7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
هیچ اجباری برای حجاب روی من نبود. هیییچ اجباری❌
🤔 چی شد که چادری شدم؟!
@talangorasemani
#مدیون_شهدائیم
#وصیت_شهدا
#حجاب
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
مباحث
#نهج_البلاغه | #نامه_ها ✉️ نامه ۴۱ - نامه به يكى از فرماندارانش در مورد خیانت در حکومت
...نهج البلاغه | #نامه_ها
✉️ نامه ۴۲ - نامه به عمر بن ابى سلمه مخزومى در دلجويى از او به علت عزلش از حکومت بحرین
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
🗞️ و من كتاب له عليهالسلام إلى عمر بن أبي سلمة المخزومي و كان عامله على البحرين فعزله و استعمل نعمان بن عجلان الزّرقي مكانه
(نامه به عمر بن ابى سلمه مخزومى فرماندار بحرين، پس از نصب نعمان بن عجلان زرقى در سال 36 هجرى
📜 أَمَّا بَعْدُ فَإِنِّي قَدْ وَلَّيْتُ اَلنُّعْمَانَ بْنِ عَجْلاَنَ اَلزُّرَقِيَّ عَلَى اَلْبَحْرَيْنِ وَ نَزَعْتُ يَدَكَ بِلاَ ذَمٍّ لَكَ وَ لاَ تَثْرِيبٍ عَلَيْكَ فَلَقَدْ أَحْسَنْتَ اَلْوِلاَيَةَ وَ أَدَّيْتَ اَلْأَمَانَةَ فَأَقْبِلْ غَيْرَ ظَنِينٍ وَ لاَ مَلُومٍ وَ لاَ مُتَّهَمٍ وَ لاَ مَأْثُومٍ
پس از ياد خدا و درود، همانا من نعمان ابن عجلان زُرقى، را به فرماندارى بحرين نصب كردم، بى آن كه سرزنشى و نكوهشى براى تو وجود داشته باشد، تو را از فرماندارى آن سامان گرفتم، براستى تاكنون زمامدارى را به نيكى انجام دادى، و امانت را پرداختى؛ پس به سوى ما حركت كن، بى آن كه مورد سوء ظنّ قرار گرفته يا سرزنش شده يا متّهم بوده و يا گناهكار باشى.
فَلَقَدْ أَرَدْتُ اَلْمَسِيرَ إِلَى ظَلَمَةِ أَهْلِ اَلشَّامِ وَ أَحْبَبْتُ أَنْ تَشْهَدَ مَعِي فَإِنَّكَ مِمَّنْ أَسْتَظْهِرُ بِهِ عَلَى جِهَادِ اَلْعَدُوِّ وَ إِقَامَةِ عَمُودِ اَلدِّينِ إِنْ شَاءَ اَللَّهُ
كه تصميم دارم به سوى ستمگران شام حركت كنم. دوست دارم در اين جنگ با من باشى؛ زيرا تو از دلاورانى هستى كه در جنگ با دشمن و بر پا داشتن ستون دين از آنان يارى مىطلبم. إن شاء الله
═══════❖•° 𑁍 °•❖═══════
╭───
│ 🌐 @Mabaheeth
╰──────────
از نامههاى آن حضرت عليه السّلام است بعمر بن ابى سلمۀ مخزومىّ كه از جانب آن بزرگوار بر بحرين حاكم بود او را عزل نموده، و به جايش نعمان ابن عجلان زرقىّ را گماشت (در آن عمر را ستوده و او را براى همراه بردن با خود در جنگ خواسته، و اين عمر پسر زن رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله است از امّ سلمه، و نعمان از مهتران انصار بوده، رجال دانان اين دو را از نيكان ياران #اميرالمؤمنين عليه السّلام دانسته و در نقل اخبار از ايشان آنها را مورد وثوق و اطمينان قرار دادهاند، و در بعضى از كتب عمرو ابن ابى سلمه ديده ميشود، ولى عمر ابن ابى سلمه درستتر است؛ زيرا در بيشتر از نسخ نهج البلاغه عمر ضبط شده است نه عمرو با واو).
