✍ جدایی بحرین از ایران با تکیه بر اسناد خارج گردیده از دسته بندی محرمانه بریتانیا
👤مهری بسناس
👤الیزابت تربن
✅ چکیده
🟣 پس از درگذشت شاه عباس صفوی، انگلستان از اوضاع آشفته خلیج فارس سوء استفاده نمود و به بهانه برقراری امنیت در این منطقه حضور پیدا کرد و با بستن پیمان-نامه هایی با شیوخ عرب خلیج فارس از جمله شیخ بحرین، موفق گردید تا آنان را تحت کنترل درآورد و این منطقه را به پایگاهی برای رسیدن به اهداف خود مبدل نماید.
🟠 بحرین در طول تاریخ، به دلیل بهره مندی از موقعیت استراتژیکی و اقتصادی اهمیت داشته و از زمان هخامنشیان در تصرف ایران بوده است.
اما انگلستان منطقه مزبور را با موافقت محمدرضا پهلوی و پشتیبانی سازمان ملل در سال 1971م.، رسماً از خاک ایران جدا کرد.
🟡 اما بر اساس اسناد دفتر امورخارجه انگلستان که از رده بندی سری، خارج گردیدهاند، مشخص شده که جداسازی بحرین از ایران که ظاهری قانونی داشته، توطئهای بیش نبوده است.
🔴 سوال اصلی این پژوهش این است که چرا محمدرضاشاه به طور ناگهانی از ادعای حاکمیت ایران بر بحرین منصرف شد؟
با مطالعه این رخداد تاریخی-سیاسی، میتوان به حقایق پشت پرده آن پی برد.
🟤 نتیجه ای که از این پژوهش حاصل میگردد این است که شگردهای استعمار در جهان امروز را بهتر تشخیص دهیم تا بتوانیم هوشیارانه تر عمل کنیم.
🟢 مقاله حاضر در نظر دارد تا با توجه به ماهیت موضوع، به روش توصیفی-تحلیلی با تکیه بر مستندات و با استفاده از منابع دست اول و تحقیقاتی که عمدتاً کتابخانه ای و اسنادی می باشند، فرآیند جداسازی بحرین از ایران را مورد بررسی قرار دهد.
📚 پژوهشنامه تاریخ، سیاست و رسانه، سال 7، شماره 4 ، پیاپی 28، زمستان ۱۴۰۳.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✍ نقش سواد رسانه ای در ارتقاء هویت فرهنگی، دینی و اجتماعی دانشآموزان (مطالعه موردی: دانشآموزان مقطع متوسطه دوم شهر شیراز)
👤 علیرضا بیاباننورد
👤حسین راهنورد
✅ چکیده
🟢 این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ روش انجام پژوهش توصیفی همبستگی است.
جامعه آماری پژوهش حاضر شامل دانشآموزان مقطع متوسطه دوم میباشند که تعداد کل آنها 3852 نفر میباشد که بر اساس جدول مورگان 350 نفر به روش خوشه ای چندمرحله ای انتخاب میشوند
روش گردآوری اطلاعات از دو روش کتابخانه ای و میدانی صورت میگیرد.
🟤 در گردآوری اطلاعات تئوری از روش کتابخانهای و در گردآوری اطلاعات عملی از روش میدانی استفاده میشود.
🔴 ابزار سنجش شامل پرسشنامههای سواد رسانهای ( فلسفی، 1393). هویت فرهنگی- اجتماعی و پرسشنامه هویت دینی بودند. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار آماری spss در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد. در بخش توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در بخش آمار استنباطی از آزمونهای ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون استفاده گردید.
🟠 نتایج نشان داد سواد رسانهای بر هویت فرهنگی، دینی، اجتماعی دانشآموزان تأثیر دارد.
📚 پژوهشنامه تاریخ، سیاست و رسانه، سال 7، شماره 4 ، پیاپی 28، زمستان ۱۴۰۳.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✍ واکاوی مفهوم مشارکت سیاسی در قرآن كریم با تأکید بر سازوكار انتخابات
👤 مهدی دلیریپور
✅چکیده
🟣 هدف پژوهش حاضر واكاوی مفهوم مشارکت سیاسی در قرآن كریم است، در این راستا و با روش توصیفی- تحلیلی بر سازوكار انتخابات متمركز شده است.
🟠 برداشتهای نظری و مسائل عملی ایجاد شده به دلیل تعدد مسیرهای مشارکت سیاسی مومنین گوناگون است، با این همه یافتههای پژوهشی برآمده از مبانی دینی و قرآنی نشان میدهد محقق كردن مردمسالاری دینی یك ضرورت ایمانی است كه انتخابات یكی از روشهای امروزی در جهت اجرایی ساختن آن است
🟢 در این بین مسائلی پیش میآید كه راههای محققسازی مشاركت سیاسی را درگیر ابهام میسازد.
🔵 در مقاله پیشرو به واكاوی مفهوم مشاركت سیاسی با در نظر گرفتن اصول و مبانی قرآنی پرداخته شده است و در این فرآیند با تاكید بر روش مرسوم و متداول انتخابات، سازگاری و تطبیق آن در متن جامعه ایمانی برای تحقق مطلوب مشاركت سیاسی نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
📚 پژوهشنامه تاریخ، سیاست و رسانه، سال 7، شماره 4 ، پیاپی 28، زمستان ۱۴۰۳.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✍ رویکرد احتمالی دولت دوم ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران:تحلیل و پیشبینیها
👤 حسین همتی
✅ چکیده
🟣 سیاستهای ایالاتمتحده در قبال جمهوری اسلامی ایران در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ تحت تأثیر رویکرد «فشار حداکثری» قرار داشت که بر اساس تحریمهای اقتصادی گسترده، کاهش تعاملات دیپلماتیک و تقویت ائتلافهای ضدایرانی در سطح بینالمللی استوار بود.
🟢 مقاله حاضر به تحلیل و پیشبینی رویکرد احتمالی دولت دوم ترامپ میپردازد.
🔵 سؤال اصلی این پژوهش آن است که با توجه به سیاستهای گذشته دولت ترامپ و تحولات داخلی و بینالمللی، چه رویکردهایی ممکن است از سوی دولت دوم ترامپ در قبال جمهوری اسلامی ایران اتخاذ شود؟
🟠 فرضیه اصلی مقاله این است که دولت دوم ترامپ احتمالاً سیاستهای مشابه دوره اول خود را در قبال ایران، بهویژه درزمینه تحریمها، فشار حداکثری و محدودسازی توافقات دیپلماتیک ادامه خواهد داد، اما با توّجه به شرایط جدید منطقهای و جهانی، تغییرات استراتژیک و تاکتیکی نیز محتمل خواهد بود.
🔴 این پژوهش باهدف پیشبینی رویکردهای آتی دولت ایالاتمتحده در قبال ایران، به بررسی جامع عوامل مؤثر بر سیاستگذاری در این حوزه میپردازد.
🟤 در این راستا، سیاستهای پیشین دولت آمریکا، نظرات و تحلیلهای اندیشکدههای تأثیرگذار بر سیاست خارجی این کشور، تحولات منطقهای و بینالمللی مرتبط، و همچنین متغیرهای داخلی ایران و ایالاتمتحده مورد تحلیل قرار میگیرند.
🟡 روش تحقیق در این پژوهش کیفی از نوع تحلیلی، با استفاده از منابع مختلف کتابخانهای، مقالات، سایتهای اینترنتی...) است.
📚 پژوهشنامه تاریخ، سیاست و رسانه، سال 7، شماره 4 ، پیاپی 28، زمستان ۱۴۰۳.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✅ایران و قزاقستان همسفران جدید در کریدورهای ترانزیتی
🟠 قزاقستان یکی از کشورهای عضو کریدور بینالمللی شمال-جنوب (INSTC) محسوب میشود که در دو شاخه شرقی (آسیایمرکزی) و میانی (دریایخزر) این کریدور نقش بهسزایی دارد که میتواند از طریق بنادر ایران، به آبهای آزاد، غرب آسیا و شبه قاره هند و سایر نقاط جهان متصل شود.
🟣 از طرفی، قزاقستان که پس از جنگ روسیه و اوکراین به نوعی به کانون ترانزیت چین-اروپا تبدیل شده است، نقش بهسزایی در کریدور شرق-غرب ایفا میکند که اتصال ریلی دو کشور و همکاریهای قبلی، زمینهساز تحکیم روابط اقتصادی ایران و قزاقستان خواهد بود.
🟢 فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی، به همراه معاونان خود با آرمان شاکالیف، وزیر تجارت و همگرایی قزاقستان، و هیئت همراه دیدار و گفتوگو کرد.
