📖 امام عليه السلام در اين كلام حكمتآميزش، مقايسهاى ميان رأى و تدبير پيران و چالاكى و دلاورى جوانان مىكند و مىفرمايد: «راى و تدبير پير نزد من بهتر از چالاكى جوان (در ميدان نبرد) است.
در روايت ديگرى آمده است: از جنگجويى جوان بهتر است»؛ (رَأْيُ الشَّيْخِ أَحَبُّ إِلَيَّ مِنْ جَلَدِ الْغُلَامِ وَ رُوِيَ «مِنْ مَشْهَدِ الْغُلَامِ»).
«جَلَد» به معناى چابكى و نيرومندى و «غلام» در اينجا به معناى جوان و «مشهد» در اينگونه موارد به معناى ميدان جنگ است.
بديهى است براى پيروزى در نبرد با دشمن در درجۀ نخست نقشههاى صحيح لازم است و در درجۀ بعد دلاورى و چالاكى جنگجويان و به يقين تا نقشۀ صحيحى نباشد دلاورىها به نتيجهاى نمىرسد، ازاينرو امام عليه السلام مىفرمايد: تدبير پيران نزد من از شجاعت و چالاكى جوانان بهتر است؛ زيرا مردان بزرگسالى كه سالها ميدانهاى نبرد را ديدهاند و تجربهها آموختهاند بر اساس آن تجربهها قادر به تنظيم برنامۀ صحيح هستند در حالى كه جوانان، چنين توانى را ندارند؛ ولى به عكسِ پيران، داراى قدرت و توانايى جسمى كافى و دلاورى و چالاكى هستند. گرچه هر يك امتيازى دارند؛ ولى پايۀ اصلى را رأى و تدبير پيران تشكيل مىدهد.
تاريخ نيز اين كلام حكيمانه را كاملاً تأييد مىكند مثلا در جنگ خندق تدبيرى كه سلمان فارسى در پيشنهاد حفر خندق انديشيد توانست مدينه را از سقوط در چنگال دشمن حفظ كند.
اين گفتار حكيمانه در ضمن به جوانانى كه نسبت به پيران بىاعتنا هستند و خود را كانون همه چيز و پيران را خارج از گردونۀ اجتماع مىپندارند #هشدار مىدهد كه به بزرگسالان احترام بگذاريد و خود را از تجارب آنها بىنياز ندانيد.
به گفتۀ ابو الطيب: الرّأْيُ قَبْلَ شُجٰاعَةِ الشَّجْعٰانِ هُوَ أوَّلٌ وَ هِيَ الْمَحَلُّ الثّٰانيٖ فَإذٰا هُمٰا اجْتَمَعٰا لِنَفْسٍ مَرَّةً بَلَغَتْ مِنَ الْعُلْيٰاءِ كُلَّ مَكٰانٍ علم و تجربه پيش از شجاعت شجاعان است آن اول است و اين در محل دوم قرار دارد...
مباحث
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه ─┅•═༅ بند سی و نهم ༅═•┅─ 🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِ
📿 #استغفار_امیرالمومنین صلوات الله علیه
─┅•═༅ بند چهلم ༅═•┅─
🤲 اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ دَعَتْنِی الرُّخْصَةُ فَحَلَّلْتُهُ لِنَفْسِی وَ هُوَ فِیمَا عِنْدَکَ مُحَرَّمٌ فَصَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
┅───────────────┅
❖ «بار خدایا از تو آمرزش میطلبم از هر گناهی که رخصت در آن انگیزه من شد تا برای خود حلال دانستم، در حالی که نزد تو حرام بود؛ پس بر محمد و آل محمد درود فرست و این گناهم را بیامرز، ای بهترین آمرزندگان»
@ostadelahi
❓تعدادی از #پرسش_و_پاسخ های کوتاه از #استاد_الهی دام عزّه
سامانه تلفنی هوشمند غدیر: (تماس با تلفن ثابت) 9099070261
@ostadelahi
هدایت شده از فقه و احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
"درمان وسواس"
🎙️ سخنرانی کوتاه و #شنیدنی از استاد شهید #مرتضی_مطهری رضوان الله تعالی علیه
#درمان_بیماریهای_روحی
📖 @feqh_ahkam
مباحث
#مطالعه #داستانهای_شگفت 25 - نجات از مرگ و نیز جناب آقای ایمانی نقل فرمودند که جناب حسین آقا مژده
#مطالعه
#داستانهای_شگفت
26 - جریان آب چشمه ⛲️
چند نفر از سادات نجف آباد اصفهان به خدمت مرحوم بیدآبادی - اعلی اللّه مقامه آمده و گفتند چشمه آبی که از دامنه کوه جاری می شد و مورد بهره برداری اهالی بود، چندی است خشکیده و ما در زحمت هستیم، دعایی کنید تا فرج شود .
آن بزرگوار آیه شریفه : ( لَوْ اَنْزَلْنا هذَا القُرْآنَ عَلی جَبَلٍ ) ( اواخر سوره حشر ) را بر رقعهای نوشته به آنها داده و فرمود اول شب آن را بر قله آن کوه گذارده و برگردید، آنها چنین کردند و چون به خانه خود رسیدند، صدای مهیبی از کوه بلند شد که همه اهالی شنیدند و چون صبح بیرون آمدند، چشمه آب را جاری دیدند و شکر خدای را به جا آوردند .
مطالعه ادامه داستان 👇
https://eitaa.com/ghararemotalee/2850
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -