#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 16 آذر ماه 1402 شمسی
🌙 23 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 07 دسامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ كشتار دانشجويان معترض به حضور آمريكائيان در دانشگاه تهران (1332ش)
➕ روز دانشجو
🌙 #قمری
➕ به توپ بستن مجلس به فرمان محمدعلی شاه و آغاز دوره استبداد صغير (1326 ق)
➕ قتل "ميرزا جهانگير خان شيرازی" به دستور محمدعلی شاه قاجار (1326 ق)
➕ قتل "ملك المتكلمين" دانشمند و روشنفكر مشروطه خواه به فرمان شاه قاجار (1326ق)
❄️ #میلادی
➕ رسیدن فضاپیمای گالیله به سیاره مشتری (1995م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠به مناسبت ۱۶ آذر روز دانشجو💠
✍ بعد از كودتاي 28 مرداد 1332، رژيم شاه كه توانسته بود با كمك اربابان بر اريكه قدرت بازگردد، درصدد برآمد تا پايه هاي حكومت خود را تثبيت كند، اما غافل از اين كه مردم در اولين فرصت، خشم و انزجار خويش را نشان خواهند داد.
✅ سه ماه و نيم بعد از کودتاه، نيكسون معاون رييس جمهور آمريكا، راهي ايران گرديد تا نتيجه سرمايه گذاري 21 ميليون دلاري سازمان جاسوسي سيا را كه در راه كودتا و سرنگوني دولت مصدق هزينه كرده بود، از نزديك مشاهده كند.
✅ در اعتراض به اين سفر، دانشجويان دانشگاههاي تهران، تظاهرات پرشوري عليه رژيمِ شاه برپا كردند كه اين اعتراضات در روز پانزدهم آذر، به خارج از دانشگاه كشيده شد.
✅ صبح روز 16 آذر 1332، گارد شاهنشاهي وارد صحن دانشگاه شد تا فرياد مخالفان را در گلو خفه كند. به دنبال آن، سه نفر از دانشجويان معترض به نامهاي: مصطفي بزرگ نيا، احمد قندچي و مهدي شريعت رضوي را به شهادت رساندند.
✅ رژيم، در روز بعد بدون توجه به اين جنايت، دكتراي افتخاري حقوق را در اين دانشگاه به نيكسون اعطا كرد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
حضرت فاطمه سلام الله علیها:
🌷خوش رويى با مؤمن، بهشت را بر صاحبش واجب مىگردانَد و خوشرويى با خيرهسرِ كينهتوز، صاحبش را از عذاب آتش [دوزخ]، حفظ مىكند.
🌹البِشرُ في وَجهِ المُؤمِنِ يوجِبُ لِصاحِبِهِ الجَنَّةَ، وَالبِشرُ في وَجهِ المُعانِدِ المُعادي يَقي صاحِبَهُ عَذابَ النّارِ.
📚 التفسير المنسوب إلى الإمام العسكريّ عليه السلام، ص ٣٥٤، ح ٢٤٣.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 مبانی حجاب(۸)
مبنای حکومت اسلامی و حجاب
✍ اگرچه حجاب، یک دستور الهی و تکلیف دینی است که مخاطبان آن اصالتاً مکلّفان هستند، اما ماهیت این حکم، اجتماعی است و از این رو رعایت یا عدم رعایت آن بروز و ظهور اجتماعی مییابد. از سوی دیگر، اقتضای اطلاقات دلایل احکام فردی و اجتماعی دین، آن است که تمام مقررات دینی در جامعه اجرا شود و شارع به رعایت نشدن احکام دین راضی نیست. از لوازم این موضوع آن است که حکومتها در یک جامعه اسلامی در برابر جهتگیری اخلاقی مردم و اجرای احکام شریعت در زندگی اجتماعی مسئولیت دارند و باید به حفظ شؤون اجتماع ملتزم باشند و به آموزههای دینی احترام گذارند.
🔹 دولت اسلامی همان گونه که نمیتواند اجازه شرب خمر علنی را، حتی به پیروان ادیان دیگر بدهد، نمیتواند با رعایت نشدن حجاب در جامعه نیز موافقت کند، زیرا حجاب، فراتر از ادای تکلیف توسط مؤمنان، هنجاری لازم الاجرا در جامعه دینی است.
اگر بخواهیم زندگی و جامعه آرامی داشته باشیم باید به مقوله عفاف و حجاب پایبند باشیم.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 انواع قلوب
🖤 قلوب ناسالم
۳۰- قلب متعصّب
✍ قلب متعصب قلبی است که از روی تعصب و نادانی، با پافشاری روی عقیدهی جاهلی خود عمل کند. قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️إِذْ جَعَلَ الَّذِینَ کَفَرُوا فِی قُلُوبِهِمُ الْحَمِیَّةَ حَمِیَّةَ الْجاهِلِیَّةِ فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَکِینَتَهُ عَلى رَسُولِهِ وَ عَلَى الْمُؤْمِنِینَ وَ أَلْزَمَهُمْ کَلِمَةَ التَّقْوى وَ کانُوا أَحَقَّ بِها وَ أَهْلَها وَ کانَ اللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیماً؛فتح/ ۲۶.
