محرم ۱۴۰۳ شب هفتم.mp3
10.26M
🔸 فواید باورمندی به معاد در زندگی دنیا (۱)
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
محرم ۱۴۰۳ شب هشتم.mp3
9.4M
🔸 فواید باورمندی به معاد در زندگی دنیا (۲)
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
محرم ۱۴۰۳ شب نهم.mp3
11.12M
🔹 دو تصویر از مرگ در آیات و روایات
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
محرم ۱۴۰۳ شب دهم.mp3
9.97M
🔸 عوامل کاهش سکرات موت
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انتشار کتاب جدید
خشونتورزی به بهانه باورهای غلط منسوب به دین، پدیدهای دردآور است که همه ادیان و مذاهب جهان، کم و بیش از آن رنج میبرند. گمان میکنم که یکی از مهمترین عوامل آن، حق مطلق شمردن خود و باطل محض دانستن دیگران است، که نوعی #جزم_اندیشی مذموم در امر دین و دینداری است.
تکفیریها با همین انگاره که حق مطلق هستند و ناهمکیشان آنها باطل محضاند، این همه جنایت مرتکب شدهاند. در سطحی نازلتر همین تفکر است که دیگران را به دلیل اندکی متفاوت اندیشیدن به #مذهبی_صورتی یا #سکولار یا انواع برچسبهای دیگر متهم میکند.
در کتاب «از آسمان تا زمین؛ نگاهی تحلیلی به تنوع مراحل دین» که به تازگی از نگارنده منتشر شده است، در صدد مقابله با همین طرز تفکر هستم. حقیقت دین امری مستمر از آسمان تا زمین است و آنچه در دست ماست عین مراحل آسمانی آن بدون کم و کاست نیست. حقیقت دین امری الوهی است و مستقیماً از دسترس بشر عادی خارج است. ما مهمان فهم خود از این امر الوهی هستیم، که به ناچار با زوایای بشری و محدود ما درآمیخته است.
توجه به این نکته که مراحل زمینی دین در دستان ماست، رفتار ما با مخالفان باورهای خود را روادارانهتر خواهد کرد و از بسیاری از خشونتها در سایه باورهای دینی، جلوگیری خواهد نمود.
این طرز نگاه به مقوله دین، به نسبیت و شکاکیت افسارگسیخته در آن منجر نخواهد شد. فصل آخر کتاب به تبیین همین مدعای مهم پرداخته است.
کتاب مذکور در آدرس زیر قابل دسترسی است:
http://maks-andishe.com/index.php/shop-default/aseman
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
بسمه تعالی
دروس سطوح عالی اینجانب در سال تحصیلی ۱۴۰۳ قابل انتخاب در سامانه نجاح:
۱. اصول فقه: الفائق في الاصول، ساعت ۸ تا ۹ صبح، مدرس آیتالله العظمی لنگرودی
۲. فقه: مکاسب فقه ۳ پایه ۸، ساعت ۱۸ تا ۱۹، مسجد امام حسن عسکری(ع) پردیسان
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انتشار کتاب جدید
#حکمت_متعالیه برای #عدالت_جنسیتی، چه آوردهای میتواند داشته باشد؟ این پرسش اصلی رساله دکتری نگارنده بود که بین سالهای ۹۵ تا ۹۸ به آن پرداختم.
در خلال یافتن پاسخ این پرسش مهم که در سابقه پژوهشی کمتر مورد توجه بوده است، موفق به نگارش ۷ مقاله #علمی_پژوهشی (۱، ۲، ۳، ۴، ۵، ۶ و ۷) و ۲ مقاله تخصصی (۱ و ۲) در نشریات مختلف کشور شدم و لله الحمد.
سال ۹۸ از این رساله دفاع کردم و همان سال کتاب «اصول و مبانی عدالت جنسیتی در حکمت متعالیه» توسط نشر دانشگاه باقرالعلوم(ع) منتشر گردید.
به توصیه برخی از اساتید رساله دکتری را با پارهای مباحث دیگر تکمیل کردم و حدود ۱۰۰ صفحه به آن افزودم و این نسخه جدید با نام «درباره عدالت جنسیتی؛ نگاهی به فمینیسم و حکمت متعالیه» و در 471 صفحه در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و پژوهشکده مطالعات اجتماعی و تمدنی انتشار یافت.
به دلایلی انتشار این کتاب با حدود ۳ سال تاخیر با تازگی صورت گرفته است.
