوی می باشد و گفته می شود تا ۷۰% سرماخوردگی را کاهش می دهد زیرا سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
امروز تهیه آش دوینه را به شما آموزش خواهیم داد با ما همراه باشید.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
#آش_ترخینه آش دوینهیا ترخینه که یکی از آش های سنتی کردستان است و بسیار خوشمزه و مقوی می باشد. اما
مواد لازم
ترخینه یا دوینه ۱۰۰ گرم یا ۴ عدد
آب ۳.۵ پیمانه
نخود ۱/۲ پیمانه
پیاز ۲ عدد
پیاز داغ و نعنا داغ به مقدار لازم
نمک، زردچوبه به مقدار لازم
مرحله اول: آماده سازی نخود
ابتدا نخود ها را از شب قبل خیس کنید تا نفخش گرفته شود سپس داخل قابلمه یا زودپز ریخته تا پخته و نرم شود.
مرحله دوم: پخت دوینه
داخل یک قابلمه آب را ریخته و ترخینه یا دوینه ها را اضافه کنید سپس درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا دوینه ها باز شوند.
مرحله سوم: تهیه پیاز داغ و نعنا داغ
پیاز ها را خلالی یا نگینی ریز خرد کنید و به همراه روغن کرمانشاهی و زردچوبه خوب تفت دهید تا سبک و طلایی شود سپس نعنا را اضافه کنید و بعد ۳۰ ثانیه از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم: پخت آش دوینه
پیاز داغ و نعنا داغ را به همراه نخودهای پخته به آش اضافه کنید و هم بزنید تا کمی آش جا افتاده در انتها نمک آش را انداره کنید و به دلخواه کمی فلفل قرمز اضافه کنید و آش را با پیاز و نعنا و سیرداغ به دلخواه تزئین کنید. آش ما حاضر شد. نوش جان
دوینه یا ترخینه ها خود نمک زیادی دارند پس نمک را در انتهای پخت بریزید.می توانید به دلخواه از حبوبات دیگر مانند عدس یا ماش و لوبیا چیتی نیز استفاده کنید.به دلخواه می توانید چند سیر را نیز اضافه کنید.برای مقوی شدن این آش می توانید بجای آب از آب قلم استفاده کنیدبه ازای هر نفر ۲ عدد ترخینه باید در نظر گرفته شود.برای لعاب بیشتر آش می توانید ۱ ق آرد را با آب باز کنید و به آش اضافه کنید.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
#شله_ماشکی
نوعی خوراک است که با ماش تهیه شده و اصالت آن به کهگیلویه و بویر احمد و شهر یاسوج برمی گردد.
ماش در زبان #لری ماشک تلفظ می شود و به همین خاطر نام آن را شله ماشکی گذاشته اند.
شله ماشکی بیشتر در روزهای سرد و بارانی طبخ می شود و گاها شله بارانی هم به آن می گویند. این خوراک مقوی و سالم را با ترشی هم سرو می کنند.
برنج ایرانی ۱ پیمانه
ماش ۲ پیمانه
کنجد آسیاب شده ۱/۲ پیمانه
دنبه ۱/۲ پیمانه
تره کوهی ۱/۲ پیمانه
پیاز ۱ عدد
توت خشک به میزان لازم بنا به ذایقه
نمک، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
ابتدا ماش را پاک کرده، شسته و به همراه مقداری آب آن را می پزیم وقتی ماش ها نیم پز شدند برنج را هم به ماش افزوده و اجازه می دهیم تا با هم کاملا پخته و شکفته شوند.
حالا داخل تابه مناسبی دنبه های ریز خرد شده را تفت می دهیم و به آن نمک، فلفل و زردچوبه می زنیم. کمی که تفت خورد کنجد را افزوده و بعد این مواد را به ماش و برنج پخته شده اضافه می کنیم.
پیاز ها را به خلالی برش داده و در روغن تفت می دهیم زمانیکه خوب طلایی شد ادویه زده و به همراه تره کوهی به آش می افزاییم و اجازه می دهیم تا مواد خوب با هم بپزد و مواد طعم همدیگر را بگیرند.
در نهایت توت را به شله ماشکی افزوده و شله ماشکی خوشمزه ما آماده سرو است در کنار ترشی های مختلف نوش جان کنید.
