#معرفی_کتاب
الموسوعة الفلسطینیة
مجموعهای که در تدوین آن بیش از 230 محقق از کشورهای عربی سهیم بودهاند . این دایرةالمعارف، به تحقیق و تدوین مدخلهایی پرداخته است که تا پایان سال 1983 را دربر میگیرد . بنابراین ، بسیاری از رویدادهایی مانند مواضع کشورهای اسلامی، انقلاب اسلامی ایران، مقاومت اسلامی لبنان، انتفاضه، طرحهای صلح و روندهای سازش با اسرائیل و... را در برمیگیرد.
این مجموعه یکی از بهترين کتبی است که تاکنون درباره تاريخ و جغرافيا و فرهنگ و تمدن و مدارس و معاهد علمی و ادوار مختلف تاريخی فلسطين نوشته شده.
سازمان علمی دانشنامۀ فلسطین، علاوه بر ترجمۀ این #موسوعه ، با پژوهش و تألیف در زمینههای دیگر، مدخلهای تازهای را بدان افزوده است.
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#زیارت_ائمه_بقیع علیهمالسلام
اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَئِمَّةَ الْهُدى، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَهْلَ التَّقْوى، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَیُّهَا الْحُجَجُ على اَهْلِ الدُّنْیا، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَیُّهَا الْقُوّامُ فِى الْبَرِیَّةِ بِالْقِسْطِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَهْلَ الصَّفْوَةِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ آلَ رَسُولِ اللهِ، اَلسَّلامُ عَلَیْکُمْ اَهْلَ النَّجْوى، اَشْهَدُ اَنَّکُمْ قَدْ بَلَّغْتُمْ وَنَصَحْتُمْ وَصَبَرْتُمْ فى ذاتِ اللهِ، وَکُذِّبْتُمْ وَاُسیئَ اِلَیْکُمْ فَغَفَرْتُمْ، وَ اَشْهَدُاَنَّکُمُ الاَْئِمَّةُ الرّاشِدُونَ الْمُهْتَدُونَ.
#یوم_البقیع_العالمی #هشتم_شوال #روز_جهانی_بقیع #ائمه_بقیع
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith
#علامه_مجلسی
در ملحقات کتاب بحارالانوار، نقل شده که در برخی از کتب ادعیه آمده است که علامه مجلسی در برخی از شب های جمعه این دعا را می خواند:
بسم الله الرحمن الرحیم، اَلْحَمْدُ لله مِنْ اَوَّلِ الدُّنْیا اِلی فَنائِها وَ مِنَ الآخِرَه اِلی بَقائِها. اَلْحَمْدُاللهِ عَلی کُلِّ نِعْمَه، اَسْتَغْفِرُالله مِنْ کُلِّ ذَنْبٍ وَ اَتُوبُ اِلَیْه، وَ هُوَ اَرْحَمُ الرّاحِمینَ.
وقتی در شب جمعهی هفتهی بعد خواست دوباره آنرا بخوانم، صدایی از طرف بالا و یا پشت خانه شنیدم که میگفت: هنوز ملائکه از کار نوشتن ثواب دفعه قبلی که این دعا را خواندهای فارغ نشدهاند.
البته این دعا در کتابهای دیگر علامه مجلسی و نیز در دیگر کتابهای ادعیه یافت نشده است. و همچنین این کرامت توسط شاگردان و فرزندان ایشان ذکر نشده است. (1)
پس این انتساب به علامه مجلسی قابل اثبات نیست، و نمیتوان این ذکر را دعایی مأثور نامید؛ اما به هر حال محتوای آن ایرادی ندارد و از آنجا که انسان هر خواستهای که منطبق بر آموزههای دینی باشد را میتواند از خدا بخواهد و با هر محتوای درستی میتواند با خداوند مناجات کند، میتوان با استفاده از این دعا نیز با خدا سخن گفت.
📚 بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج102، ص: 35
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از مناهج 🇵🇸🇮🇷
🌀 نشست علمی با موضوع قاعده عسر و حرج در سقط جنین
📅 یکشنبه ۱۴۰۰/۰۳/۰۲
🕰 ساعت ۱۸:۰۰
🌐 آدرس اینترنتی وبینار:
https://class.mfos.ir/neshaste-elmi/
📌 این نشست به صورت حضوری با تعداد محدود و رعایت پروتکلهای بهداشتی نیز برگزار میشود.