پس از ستايش خداوند و درود پيغمبر اكرم، من نعمان ابن عجلان زرقىّ را والى و حاكم بحرين گردانيدم و دست ترا بدون آنكه نكوهش و سرزنشى برايت باشد كوتاه كردم (ترا فرا خواندم) و تو حكومت را نيك انجام دادى، و امانت ( #بيت_المال ) را اداء نمودى؛ پس (نزد من) بيا بىآنكه گمان بدى بتو داشته باشم يا سرزنش نموده تهمت زده گناه كارت دانم.
(۲) پس (سبب خواستن تو آنست كه) رفتن بسوى (جنگ) ستمگران اهل شام را تصميم گرفته، دوست دارم تو با من باشى؛ زيرا تو از كسانى هستى كه براى جنگ با دشمن و برپا داشتن ستون دين (اجراى احكام #اسلام) بايشان پشت گرمم، اگر خدا بخواهد.
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
۱.
📜 از نامههاى امام عليه السلام به عمر بن ابى سلمۀ مخزومى فرماندار آن حضرت بر بحرين است كه او را بركنار كرد و نعمان بن عجلان زُرَقى را به جاى او منصوب فرمود.
نامه در يك نگاه
امام عليه السلام در اين نامه عمر بن ابى سلمه (فرزند ام سلمه همسر پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله) و ابوسلمه كه از طرف آن حضرت فرماندار بحرين بود را مخاطب قرار داده و از خدمات او تشكر مىكند و او را از آن منصب فرا مىخواند تا در جنگ صفين همراه امام عليه السلام باشد و نعمان بن عجلان را كه از بزرگان قبيلۀ بنى عجلان بود به جاى او مىگمارد.
امام عليه السلام براى اينكه خاطر ابن ابى سلمه از اين جابجايى مكدّر نباشد، از زحمات او قدردانى كرده و با تعبيراتى محبّت آميز مثل اينكه «دوست دارم تو در جهاد با دشمن و براى برپا داشتن ستون دين همراه من باشى» او را مخاطب قرار مىدهد.
امام عليه السلام با اين طرز برخورد خود نسبت به فرماندارى كه او را عزل كرده و ديگرى را به جاى او نشانده راه و رسم دلجويى را نسبت به چنين اشخاصى به ما مىآموزد.
۲.
امام عليه السلام اين نامه را چنين آغاز مىكند: «اما بعد (از حمد و ثناى الهى) من نعمان بن عجلان زُرَقى را به فرماندارى بحرين منصوب كردم و تو را از آنجا برگرفتم»؛ (أَمَّا بَعْدُ، فَإِنِّي قَدْ وَلَّيْتُ النُّعْمَانَ بْنَ عَجْلَانَ الزُّرَقِيَّ عَلَى الْبَحْرَيْنِ، وَ نَزَعْتُ يَدَكَ). ولى از آنجا كه عمر بن ابى سلمه، مرد پاكنهاد و مخلص و مدير و مدبر بود و ممكن بود اين تغيير مأموريت خاطر او را مكدر كند، امام عليه السلام با هشت جملۀ كوتاه و پرمعنا به او اطمينان داد كه مطلقا خطايى از او سر نزده و نگرانى دربارۀ او وجود نداشته است.
فرمود: «بى آنكه تو را مذمت كنم و يا ملامتى بر تو باشد، چرا كه تو زمامدارى و مأموريت خود را به نيكويى انجام دادى و حق امانت را ادا نمودى؛ بنابراين به سوى ما بيا بى آنكه مورد سوء ظن يا ملامت باشى و نه متهم و نه گناهكار»؛ (بِلَا ذَمٍّ لَكَ، وَ لَا تَثْرِيبٍ عَلَيْكَ، فَلَقَدْ أَحْسَنْتَ الْوِلَايَةَ، وَ أَدَّيْتَ الْأَمَانَةَ فَأَقْبِلْ غَيْرَ ظَنِينٍ ، وَ لَا مَلُومٍ، وَ لَا مُتَّهَمٍ، وَ لَا مَأْثُومٍ ).
