#لحظاتی_با_احکام
⚫️ روش صحیح #فاتحه خواندن برای مرده ها⚰ را بیان کنید❓🔰
✅ در روايتی از امام صادق (عليه السلام) پيرامون زيارت اهل قبور آمده که چون در بين قبرها هستی ۱۱ مرتبه سوره «قل هو الله احد» را قرائت کن و ثوابش را به روح آنان هديه نما، زيرا کسی که اين عمل را به جای آورد خداوند به عدد همه مردگان ثواب و پاداش به او عنايت فرمايد.
🍃 خواندن سوره حمد (فاتحه الکتاب) و خواندن ۷ مرتبه «انا انزلناه في ليله القدر» بر طبق گفته روايات، آثار مطلوب و مفيدی در حال اموات و گشايش در حال آنها دارد.
🌹به طور کلی خواندن قرآن کريم برای اموات و به نيت آنها و هر کار خيرى که انجام دهيد و ثوابش را به روح ميت هديه بکنيد، براى او مفيد است؛ چه ذکر و قرآن و نماز مستحبى و طلب مغفرت باشد، و چه صدقه.
🌺 مرحوم حاج شيخ عباس قمى در مفاتيح الجنان، ص ۳۱۷ حديث صحيحى را از امام صادق (علیه السلام) نقل فرموده که در ضمن آن حديث اين طور آمده «ميت شاد و مسرور می شود و گشايش پيدا می کند به دعا و استغفارى که براى او می کنند چنانچه زنده شاد می شود به هديه که براى او می برند و فرمود که ثواب نماز، روزه، حج، صدقه و ساير اعمال خير و دعا در قبر ميت بر او وارد می شود و ثواب آن براى مرده و کسى که آنها را انجام داده نوشته می شود».
⬅️ بنابراين يقين کنيد که آنچه براى اموات خودتان هديه می کنيد در صورتى که #اخلاص داشته باشيد به آنها می رسد و ثوابش در نامه عمل خودتان هم ضبط می شود.
☑️ مرحوم طبرسی در جلد اول مجمع البيان در فضيلت آيه «بسم الله الرحمن الرحيم» می فرمايد: «پيامبر اکرم(ص) در حديثی می فرمايد: هنگامی که معلم به بچه بگويد بگو بسم الله الرحمن الرحيم و بچه اين جمله را بگويد، خداوند معلم و پدر و مادر اين بچه را می آمرزد».
🔸در روايات آمده است که حضرت صادق (علیه السلام) فرمود: هرگاه ۴۰ نفر نزد ميت حاضر شوند و بگويند: «اللهم انا لا نعلم منه الاخيرا»؛ يعنی خدايا ما جز نيکی چيزی از او نمی دانيم، خداوند می فرمايد: شهادت شما را در مورد او پذيرفتيم و آمرزيديم آنچه را که شما درباره او نمی دانيد. (معاد، شهيد دستغيب، ص ۴۷).
🔔 البته بهترين هديه برای اموات #قضای_حقوق_واجبی است که بر عهده آنها باقی مانده است مثل نماز و روزه و حج واجبی که از ميت فوت شده
و يا #بدهکاری_های_او مثل بدهی خمس و زکات و بدهی به مردم و حقوقی که از مردم بر ذمه دارد، ادای اين حقوق واجب در حال ميت بسيار مفيد و مؤثر است و او را از عذاب و ناراحتی رها می کند.
➖➖➖➖➖
برای مطالعه بيشتر:
- وسائل الشيعه، کتاب الطهاره، باب ۲۵، و باب ۱۷ و باب ۲۷.
- معاد، شهيد دستغيب شيرازی.