#نشست_علمی
@Manahejj
✅ امالی شريف مرتضی، کتابی مجهول القدر در ميان اماميه
✍️ حسن انصاری
📝 امالی شريف مرتضی يکی از بزرگترين و مهمترين آثار شريف مرتضی است. اين کتاب شايد بيش از آنکه در طول تاريخ در ميان شيعيان شهرت داشته باشد در ميان اهل سنت مورد توجه بوده است. غير از چاپی که شنيده ام از اين کتاب به تازگی فراهم شده دست کم دو چاپ معروف و دسترس آن و از جمله چاپ انتقادی آن به وسيله محمد ابوالفضل ابراهيم از سوی اهل سنت صورت گرفته. در میان نسخه های خطی کتاب هم تعداد زیادی از آنها در ميان اهل سنت تداول داشته و حتی به روايت آنان منتقل شده است. علت اقبال اهل سنت به اين کتاب دو چيز است: يکی جنبه های ادبی با اهميت اين کتاب و همچنين جهات تاريخی و روايی آن و ديگری جايگاه تفسير در اين کتاب به نحوی که می توان اين اثر را تفسيری از شريف مرتضی بر قرآن قلمداد کرد. شريف مرتضی در اين اثر با وجود آنکه همه جا نظر به تفسير و بيانی متناسب با عقيده شيعه و معتزله دارد اما در مجموع اين کتاب حاصل مجالس مرتضی در بافتی عامتر و با عنايت به مخاطبی فارغ از گرايشات مذهبی است. او سعی می کند تعاليم شيعی را هم اگر بيان می کند در همين چارچوب کلی و با بهره وری از زبانی خارج از چارچوب های مذهبی بيان کند. اين احتمالا بر می گردد به اين نکته که مخاطب مجالس او تنها شيعيان نبوده اند؛ به ويژه اگر بر اين باور باشيم، کما اينکه گفته شده، که اين مجالس را شريف مرتضی در طی دوران حج و آن هنگام که امير الحاج بود برگزار می کرد. رويکرد کلی مرتضی در اين کتاب به معتزله در مجموع مثبت است و از مشايخ معتزلی نقل های زيادی دارد.
◀️ امالی شريف مرتضی شامل همه چيزی است که يک طلبه علوم دينی بايد بداند، از ادب و شعر و روايت و تاريخ گرفته تا تفسير قرآن و نکات فقهی و اصولی و کلامی و اعتقادی. به نظرم اين کتاب می تواند به عنوان کتابی درسی در حوزه های علوم دينی تدريس شود؛ هم برای آموزش ادب عربی کتاب بسيار مناسبی است و هم برای آشنایی عميقتر با تفسير قرآن.
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
هدایت شده از پیوسته نشستهای علمی سید مرتضی
✳️ پیوسته نشستهای علمی «سید مرتضی (16)»
〽️ «بررسی روند پیدایش و انتقال احادیث طوال»
مطالعه موردی میراث علوی علیه السلام
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🎙حجت الاسلام والمسلمین امین حسین پور
🔖(محقق و مدرس حوزه علمیه قم)
دبیر علمی: حجت الاسلام والمسلمین مهدی مرادی
🔖(محقق و مدرس حوزه علمیه قم)
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
🗓 چهار شنبه 5 خرداد 1400
⏰ ساعت 17:30
🏢 برگزارکننده: دبیرخانه پیوسته نشست های علمی سیدمرتضی (ره) و مجله دانش ها و آموزه های قرآن و حدیث
❗️با توجه به رعایت دستورالعمل های بهداشتی این نشست به صورت مجازی و آنلاین برگزار میگردد .
🔗 لینک ورود به جلسه
https://ac.ismc.ir/anjomanhawzah2/
🆔 @pnesm_ir
#در_محضر_معصوم
عَنِ الصَّادِقِ ع قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه و آله:
✅ يَلْزَمُ أُمَّتِيَ الْحَقُّ فِي أَرْبَعٍ يُحِبُّونَ التَّائِبَ وَ يُعِينُونَ الْمُحْسِنَ وَ يَسْتَغْفِرُونَ لِلْمُذْنِبِ وَ يَدْعُونَ لِلْمَلَإِ.
┄┅═══••✾❀✾••═══┅┄
امام صادق علیه السلام به نقل از پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند:
امّت من ، چهار وظيفه دارند:
1️⃣ توبه كار را دوست بدارند؛
2️⃣ نيكوكار را يارى برسانند؛
3️⃣ براى گنهكار آمرزش بطلبند؛
4️⃣ براى عموم ، دعا كنند.
📚 مشكاة الأنوار في غرر الأخبار، ص: 151
#کانال_علوم_و_معارف_حدیث
@MaarefHadith
#سامانه_جامع_راویان_حدیث
یکی از ابزار قابل استفاده برای افرادی که در عرصه حدیث فعالیت دارند #سامانه_جامع_راویان است. این سامانه توسط موسسه حضرت ولیعصر(عج) طراحی گردیده که در آن به جمعآوری اطلاعات ۱۴ هزار راوی احادیث پرداخته شده است.
استفاده رایگان، سهولت در دسترسی، جامعیت، فضای کار آسان و ... از مزیتهای این سامانه است.
لینک سامانه👈http://hoveyat.valiasr-aj.com/
#کانال_علوم_ومعارف_حدیث
@MaarefHadith