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
هدایت شده از مطالعات عدالت اجتماعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#معرفی_کتاب
📚درباره عدالت جنسیتی؛ نگاهی به فمینیسم و حکمت متعالیه
🖌نویسنده: حجت الاسلام دکتر مهدی شجریان
عضو هیأت علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی
🌐لینک دریافت کتاب از کتابخانه همراه پژوهان؛
https://B2n.ir/e00770
https://eitaa.com/edalateejtemaei
22.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
#هم_اندیشی_عدالتپژوهان
🎙حجت الاسلام دکتر مهدی شجریان عضو هیأت علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در هماندیشی عدالتپژوهان چه گفت؟
🔸از آثار و دغدغه هایش در عدالت جنسیتی و نسبت عدالت و فقه تا تأکید بر لزوم توجه به عقل در حکمرانی فقه محور....
https://eitaa.com/edalateejtemaei
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انتشار کتاب جدید
🔹 کتاب «مسئله عفاف» پس از چند سال فراز و نشیب، به لطف خدا در نهایت بدون ممیزی مجوز گرفت و چند روزی است که در نشر «کتاب طه» به چاپ رسیده است.
🔸 من در این کتاب هیچ تردیدی در وجوب حجاب به عنوان یک تکلیف فقهی و دروندینی نکردهام. اما در همسانی و همارزی آن با عفاف، که یک ارزش اخلاقی بروندینی است، تردیدها کرده و استدلالهایی برساختهام.
🔹 بر این باورم که یکسانانگاری میان این دو، هزینههای سیاسی و اجتماعی فراوانی بر ایران اسلامی عزیز ما تحمیل کرده است و تولید ادبیات علمی برای بیان مرزبندی دقیق میان این دو، امری ضروری است.
🔸 امیدوارم خوانندگان فرهیخته مرا از نقدهای سازنده و روشنگرانه خود محروم نکنند.
🔹 کتاب مسئله عفاف در آدرس زیر امکان خریداری دارد:
🌐 https://ketabtaha.com/product/ktp-0057322/
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انعکاس خبر انتشار کتاب «مسئله عفاف» در خبرگزاریهای مختلف:
🔹 کتاب «مسئله عفاف» به قلم حجت الاسلام مهدی شجریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سوی انتشارات طه منتشر شد.
🔸 کتاب «مسئله عفاف» بهتازگی توسط نشر کتاب طه منتشر شده است که به نظر میرسد از دیدگاه نویسنده این کتاب، در وهله نخست، عفاف مسئله اصلی است، نه حجاب! توضیح این موضوع آن است که هرچند اکثر تألیفات در این حوزه، حجاب و عفاف را همراه هم و بدون مرزبندی روشن تبیین میکنند و تمرکز ویژهای بر حجاب داشته و عفاف را در حاشیه آن مطرح مینمایند، اما رویکرد این کتاب کاملاً برعکس است. در این اثر، عفاف محور اصلی بحث است و از چیستی، چرایی و چگونگی آن بهعنوان یک فضیلت اخلاقی بروندینی سخن به میان آمده است.
🔹 مهدی شجریان، نویسنده این کتاب، فصلی را بهصورت مفصل به تبیین و تشریح تفاوتهای میان حجاب و عفاف اختصاص داده است. به اعتقاد او، هرچند این دو مفهوم همسان و همارز شمرده میشوند، اما بررسی آیات و روایات اسلامی و نیز دقت در اندیشههای بسیاری از دانشمندان اسلامی، تفاوتهای هفتگانهای را بین این دو آشکار میسازد. این تفاوتها نهتنها باور به همسانی این دو را رد میکند، بلکه دلایلی برای ناهم ارزی آنها ارائه میدهد.
🔸 یکی دیگر از فصول کتاب به تحلیل نسبت میان عفاف و جنسیت پرداخته است. در نگاه بسیاری، عفاف امری زنانه تلقی میشود و مردان مخاطب آن نیستند؛ یا اگر مردان نیز مخاطب عفاف باشند، اهمیت آن برای آنها به مراتب کمتر است و این زنان هستند که باید بهصورت ویژه اهل عفت باشند. نویسنده هر دو باور را به چالش میکشد.
🔹 به اعتقاد او، عفاف نه امری زنانه و نه مردانه، بلکه یک فضیلت اخلاقی انسانی و فراجنسیتی است. در شرایط عادی، هر دو جنس از نظر اخلاقی موظف به زیست عفیفانه هستند و در این زمینه نباید جنس خاصی را مخاطب اصلی این فضیلت دانست.
🔸 مطالعه این کتاب، با ارائه نگاهی نسبتاً متفاوت، در شرایط کنونی که مسئله حجاب در کانون توجه بسیاری قرار گرفته است، خالی از لطف نیست.
مهر
https://mehrnews.com/x37bDx
شهرآرا
https://shrr.ir/001K5o
حوزه
https://hawzahnews.com/xdsqM
شبستان
shabestan.news/xkkVm
ایکنا
https://iqna.ir/00HtWB
فارس
https://farsnews.ir/poustchian/1739090719927640479
شفقنا
https://qom.shafaqna.com/FA/249374
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian