لحظاتی با احکام ← احکام عمومی_عددی
✍ #نماز_جماعت، دارای آثاری است که این آثار در نماز فرادا وجود ندارد:🔰
1⃣➖ اگر نماز گزار در نماز فرادا در یک رکعت دو مرتبه به رکوع برود ( چه سهوا و چه عمدا ) نمازش باطل است ولی در نماز جماعت اگر سهوا سر از رکوع بردارد و ببیند امام جماعت هنوز در رکوع است باید به رکوع برگردد و با امام سر از رکوع بردارد . اینجا با وجود دو رکوع در یک رکعت ، نماز صحیح است. (۱)
2⃣➖ کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند باید حمد و سوره بخواند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت کرده اگر از رکعت اول اقتدا نموده حمد و سوره نمی خواند، حمد و سوره به عهده امام است. (۲)
3⃣➖ کسی که نماز را به صورت فرادا می خواند چنانچه در رکعات نماز شک کند احکام خاصی دارد که باید به آن احکام مراجعه کند ولی کسی که در نماز جماعت شرکت نموده اگر در رکعات نماز شک کند نباید به شک خود اعتنا کند بلکه باید از امام جماعت پیروی کند. در مورد امام جماعت هم مسأله همین است یعنی اگر امام جماعت در رکعات نماز شک کند باید مأموم او را التفات دهد و او باید به آنچه مأموم اشاره می دهد توجه کند. (۳)
4⃣➖ کسی که مثلا مشغول نماز مغرب است اگر مرد است و فرادا نماز می خواند باید حمد و سوره آن را بلند بخواند ولی اگر در نماز جماعت شرکت کرد و یک رکعت از امام عقب است ( مثلا رکعت سوم امام است و رکعت دوم مأموم ) این حمد و سوره را باید آهسته بخواند گرچه نماز مغرب است. (۴)
➖➖➖➖➖
۱ - توضیح المسائل محشی ،ج۱ ، ص ۷۹۷.
۲ - همان ، ص ۷۹۴.
۳ - همان ، ص ۶۴۷.
۴ - تحریر الوسیله ، ج۱ ، ص ۲۷۲.
#احکام_عمومی_عددی
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🥀🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام ← وقف
💢 #موقوفه_ای است دارای ۲ باب مغازه که متأسفانه مستأجرین اجاره قانونی را طبق نظر کارشناس پرداخت نمی نمایند و متولی شرعی هم رضایت ندارد، این در حالی است که یکی از مغازه ها نانوائی است، خواهشمند است فتوای شرعی جهت خرید نان از مغازه فوق الذکر را و همچنین حکم کسب و کار مستأجرین را بفرمائید❓🔰
✅👈 آیتالله خامنهای: اگر بدون اجاره از متولی شرعی یا اجازه او در مغازه تصرف می کنند تصرفاتشان جایز نیست و حکم غصب را دارد.
➖➖➖➖➖
🔺👈 برگزیده احکام وقف، ص۱۰۴، س۹۶.
#احکام_وقف
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌷🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
لحظاتی با احکام ← امر به معروف و نهی از منکر 💢 روش های مفید و پرکاربرد امر به معروف و نهی از منکر🔰
لحظاتی با احکام ← امر به معروف و نهی از منکر
💢 روش های مفید و پرکاربرد امر به معروف و نهی از منکر🔰
0⃣2⃣➖ روش #تنبیه، #توبیخ و #تهدید است.
✅ مثل کسر حقوق و مزایا و محرومیت از مطلوبات او.. مثل لغو مرخصی و کسر پاداش و... یا مثلاً اگر این کار بد را انجام بدهی، رفاقتمان به هم می خورد یا اگر دفعه ی دیگر همچنین کاری انجام بدهی یا حسابها را جابجا کردی، گزارش می دهم.
✔️ اگر دیدیم که فردی علناً در جایی نشسته و مواد مخدر می کشد یا قمار بازی می کند، همچنین پارتی های دختر و پسر، تخلفات تالارهای پذیرایی و قهوه خانه ها باید به آنها به نوعی تذکر بدهیم و اگر دیدیم حریف نمی شویم و از راه زبانی کار به جایی نمی بریم، بهترین کار این است که با پلیس ١١٠ تماس بگیریم و منکر را گزارش بدهیم.
✔️ برای گزارش تخلفات اصناف، گرانفروشی، کم فروشی، احتکار و تقلب با سامانه ی ١٢۴ تماس بگیریم.
✔️ شماره ی تلفن وزارت اطلاعات ١١٣ و اطلاعات سپاه ١١۴ است که شما با تماس با این دو شماره می توانید تمام موارد تخلفات حزبی، سیاسی، امنیتی، اداری، اقتصادی، بدعتها و انحرافات اخلاقی که در سطح جامعه وجود دارند را از این طریق پیگیری کنید. مثلاً نشر اکاذیب، دایر کردن خانه های فساد، منتشر کردن کتب ضدّ دینی، انتشار فیلم های مبتذل، تخلفات مدیران، هدر دادن بیت المال، ایجاد بدعت در دین، عرفان های کاذب، گروه های شیطان پرستی، شرکت های هرمی، ایجاد درگیری های قومی و قبیله ای، ایجاد اختلاف بین شیعه و سنی، باندهای پخش مواد مخدر، مشروبات الکلی، دیش و رسیور ماهواره، قاچاق کالا، طلا و ارز که می توانیم به وزارت اطلاعات گزارش بدهیم .
✔️ همچنین می توانیم شماره ی ارگان های مربوطه را از ١١٨ بگیریم و به آن سازمان ها زنگ بزنیم و تخلفات را پیگیری کنیم.
💥 امر به معروف و نهی از منکرِ عملی، در اختیار حکومت اسلامی است و ما اجازه ی ورود زوری و قهری را نداریم.
➖➖➖➖➖
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺💐🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
👁👁 #نگاه_کردن آقایون به عكسها و فيلمهای بیحجاب خانمهای ناشناس، چه حكمى داره⁉️🔰
✅👈 همه مراجع عظام تقلید: اگه بدون قصد لذت جنسی و ترس افتادن به گناه باشه و باعث فساد دیگهای هم نشه، اشكال نداره.
➖➖➖➖➖
📚👈 امام خمينى، استفتائات، ج۳، س۲۵؛ رهبری، اجوبة، س۱۱۸۲؛ وحيد، م۲۴۴۸؛فاضل، جامعالمسائل، ج۱، س۱۷۳۲؛ نورى، استفتائات، ج۱، س۴۵۸؛ صافى، جامعالاحكام، ج۲، س۱۷۱۹؛ همان، توضيحالمسائل مراجع، م۲۴۳۹؛ تبريزى، استفتائات، س۱۵۸۸؛ مكارم، استفتائات، ج۲، س۱۰۴۴؛ سيستانى، منهاجالصالحين، ج۲، م۲۷؛ بهجت، م۲.
#لحظاتی_با_احکام
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌻🌺🍃⊱━═╯
لحظاتی با احکام
🔴 بین مردم خیلی مرسوم است که در مناسبتهای مختلف خون🩸 میریزنند و توصیه به شکستن تخم مرغ 🍳و دود کردن اسفند🌫 دارند، آیا در روایات برای هر کدام از اینها توصیهای وجود دارد که چه اثری دارند و در کجاها باید استفاده شوند⁉️🔰
✅👈 همهی افراد از بلایا و مشکلات واهمه دارند و سعی دارند با راهحلهایی در دفع و رفع آنها بکوشند. در اینبین، در بین مردم آدابی برای دفع مشکلات، بلا و چشمزخم و... رایج شده است. با توجه به خرافی بودن پارهای از آداب رایج در بین عموم مردم، این موارد نیازمند بررسی و ارزیابی هستند:↘️
1⃣➖ شکستن #تخممرغ: در بین برخی از مردم رسم است که برای چشم نظر یا دفع بلا، تخممرغ میشکنند یا آن را جلوی لاستیک ماشین میاندازند و... . با جستوجوی بهعملآمده در منابع معتبر دینی، نکتهای در مورد شکستن تخممرغ و همچنین خاصیت دفع بلا یا دفع چشمزخم برای آن یافت نشد. بنابراین، این کار مستندی ندارد و به نظر میرسد مطلبی خرافی باشد. همچنین علاوه بر خرافه بودن آن، اشکال شرعی نیز دارد؛ زیرا اسراف است و بیجهت هدر میرود. همچنین این کار میتواند ناشی از تهمت و بدگمانی به دیگران باشد که این موضوع نیز در دستورات دینی نهی شده است. توصیه میشود بهجای این کار، از حرزها و دعاهای معتبری که از اهلبیت علیهمالسلام برای رفع بلا و چشم زخم نقل شده بهره برده شود.
2⃣➖ دودکردن #اسپند: در منابع روایی، آثار و خواصی برای اسپند (اسفند) بیان شده است. بهعنوانمثال در حدیثی از پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) ریشه و ساقه اسپند، شفا و داروی ۷۲ بیماری دانسته شده است.(۱) در روایتی دیگر، این گیاه داروی ترس عنوان شده است.(۲) در حدیثی دیگر اشاره شده که ۴۰ روز خوردن این گیاه، موجب روشن شدن نور حکمت در دل افراد میشود.(۳) اما در خصوص دود کردن آن، و یا ارتباط آن با چشمزخم و دفع بلا، هیچ روایتی در منابع روایی یافت نشد. ازاینرو چنین کاری، فاقد منبع روایی و سند معتبر است. توصیه میشود افراد بهجای انجام این کار و شکستن تخممرغ از دستورالعملهای مأثور و معتبری که از اهلبیت علیهمالسلام برای دفع بلا و مشکلات رسیده استفاده ببرند.
3⃣➖ #قربانی_کردن (ریختن خون): یکی از رسومات متداول در میان مردم، قربانی کردن است. افراد در مناسبتهایی حیواناتی نظیر گاو و گوسفند را ذبح کرده و به آن «ریختن خون» نیز میگویند. باید توضیح داد که این عمل، کاری است که در اسلام پذیرفته شده و جزو آداب دینی برشمرده میشود. مطابق دستورات دینی، قربانی دو نوع واجب و مستحب است. در مواردی مثل قربانی که در مراسم حج انجام میگیرد و همچنین برای کفاره برخی اعمال مانند شکستن نذر و قسم، این کار واجب است. اما بهجز موارد واجب، در مواردی دیگر نیز توصیه به قربانی کردن شده که از آن به قربانی مستحب یاد میشود. برخی از این قربانیها عبارتنداز:↓
💥الف) عقیقه: عقیقه، قربانی کردن گوسفند در روز هفتم تولد فرزند است. در روایتی بیان شده که سلامتی فرزند در گرو عقیقهاش است.(۴)
💥ب) ولیمه: در اسلام به کسی که اتفاق خوبی برایش اتفاق افتاده، توصیه شده که افرادی را دعوت کند و آنها را در قالب ولیمه اطعام نماید. در حدیثی از پیامبر (صلیاللهعلیهوآله) بیان شده که: «ولیمه نیست مگر در پنج مورد: در عرس و یا در خرس و یا در عذار و یا در وکار و یا در رکاز، و معناى عرس ازدواج است، و خرس یعنى زایمان و فرزنددار شدن، و عذار بمعنى ختنه سوران، و وکار آنست که شخص خانهاى بخرد (یا بنا کند) و رکاز بازگشت از سفر مکّه است.»(۵)
💥ج) قربانی در هر حال: در برخی روایات به مناسبت خاصی اشاره نشده و بهصورت کلی به قربانی کردن توصیه شده است. مثلاً در حدیثی بیان شده که: «إِنَّ اللَّهَ تَبَارَکَ وَ تَعَالَى یُحِبُّ إِهْرَاقَ الدِّمَاءِ وَ إِطْعَامَ الطَّعَامِ؛ خداوند ریختن خون (قربانی کردن) و طعام دادن را دوست دارد.»(۶)
✔️ همچنین در روایات بیان شده که صدقه از چیزهایی است که موجب رفع بلا میباشد. وقتی افراد قربانی انجام میدهند و گوشت آن را بهعنوان صدقه به فقرا و مستمندان میدهند، از بلاء و مشکلات دور میشوند. بهعنوان نمونه در روایتی از امام باقر علیهالسلام چنین آمده است: «إِنَّ الصَّدَقَهَ لَتَدْفَعُ سَبْعِینَ بَلِیَّهً مِنْ بَلَایَا الدُّنْیَا مَعَ مِیتَهِ السَّوْء؛ صدقه، هفتاد بلا از بلایاى دنیوى و مردن بد و دلخراش را دفع میکند.»(۷)
➖➖➖➖➖
۱و۲. طبرسى، حسن بن فضل، مکارم الأخلاق، محقق / مصحح: ندارد، قم: الشریف الرضى، ۱۴۱۲ق، ص۱۸۶.
۳. مجلسى، محمدباقر بن محمدتقى، بحارالأنوار (ط - بیروت)، محقق / مصحح: جمعى از محققان، بیروت: دار إحیاء التراث العربی، ۱۴۰۳ق، ج۵۹، ص۲۳۵، ح۵.
۴. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق / مصحح: غفارى علیاکبر و آخوندى، محمد، تهران: دارالکتب الإسلامیه، ۱۴۰۷ق، ج۶، ص۲۵، ح۴.
۵. ابن بابویه، محمد بن على، من لا یحضره الفقیه، محقق / مصحح: غفارى، علیاکبر، قم: دفتر انتشارات اسلامى وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، ۱۴۱۳ق، ج۴، ص۳۵۶، ح۵۷۶۲.
۶. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق / مصحح: غفارى علیاکبر و آخوندى، محمد، تهران: دارالکتب الإسلامیه، ۱۴۰۷ق، ج۴، ص۵۱، ح۶.
۷. کلینى، محمد بن یعقوب، الکافی، محقق / مصحح: غفارى علیاکبر و آخوندى، محمد، تهران: دارالکتب الإسلامیه، ۱۴۰۷ق، ج۴، ص۶، ح۶.
◦•●◉✿🍃#لحظاتی_با_احکام 🍃✿◉●•◦
╭═━⊰🍃🌺🌸🌺🍃⊱━═╮
https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
╰═━⊰🍃🌺🌸🌺🍃⊱━═╯
#هر_روز همراه با یک صفحه از #قرآن_مجید ( امروز صفحه۵۵۶)
لحظاتی با احکام
🌹🆔https://eitaa.com/joinchat/729743599Cdc863cab97
🤲🤲🤲🤲🤲