عید مبعث رسول گرامی اسلام، حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلّی الله علیه و آله و سلّم بر تمامی مسلمانان جهان و به ویژه شما همکاران گرامی مبارک باد.
🔹 امیرالمومنین علی (علیهالسلام) میفرمایند:
🔸 أرسَلَهُ عَلى حِينِ فَترَةٍ مِنَ الرُّسُلِ و طُولِ هَجعَةٍ مِنَ الاُمَمِ و اعتِزامٍ مِنَ الفِتَنِ وَانتِشارٍ مِنَ الاُمُورِ و تَلَظٍّ مِنَ الحُرُوبِ و الدُّنيا كاسِفَةُ النُّورِ ، ظاهِرَةُ الغُرورِ عَلى حِينِ اصفِرارٍ مِن وَرَقِها و إياسٍ مِن ثَمَرِها.
🔹 خداوند او را در زمانى فرستاد كه روزگارى بود پيامبرى برانگيخته نشده بود، و مردم در خوابى طولانى به سر میبردند. و فتنهها بالا گرفته و كارها پريشان شده بود، و آتش جنگها شعله مىكشيد، و دنيا بىفروغ و پر از مكر و فريب گشته، برگهاى درختِ زندگى به زردى گراييده و از به بار نشستن آن قطع اميد شده بود.
🔸 نهجالبلاغه، خطبه ۸۹
✳️❇️بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیم❇️✳️
🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅🔅
◽️▫️🌹 عید مبعث بر همه ی عاشقان رسول اللّه مبارک 🌹▫️◽️
جشن مبعث پیامبر خاتم محمد مصطفی صل الله علیه وآله وسلم
در محل👇
🌸مسجدحضرتابالفضلعلیهالسلام🌸
برگزار گردید.
⚪️ سخنرانی:
حجه الاسلام والمسلمین حاج آقای مرادی
⚪️ مداح:
سید بزرگوار آقای خزاعی
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
سلامتے وتعجیل دࢪ فرج آقا امام زمان
علیه السلام
🌹🌹 🌱صݪوات🌱 🌹🌹
🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆🔆
#مبعث
#حجه_الاسلام_والمسلمین_مرادی
▫️◽️◻️⬜️🌸🌸🌸🌸⬜️◻️◽️▫️
۱۴۰۱/۱۱/۲۸ جمعه ۲۶ رجب ۱۴۴۴
✅ @Masjed_Emam_ferdows
هدایت شده از آیت الله کمیلی خراسانی
پخش زنده
فعلا قابلیت پخش زنده در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ 👌تکنیک های لازم برای کنترل پرخاشگری در محیط خانواده:👇👇
🔹1- صمیمیت. صمیمیت در خانواده امری لازم و ضروری است زیرا سهم مهمی در کاهش خشونت در خانواده دارد. بسیاری از رفتارهای خشونت آمیز به این دلیل است که صمیمیت بین طرفین وجود ندارد. صمیمیت هنگامی افزایش می یابد که افراد خانواده در امور زندگی با یکدیگر مشارکت داشته باشند، همچنین اعتماد و اطمینان در مشارکت بین اعضای خانواده باعث صمیمیت می شود.
🔹2- تأمل و سکوت. یکی از بهترین راه های کنترل خشونت در خانواده، کنترل رفتار خویشتن در مواقعی است که یکی از اعضای خانواده به تحریک دیگری بپردازد. بهترین شگرد در این هنگام آن است که دیگران سکوت اختیار کنند تا آن فرد هم آرامش پیدا کند. سپس در یک فرصت مناسب با هم به بحث و بررسی برسند.
🔹3- تخلیه. یعنی اینکه به طور مستقیم جواب خشونت را ندهیم. تحقیقات جدید نشان داده که پرخاشگری ملاکی و حتی فیزیکی علاوه بر اینکه خشم را کاهش نمی دهد باعث افزایش آن نیز می شود.
🔹4- مدل پرخاشگری غیرپرخاشگرانه «قدم زدن و ...». تحقیقات نشان داده که افراد عادی که پرخاشگری خود را بدون رفتار پرخاشگرانه بروز داده ند بعد از این کار سطح کمتری از پرخاشگری را داشته اند ولی به طور کل این روش هم زیاد مؤثر نیست.
🔹5- تنبیه. در طول تاریخ یکی از وسایل اجتماعی برای کم کردن میزان خشونت تنبیه بوده است که توسط آن جلوی تجاوز، خشونت و دیگر رفتارهای پرخاشگرانه را می گرفتند. ولی در حال حاضر علما معتقدند که تنبیه به طور موقت جلوی خشونت را میگیرد و برعکس در طولانی دت به طور مستقیم باعث تقویت آن می شود.