- انسان از مرگ تا برزخ نعمت الله صالحی حاجی آبادی ص ۷۵و۷۶.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╯
#هر_روز همراه با یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۴۷۶)
#لحظاتی_با_احکام
🌹🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲
#لحظاتی_با_احکام
💎َ قالَ الامام الحسین (عليه السلام):
« اَلْفِسْقُ فِى الشَّيْخِ قَبِيحٌ، وَالْحِدَّةُ فِى السُّلْطانِ قَبِيحَةٌ، وَالْكَذِبُ فِى ذِى الْحَسَبِ قَبِيحٌ، وَالْبُخْلُ فى ذِى الْغَناءِ، وَالْحِرصُ فِى الْعالِمِ↘️
✔️ پنج خصلت از پنج نفر زشت است:
🔺۱ _ فسق و بى بند و بارى از #پيران، زشت است
🔺۲ _ درنده خويى از #قدرتمندان، قبيح است
🔺۳ _ دروغگويى از #افراد_شريف، زشت است
🔺۴ _ بخل (و تنگ نظرى) از #ثروتمندان، زشت است
🔺۵ _ و حرص در #علماء، زشت است».
➖➖➖➖➖
📔👈 کتاب احادیث الطلاب ص۶۰۶.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌹🌺🍃⊱━═╯
╔═➖→💐←➖ ═╗
🆔 https://eitaa.com/e_va_m
╚═ ➖→💐←➖ ═╝
#لحظاتی_با_احکام
💢 نماز #قضا در چند جهت پیرو نماز #ادا است:🔰
1⃣➖ در واجب بودن : اگر نمازی که قضا شده واجب بوده قضای آن نیز واجب است به جز در موارد خاص.
2⃣➖ در کوتاه و کامل بودن : اگر نمازی که قضا شده چهار رکعتی بوده قضای آن نیز چهار رکعتی است حتی اگر بخواهد در سفر بخواند . و اگر دو رکعتی بوده قضای آن نیز دو رکعتی است حتی اگر بخواهد در وطن بخواند.
3⃣➖ در اذان و اقامه : اگر نمازی که قضا شده اذان و اقامه در آن مستحب بوده مثل نماز یومیه، در قضای آن نیز اذان و اقامه مستحب است . و اگر نمازی که قضا شده نباید در آن اذان و اقامه می گفتیم مثل نمازهای غیر یومیه در قضای آن هم نباید اذان و اقامه بگوییم.
4⃣➖ در بلند و آهسته خواندن : اگر نمازی که قضا شده از نمازهایی است که حمد و سوره آن باید بلند خوانده می شد ، حمد و سوره در قضای آن نیز باید بلند خوانده شود (مثل نماز صبح و مغرب و عشا ). و اگر از نماز هایی است که حمد و سوره آن باید آهسته خوانده می شد ، در قضای آن نیز حمد و سوره باید آهسته خوانده شود (مثل نماز ظهر و عصر ).(۱)
🔔توجه: کسی که در زمان جوانی نمازهای واجب از او قضا شده و در زمان پیری فقط نشسته می تواند بخواند باید آن نمازها را نشسته قضا کند . و بر عکس اگر زمانی که عاجز از ایستادن بود نمازهایی از او قضا شده بعدا که قدرت پیدا کرد باید ایستاده قضا کند.
➖➖➖➖➖
(۱) تحریرالاحکام الشرعیه علی مذهب الاما میه، ج۱، ص۳۹، توضیح المسا ئل مرا جع، ج۱، ص۷۴۸ و۷۲۳.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╯
#لحظاتی_با_احکام
🖊 اگر #خرما، #مويز، #كشمش و آب آنها (خود به خود یا باپختن و ریختن در غذا) #جوش بيايند پاک و حلال است یا نجس و حرام است❓🔰
✅👈 آیات عظام امام خمینی، خوئی، فاضل لنکرانی، تبریزی، وحید خراسانی، جوادی آملی، مظاهری: پاک و خوردن آنها حلال است.
✅👈 آیات عظام گلپايگانی، صافی: پاک و خوردن آنها حلال است اگر چه احتياط غير لازم آن است كه از آنها اجتناب كنند.
✅👈 آیةالله العظمی اراكی: خرما و آب آن اگر جوش بيايد پاک و خوردن آن حلال است. و امّا كشمش و آب آن، حكم انگور و آب آن را دارد.
✅👈 آیةالله العظمی بهجت: پاک بودن و خوردن آن محلّ اشكال است.
