🔹این گزارش 1800 کلمه است، از پشت سیستم بلند نشدم و یک بند نوشتم تا تمام شد. باور کنید پلکم دارد میزند و با آن گزارشی که در پست قبلی نوشتم، روی هم نزدیک به 3 هزار کلمه یادداشت شد. یک خط از این دو گزارش نه کپی است و نه شما جایی پیدا میکنید. هدفم از این نوشتهها بهتر کردن نگاه شما (هر چند همه استاد بنده هستید) در حوزه های راهبردی است. از بس گزارش و یادداشت نوشتهام، شاید به چشم شما نیاید. اما به لطف خدا و دعای خیر شما، مینویسم. نوشتن یک یادداشت بلند که سر و تهش به هم بخواند واقعاً سخت است. به همین دلیل میگویم تولید محتوا سخت است. حرف زدن مثل آب خوردن است. بگذارید من برای شماها ساعتها حرف بزنم اما نوشتن یک یادداشت در این سطح آدم را خسته میکند.
🔹مشابه این دو یادداشت را در هیج رسانهای پیدا نخواهید کرد؛ برخیها این یادداشتها را مینویسند و به اسم گزارش راهبردی به این مرکز و آن مرکز میفروشند ودیدهایم که همین یادداشتهای خودم را برداشتهاند، کم و زیاد کرده و قالب کردهاند به برخی مراکز! دعا کنید خدا توان و قدرتی بدهد که بتوانم همچنان بنویسم. گفتم این هم عیدی من به شما. کار دیگری از دستم واقعا بر نمیآید. شما هم دعا کنید که خداوند توفیق دهد و بتوانم در این مسیر گامی برداشته، قلمی بزنم و به تولید محتوا ادامه دهم... گاهی اوقات برخی پیام میدهند که گزارشها طولانی است، حوصله خواندن نداریم!! حیرت زده میشوم... من ساعتها وقت میگذارم تا فکر کنم، نت برداری کرده و تایپ کنم و آن وقت یادداشت به این خوبی را میگویند وقت نمیکنیم (یعنی حوصلهشان نمیشود) بخوانیم...
🔹اندیشکدههای غربیها برای این گزارشها و یادداشتها هزینه زیادی پرداخت برای نویسنده میکنند و من اینجا بدون هیچ چشمداشتی مینویسم، در حالی که کسی هم که بخواهد بخواند باید هزینه پرداخت کند. منتی نیست، عرض کردم که شاگردی بیش نیستم و آموختههایم از شما را بازنشر میکنم... به هر حال، ممنونم.
#دکتر_جعفری
#ایران_قوی
✴️فنآوری ایرانی، تغییر دهده بازیهای بزرگ در جهان/2
🔸این دستاوردها که جهش آن از دو دهه پیش شروع شد میرفت تا ایران را به عنوان قدرت برتر منطقه تثبیت کند. قدرت اقتصادی فقط تجارت و مبادلات بانکی و مالی نیست؛ بلکه دست داشتن در شاخههای مدرن اقتصاد در حوزه فنآوریهای نوین است که ایران اراده کرده به آن دست پیدا کند. این همان دلیل اصلی و نهایی تحریمهای غرب است. امریکاییها نمیخواهند هیچ کشوری خارج از منظومه فکری و دایره وابستگی خودشان در این حوزه پیشرفت کنند. اما ایران به دلیل استقلال سیاسی، قدرت تصمیمگیری داشت و همین مساله باعث شد تا ما امروز شاهد نتایج این دستاوردها باشیم.
🔸ایران با صبوری و یک برنامهریزی طولانیمدت که پیش از این بارها در موردش صحبت کرده و نوشتهام، موفق به رسیدن به مرحلهای از قدرت در حوزه فنآوری شد که دشمن در خواب هم نمیدید. در سه دهه گذشته میلیونها مهندس در گرایشهای مختلف از دانشگاههای ایران فارغالتحصیل شدند که هزاران نفر از آنها دارای طرحها، ایدهها و افکار نو و مدرنی بودند که حتی فکر کردن به برخی از آنها برای بسیاری از کشورهای به حساب پیشرفته هم قفل است. این دانشمندان جوان ایرانی دست به کار شدند و پس از یک هزار سال، دوباره ایران را در صدر دانش منطقه نشاندند.
