آشنایی با اساتید معاصر فلسفه
۴۰. قاسم کاکایی
https://tis.shirazu.ac.ir/~kakaei
https://kakaie.com/%d8%b2%d9%86%d8%af%da%af%d9%8a%d9%86%d8%a7%d9%85%d9%87-%d8%ad%d8%b1%d9%81%d9%87%e2%80%8c%d8%a7%db%8c
https://kakaie.com/category/pub
#اساتید
#فلسفه
هدایت شده از آموزشهای آزاد موسسه امام خمینی(ره) فارس
عشق در سه مکتب فلسفی .mp3
19.85M
📚 #سلسله دروس « مهر خوبان»
🎙فایل صوتی جلسه هفتم
📖 مبحث: #_بررسی-عشق در سه مکتب فلسفی مشاء،اشراق و حکمت متعالیه
👤 استاد#حجت الاسلام دکترعلی-کریمیان صیقلانی
🗓یکشنبه فروردین۱۴۰۲
کانون علمی فلسفه، ادبیات،اخلاق و تعلیم و تربیت موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) وابسته به نهاد نماینده مقام معظم رهبری در استان فارس و امام جمعه شیراز
🌐 https://ieks.ir
🆔 @azadieks
آشنایی با اساتید معاصر فلسفه
۴۱. نجفقلی حبیبی
https://fa.wikinoor.ir/wiki/%D8%AD%D8%A8%DB%8C%D8%A8%DB%8C%D8%8C_%D9%86%D8%AC%D9%81%D9%82%D9%84%DB%8C
#اساتید
#فلسفه
آشنایی با اساتید معاصر فلسفه
۴۲. سید محمود یوسف ثانی
https://fa.wikinoor.ir/wiki/%DB%8C%D9%88%D8%B3%D9%81_%D8%AB%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%8C_%D8%B3%DB%8C%D8%AF_%D9%85%D8%AD%D9%85%D9%88%D8%AF
#اساتید
#فلسفه
Talking about God- The Concept of Analogy and the Problem of Religious Language .pdf
2.14M
Talking about God: The Concept of Analogy and the Problem of Religious Language
سخن گفتن از خدا: مفهوم تمثیل و مسئله زبان دینی
وایت, راجر ام. (Roger M White؛ فیلسوف تحلیلی؛ پژوهشگر افتخاری در دانشگاه لیدز «University of Leeds» در لیدز یورکشایر انگلیس؛ صاحب کتاب «ساختار استعاره»، «صحبت درباره خدا: مفهوم قیاس و مسئله زبان دینی») (نویسنده)
یک سؤال اساسی برای الهیات این است که چگونه ادعاهایی را که درباره خدا می کنیم بفهمیم.
تنها زبانی که می توانیم بفهمیم زبانی است که برای صحبت در مورد انسان ها و محیط اطرافش استفاده می کنیم.
چگونه می توانیم از آن زبان برای صحبت در مورد خدا استفاده کنیم و در عین حال به تفاوت بی نهایت بین خدا و بشریت احترام بگذاریم؟
پاسخ سنتی توسل به مفهوم قیاس بوده است.
با این حال، این درخواست به روش های مختلف تفسیر شده است
این کتاب بر آن است تا با تحلیل مفهوم، سؤال و این پاسخ را روشن کند.
این با کاوش در راه تکامل این مفهوم توسط ارسطو از ریاضیات یونانی به عنوان تکنیکی برای مقایسه "چیزهایی که دور بودند" آغاز می شود.
پس از آن بررسی انتقادی سه روایت کلاسیک بسیار متفاوت از نحوه عملکرد زبان دینی انجام شد: روایتهای توماس آکویناس، امانوئل کانت و کارل بارت.
این کتاب در نهایت به بررسی روشی میپردازد که از طریق آن میتوان قیاس را برای پاسخ به سؤالی که در ابتدا مطرح شد به کار برد - چگونه میتوان از زبان انسان برای صحبت درباره خدا استفاده کرد.