🟤 بخش عمده ای از محورهای این گفتوگوها مربوط به گسترش و توسعه حمل و نقل از جمله هوایی، جاده ای، ریلی و بندری بوده که تسهیل انتقال بار، تجاری سازی مسیر شاخه شرقی کریدور شمال-جنوب و افزایش همکاری ها در حوزه لجستیک را دربر میگرفته است.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✅اهمیت راهبردی دریای خزر برای کشورهای ساحلی آن
🔵 دریای خزر بهعنوان بزرگ ترین دریاچه بسته جهان، نقشی محوری در تعاملات اقتصادی، ژئوپلیتیکی و زیستمحیطی منطقه ایفا میکند.
🟣 این پهنه آبی که میان ایران، روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان مشترک است، به دلیل ذخایر انرژی، منابع شیلاتی و موقعیت استراتژیک در حوزه ترانزیت و تجارت بینالمللی، همواره مورد توجه کشورهای ساحلی و بازیگران بینالمللی بوده است.
🟠 با این وجود، مسائل مرتبط با رژیم حقوقی این دریا، نحوه بهره برداری از منابع آن، چالشهای محیط زیستی و رقابتهای ژئوپلیتیکی، همکاریهای منطقهای را با پیچیدگیهایی مواجه کرده است.
🟢 جمهوری اسلامی ایران، با طولانیترین خط ساحلی در خزر، جایگاهی کلیدی در آینده همکاری های منطقهای دارد.
🟤 سیاست تعامل با همسایگان که در سالهای اخیر در دستور کار دیپلماسی اقتصادی و سیاسی ایران قرار گرفته است، میتواند از طریق این اجلاس تقویت شود.
🟣 توسعه تجارت، سرمایهگذاری مشترک در انرژی، بهرهبرداری پایدار از منابع طبیعی، مقابله با چالشهای زیستمحیطی و مدیریت بحران کاهش سطح آب خزر، از جمله محورهای مهمی است که ایران میتواند پیگیر آن باشد .
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
Irib-radiofars-neshaneh-20-11-1403.mp3
70.7M
🎙 بشنویم
📻 برنامه نشانه. رادیو ملی ایران باهمکاری رادیو فارس.
6️⃣ قسمت ششم
✅ تحلیل و تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با رئیس و اعضای شورای رهبری حماس(۲۱ بهمنماه ۱۴۰۳)
🔸️ با اجرای دکتر مجتبی زارعی
🔸️ کارشناس برنامه: دکتر مجتبی اشرافی/ نویسنده و پژوهشگر، مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه شیراز
#فارس
#شیراز
#اندیشکده_مطالعات_راهبردی_کریمه
#رادیو
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
💢تفاوتی میان روسای جمهور آمریکا نیست
🟣 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار شیخ تمیم بن حمد بن خلیفه آل ثانی امیر قطر و هیات همراه، با تاکید براینکه گسترش روابط با همسایگان، سیاست قطعی جمهوری اسلامی است، گفتند: یکی از سیاستهای اعلامی دولت آقای پزشکیان نیز گسترش روابط با همسایگان است و به لطف خداوند در این زمینه کارهای خوبی انجام گرفته و پیشرفتهایی نیز حاصل شده است .
🔵 آقای عراقچی وزیر محترم امورخارجه در این عرصه فعال و پرتحرک است.
🟢 رهبر انقلاب اسلامی اظهار امیدواری کردند: توافقهای انجام شده در تهران به سود هر دو کشور باشد و دوطرف بتوانند بیش از پیش به وظایف همسایگی خود عمل کنند.
🟤 حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار همچنین با اشاره اظهارات امیر قطر درباره مسایل منطقه، افزودند: ما کشور قطر را یک کشور دوست و برادر میدانیم اگرچه همچنان مسائل مبهم و حل نشدهای همچون بازگرداندن مطالبات ایران که از کره جنوبی به قطر منتقل شد، باقی است و هم اینکه میدانیم مانع اصلی عملی شدن توافقی که در این زمینه انجام شده بود، آمریکا است.
🔴 ایشان خاطر نشان کردند: ما اگر جای قطر بودیم، به فشارهای آمریکا اعتنا نمیکردیم و مطالبات طرف مقابل را باز میگرداندیم و همچنان انتظار چنین اقدامی را از جانب قطر داریم؛ تفاوتی میان رؤسای جمهور آمریکا نیست.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
📸 دیدار دستیار علیاف با نتانیاهو در فلسطین اشغالی
🟣 حساب کاربری ایکس سفارت جمهوری آذربایجان در فلسطین اشغالی در پیامی از سفر دستیار رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و مسئول بخش امور سیاست خارجی ریاستجمهوری این کشور حکمت حاجیاف به سرزمینهای اشغالی و دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو خبر داد.
🔴 طبق اعلام سفارت آذربایجان ، حاجیاف سلام علیاف را به نتانیاهو رساند و در مقابل او هم ضمن تشکر، خواستار ابلاغ سلامش به رئیسجمهور جمهوری آذربایجان شد.
🟢 دو طرف در این دیدار، درباره «همکاریهای دوجانبه بین باکو و تلآویو و همچنین تحولات منطقه» گفتوگو کردند.
🟡 باکو و تلآویو همکاریها زیادی از جمله در حوزههای اقتصادی و امنیتی دارند، روابطی که حتی نسل کشی مسلمانان غزه توسط اسرائیل در بیش از یک سال گذشته، باعث نشد سران کشور مسلمان جمهوری آذربایجان در آن تجدید نظر کنند.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
💢سفر به لبنان برای وداع با سید مقاومت
🟠 خبرگزاری فرانسه به نقل از چند منبع در حوزه ترابری کشور عراق گزارش داد تمام پروازهای هفته آینده از بغداد به بیروت تقریبا به طور کامل رزرو شده است.
🟣 این در حالی است که وزارت حمل و نقل عراق امروز وعده داده است تعداد پروازها به بیروت را از دو روز دیگر افزایش خواهد داد.این تصمیم در آستانه مراسم تشییع سید حسن نصرالله دبیرکل شهید حزبالله لبنان اتخاذ شده است؛مراسمی که قرار است روز یکشنبه برگزار شود.
🔴 دبیرکل حزبالله لبنان شیخ نعیم قاسم اوایل ماه جاری میلادی اعلام کرده بود این مراسم که به دلیل شرایط امنیتی به تعویق افتاده بود، یکشنبه پنجم اسفندماه برگزار خواهد شد.
🟡 شبکه «الجزیره» میگوید شرکتهای هواپیمایی عراق و شرکت «طیران الشرق الاوسط» که عهدهدار پروازها میان بغداد و بیروت هستند، تعداد سفرهای هوایی خود را افزایش دادهاند.
🟤 سخنگوی وزارت حمل و نقل عراق «میثم الصافی» به خبرگزاری فرانسه گفت از دوم بهمنماه «در راستای اقبال مردم عراق، تعداد پروازهای خطوط هواپیمایی عراق به بیروت از یک پرواز در روز به دو پرواز افزایش خواهد یافت.»
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✍ ایران و ترکیه، کانون ترانزیت ریلی چین-اروپا
🟣 همکاریهای ترانزیتی ایران و ترکیه به عنوان یک فرصت برای توسعه اقتصادی و تقویت روابط سیاسی بین دو کشور مطرح است.
🟠 با وجود چالشهای موجود، این همکاریها میتواند به افزایش حجم تجارت، ایجاد فرصتهای شغلی و تقویت ثبات منطقه منجر شود.
🟤 کارشناسان معتقدند با توجه به ارتباط تنگاتنگ بین دو کشور ایران و ترکیه در حوزه های مختلف ریلی، جادهای، دریایی، ترانزیت، پایانه مرزی و تبادلات اقتصادی و تجاری فعالان اقتصادی دو کشور، همکاری اقتصادی دو کشور همواره حائز اهمیت بوده است.
🟡 هفتاد و دومین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی به ریاست حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس قوه مقننه، با حضور ۱۹۳ تن از نمایندگان برگزار شد.بررسی گزارش کمیسیون عمران در مورد لایحه موافقتنامه چهارچوب بین وزارت راه و شهرسازی از طرف دولت ایران و وزارت حمل و نقل و زیرساخت از طرف دولت ترکیه در زمینه حمل و نقل ریلی در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و با اکثریت آرا به کلیات و جزئیات لایحه این موافقتنامه بین ایران و ترکیه رای داده شد.
🔴 طبق این مصوبه، لایحه موافقتنامه چهارچوب بین وزارت راه و شهرسازی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران و وزارت حملونقل و زیرساخت از طرف دولت جمهوری ترکیه در زمینه حملونقل ریلی مشتمل بر یک مقدمه و ۱۶ ماده به شرح پیوست تصویب و اجازه مبادله اسناد آن داده میشود.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