🔸دستاوردها بسیار زیاد است؛ چه ابتکاری و چه با مهندسی معکوس؛ چه به صورت آزمون و خطا و چه با به کار گرفتن تجربیات هشت سال جنگ تحمیلی... همه و همه باعث شد تا ایران تنها نقطه قوت دشمن را از او بگیرد. روزگاری ناوهای جنگی امریکا وقتی به خلیج فارس وارد میشدند ارتباطات بیسیم نیروها در جزایر قطع میشد اما امروز وقتی وارد منطقه میشوند ارتباطاتشان مختل میشود و به همین دلیل ترجیح میدهند دور از آبهای سرزمینی و اقتصادی ایران حرکت کنند، چرا که کسی آنجا کاری به کارشان ندارد. این را نوشتم تا بدانید از کجا به کجا رسیدهایم.
🔸حالا صهیونیستها دیگر به لحاظ تکنولوژی هیچ برتری ندارند، بلکه عقب هم افتادهاند. برای نمونه، حتی یمنیها نیز کشتیهای جنگی امریکا را به چالش کشیده و چندین بار سامانه راداری آنها را دچار مشکل کردند تا جایی که پنتاگون ناچار از کمپانیهای سازنده خواست تا بروزرسانیهای جدیدی را برای ناوها انجام دهند. وقتی ارتش یمن که در محاصره قرار دارد توانسته قدرتمندترین بازوی جنگی امریکا، یعنی نیروی دریایی این کشور را دچار چالش عمده و عمیقی کند، بدانید که خود ایران چه توانمندیهایی دارد و میتواند چه کارهای بزرگی کند.
🔸نبردهای امروز شاید در نظر نبرد توپخانه، جنگنده، موشک و پهپاد باشد؛ اما بالاتر از همه اینها یک نبرد «فنآورانه» است که در آن دانش و فنآوری حرف اول را میزند. ناتو در جنگ اوکراین مطمئن بود که برای تمام فنآوریهای روسها راهکار دارد، چرا که در طول سه دهه ارتباط، جاسوسی، همکاری و تجربه جنگافزارهای روسها که به دیگر کشورها صادر میشد توانسته بود اشراف کاملی کسب کند و همین عامل هم باعث شد که آنها با خیال راحت وارد اوکراین شوند. حقیقت آن است که در طول پنج ماه اول جنگ هم توفیق خوبی داشتند و توانستند مچ روسها را بخوابانند.
🔸اما از وسط تابستان سال 2022 عاملی بنام شاهد 136/131 وارد میدان شدند که در کنار آنها بعدها مشخص شد که عوامل دیگری هم وجود دارد. شاهد 136 در ظاهر فقط یک پهپاد است، موتوری دارد، سر جنگی و سامانه هدایت؛ از قرار معلوم چیزی بیش از این نیست. اما حقیقت آن است که چیزی بسیار بیشتر از یک پهپاد بود، چرا که «تغییر دهنده بازی» بود و باعث شد روسها بتوانند مسیر بازی را تغییر دهند. شاهد یک دستاورد فنآورانه بود که تمام پدافند ناتو در برابرش ناتوان بود، شاهد باعث تجدید روحیه روسها شد و نشانی از عمق همکاری بیشتر میان ایران و روسیه بود.
🔸در ماههای بعد تجهیزات دیگر ایرانی هم وارد شدند؛ یکی پس از دیگری. روزی همه چیز منتشر خواهد شد و خواهید فهمید من اینجا چه نوشتهام؛ اما بدانید که با ورود هر فنآوری جدید ایرانی، ناتو یک گام به عقب نشست و روسها یک گام به جلو حرکت کردند. آخرین فنآوری ایرانی که روسها از آن استفاده کردند ناکار کردن پهپاد غولپیکر گلوبال هاوک و دیگر پرندههای شناسایی امریکایی و اروپایی بر فراز دریای سیاه بود. هفته گذشته وقتی گلوبال هاوک از جزیره سیسیل پرواز کرد تا ساعتها بر فراز دریای سیاه فعالیت کند، هر وقت به سمت خاک روسیه حرکت میکرد تمام سیستمهایش قفل میشد....!
#دکتر_جعفری
#ایران_قوی
🔳پیام تسلیت رئیس کمیته امداد در پی درگذشت ابوی دکتر عبدالملکی، عضو هیات امنای کمیته امداد امام خمینی (ره)
◾سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد در پیامی درگذشت پدر آقای دکتر عبدالملکی، عضو هیات امنای کمیته امداد امام خمینی (ره) را تسلیت گفت. متن پیام به شرح زیر است:
کل من علیهافان
برادرگرامی جناب آقای دکتر عبدالملکی
سلام علیکم
خبر درگذشت ابوی ارجمندتان همزمان با ایام عرفه و عیداضحی، موجب تأسف و تاثّر عمیق گردید.
این ضایعه مولمه راخدمت حضرتعالی وصاحبان مصیبت تسلیت عرض نموده وعلوّ درجات برای آن مرحوم وصبر جمیل واجرجزیل برای مستطابعالی و بازماندگان مکرّم مسئلت دارم.
انتهای پیام
6.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قرعهکشیِ شمارهٔ صندلیهای نامزدها در استودیو انجام شد
🔹شماره ۱: سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی
🔸شماره ۲: محمدباقر قالیباف
🔹شماره ۳: مسعود پزشکیان
🔸شماره ۴: سعید جلیلی
🔹شماره ۵: علیرضا زاکانی
🔸شماره ۶: مصطفی پورمحمدی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥نماز جماعت کاندیدا قبل از مناظرات
🖼هرروز خود را با بسم الله الرحمن الرحیم آغاز کنیم:
🪧تقویم امروز:
📌 سه شنبه
☀️ ۲۹ خرداد ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۱ ذی الحجه ۱۴۴۵ هجری قمری
🎄 18 ژوئن 2024 میلادی
📖حدیث امروز:
🔅پیامبر اکرم (ص) فرمود:
«خداوند عيد قربان را برنهاد تا مستمندان از گوشت سير شوند؛ پس از گوشت قربانى به ايشان بخورانيد .»
📚 ثواب الأعمال، ص ٥٩
🔖مناسبت امروز:شهادت دکتر شریعتی
🔴 بگوئید ظهور نزدیک است،تا فرج نزدیک شود...
🌕 آقا امام کاظم علیهالسلام فرمودند:
اگر به ما بگویند این امر (#ظهور) تحقق نمیپذیرد،مگر بعد از دویست یا سیصد سال و آن را دیر ببینیم دلها دچار سختی و قساوت گردد.بگوئید چه زود است چه نزديک است و بدينگونه دلهای مردم اُنس ميگيرد و آرامش میيابد و فرج نزديک میشود».
«فَلَوْ قِيلَ لَنَا إِنَّ هَذَا اَلْأَمْرَ لاَ يَكُونُ إِلاَّ إِلَى مِائَتَيْ سَنَةٍ أَوْ ثَلاَثِمِائَةِ سَنَةٍ لَقَسَتِ اَلْقُلُوبُ وَ لَرَجَعَ عَامَّةُ اَلنَّاسِ عَنِ اَلْإِسْلاَمِ وَ لَكِنْ قَالُوا مَا أَسْرَعَهُ وَ مَا أَقْرَبَهُ تَأَلُّفاً لِقُلُوبِ اَلنَّاسِ وَ تَقْرِيباً لِلْفَرَجِ»
📗الکافي ج ۱، ص ۳۶۹
📗الوافي ج ۲، ص ۴۲۸
📗بحارالأنوار، ج ۵۲، ص ۱۰۲
📗الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۳۴۱
38.6M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
به مناسبت سالروز شهادت سرلشکر عباس بابایی در روز عید قربان
9.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💢 زیـارتنامهشهــــــداء 💢
❣بِسمِ اللّٰهِ الرَّحمٰن الرَّحیم❣
🚩 اَلسَّلامُ عَلَیڪُم یَا اَولِیاءَ اللہ وَ اَحِبّائَهُ
🚩 اَلسَّلامُ عَلَیڪُم یَا اَصفِیَآءَ اللہ و َاَوِدّآئَهُ
🚩 اَلسَلامُ عَلَیڪُم یا اَنصَارَ دینِ اللهِ
🚩 اَلسَلامُ عَلَیڪُم یا اَنصارَ رَسُولِ اللہِ
🚩 اَلسَلامُ عَلَیڪُم یا اَنصارَ اَمیرِالمُومِنینَ
🚩 اَلسَّلامُ عَلَیڪُم یا اَنصارَ فاطِمَةَ سَیِّدَةِ نِسآءِ العالَمینَ
🚩 اَلسَّلامُ عَلَیڪُم یا اَنصارَ اَبے مُحَمَّدٍ الحَسَنِ بنِ عَلِےّ الوَلِےّ النّاصِحِ
🚩 اَلسَّلامُ عَلَیڪُم یا اَنصارَ اَبے عَبدِ اللهِ، بِاَبے اَنتُم وَ اُمّے طِبتُم وَ طابَتِ الاَرضُ الَّتی فیها دُفِنتُم، وَ فُزتُم فَوزًا عَظیمًا فَیا لَیتَنے کُنتُ مَعَڪُم فَاَفُوزَ مَعَڪُم🌹
کاشمیشـدهمچوشهداخاکیباشیم
شهدا نگاهی...
