22.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
#هم_اندیشی_عدالتپژوهان
🎙حجت الاسلام دکتر مهدی شجریان عضو هیأت علمی گروه مطالعات عدالت اجتماعی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در هماندیشی عدالتپژوهان چه گفت؟
🔸از آثار و دغدغه هایش در عدالت جنسیتی و نسبت عدالت و فقه تا تأکید بر لزوم توجه به عقل در حکمرانی فقه محور....
https://eitaa.com/edalateejtemaei
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انتشار کتاب جدید
🔹 کتاب «مسئله عفاف» پس از چند سال فراز و نشیب، به لطف خدا در نهایت بدون ممیزی مجوز گرفت و چند روزی است که در نشر «کتاب طه» به چاپ رسیده است.
🔸 من در این کتاب هیچ تردیدی در وجوب حجاب به عنوان یک تکلیف فقهی و دروندینی نکردهام. اما در همسانی و همارزی آن با عفاف، که یک ارزش اخلاقی بروندینی است، تردیدها کرده و استدلالهایی برساختهام.
🔹 بر این باورم که یکسانانگاری میان این دو، هزینههای سیاسی و اجتماعی فراوانی بر ایران اسلامی عزیز ما تحمیل کرده است و تولید ادبیات علمی برای بیان مرزبندی دقیق میان این دو، امری ضروری است.
🔸 امیدوارم خوانندگان فرهیخته مرا از نقدهای سازنده و روشنگرانه خود محروم نکنند.
🔹 کتاب مسئله عفاف در آدرس زیر امکان خریداری دارد:
🌐 https://ketabtaha.com/product/ktp-0057322/
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
انعکاس خبر انتشار کتاب «مسئله عفاف» در خبرگزاریهای مختلف:
🔹 کتاب «مسئله عفاف» به قلم حجت الاسلام مهدی شجریان، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی از سوی انتشارات طه منتشر شد.
🔸 کتاب «مسئله عفاف» بهتازگی توسط نشر کتاب طه منتشر شده است که به نظر میرسد از دیدگاه نویسنده این کتاب، در وهله نخست، عفاف مسئله اصلی است، نه حجاب! توضیح این موضوع آن است که هرچند اکثر تألیفات در این حوزه، حجاب و عفاف را همراه هم و بدون مرزبندی روشن تبیین میکنند و تمرکز ویژهای بر حجاب داشته و عفاف را در حاشیه آن مطرح مینمایند، اما رویکرد این کتاب کاملاً برعکس است. در این اثر، عفاف محور اصلی بحث است و از چیستی، چرایی و چگونگی آن بهعنوان یک فضیلت اخلاقی بروندینی سخن به میان آمده است.
🔹 مهدی شجریان، نویسنده این کتاب، فصلی را بهصورت مفصل به تبیین و تشریح تفاوتهای میان حجاب و عفاف اختصاص داده است. به اعتقاد او، هرچند این دو مفهوم همسان و همارز شمرده میشوند، اما بررسی آیات و روایات اسلامی و نیز دقت در اندیشههای بسیاری از دانشمندان اسلامی، تفاوتهای هفتگانهای را بین این دو آشکار میسازد. این تفاوتها نهتنها باور به همسانی این دو را رد میکند، بلکه دلایلی برای ناهم ارزی آنها ارائه میدهد.
🔸 یکی دیگر از فصول کتاب به تحلیل نسبت میان عفاف و جنسیت پرداخته است. در نگاه بسیاری، عفاف امری زنانه تلقی میشود و مردان مخاطب آن نیستند؛ یا اگر مردان نیز مخاطب عفاف باشند، اهمیت آن برای آنها به مراتب کمتر است و این زنان هستند که باید بهصورت ویژه اهل عفت باشند. نویسنده هر دو باور را به چالش میکشد.
🔹 به اعتقاد او، عفاف نه امری زنانه و نه مردانه، بلکه یک فضیلت اخلاقی انسانی و فراجنسیتی است. در شرایط عادی، هر دو جنس از نظر اخلاقی موظف به زیست عفیفانه هستند و در این زمینه نباید جنس خاصی را مخاطب اصلی این فضیلت دانست.
🔸 مطالعه این کتاب، با ارائه نگاهی نسبتاً متفاوت، در شرایط کنونی که مسئله حجاب در کانون توجه بسیاری قرار گرفته است، خالی از لطف نیست.
مهر
https://mehrnews.com/x37bDx
شهرآرا
https://shrr.ir/001K5o
حوزه
https://hawzahnews.com/xdsqM
شبستان
shabestan.news/xkkVm
ایکنا
https://iqna.ir/00HtWB
فارس
https://farsnews.ir/poustchian/1739090719927640479
شفقنا
https://qom.shafaqna.com/FA/249374
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
#کرسی_ترویجی
توسعه در کاربست عقل برای کشف مصادیق عدالت
عدالت خوب است و ظلم بد است.
این جمله را عقل مستقل درک میکند و برای آن نیازی به مراجعه به شرع نیست.
اما آیا عقل مصادیق عدل و ظلم را نیز درک میکند؟
مثلا آیا حق طلاق یکطرفه مردان یا جاری کردن حکم سنگسار و مانند آن، امری عادلانه است یا ظالمانه؟
برخی از فقیهان شیعه، دست عقل را برای تشخیص مصادیق عدل و ظلم بسته میدانند و برای این امر به دلایلی استناد کردهاند.
در این کرسی ترویجی برخی از این دلایل مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت.
تاریخ برگزاری: ۲۸ بهمن ۱۴۰۳؛ ساعت ۱۲:۳۰
لینک مجازی جلسه؛
🌐http://date.bz/scscenter
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian
#گفتگو
🔸انقلابها و عدالت اجتماعی؛
«ایران و آمریکای لاتین»
🔹قرارست ما در این گفتگو که به همت گروه مطالعات عدالت اجتماعی و رایزنی فرهنگی ایران در برزیل برگزار میشود، پیرامون تأثیر انقلاب اسلامی بر عدالت اجتماعی به ویژه عدالت جنسیتی و حق مردم صحبت کنیم و اساتید برزیلی نیز از انقلاب های آمریکای لاتین و وضعیت عدالت در برزیل بگویند. عدالتخواهی در آمریکای لاتین نقطه آغاز مشترک خوبی برای گفتگوست.
🗓یکشنبه پنج اسفند، ساعت ۲۱:۳۰ به وقت ایران
🌐لینک پخش از یوتیوب؛
https://www.youtube.com/@institutosalam5085/streams
@ahmad_olyaei
مهدی شجریان
🌐 https://eitaa.com/M_shajarian