سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۰
🌸🌸🌸
سی و یکُمین نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
🌿🌿🌿
۱-همیشه «ثابت قدمی» در راه«انسان ماندن»، فقط توسط کسانی عملی میشود که هم شناخت درستی از راه دارند و هم انگیزهء کافی. اگر راهی که میروی، مورد حملهء دیگران واقع شود، استقامت در راه، برای برخی، سخت میشود. و اگر کسی در خودش احساس کم بینی و حقارت کند، دیگر شرایط، خاص میشود.
🌷🌷🌷
۲-شاید شنیده اید که برخی میگویند که زندگی کافران، مثل بهشت است. برخی تصور می کنند این شرایط، چیز جدیدی است!!! خیر! زندگی حیوانی بهتر و عیاشی های بیشتر،توسط بی دین ها، در دورهء ادیان الهی یهودیت و مسیحیت وازهمان ابتدای ظهور اسلام هم بوده،بطوریکه پیامبر اسلام(صلوات الله علیه و آله و سلّم) فرمایش معروفی دارند:«الدُّنيا سِجْنُ الْمُؤْمِنِ و جَنَّةُ الْكافِرِ» (بحارالانوار/ج۷۴/ص۱۵۹/باب۷): دنيا زندان مؤمن و بهشت كافر است.
🍀🍀🍀
۳-دربارهء معنای حدیث بالا،دو احتمال هست:یکی اين است كه مؤمن در دنيای موقّتی،هرچند راحتی هایی هم دارد اما غالباً و اکثراً-بخاطر ثبات قدم دراعتقادش و مخالفت دنیاپرستان و حیوان صفتان با مؤمنان- در رنج و خوف به سر ميبرد؛ بر خلاف كافر كه غالباً در امنيت و رفاه موقّتی ميباشد؛زیرا بسیاری از انسانها-که متناسب با شیوهء الهی، پرورش نیافته اند- با خواسته های شهوانی و حیوانی،همراهی میکنندو لذا رنج و زحمت کافران در این دنیای موقّت، کمتر است
🌸🌸🌸
۴-معناي دوم اين است كه «زندگي انسانی اَبَدی و اخروي»ونعمتهاي فراوان وشگفت آور آن و بودن درکنار خوبان و اولیاء، که در انتظار شخص مؤمن است،درمقایسه با اینها، زندگی دنیایی اش، زندان است،حتی اگر نسبت به اهل دنيا، از رفاه و آسايش مادی بيشتري بهرهمند باشد. واما كافر برعكس است؛زيرا برخورداری هاي او منحصر به همین دنياست و در آخرت، فقط عذاب شديد خداوندي، در انتظار اوست.
🌸🌸🌸
۵-انتخاب با شماست. إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا(سوره انسان/٣):ﻣﺎ ﺭﺍﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ[انسان] ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻳﻢ؛ﻳﺎ ﺳﭙﺎﺱ ﮔﺰﺍﺭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ﻳﺎ کافروﻧﺎﺳﭙﺎﺱ. با ادعای صِرف، نمیتوان «ثبات قدم صادقانه» داشت. «صداقت میخواهد».
🌹🌹🌹
به قول عطار:
خواهي که دلت مَحرَم اسرار آيد / بي خود شود و لايقِ اين کار آيد
بَرکِش ز برونِ دو جهان، دايره اي / در دايره شو، تا چه پديدار آيد
گر مرد رهي،ميان خون بايد رفت / وز پاي فتاده،سرنگون بايد رفت
تو پاي به راه،در نِه و هيچ مپرس / خود،راه،بگويدت که چون بايد رفت
❤️❤️❤️
در این شب زیارتی سید شهیدان ، حضرت اباعبدالله-روحی فداه: السلام علیک یا اباعبدالله و علی الارواح التی حلّت بفنائک ...
✅✅✅
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۴
@kowsar_fatemi1
May 11
تفکر-۵
📚🌹🌹🌹📚
۱-بدون تردید، دربارهء بسیاری از اجزای دنیای مادی اطراف ما، مطالعات فراوان انجام شده است.اما غالباً اینها ما را به انسانیت نزدیکتر نکرده، بلکه دربسیاری مواقع، از حیات انسانی دور کرده و نوعی حیات حیوانی را بر آدم ها، حاکم ساخته است. لطفا دربارهء موارد زیر تفکر نمایید:
📚🌹🌹🌹📚
۲-غذا، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا بهتر خوردن، علامت انسان بودن است؟ اگر چنین است،پس گرگ و کفتار و گراز، انسان ترند(!!!)؛ چون گوشت لذیذ آهو را میخورند که عموم انسانها خوابش را هم نمی بینند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۳-پوشاک، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا بهتر پوشیدن، ملاک برتری در انسانیت است؟ اگر چنین است، پس بوفالو(گاو وحشی) و مار و سنجاب و آهو که آدم ها برای تهیه پوست آنها، بسیار پول خرج میکنند، انسان ترند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۴-داشتن ایام فراغت، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا تفریح و خوشگذرانی و ... ملاک برتری در انسانیت است؟ اگر چنین است، پس میمون های بازیگوش و سَمورهای خوشگذران و مگس های میوه-معروف به خوشگذرانی- و... باید انسان تر باشند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۵-داشتن رابطه جنسی، یک نیاز برای تکثیر نسل انسان و رفع نیازهای غریزی است نه یک افتخار انسانی. اگر رابطه جنسی، معیار برتری در انسانیت باشد پس خوک و .... !!!
📚🌹🌹🌹📚
تا همینجا کافی است. تا عمق فاجعه، بیشتر نمایان نشده، بگذریم. برخی افراد بشر، به چنان درجهء پَستی رسیده اند که یادشان رفته انسان باشند!!!! خداوند به صراحت، این باطن حیوانی و تفاوت آن با انسانیت را بیان کرده است.
📚🌹🌹🌹📚
۶-در این آیهء ۱۷۹ سوره اعراف، تفکر کنیم:«وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ ترجمه: وحقیقتاً بسیاری از جنّیان و آدمیان را که آفریده ایم متعلق به جهنّم هستند؛برای آنها دلهایی است که با آنها درک حقیقت نمیکنند،و برای آنها دیدههایی است که با آنها بینایی و بصیرت ندارند، و برای آنها گوشهایی است که با آنها شنوای حقیقت نیستند. آنها «مانند چهارپایان» هستند بلکه گمراهتر از آنها هستنند؛ آنها همان مردمی هستند که غافلاند.
📚🌹🌹🌹📚
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۵
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی-۲۸
🌴🌴🌹🌴🌴
۱-اصلاح امور، خواستهء عموم افراد است.اما مقصود از این اصلاح چیست؟ به چه چیزی میخواهیم برسیم؟ عقل حکم میکند که ابتدا باید مقصد، مشخص شود.بعد شروع به حرکت کرد. وقتی انسان عاقل، به شناخت هدف این جهان و خودش، رسید، مسیر تا حدودی،برایش روشن میشود. وقتی قلب ما باور دارد که خداوند در تمام هستی، ناظر و حاکم است و دانایی و قدرت او بر همه چیز احاطه دارد، بهترین کار برای رسیدن به کمال و هدف نهاییِ خودمان، پرسیدن از اوست. راه رهایی از این همه آشفتگی در جهان و ظلم ها و بلاها، پرسیدن از خود خداوند است.
🌴🌴🌹🌴🌴
۲-خود خدا میفرماید:«قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»(آل عمران/۳۱):ای پیامبر! به مردم بگو اگر خدا را دوست دارید از من [پیامبر] باید تبعیت بکنید. این دستور، آیهء قرآن است!!!! تنها راه، تبعیت عملی از اهل بیت علیهم السلام است و بس. کارهای«من درآوردی» را کنار بگذاریم
🌴🌴🌹🌴🌴
۳-بنابراین این جمله که« من مطابق دلم عمل میکنم»، ربطی به ایمان ندارد! یعنی این روش، دینداری نیست! بلکه تبعیت از نفس خود است. برخی افراد، نفس خودشان را به جای خدا نشانده اند!!!!! این آیه را ببینید:« (۱) أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلَيْهِ وَكِيلًا(فرقان/٤٣):آیا دیدی کسی را که هوای نفسش را، معبود خودش قرار داد...!!!!! آیات متعدد دیگری هم این مطلب را گفته اند
🌴🌴🌹🌴🌴
۴- کسانی که ادعا میکنند که امام على عليه السلام را دوست دارند، این جملهء ایشان را ببینند:الشَّريعَةُ صَلاحُ البَرِيَّةِ : شريعت، مايهء اصلاح مردمان است(غرر الحكم/۶۹۸). راه زندگی سالم، تبعیت از شریعت توحیدی است که اهل بیت علیهم السلام بیان کرده اند. اگر درست نشده، معلوم میشود که به شریعت الهی، عمل نکرده ایم؛ یا نگذاشته اند یا به اسم شریعت، طبق خواستهء نفس خودمان عمل کرده ایم!!!
🌴🌴🌹🌴🌴
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۶
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۱
❤️❤️❤️
سی و دومین نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
🌿🌿🌿
۱-یکی از قوانین قطعی الهی برای ثابت قدم بودن با اهل بیت علیهم السلام، پاک بودن است.به آیهء ۷۹ سوره واقعه دقت کنید:«لايَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»:فقط پاکان با او تماس پیدا میکنند!!! طبق تصریح پیامبر اسلام-صلوات الله علیه و آله-اهل بیت(علیهم السلام) و حضرت اباعبدالله-صلوات الله علیه- همتراز و عِدل قرآن هستند.بدون پاکی، به هیچکدام، دسترسی نیست.
🌹🌹🌹
۲-پاک بودن،ابعاد مختلف دارد: رفتار و عمل پاک ، اخلاق و خصوصیات پاک، درآمد حلال و پاک، و قلب پاک. البته هرکدام از ابعاد هم، مصادیق متعددی دارد.اگر عمر و توفیقی بود، ان شاءالله عرض میشود تا مشتاقان سیدالشهداء-روحی فداه- راه را بشناسند و فریب کلاهبرداران متظاهر به دین را نخورند!!!
✅✅✅
۳-یکی از ابعاد پاک بودن، درآمد حلال است. کسی که حرامخوار است، تمام ساعات شبانه روز را هم-اگر بر فرض محال-در داخل صحن سیدالشهداء (روحی فداه) باشد،یا ماهها راهپیمایی کند، نسبتی باآن حضرت ندارد!!! علاوه بر حرامخواری های مشهور، چند نمونه از حرامخواری و شبهه خواری، عرض میشود تا حواس ها جمع شود:
🌹🌹🌹
الف-فروشنده یا تعمیرکاری که مال معیوب یا ناقص را بعنوان سالم و کامل تحویل داده
ب-صاحب کالایی که با احتکار یا دروغ یا هرکارنامشروعی، مردم را در مضیقه گذارده
ج-کارمندی که کارش را صحیح انجام نداده یا از کارش زده و کم گذاشته
د-معلم و استاد و سخنرانی که تدریس و سخنرانی اش را کامل و مفید، انجام نداده
ه-دانشجو و طلبه ای که شهریه و تسهیلات دانشجویی و طلبگی گرفته ولی درس نخوانده
و-مدیر و مسئولی که بدون صلاحیت، در جایگاهی، قرار داشته و درآمدها داشته
ز-مدیر و مسئولی که در وظایف خود کوتاهی کرده
ح-فردی که با تخلفات از مقررات شرعی و قانونی، اموالی را برای خود یا دیگران جمع کرده
ط-شخصی که با ارائهء خدمات حرام به فاسدان و حرامخواران، برای خودش، درآمد تحصیل کرده
و مانند اینها....