🔹 آنگاه که کافران، تعصّب (آن هم) تعصّب جاهلیّت را (نسبت به شما) در قلبهاى خود جا داده بودند. پس خدا آرامش خود را بر پیامبرش و بر مؤمنان نازل کرد (و آنان براى صلح آماده شدند) و خدا آنان را به حقیقت تقوا ملزم ساخت که به آن سزاوارتر بودند و خدا به همه چیز آگاه است.
🔸«حمیت» به معناى گرمى و داغى است و به خشم و تعصّب شدید نیز اطلاق مىشود. تعصّب اگر بر اساس جهالت باشد، نکوهیده ولى اگر بر اساس غیرت دینى و پافشارى بر حق و منطق باشد نیکوست.
🔸اسلام، با فرهنگ جاهلیّت به هر نوعى که باشد مبارزه مىکند؛ «ظَنَّ الْجاهِلِیَّةِ» «تَبَرُّجَ الْجاهِلِیَّةِ» و «حَمِیَّةَ الْجاهِلِیَّةِ» دل انسان، هم مرکز ارتباط با خدا و رشد فضایل است و هم بستر گسترش مفاسد است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠عقوبت هفت گناه در کلام امام صادق(ع)💠
✍ هر گناهی که انسان انجام می دهد، عقوبتی دارد که شخص گناهکار گرفتار آن می شود. برخی از این گناهان علاوه بر عقوبت اخروی در همین دنیا هم عقوبت دارد و آثار آن متوجه شخص گناهکار می شود.
🌺امام صادق (ع)در مورد عقوبت هفت گناه می فرماید:
1⃣ گناهی كه نعمت ها را تغيير میدهد،
تجاوز به حقوق ديگران است.
2⃣ گناهی كه پشيمانی می آورد،
قتل است.
3⃣ گناهی كه گرفتاری ايجاد می كند،
ظلم است.
4⃣ گناهی كه آبرو می بَرد،
شرابخواری است.
5⃣ گناهی كه جلوی روزی را می گيرد،
زنا است.
6⃣ گناهی كه مرگ را شتاب می بخشد،
قطع رابطه با خويشان است.
7⃣ گناهی كه مانع استجابت دعا می شود و زندگی را تيره و تار می كند،
نافرمانی از پدر مادر است.
📚 علل الشرايع، ج ۲، ص ۵۸۴
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 17 آذر ماه 1402 شمسی
🌙 24 جمادی الاولی 1445 قمری
❄️ 08 دسامبر 2023 میلادی
☀️ #شمسی
➕ توليد انبوه موشك هدايت شونده ضد زرهِ "توسن 1" در وزارت دفاع (1378ش)
➕ آغاز تأسيس "تهران جديد" در زمان سلطنت ناصرالدين شاه قاجار (1246 ش)
➕ اعتراف عراق به استفاده از سلاحهای شيميايی در جنگ عليه ايران (1381 ش)
➕ درگذشت "حسين مكي" سياستمدار، مورخ و نويسنده معاصر (1378ش)
🌙 #قمری
➕ شهادت عالم مجاهد آيت الله "سيد محمد باقر صدر" توسط دژخيمان بعث عراق (1400ق)
➕ شهادت بانوی عالمه و آگاه "سيده بنتُ الهدی صدر" به دست دژخیمان بعث عراق (1400ق)
❄️ #میلادی
➕ سقوط حاكمان نظامی در ژاپن و آغاز انقلاب سفيد اجتماعي اين كشور (1868م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️شهادت عالم مجاهد آيت اللَّه "سيد محمد باقر صدر" و خواهرش بنت الهدی توسط رژیم بعث عراق(1400ق)
✍ آيت اللَّه سيدمحمدباقر صدر در 25 ذيقعده ي سال 1353 ق در شهر كاظمين به دنيا آمد. شهيد صدر در 12 سالگي راهي نجف اشرف گرديد و فقه و اصول را در نزد حضرات آيات سيد ابوالقاسم خويى و شيخ محمدرضا آل ياسين گذراند. وی در جواني به اجتهاد دست يافت و از 25 سالگي تدريس خارج اصول و فقه را آغاز كرد.
✅ آيت اللَّه صدر در طول نزديك به 30 سال تدريس، شاگردان مستعدّي تربيت كرد كه حضرات آيات سيدمحمد باقر حكيم، سيدمحمود هاشمي شاهرودي، سيدكاظم حسيني حائري، شيخ مهدي آصفي و... از آن جمله اند. همچنين كتابهاي فراواني از شهيد صدر به يادگار مانده است كه كتب فَلسَفَتُنا(فلسفهي ما) و اقتصادُنا،(اقتصاد ما) سمبل قدرت نمايى ايدئولوژي اسلامي در برابر انديشه هاي وارداتي شرق و غرب بود.