افزودن دنبه و توت خشک کاملا سلیقه ای است در صورت دلخواه می توانید آن را حذف کنید.
از مقداری پونه کوهی هم میتوانید استفاده کنید
این غذا نعناداغ ندارد ولی پیازداغ آن بیشتر بهتر
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
توتکیک شیرینی سنتی اهالی شمیران می باشد که اغلب برای سال نو تهیه می شده و در کنار آجیل و میوه تا سیزده فروردین در خانه ها وجود داشته. توتک را بانوان به مقدار زیاد و در تنور طبخ می کردند. توتک های خانگی علاقه مندان زیادی دارند و کمتر کسی است که توتک های قندی را میل کند و از خوردن آن لذت نبرد. توتک می تواند یک عصرانه بسیار خوب برای کودکان می باشد
برای ماه مبارک هم شیرینی خوبیه
خمیر مایه ۱/۵ قاشق چایخوری
ماست ۹ قاشق غذا خوری
روغن جامد ۳ قاشق غذا خوری
خامه ۶ قاشق غذا خوری
زرده تخم مرغ ۱ عدد
آرد ۶ پیمانه
شیر ۱ پیمانه
شکر ۱/۵ پیمانه
دارچین ۱ قاشق غذا خوری
زنجبیل ۱ قاشق غذا خوری
پودر گردو ۲۰۰ گرم
ابتدا خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذا خوری شکر داخل شیر ولرم ریخته و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا پف کرده و به عمل بیاید. حالا آرد و شکر را با هم مخلوط کرده و مایه خمیر عمل آمده، ماست و روغن را هم به مواد افزوده خوب مخلوط کنید تا خمیری یک دست و لطیف به دست آید حالا خمیر را به مدت ۱ ساعت در یخچال استراحت دهید.
گردوی آسیاب شده یا ریز خرد شده را با دارچین و زنجبیل مخلوط کرده و آماده می گذاریم.
تخم مرغ را داخل کاسه ای ریخته و کمی مخلوط می کنیم تا از حالت لختگی خارج شود حالا خامه را افزوده و مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
کانال آشپزخانه خاله خاتون👩🍳
توتکیک شیرینی سنتی اهالی شمیران می باشد که اغلب برای سال نو تهیه می شده و در کنار آجیل و میوه تا سیز
خمیر استراحت کرده را از یخچال خارج کرده روی میز کار را آرد پاشی کرده و خمیر را با وردنه باز می کنیم و با کاتر دلخواه خمیر را قالب می زنیم و از مواد میانی وسط خمیر گذاشته دو سمت خمیر را به هم رسانده و مانند قطاب و یا پیراشکی دور تا دور آن را محکم می کنیم. حال از مواد رومال روی توتک ها زده و روی آنها کنجد می پاشیم.
مرحله پنجم پخت توتک
حالا توتک های آماده شده را داخل سینی فر چیده و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در فر گرم شده با دمای ۱۷۰ درجه سانتی گراد بپزید. زمانی که مغز پخت و طلایی شد از فر خارج کرده اجازه دهید تا خنک شود و بعد نوش جان کنید.
اگر کاتر در دسترس ندارید از لیوان و یا کاسه برای برش زدن استفاده کنید.می توانید کره را جایگزین روغن کنید.در صورتی که شیر در دسترس نداشتید آب را جایگزین کنید.از کمی وانیل در مواد رومال می توانید استفاده کنید.
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐
قاتق سیب
مواد لازم :
سیب زمینی ، پیاز ، آرد گندم، ترخون ، کشک
سیب زمینی را آب پز و با رنده یا چرخ گوشت نرم می کنیم ، سپس پیاز را در روغن سرخ کرده و با دو تا سه قاشق آرد گندم تفت می دهیم.
کمی زردچوبه و نمک به مخلوط آرد و پیاز اضافه کرده وسپس سیب زمینی نرم شده را نیز به آن می افزائیم و در آخر کشک نیز در آن می ریزیم.
غذای قاتق سیب ما با اضافه کردن ترخون خشکی که در روغن داغ شده است ، آماده پذیرایی است ، نوش جان خیلی خوشمزه است
👩🍳࿐@kitchenAuntKhatoon࿐