🔹6- صحبت کردن در مورد مشکل. بهترین روش برای کاهش پرخاشگری صحبت کردن در مورد آن است. این تکنیک به طور عملی است، یعنی هنگامیکه پرخاشگری به حد اعلای خود می رسد، یکی از طرفین سکوت اختیار می کند و سعی می کند قایله را ختم کند. ولی بعد از اینکه طرفین آرام شدند و مدتی نیز گذشت با خونسردی مطالب را با یکدیگر در میان می گذارند و آن را حل و فصل می نمایند.
⭕️ #زن_در_تفسیر_نمونه
[آنچه از قرآن در تفسیر نمونه برداشت شده نیز نگاهی ویژه به جایگاه زنان است و زن در مرتبه ی انسانی مساوی با مرد لحاظ شده است هر چند نقشی که خدا به ایندو داده متفاوت است که این به طبیعت زن و مرد بازگشت میکند]
✳️ باز هم دفاع از حقوق زنان:
يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا يَحِلُّ لَكُمْ أَنْ تَرِثُوا النِّساءَ كَرْهاً ...
👈 در آيه مورد بحث به چند عادت ناپسند آن دوران اشاره گرديده است و به مسلمانان هشدار داده شده كه آلوده آنها نشوند:
1️⃣ زنان را بخاطر اموالشان زندانى نكنيد- همانطور كه در شان نزول گفته شد يكى از رفتارهاى ظالمانه مردان، در دوران جاهليت اين بود كه با زنان ثروتمندى كه از زيبايى بهره اى نداشتند ازدواج مىكردند، سپس آنها را به حال خود وامىگذاردند، نه آنها را طلاق مىدادند و نه همچون يك همسر با آنها رفتار مىنمودند، به اميد اين كه مرگشان فرا رسد و اموالشان را تملك كنند، آيه فوق مىگويد:" اى افراد با ايمان براى شما حلال نيست كه از زنان از روى اكراه و ايجاد ناراحتى، ارث ببريد" و به اين ترتيب عمل فوق را محكوم ساخته است.
2️⃣ زنان را براى حلال كردن مهر خود تحت فشار قرار ندهيد! يكى ديگر از عادات نكوهيده آنها اين بود كه زنان را با وسائل گوناگون، تحت فشار مىگذاشتند تا مهر خود را ببخشند و طلاق گيرند، اين كار مخصوصا بيشتر در موقعى بود كه زن مهريه سنگينى داشت، آيه فوق با جمله وَ لا تَعْضُلُوهُنَّ لِتَذْهَبُوا بِبَعْضِ ما آتَيْتُمُوهُنَّ اين كار را ممنوع ساخته و مىفرمايد:" آنها را تحت فشار قرار ندهيد، به خاطر اين كه قسمتى از آنچه را به آنها پرداختهايد تملك كنيد".
🔷 ولى اين حكم استثنايى دارد كه در جمله إِلَّا أَنْ يَأْتِينَ بِفاحِشَةٍ مُبَيِّنَةٍ به آن اشاره شده است و آن اين كه اگر آنها مرتكب عمل زشت و ننگينى گردند شوهران مىتوانند آنها را تحت فشار قرار دهند، تا مهر خود را حلال كرده و طلاق بگيرند و در حقيقت اين كار يك نوع مجازات و شبيه به گرفتن غرامت در برابر كارهاى نارواى اين دسته از زنان است.
آيا منظور از فاحشه مبينه (عمل زشت آشكار) در آيه فوق، خصوص اعمال منافى عفت است يا هر گونه ناسازگارى شديد؟ در ميان مفسران گفتگو است، ولى در حديثى كه از امام باقر (ع) نقل شده تصريح گرديده كه هر گونه مخالفت شديد زن و نافرمانى و ناسازگارى او را شامل مىشود (البته منظور هر مخالفت جزئى نيست زيرا در مفهوم كلمه" فاحشه" اهميت و فوق العادگى افتاده است و ذكر كلمه"مبينه" نيز آن را تاكيد مىكند).
3️⃣با آنها بطور شايسته معاشرت كنيد! با جمله وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوفِ دستور معاشرت شايسته و رفتار انسانى مناسب با زنان را صادر مىكند، و به دنبال آن اضافه مىنمايد فَإِنْ كَرِهْتُمُوهُنَّ فَعَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ يَجْعَلَ اللَّهُ فِيهِ خَيْراً كَثِيراً يعنى حتى اگر به جهاتى از همسران خود رضايت كامل نداشته باشيد و بر اثر امورى آنها در نظر شما ناخوش آيند باشند، فورا تصميم به جدايى و يا بد رفتارى نگيريد و تا آنجا كه در قدرت داريد مدارا كنيد" زيرا ممكن است شما در تشخيص خود گرفتار اشتباه شده باشيد، و آنچه را نمىپسنديد خداوند در آن خير و بركت و سود فراوانى قرار داده باشد" بنا براين تا كارد به استخوان شما نرسد سزاوار است معاشرت به معروف و رفتار شايسته را ترك نكنيد بخصوص اينكه بسيار مىشود كه همسران در باره يكديگر گرفتار سوء ظنهاى بى دليل و حب و بغضهاى بى جهت مىگردند و قضاوتهاى آنها در اين حال غالبا نادرست مىباشد، تا آنجا كه خوبىهادر نظرشان بدى و بدىها در نظرشان خوبى جلوه مىكند، ولى با گذشت زمان و مدارا كردن، تدريجا حقايق آشكار مىشود.
❇️ ضمنا بايد توجه داشت تعبير به خيرا كثيرا كه در آيه به همسرانى كه مدارا مىكنند نويد داده شده مفهوم وسيعى دارد كه يكى از مصاديق روشن آن فرزندان صالح و با لياقت و ارزشمند است.
📚 تفسير نمونه، ج3، ص: 319
#زن_در_قرآن
⭕️ #زن_در_سایر_تفاسیر
[در سایر تفاسیر نیز به تحولی که اسلام در خصوص زنان به وجود آورد توجه شده است. مفسرین اذعان دارند که زن در وضعیت بسیار فجیعی بود و اسلام عزت از بین رفتهی او را به او بازگرداند. با اینحال اختلافاتی در برخی موضوعات و مسائل مربوط به زنان مطرح شده است. مثلا: 👇]
‼️ خلقت زن از دنده مرد👇
علامه طبرسی (ره) در تفسیر مجمع البیان ذیل آیه «و خلق منها زوجها...» میفرماید:
بیشتر مفسران بر آنند که حوا از یکی از دنده های آدم آفریده شده. از پیامبر گرامی اسلام روایت کرده اند که: حوا از یکی از دنده های آدم خلق شده است... (1)
✅ پاسخ علامه طباطبایی در تفسیر المیزان به این مطلب: 👇
استاد علامه طباطبایی(ره) در ذیل آیه اول سوره نساء در تفسیر «وخلق منها زوجها» نظریه ی معروفی که میگوید «زن از مرد خلق شده است» را مردود شمرده و میفرمایند:
🔰 ظاهر جملهی «وخلق منها زوجها» این است که میخواهد بیان کند که همسر آدم(ع) از نوع خود آدم(ع) بود، و انسانی بود مثل خود او... بنابراین حرف «مِن» در اینجا «من» نشویه میباشد. پس اینکه در بعضی از تفسیرها آمده که مراد از آیه مورد بحث این است که همسر آدم از بدن خود آدم خلق شده صحیح نیست، هرچند که در روایات آمده که از دنده آدم خلق شده، لیکن از خود آیه استفاده نمیشود، و در آیه، چیزی که بر آن دلالت کند وجود ندارد...