✅✅✅
۴-سفارش اکید و بسیار دقیق مربیان الهی اینست که هرگز پای این سفره ها ننشینیم، زیرا بر اثر این خوراک و تصرفات حرام، ما هم -العیاذ بالله- آلوده و ناپاک خواهیم شد و با اهل بیت و حضرت سیدالشهداءعلیهم السلام، ثابت قدم نخواهیم بود. کسانی که آلودهء حرامخواری شده اند راه درازی را باید بروند تا پاک شوند و لیاقت ثابت قدم ماندن با اهل بیت علیهم السلام را پیدا کنند. فریب کلاهبرداری های دینی را نخوریم!!!
🌹🌹🌹
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۷
@kowsar_fatemi1
همنشینی- ۱۰
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۱-انسان از قوای مختلف جسمی و فیزیکی و روحی و متافیزیکی برخوردار است. هریک از قوا هم می تواند دارای مراتب بسیار زیادی باشد.پس مراتب انسانها بسیار با یکدیگر، متفاوت است. علاوه بر اینها، شرایط شخصی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علمی، روحی، و معنوی هر شخص ، مقداری از این تواناییهایش را به فعلیت می رساند.پس باز هم تفاوت انسانها عمیق تر میگردد. و البته بخش قابل توجهی از این شخصیت انسان، با انتخاب های خودش شکل می گیرد؛ انتخاب هایی که شاید حتی نتواند تصور کند که چقدر در روح و شخصیت او تأثیرگذار است. و این هم عامل بسیار مؤثر دیگری در شکل گیری شخصیت انسان است. با توجه به این قابلیتها و عوامل ، هیچ دو انسانی نیستند که در تمام خصائص و مراتب، یکسان باشند. هر انسانی، باتوجه به این عوامل، در نقطهء خاصی از هستی، قرار گرفته است!!!
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۲- علم روانشناسی تجربی جدید نیز بسیار تازه کار و مبتدی و البته محدود به دنیای مادی انسان است و اساساً بیش از آنکه «روان»شناسی باشد، «رفتار»شناسی است. اما اولیاء الهی -به واسطهء علم لدنّی- از ناحیهء خداوند، نکات بسیاری را فرموده اند که دانشمندان علوم جدید، به تازگی، نسبت به بخش اندکی از آنها-و البته در قالب تجربی و مادی-به شناخت رسیده و بخشهای بسیار زیاد دیگری از معارف اهل بیت علیهم السلام را هم از طریق ترجمهء فراوان کتب اسلامی، به زبانهای خودشان، به مراکز علمی خود منتقل کرده اند.
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۳-در زمینهء انسانشناسی، پیامبر مکرّم اسلام(صلى الله علیه وآله و سلّم) در حدیث معروفى مى فرماید:«المَرءُ عَلى دينِ خَليلِهِ؛فَليَنظُر أحَدُكُم مَن يُخالِلُ)کتاب الأمالي/ شیخ طوسي/ص۵۱۸/ح۱۱۳۵): آدمی بر دين (روش) دوست خود است. پس هر يك از شما بايد بنگرد كه با چه كسى، دوستى مى کند .
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۴- یکی از مهمترین علتهایی که افراد را به سوی کفر و بی دینی یا بی اخلاقی یا وطن فروشی یا جاسوسی یا سستی وکاهلی در اجرای شریعت خدای بزرگ، سوق میدهد، همین همنشینی هاست.این قاعده دربارهء افراد عادی و باسواد و بیسواد و کارمند و کاسب و باریش و بی ریش و حتی صاحب منصبان و مسئولان بسیار عالیرتبه، صادق است
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
به قول سعدی که از پیامبر اسلام(صلوات علیه و آله) آموخته است: تو اول بگو با کیان زیستی / پس[من] آنگه بگویم که تو کیستی؟
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۸
@kowsar_fatemi1