✅ ايشان تفكيك مسأله ي رهبري فكري را از مسأله ي رهبري سياسي امكان پذير نميددانست و همراهِ فعاليت هاي فكري، به فعاليت هاي سياسيِ جامعه نيز همت مي گماشت.
✅ اين مبارزات پرشور به ويژه پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران و حمايت امام خميني از ايشان، خطري جدي براي بعثيان به شمار مي آمد و بدين سبب حاكمان عراق، حضور اين رادمرد صحنه ي دين و سياست را تحمل نكردند.
✅ سرانجام مزدوران حزب بعث عراق آيت اللَّه صدر را پس از چند روز بازداشت و اِعمال وحشيانه ترين شكنجه ها، به همراه خواهر فداكارش بنت الهدي، در 24 جمادي الاولي 1400 ق، در 47 سالگي به شهادت رساند. پيكر پاك اين دو شهید در فضايي غمبار و بدون حضور مردم در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷فاطمه زهرا سلام الله علیها
شیعیان و پیروان ما، و همچنین دوستداران اولیاء ما و آنان که دشمن دشمنان ما باشند، نیز آنهایى که با قلب و زبان تسلیم ما هستند بهترین افراد بهشتیان خواهند بود.
🌹قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهْراء علیهاالسلام: شیعَتُنا مِنْ خِیارِ اءهْلِ الْجَنَّةِ وَکُلُّ مُحِبّینا وَ مَوالى اَوْلیائِنا وَ مُعادى اعْدائِنا وَ الْمُسْلِمُ بِقَلْبِهِ وَ لِسانِهِ لَنا.
📚بحارالا نوار، ج68، ص155.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 ساعتی که روز جمعه، در استجابت دعا، تاثیر بیشتری دارد.
✍ در اینکه چه ساعتی از ساعات روز جمعه بر دعا اثر بیشتری دارد، جمعه گذشته روایتی را از حضرت فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به نقل از وجود مقدس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) ذکر کردیم. در اینجا روایت دیگری از امام محمد باقر(علیه السلام) ذکر می کنیم؛ که می فرماید:
🌹«فِي يَوْمِ الْجُمُعَةِ سَاعَةٌ لَا يَسْأَلُ اللَّهَ عَبْدٌ مُؤْمِنٌ فِيهَا شَيْئاً إِلَّا أَعْطَاهُ اللَّهُ»؛
در روز جمعه یک ساعتی هست که بنده مؤمنی از خدا درخواستی نمی کند و حاجتی نمی طلبد، مگر اینکه خدا به او عطا می کند. بعد امام می فرماید:
🌷«وَ هِيَ مِنْ حِينِ تَزُولُ الشَّمْسُ إِلَى حِينِ يُنَادَى بِالصَّلَاةِ»(1).
موقعی که ظهر می شود، یعنی ظهر شرعی که زوال شمس است، تا موقعی که ندا برای نماز جمعه داده شود.
☀️ «يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا إِذا نُودِيَ لِلصَّلاةِ مِنْ يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلى ذِكْرِ اللَّهِ وَ ذَرُوا الْبَيْعَ ذلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»(2).
✅ از مجموع دو روایت استفاده می شود که زمان در استجابت دعا مؤثر هست و در روز جمعه دو موقعیت و دو زمان است که اثر بیشتری دارد. یکی وقت زوال شمس تا قبل از اینکه نماز جمعه شروع شود؛ دوم، هنگام غروب آفتاب که هنوز تمام قرص پنهان نشده باشد و یک مقداری از قرص خورشید نمایان باشد.
____________________
(1) مستدرك الوسائل، ج6، ص19.
(2) سوره مبارکه جمعه، آیه 9.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۱- آرامش روحی و روانی
✍ نبود حریم میان زن و مرد و آزادی ها و معاشرت های بی قید و بند، بی بندوباری، هیجان ها و التهابات جنسی را فزونی می بخشد و تقاضای سکس را به صورت یک عطش روحی و یک خواست اشباع نشدنی در می آورد. در واقع غریزه جنسی، غریزه ای است نیرومند که هر چه بیشتر اطاعت شود سرکش تر می شود و ممکن است که انسان را به «سادیسم» شهوت بکشاند.
🔹اسلام تدابیری برای تعدیل و رام کردن این غریزه اندیشیده است که موجب آرامش روح و روان آدمی می شود. یکی از آن ها چشم پوشی زن و مرد نامحرم از یکدیگر است. از این رو خداوند متعال می فرماید:
☀️«قُل لِّلْمُؤْمِنِينَ يَغُضُّوا مِنْ أَبْصَارِهِمْ وَيَحْفَظُوا فُرُوجَهُمْ * وَقُل لِّلْمُؤْمِنَاتِ يَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَارِهِنَّ وَيَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ...» نور/۳۰.
(به مؤمنان بگو چشمهاى خود را [از نگاه به نامحرمان] فرو گیرند، و دامان خود را [از بى عفتى] حفظ کنند * و به زنان با ایمان بگو چشمهاى خود را [از نگاه هوس آلود] فرو گیرند، و دامان خویش را [از بى عفتى] حفظ کنند...».
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5