امام در اين تعبيرات كاملاً به او اطمينان مىدهد كه اين تغيير مأموريت نه تنها بهعلت كوتاهى او در انجام وظيفه نبوده؛ بلكه به سبب اين بوده است كه مىخواهد مأموريت مهمترى را بر دوش او بگذارد.
۳.
سپس به شرح اين مأموريت پرداخته مىفرمايد: «من تصميم گرفتم به سوى ستمگران اهل شام (و براى مبارزۀ با معاويه و هوادارانش) حركت كنم و دوست دارم تو با من باشى؛ زيرا تو از كسانى هستى كه من در جهاد با دشمن و برپا داشتن ستون دين از آنها استعانت مىجويم. إنشاءاللّٰه»؛ (فَلَقَدْ أَرَدْتُ الْمَسِيرَ إِلَى ظَلَمَةِ أَهْلِ الشَّامِ، وَ أَحْبَبْتُ أَنْ تَشْهَدَ مَعِي، فَإِنَّكَ مِمَّنْ أَسْتَظْهِرُ بِهِ عَلَى جِهَادِ الْعَدُوِّ، وَ إِقَامَةِ عَمُودِ الدِّينِ، إِنْ شَاءَ اللّٰهُ).
سوابق زندگى عمر بن ابى سلمه و وفادارى او نسبت به امام عليه السلام در تمام حالات نيز گواه بر اين معناست.
جملۀ «أَحْبَبْتُ أَنْ تَشْهَدَ مَعِي» به معناى شهادت در ركاب حضرت نيست، بلكه به معناى حضور با آن حضرت است.
جملۀ «مِمَّنْ أَسْتَظْهِرُ بِهِ. ..» نشان مىدهد كه عمر بن ابى سلمه مردى شجاع باكفايت و كاملاً وفادار به امام عليه السلام بود و تعبير به «جِهَادِ الْعَدُوِّ، وَ إِقَامَةِ عَمُودِ الدِّينِ» نشان مىدهد كه عمر بن ابى سلمه مقام بسيار والا و موقعيّت فوقالعادهاى داشت تا آنجا كه براى اقامۀ ستون دين، امام عليه السلام از او يارى مىطلبد.
نكته: آشنايى با عمر بن ابىسلمۀ مخزومى و نعمان بن عجلان
همانگونه كه در عنوان و متن نامۀ فوق آمده است، عمر بن ابى سلمه به عنوان فرماندار پيشين و نعمان بن عجلان به عنوان جانشين او معرفى شده است و لازم است به وضع حالات هر دو آشنا شويم.
عمر بن ابى سلمه، مادرش ام سلمه همسر معروف پيغمبر گرامى اسلام صلى الله عليه و آله است كه اين فرزند از شوهر پيشين خود نصيبش شد. وى در سال دوم هجرت در حبشه بهدنيا آمد؛ زيرا پدرش ابو سلمه از مهاجران حبشه بود و پس از عمرى نسبتاً طولانى در سنۀ 83 هجرى در زمان خلافت عبد الملك ديده از جهان فرو بست؛ او احاديثى را از پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله روايت مىكند.
...
#نهج_البلاغه_بخوانیم
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
هدایت شده از مباحث
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
همه تکیه بر علی داریم
◻️ تا أبد پای امیرالمومنین (علیهالسلام) میایستیم🤲
ان شاءالله با این گنجینه ی عظیم معرفت الهی بیشتر آشنا شویم.
─┅•═༅𖣔✾✾𖣔༅═•┅─
#امام_زمان عجّلاللهتعالیفرجه
#لبیک_یا_خامنه_ای
╭───
│🌐 @Mabaheeth
╰──────────