▫️امام خامنه ای : اساس علوم انسانی را باید در قرآن کریم پیدا کرد.
🔹«من دربارهی علوم انسانی گلایهای از مجموعههای دانشگاهی کردم بارها، این اواخر هم همین جور ما علوم انسانیمان بر مبادی و مبانی متعارض با مبانی قرآنی و اسلامی بنا شده است.
🔹علوم انسانی غرب مبتنی بر جهانبینی دیگری است؛ مبتنی بر فهم دیگری از عالم آفرینش است و غالباً مبتنی بر نگاه مادی است.
🔹خوب، این نگاه، نگاه غلطی است؛ این مبنا، مبنای غلطی است. این علوم انسانی را ما به صورت ترجمهای، بدون اینکه هیچگونه #فکر_تحقیقىِ_اسلامی را اجازه بدهیم در آن راه پیدا کند، میاوریم تو دانشگاههای خودمان و در بخشهای مختلف اینها را تعلیم میدهیم؛ در حالی که ریشه و پایه و اساس علوم انسانی را در قرآن باید پیدا کرد.
🔹یکی از بخشهای مهم پژوهش قرآنی این است. باید در زمینههای گوناگون به نکات و دقائق قرآن توجه کرد و مبانی علوم انسانی را در #قرآن_کریم جستجو کرد و پیدا کرد. این یک کار بسیار اساسی و مهمی است. اگر این شد، آنوقت متفکرین و پژوهندگان و صاحبنظران در علوم مختلف انسانی میتوانند بر این پایه و بر این اساس بناهای رفیعی را بنا کنند. البته آنوقت میتوانند از پیشرفتهای دیگران، غربیها و کسانی که در علوم انسانی پیشرفت داشتند، استفاده هم بکنند، لکن مبنا باید مبنای قرآنی باشد.»
📘بیانات در دیدار جمعی از بانوان قرآنپژوه کشور ۱۳۸۸/۰۷/۲۸
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
🔴 حضرت خدیجه سلام الله علیها الگوی منتظران
🏴 یکی از زیباترین جلوههای زندگی حضرت خدیجه سلام الله علیها انتظار ظهور حجت خداوند در زمانه خودش یعنی پیامبر گرامی اسلام بود.
🏴 او همواره انتظار ظهور پیامبر زمانه خود را میکشید و همواره از برخی افراد از جمله ورقة بن نوفل و برخی عالمان دیگر جویای نشانههای نبوت میشد.
📚بحارالانوار، ج۱۶، ص۵۲
🏴 سرانجام انتظارش به سر رسید و همین انتظار راستین باعث شد که از اولین افرادی باشد که به ظهور پیامبر جدید و رسالتش ایمان بیاورد.
رحلت همسر نمونه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله أمّ الائمة حضرت خدیجه سلام الله علیها تسلیت باد
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
🔹روزه خاص الخاص (اخص)
مرتبه سوم، عبارت است از اینکه انسان سالک و عارف، افزون بر موارد مذکور در مرتبه عام و خاص، از غیر خدا پرهیز کند. یعنی فقط و فقط خدا ببیند و بس.
اين مرتبه روزه ، با باز داشتن دل و نگهدارى آن از هر چيزى (چه حلال و چه حرام) كه اشغال كننده دل است، به جز خدا به دست مىآيد . ابوحامد غزّالى (م ۵۰۵ ق) در توصيف اين مرتبه روزه مىگويد:
امّا روزه خواصّ خواص، روزه دل از همّتهاى پست و انديشههاى دنيوى و باز داشتن كلّى آن از غير خداوند است. شكستن اين مرتبه از روزه، با انديشه درباره غير خدا و قيامت، و فكر درباره دنيا تحقّق مىيابد، مگر دنيايى كه به خاطر دين خواسته شود كه چنين دنيايى، توشه آخرت است و دنيا نيست ـ تا آن جا كه اهل دل گفته اند: «هر كس در روزش به تدبير آنچه با آن افطار مىكند، اهتمام ورزد، گناه بر او نوشته مىشود؛ چرا كه اين امر، از كماطمينانى به فضل خدا و يقين اندك به روزىِ وعده داده شده خويش است».
اين مرتبه، رتبه پيامبران، صدّيقان و مقرّبان است. تفصيل سخن درباره آن روا نیست، بلکه در تحقّق عملى آن، تأمّلْ به جاست؛ چرا كه آن ، رويكرد به خداوند و روىگردانى از غير خدا با همه همّت است و آراسته شدن به اين سخن خدا كه «قُلِ اللَّهُ ثُمَ ذَرْهُمْ فِى خَوْضِهِمْ يَلْعَبُونَ (انعام، 91) بگو «خدا» ! سپس آنها را وا گذار تا در باطل خويش به بازيچه مشغول باشند» (فیض کاشانی، المحجة البیضاء، ج2، ص131)
عارف، به هر چه می نگرد خدا را در آن جلوهگر می بیند. همه کثرات و همه مخلوقات را آیات و مظاهر حق تعالی می یابد. «سَنُرِيهِمْ آيَاتِنَا فِي الْآفَاقِ وَفِي أَنفُسِهِمْ حَتَّى يَتَبَيَّنَ لَهُمْ أَنَّهُ الْحَقُّ»
ملکوت است که در منظر من جلوه گر است
تو بر آن باش که بحر و بر و شمس و قمر است
از بعضى عارفان سوال كردند: جهان را چگونه ديديد؟ پاسخ داد: ما از وقتى خود را شناختهايم، جهان نديدهايم، هرچه ديدهايم خدا بوده است.
در خصوص بابافرج تبريزى گفته شده است:
تا فرج چشم خويش بگشاده است
چشم او بر جهان نيفتاده است.
اميرمؤمنان عليه السلام در اشاره به اين سه مرتبه مىفرمايد:
صَومُ القَلبِ خَيرٌ مِن صِيامِ اللِّسانِ وَ صِيامُ اللِّسانِ خَيرٌ مِن صِيامِ البَطنِ. (غرر الحكم، ح ۵۸۹۰)
روزهداری دل بهتر از روزه زبان است و روزه زبان، بهتر از روزه شكم.
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
🔸تدریس و تحصیل #فلسفه به امر حضرت #ولیعصر أرواحنا فداه
🔹 مرحوم آیة الله العظمی شیخ محمّد علی اراکی فرمود:
🔸 آخوند ملاّ علی باذِنهای (از شاگردان آیة الله آقا شیخ محمّد باقر اصطهباناتی شیرازی) از استاد نقل میکرد که ایشان فرمودند:
مدّتی در تهران ساکن بودم و به تدریس میپرداختم، فقط یک ساعت وقت داشتم که آن را هم برای تنّفس و استراحت گذاشته بودم. روزی طلبهای آمد و اظهار کرد: به من کتاب شفا درس بدهید.
🔹 من گفتم: در درس عمومی شرکتکنید. گفت: خیر! حتماً درس خصوصی میخواهم.
🔸 هرچه من اصرار کردم او حاضر نشد، سرانجام قبول کردم، ولی گفتم: من کتاب ندارم. گفت: مانعی ندارد، من یک کتاب دارم که یک شب پیش شما باشد و یک شب پیش من.
🔹 درس را شروع کردیم و مدّتی بدین منوال گذشت. یک روز که نوبت من بود و کتاب پیشم مانده بود، هرچه گشتم کتاب را نیافتم و پیش آن آقا شرمنده شدم. او وقتی دید که کتاب نیست، رفت و برگشت و گفت: من میدانم کتاب کجاست؟ یک راست به سراغ بقچهای رفت، آن را باز کرد و کتاب را از میان آن بیرون آورد و به من داد.
🔹 من در حیرت فرو رفتم و گفتم: موضوع چیست؟!
🔸 گفت: پیرمردی از اوتاد که خدمت امام عصر - ارواحنا فداه - مشرّف میشود در خرابهای از خرابههای شهر تهران سکونت دارد و من از او موضوع را پرسیدم، وی گفت: ساعتی که تو پیش آن استاد درس میخوانی، ساعتی است که آقا آن را برای معاشرت با زن خود گذارده بوده، لذا آن زن از دست تو، که وقت او را گرفتهای، ناراحت شده و کتاب را در فلان بقچه مخفی کرده است.
🔹 گفتم: تو چگونه با این شخص آشنا شدی؟!
🔸 گفت: من مدّتی روحانی محلی بودم و از این طریق به ارشاد مردم میپرداختم، ولی پس از مدّتی احساس کردم که سوادم در مسائل اعتقادی کامل نیست و نمیتوانم مردم را درست و صحیح هدایت کنم، لذا در مصرف سهم امام شبهه و شک کردم. روزی به مردم گفتم: اموال من از خانه و اثاث، همه مربوط به شماست، بیایید و آنها را ببرید.
🔹 بعداز آن به تهران آمدم و مدّتی در کاروانسرایی سکونت کردم و نمیدانستم چه کنم، اتّفاقاً دهانم هم زخم شده بود و آن را بسته بودم. تا اینکه یک روز شخصی ناشناس مرا به اسم صدا زد و گفت: فلان دوا را مصرف کن، دهانت خوب میشود. من آن دوا را تهیه کرده و مصرف کردم، دهانم خوب شد. بعد به این فکر افتادم که این مرد چه کسی بود که از درد و اسم من اطّلاع داشت و داروی او مؤثّر واقع شد؟!
🔸 وقت دیگری او را ملاقات کردم و از او پرسیدم: شما کی هستید؟
🔹 گفت: من با پیرمردی از اوتاد که با امام عصر - ارواحنا فداه - تماس دارد، مربوط هستم.
🔸 گفتم: از او بپرس یا مرا پیش او ببر که وظیفه من چیست؟
🔹 گفت: به من گفته شده که فلانی یعنی تو جزو مجاهدین راه خدا هستی.
🔸و همچنین گفته شده که نزد محمّد باقر اصطهباناتی برود و الهیات شفا را نزد او بخواند، و در درس عمومی هم نرود، زیرا بعضی از افرادی که در آن درس شرکت میکنند فاسق هستند، با آنان هم ننشیند و چنانچه ضرورتی داشت که به درس عمومی برود، بیرون اتاق بنشیند و گوش کند.
🔹 مرحوم حاج شیخ محمّد باقر اصطهباناتی فرموده بودند: من به او گفتم: از آن پیرمرد بپرس که آیا من هم میتوانم خدمت آن حضرت برسم یا میتوانم از آن حضرت سؤالاتی داشته باشم.
🔸 جواب آورد: تشرّف نمیشود، ولی سؤالات را بدهید به من تا خدمت ایشان معروض بدارم. من هم سه سؤال کردم... جواب آمد...
🔹 آیة الله آقای مصلحی فرزند آیة الله العظمی اراکی فرمودند: این داستان را مرحوم آقای سید محمّد علی سبط از مرحوم آیة اللَّه العظمی حاج شیخ محمّد حسین اصفهانی کمپانی (شاگرد آیة الله اصطهباناتی)، و آیة اللّه العظمی حاج آقا موسی شبیری زنجانی از مرحوم پدرشان با اندک اختلاف نقل کردهاند.
📚 آیة الله سیدمحسن خرازی، روزنههایی از عالم غیب.
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
5.81M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📺 ببینید | مهمان طفیلی
🔺همه ما حکم آن بچهای را داریم که همراه پدرش به مهمانی میرود
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
◼️👈علی علیه السلام را «چه کُشت»؟
🔶 یک وقت میگوييم على علیه السلام را كه كشت و يك وقت میگوييم علی علیه السلام را چه كشت؟
🔶 اگر بگوييم على علیه السلام را كه كشت، البته عبدالرحمن بن ملجم. اگر بگوييم على علیه السلام را چه كشت، بايد بگوييم جمود و خشک مغزى و خشكه مقدسى. همينهايى كه آمده بودند على علیه السلام را بكشند، از سر شب تا صبح عبادت میکردند.
🔶 واقعاً خيلى تأثرآور است. على علیه السلام به جهالت و نادانى آنها ترحم میكرد، تا آخر هم حقوق آنها را از بيتالمال میداد و به آنها آزادى فكرى میداد.
🔶 ابن ابیالحدید میگوید: اگر میخواهید بفهمید که جمود و جهالت چیست، به این نکته توجه کنید که اینها وقتی که قرار گذاشتند این کار را بکنند، مخصوصاً شب نوزدهم رمضان را انتخاب کردند.
🔶 گفتند: ما میخواهیم خدا را عبادت بکنیم. و چون میخواهیم امر خیری را انجام بدهیم، پس بهتر این است که این کار را در یکی از شبهای عزیز قرار بدهیم که اجر بیشتری ببریم. در شب نوزدهم ماه مبارک رمضان آن کاری را که نبایستی بکنند، کردند.
📚 شهید مطهری، مجموعه آثار، ج۲۱، ص۹۲
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
رژیم خبیث به دست دلاورمردان ما مجازات خواهد شد. آنها را از این جنایت و امثال آن پشیمان خواهیم کرد.
#رهبر_انقلاب
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi
44.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سردار زاهدی آنقدر ایستاد
تا عملیات رمضان سال ۱۳۶۱ خود را
در رمضان ۱۴۰۳ پیروزمندانه به پایان برساند
چرا که یک فرمانده هیچگاه عقبنشینی نمیکند
فقط آنقدر سنگرش را از جایی به جایی میبرد
تا سرانجام روزی در آن سنگر موعود
امضای شهادتنامهاش را بگیرد
حالا خواه این سنگر
پشت دیوارههای بصره باشد
خواه پشت دیوارههای بیتالمقدس!
•| @hosseinyekta_ir |•
6.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥رهبر انقلاب:
شکست رژیم صهیونیستی در غزه ادامه پیدا خواهد کرد و این رژیم به زوال و انهدام نزدیک خواهد شد. تلاشهای مذبوحانه همچون اقدامی که در سوریه مرتکب شدند آنها را از شکست نجات نخواهد داد. البته سیلی این اقدام را هم خواهند خورد.
پ.ن:
فرمانده جبهه مقاومت بار دیگر بر راهبرد این جبهه در مواجهه با غده سرطانی تأکید کرد. همه باید در این چارچوب به داستان بنگرند. راهبرد و استراتژی ما همان شکست کامل صهیونیسم است. در نتیجه، همه طراحیهای مبارزان میدانی این جنگ و مطالبات حامیان پشت جبهه باید معطوف به این مقصد اصلی باشد.
و البته سیلی این اقدام نیز به جای خود، اما سیلی/ها به نحوی طراحی می شوند که پیشبرنده اهداف راهبردی جبهه مقاومت در دستیابی به هدف اصلی یعنی تحقق نابودی رژیم اشغالگر باشد.
#انتقام_دلاورمردان
#آزادی_قدس
●➼┅═❧═┅┅───┄
✍️ مهدی عبداللهی
🆔 @MAbdullahi