🔻 جمع بندی و تحلیل اولیه مناظره ی اول ؛
مصطفی پورمحمدی با کمک مشاوری "آشنا" کوشید روی ایده ی "مذاکره کننده ی مقتدر" وارد شود و اتفاقا نقشه را هم کامل پیش برد اما اثر مورد نظر را نداشت.
ضعف از او نبود بلکه مسئله اینجاست که چندان این بحث جذاب نبوده و در توئیتر هم مورد بحث قرار نگرفت.
پور محمدی بیشتر قالیباف را طرف سخن قرار داد به طوری که گویا تصور میکرد رقیب اصلی را باید او در نظر گرفت.
پزشکیان نجیبانه بحث کرد و بسیار تلاش کرد نسبت خود را با دولت روحانی حفظ کند. اعلام برائتی علنی که در صحبت های پورمحمدی هم دیده میشد.
پزشکیان سعی کرد به دولت شهید رئیسی هم چندان تهاجم مستقیم نکند تا با توجه به جو احساسی حاکم بر عموم رای دهنده ها آرا منفی را برابر خود بسیج نکند.
پزشکیان کوشید تهاجم غیر مستقیم تری داشته باشد که البته از سوی طرفین دیگر پاسخ خواهد گرفت.
زاکانی کوشید همانطور که در صحبت هایش تا کنون دیده شده بر اساس ایده ی ایران کوچک به خدماتش در شهرداری اشاره کرده و این پیام را منتقل کند که در ابعاد بزرگتر هم میتواند چنین گزارشی داشته باشد.
قاضی زاده هاشمی در تلاش بود در نقش نماینده ی دولت شهید رئیسی و مدافع او وارد شود و البته با احتیاط به پزشکیان و پورمحمدی پاسخ دهد.
🔻 در مجموع با توجه به تخصصی بودن مسئله ی اقتصاد همه نامزد ها دچار کلی گویی شدند. میتوان حدس زد این یخ در مناظره های بعدی با وجود نظر مشاورین شکسته شود و حتی در مناظره ی فرهنگی و سیاسی فضا را داغ تر کند.
درباره جلیلی و قالیباف هم همان طور که پیش بینی میشد ، جلیلی بیشتر روی مسیر "من برنامه دارم و مطلع هستم" و قالیباف روی ریل "من کارنامه دارم پس قابل اعتمادم" پیش بروند.
در مجموع به نظر میرسد جهشی که تصور میشد بعد از مناظره ها در آراء رخ دهد چندان به نفع پزشکیان و پورمحمدی (بعد از این مناظره) رخ ندهد؛ البته باز هم باید منتظر نظرسنجی ها ماند و این گفته را به آزمایش گذاشت.
اما میتوان پیش بینی کرد در مناظره ی فرهنگی و سیاسی دست طرفین پر تر باشد.
احتمالا پورمحمدی و پزشکیان در مناظره ی فرهنگی فرصتی بیشتر و در مناظره ی سیاسی با تهدیدی بیشتر رو به رو باشند. (تهدیدی که از همین ابتدا تصور کرده اند میتوان با اعلام برائت از دولت روحانی از آن رها شوند.)
این گزارش اولیه است.
فردا مفصل تر به این مهم خواهیم پرداخت.