این پرسشی است که برای کل دین و الهیات اهمیت اساسی دارد، به همان اندازه که در کل درک ما از آنچه در مورد خدا صحبت می کنیم، به آن توجه دارد
هدایت شده از فلسفه ذهن
🚩 تمایز بین #فیزیکالیسم و #دوئالیسم براساس نگرشی است که مرزی بین فیزیک و فرافیزیک قرار میدهد. پیش از این البته #ماتریالیسم بجای فیزیکالیسم مطرح میشد. اما بعدها که علاوه بر ماده، هویاتی مانند انرژی و نیرو و میدان هم در فیزیک جدید کشف شد، #مادی_انگاری (ماتریالیسم) به #فیزیکی_انگاری (فیزیکالیسم) تغییر نام داد تا این هویات تازه را نیز در بر گیرد.
🚩 کشفیات مذکور البته برخی اشکالات سابق ماتریالیستی در #فلسفه_ذهن را بیاثر میساخت. مثلا اشکال مبتنی بر ضرورت تماس و اِعمال نیروی جنبشی برای توضیح #علیت_ذهنی. این از تبعات مهم ورود قلمرو غیر ماده به فیزیک بود.
امروزه اما آنچه به عنوان قلمرو غیر فیزیکی تلقی میشود نیز در تئوریهای مهم فیزیک وارد شده و مرزبندی بین فیزیک و فرافیزیک را هم زیر سؤال برده است.
🚩 به عنوان مثال تئوری گیج (gauge theory) نظریهای اساسی در #فیزیک_کوانتوم به شمار میرود که #ذرات_بنیادین بر مبنای آن تعریف میشود.
فادیف و پوپوف - دو فیزیکدان برجسته در حوزه #کوانتوم - نشان دادهاند که وقتی یک دگرگونی در یک میدان فیزیکی (مثلا میدان کوارکها) اِعمال میکنیم، مجبور به افزودن پارامتر جدید غیرفیزیکی به تئوری گیج هستیم تا آن را معنادار سازد. این یک الزام تئوریک (و نه یک آپشن) است تا بتوان محاسبات را با تئوری مذکور به انجام رساند.
🚩 این پارامتر را خیالی (fictitious) و غیر متناسب با کلیت تئوریهای #فیزیک امروز دانستهاند و آن را میدان روح (ghost field) نامیدهاند (روح در اینجا به معنای روح انسان نیست). میدان روح با اینکه به معنای رایج، فیزیکی نیست، اما در محاسبات دیاگرامهای اغتشاش فریمن (framan perturbation) حضور مییابد و نقش و تأثیر قابل توجهی در محاسبه اعداد حاصل از تئوری گیج برجای میگذارد. این نه یک بحث حاشیهای، بلکه جزو متون تدریس تئوری کوانتوم قرار دارد.
🚩 بدینترتیب مناقشه معنای فیزیکالیسم دوباره زنده میشود که آیا براساس علم فیزیک فعلی تعریف میگردد یا علم فیزیک کامل (ایدهآل)؟ اگر فیزیکالیسم را برمبنای علم فیزیک کامل در نظر بگیریم، چه بسا حرارت نزاع فیزیکالیسم و دوئالیسم کاهش یابد و حتی مرز بین فیزیک و غیرفیزیک هم با چالش جدی روبهرو شود.
🚩 این نکته یادآور نگرش پیوستار به عالم است که از سطح ماده تا بالاترین سطوح هستی را در قالب یک حقیقت پیوسته و چارچوبی واحد در نظر میگیرد. ما بازاء چنین نگرشی را در #فلسفه_اسلامی میتوان در تعریف و تحلیل #ملاصدرا از #تشکیک_وجود پیگیری کرد.
@PhilMind
نشست_نقد_و_بررسي_کتاب_ابن_سينا_08.mp3
31.48M
🔴 نقد و بررسی کتاب ابن سینا
نشست تخصصی
سخنران: استاد سید عبدالله انوار - دکتر سید صادق سجادی - دکتر محمد دهقانی
زمان برگزاری :8 مهر
برگزار کننده: اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی
https://t.me/nabardb
#معرفی_کتاب
#فلسفه
#ابن_سینا
#نقد
آشنایی با اساتید معاصر فلسفه
۴۳. عبدالحسین خسروپناه
http://kms.bou.ac.ir/professor/%D8%B9%D8%A8%D8%AF%D8%A7%D9%84%D8%AD%D8%B3%DB%8C%D9%86-%D8%AE%D8%B3%D8%B1%D9%88%D9%BE%D9%86%D8%A7%D9%87/
#اساتید
#فلسفه