✅👈 آیةالله العظمی امام خامنه ای: پاک و خوردن آنها حلال است، مگر جایی که یقین حاصل شود مست کننده است، که در این صورت حرام و به احتیاط واجب نجس است.
✅👈آیات عظام شبیری زنجانی، نوری همدانی: پاک و خوردن آنها حلال است اگر چه احتياط مستحب آن است كه از آنها اجتناب كنند.
✅👈 آیةالله العظمی سیستانی: پاک و خوردن آنها حلال است ولی اگر آب خرما، مویز و کشمش، بجوش آید و معلوم شود که مست کننده است، خوردن آنها حرام است اما نجس نمی باشد.
✅👈 آیةالله العظمی مكارم شیرازی: هرگاه مويز و كشمش را در غذا بريزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام می شود امّا نجس نیست و می توان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن بقدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود نمی توان آن را خورد.
✅👈 آیةالله العظمی سبحانی: پاک و حلال است.
➖➖➖➖➖
🔺👈 توضیح المسائل مراجع م۱۱۴.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╯
#لحظاتی_با_احکام
🤔 اگر #حق_الناسی بر عهده ی من باشد چه کنم❓🔰
سلام علیکم🌺
✅👈 انسانى كه حقى را از كسى ضايع كرده، بايد به يكى از صورتهاى زير جبران كند:↘️
1⃣➖گناه مالى:
🔺 اگر امر مالى بوده مثل اين كه پولى را از كسى غصب كرده، يا سرقت نموده، يا در معامله كم فروشى كرده، يا پول زيادترى گرفته است يا ...:
🍃الف) در صورتى كه طرف را می شناسيد، رضايتش را حاصل كنيد.
🍃ب) اگر صاحبش را نمیشناسيد يا مالى را از كسى برداشته ايد و اكنون به او دسترسى نداريد:
✔️ اگر از پيدا كردن صاحبش مأيوس هستيد، به گونه ای که در حال و در آینده می دانید به او دسترسی نخواهید داشت، بايد آن را از طرف صاحبش به فقير صدقه بدهيد و احتياط واجب آن است كه با اجازه مجتهد باشد.(۱)
🍃ج) اگر از بعضی ها خجالت می کشيد و يا به هر دليلی نمی توانيد به او بگوييد:
بايد به هر طريقى كه ممكن است، پول را به او برسانيد (به گونه ای که بفهمد مالک پول است) و لازم نيست بگوييد بابت چه چيز است (البته دروغ هم نگویید) و حتى می توانيد به وسيله شخص ديگرى، به او برسانيد و يا به حساب بانكى او واريز كنيد يا ... (البته تاکید می کنیم که اولا باید مطمئن شوید به دست او رسیده است و دوما باید اطمینان کنید که او فهمیده است که آن پول مال خود اوست) و صدقه دادن كفايت نمی كند.(۲)
2⃣➖ گناه آبرويى:
اگر حقى كه از ديگران ضايع كرده، جنبه آبرويى و عرضى داشته است (مثلاً غيبت كسى را كرده يا تهمت زده يا مسخره کرده است) در صورت امكان بايد رضايت آن شخص را حاصل كند و اگر گفتن به او موجب فساد مهمتری (مثل قتل يا زد و خورد و اختلاف شديد و...) می شود، لازم نيست به او بگويد، بلكه بايد توبه واقعى كند و براى آن شخص طلب مغفرت نمايد. (۳)
😎 به عبارت دقیق تر در صورت امکان و عدم مفسده بايد حلاليت بطلبد، در غير اين صورت لازم است به قدری برای او کارهای خير انجام دهد تا يقين به رضايت وی حاصل شود.
➖➖➖➖➖
(۱) سيد محمدحسن بنی هاشم خمينی، توضيح المسائل مراجع، قم، دفترانتشارات اسلامی، چ۱۷، ۱۳۸۸ش، ج1، ص۹۲۸، م ۲۲۷۹.
(۲) پرسشها و پاسخهاى دانشجويى، دفتر نشر معارف، قم، ج۱۶، ص ۳۵۰.
(۳) سوال از دفتر مرجع عالي قدر حضرت آيت الله مکارم حفظه الله.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╯