🔴شبهه: دنیا منتظر منجی است اما نه از مسجد و کلیسا، بلکه کسی که واکسن کرونا را کشف کند
🔵✅ پاسخ
🔹 اولا که بارها گفته ایم که القاء تقابل و تضاد بین علم و دین یا از سر نادانی است یا نتیجهی ترجمهی کورکورانه اندیشههای غربی (چون مسیحیت به عنوان دین رایج در غرب است که با علم سر سازگاری ندارد برای نمونه داستان گالیله و مانند آن را ببینید) اما در دین اسلام علم حتی اگر در دست کفار باشد محترم است.
🔹 بر فرض که کسی داروی کرونا را کشف کرد اما اگر پس فردا بیماری جدیدی پیدا شد که دوباره وضع جهان را به هم ریخت، داروی کرونا چه فایدهای خواهد داشت؟ باید مشکلات از ریشه و اساس حل شود و این امکان پذیر نیست مگر آنکه انسان تحت تربیت الهی و اولیاء الهی قرار گیرد
🔹 بیماری فقط بیماری های جسمی نیست، زندگی هم فقط زندگی دنیوی نیست، انسان یک موجود دو بعدی است که زندگی مهمتر و عمیقتری به نام آخرت درپیش دارد که برای زندگی سعادتمندانه در آن نیز باید برنامه داشت که به دلیل عدم آشنایی انسان به زندگی پیش رو، باید بر اساس فرامین خالق خود برای آن برنامهریزی کند.
#مهدویت
#شبهات
#شبهه_شناسی
اخیرا شبهه مفصلی تحت عنوان:
«سوالات دختر دانش آموز از معلم دینی» در فضای مجازی مطرح شده که حاوی ۲۴ سوال گوناگون است. اگرچه در گذشته اکثر مطالب آن را پاسخ دادهام، در این قسمت سوالات ۹ تا ۱۴ را به طور خلاصه بررسی میکنیم.
✍ حجتالاسلام دکتر قربانی مقدم
۹_چرا یک پیامبر زن درمیان اینهمه پیامبر نیست؟
۱۰_چرا یک پیامبر از چینی ها نداریم؟
۱۱ _چرا یک پیامبر از اروپا نداریم؟
۱۲_ چرا همه پیامبران بر قوم سامی نازل شدند؟
۱۳_چرا خدا عمدتا با چوپانها حرف میزده نه فلاسفه یا دانشمندان؟
۱۴_از کشفیات مهم علمی ویا اختراعات پیامبران نام ببرید.
✅ پاسخ
🔹 همیشه در ادیان الهی از جمله اسلام، زنان مقدسی مطرح و تأثیر گذار بودهاند. برخی از زنان مانند حضرت زهرا سلام الله علیها، از نظر مقام و منزلت از بسیاری از مردان و حتی بسیاری از انبیاء هم بالاتر بودهاند. در قرآن کریم از وحی به برخی زنان هم سخن گفته است. با این وجود خالق دانا بر اساس ساختار جسمی و روحی، وظایف اجتماعی را در درجه اول وظیفهی مردان میداند.
🔹اما این ادعا که همهی بر قوم سامی نازل شدهاند، حرف غلطی است که نشأت گرفته از نادانی نویسنده است.
طبق روایتی از امیرالمومنین، پیامبری سیاه پوست در مناطق آفریقایی وجود داشته. (مجمع البیان ج۸ ص ۸۳۰)، همچنین در قلب اروپا یعنی ایتالیا و در وسط کلیسای سنت پیترو در واتیکان مقبرهای بسیار با شکوه وجود دارد که منسوب به یکی از انبیای الهی به نام «پطرس» یا «پیتر مقدس» است. ( طبق برخی روایات حضرت نرجس خاتون از سلالهی آن نبی مکرم است.) طبق برخی روایات دیگر ارسطاطالیس و بطلمیوس نیز از انبیاء بودهاند. (مآثر آثار موثر ص ۲۴۴/علامه حسن زاده آملی)
رابرت هیوم نیز در کتاب ادیان زنده جهان میگوید: در تاریخ بشر هرگز قبیله ای وجود نداشته که به گونه ای دین نداشته باشد.
در کتاب تولد در لس آنجلس (ص۲۲۱)، نویسنده مصاحبهای با سرخپوستان آمریکا داشته که در ضمن آن به اعتقادی در مورد #موعود اشاره میشود و این نشان میدهد که در میان آنها اعتقادات دینی وجود داشته است.
خلاصه اینکه طبق نص قرآن کریم، هر امتی پیامبری داشته و آنچه ما از انبیاء میشناسیم، تعداد بسیار کمی از همهی فرستادگان الهی هستند. (سوره نساء آیه ۱۶۴ و فاطر ۲۴ و...)
🔹 در مورد سوالات ۱۳ و ۱۴:
اولاً همانگونه که گذشت برخی حکما مانند ارسطاطالیس جزو پیامبران بودهاند. ثانیاً این طور نیست که اکثر انبیاء چوپان بودهاند و بر فرض که چنین باشد چوپان بودن منافاتی با دانشمند بودن ندارد. همین قرآن که حاوی مطالبی است که علم پس از ۱۴۰۰ سال به آن رسیده، میتواند از غیر دانشمند سر زده باشد؟ مضافاً اینکه برخی صنایع مهم زمانهای گذشته مانند زره بافی و برخی آموزههای کشاورزی توسط انبیاء به بشریت آموزش داده شده است. و نهایتاً اینکه وظیفه و مأموریت انبیاء هدایت فکری و معنوی بشر بوده نه اختراع و اکتشاف؛ این مانند آن است که کسی بگوید چرا هیچ پزشکی، راه و ساختمان سازی نمیکند؟!
#شبهات
#پیامبران
به بابام گفتم چرا کتاب نمیخونی؟
گفت وقت ندارم. گفتم هیچ میدونی روزانه چقدر از وقتت رو برای گوشیت صرف میکنی؟
اونقدر حرفم روش تاثیر گذار بود که الان کل وقت آزادش رو صرف کتک زدن من میکنه.🙈😂
#طنز