قرآن کریم ظاهر قریب به صریحش این است که نسل حاضر از انسان از طرف پدر و مادر منتهی میشود به یک پدر به نام آدم و یک مادر (که در روایات و در تورات به نام حوا آمده) و این دو تن، پدر و مادر تمامی افراد انسان هستند. (2)
🔰 در نهج البيان شيبانى از عمرو بن ابى المقدام از پدرش ابى المقدام روايت آورده كه گفت: من از امام ابى جعفر ع پرسيدم: خداى عز و جل حوا را از چه آفريد؟ فرمود: اين مردم در اين باره چه مىگويند؟ عرضه داشتم: مىگويند او را از دندهاى از دندههاى آدم آفريد، فرمود: دروغ مىگويند، مگر خدا عاجز بود كه او را از غير دنده آدم خلق كند؟ عرضه داشتم: فدايت شوم پس او را از چه آفريد؟ فرمود: پدرم از پدران بزرگوارش نقل كرده كه گفتند: رسول خدا (ص) فرمود: خداى تبارك و تعالى قبضهاى (مشتى) از گل را قبضه كرد... و آن گاه آدم را از آن گل آفريد و مقدارى زياد آمد حوا را از آن زيادى خلق كرد. (3)
📚 منابع: 👇
(۱) تفسیر مجمع البیان، ترجمه: محمد بیستونی، ج۵، ص۷
(۲) تفسیر المیزان، ترجمه: محمدباقر موسوی، ج۴، ص۲۱۵ و ۲۲۴
(۳) تفسير الميزان، ترجمه: محمدباقر موسوی، ج۴، ص: ۲۳۱
#زن_در_اسلام
#خلقت_زن_از_دنده_مرد
#شبهه #سوال #جواب
💢جشن بزرگ عید مبعث
🔹 با حضور حجت الاسلام و المسلمین حاج سید حسین حسینی قمی
⏰زمان: شنبه ۱۴۰۱/۱۱/۲۹ ساعت ۲۰:۳۰
🔰مکان:مسجد جامع قدیم فردوس
@ferdowssalam
عید مبعث امده
نام احمد نام جمله انبیاست /
چون که صد آمد نود هم پیش ماست
از مناره پنج نوبت پر خروش /
نام احمد با علی آید به گوش
روز و شب گویم به آوای جلی /
اکفیانی یا محمد یا علی
*******
ای نام تو جان بخش تر از آب حیات
محتاج تو خلقی به حیات و به ممات
از بعثت انبیا و ارسال رسل
مقصود تو بودی،
به جمالت صلوات
عید بزرگ مبعث را به شما و خانواده محترم تبریک عرض مینماییم.
رفتارهایی که موجب احساس#تبعیض در بین فرزندان میشود
مقایسه فرزندان با هم
یکی از نمونههای بارز تبعیض بین فرزندان که توسط والدین انجام میگیرد مقایسه کودکان و نوجوانان با یکدیگر است، که اگر این رفتار در جمع هم صورت بگیرد سرخوردگیهای بیشتری را به دنبال خواهد داشت.
حوادث و اتفاقات ناگهانی
هر کدام از فرزندان در شرایط متفاوتی به دنیا میآیند؛ فرزندی که در شرایط رفاه خانواده متولد شده با فرزند دیگری که در نابهسامانی اقتصادی متولد شده به دلیل رفتارهای والدین با توجه به وضعیت آن دوره شخصیت متفاوتی دارند.
جنسیت و ظاهر فرزندان
یکی از مسائلی که از دیرباز برای خانوادهها و فرزندان مسئلهساز بوده جنسیت است. خیلی از خانوادهها به دختر دوست بودن یا پسر دوست بودن، زبان زد خاص و عام شدهاند. این نوع نگاه برای فرزندان بسیار شکننده است و در نتیجه این احساس تبعیض پیامدهای خاص خود را دارد.
#تربیتدینی
#تبعیض
#کودک نوجوان
عواقب ناشی از#تبعیض والدین بین فرزندان
حس کینهتوزی و انتقام
هنگامیوالدین بین فرزندان تبعیض قائل میشوند و به هر دلیل به یکی از فرزندان توجه بیشتری دارند و باعث میشوند فرزند نسبت به والدین احساس تنفر داشته پیدا کند و در آینده به فرید خشمگین تبدیل شود که هنگامی که از سوی دیگران طرد شود به گوشهگیری و انزوا روی میآورد.
ترس و اضطراب
بسیاری از استرسها ریشه در دوران کودکی دارد، از این رو کودکی که در معرض تبعیض والدین است، نوعی احساس تنهایی ترس آور و نداشتن پشتیبان و تکیه گاه مطمئن در او به وجود می آید.
عدم اعتماد به نفس
اعتماد به نفس مهمترین عامل برای رشد شخصیت کودک است و اگر کودکی در دوران کودکی نتواند آن را به دست آورد دچار سرخوردگی میشود. تبعیض بین فرزندان از طرف والدین حس ناتوانی و عدم اعتماد به نفس را در فرزند به وجود می آورد.
ایجاد فاصله
تبعیض بین فرزندان باعث میشود فرزند فکر کند والدینش او را دوست ندارند از این رو برای اینکه کمتر در معرض دید باشد از خانواده فاصله میگیرد و به تنهایی رو میآورد و حتی در برخی موارد هم به دوستان پناه میبرند که آن هم پیامدهای خاص خود را به دنبال دارد.
کمبود محبت
تبعیض والدین منجربه این میشود کودک احساس کمبود محبت کند و برای جبران این کمبود محبت در آینده ممکن است دست به رفتارهایی بزند که پیامدهای زیادی را به دنبال داشته باشد.
#کودکنوجوان
#تربیت دینی
#تبعیض