🏴 به مناسبت سالروز شهادت امام موسی کاظم علیه السلام.
✍ امام موسی بن جعفر (۱۲۷یا۱۲۸ق - ۱۸۳ق) معروف به امام موسی کاظم و ملقب به کاظم و باب الحوائج، هفتمین امام شیعیان، در سال ۱۲۸ق، همزمان با انتقال قدرت از امویان به عباسیان دیده به جهان گشود و در سال ۱۴۸ق، پس از شهادت پدرش، امام صادق(ع)، به امامت رسید.
✅ دوران ۳۵ ساله امامت او با خلافت منصور، هادی، مهدی و هارون عباسی همزمان بود. او چندین بار از سوی مهدی و هارون عباسی زندانی شد و در سال ۱۸۳ق، در زندان سندی بن شاهک به شهادت رسید.
✅ دوره امامت امام کاظم(ع) با اوج قدرت خلافت عباسی همزمان بود. مناظرات و گفتگوهایی با خلفای عباسی، به منظور مشروعیت زدایی از آنان و برخی عالمان یهودی و مسیحی در منابع تاریخی و حدیثی در پاسخ به پرسشهای آنان وارد شده است. در مسند الامام الکاظم بیش از سه هزار حدیث از وی گردآوری شده که شماری از آنها را برخی از اصحاب اجماع روایت کردهاند.
✅ امام کاظم(ع) برای ارتباط با شیعیان، سازمان وکالت را گسترش داد و در مناطق مختلف، افرادی را به عنوان وکیل تعیین کرد. از سوی دیگر، حیات امام کاظم(ع) همزمان با بروز انشعاباتی در شیعه بود و فرقههای اسماعیلیه، فطحیه و ناووسیه با آغاز امامت او و فرقه واقفیه پس از شهادت او شکل گرفت.
✅ منابع شیعه و سنی، تقوی، زهد، علم، عبادت، بردباری و بخشندگی وی را ستوده و او را کاظم و عبد صالح لقب دادهاند. بزرگان اهل سنت به امام هفتم شیعیان احترام گذاشته و همچون شیعیان به زیارت قبر او رفته و می روند. آرامگاه امام کاظم(ع) و آرامگاه نوهاش امام جواد(ع) در منطقه کاظمین در شمال بغداد، به حرم کاظمین شهرت دارد و زیارتگاه مسلمانان بهویژه شیعیان است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سهشنبه
☀️ 13 فروردين ماه 1398 شمسی
🌙 26 رجب 1440 قمری
❄️ 02 آوريل 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ هتك حرمت رژيم بعثی عراق به اماكن مقدس نجف و كربلا (1370 ش)
➕ روز طبيعت
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت "ابوطالب" عموی گرامي پيامبراسلام به روايتی (10 بعثت)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی كتاب كودك
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🏴وفات حضرت "ابوطالب" عموي گرامي پيامبراسلام(ص) به روايتي(10 بعثت)
✍ حضرت ابوطالب بن عبدالمطب مانند بيشتر رُؤَساي قريش مردي تاجر بود و پس از درگذشت پدرش، عبدالمطلب، سرپرستي پيامبر اسلام(ص) را از هشت سالگي بر عهده گرفت.
✅ در سفري كه حضرت محمد(ص) را براي تجارت با خود به شام برد، بشارت پيامبري آن حضرت را از راهبي به نام بُحيرا شنيد و در حراست از پيامبر تلاش بيشتري از خود نشان داد.
✅ پس از بعثت نيز، ابوطالب، ياور و پشتيبان هميشگي پيامبر بود و در حمايت از ايشان دريغ نمي كرد. ابوطالب در حالي كه با ديگر مسلمانان در شِعْب ابوطالب در محاصره ي مشركان مكه بود، در گذشت.
✅ در همان سال حضرت خديجه (س) همسر با وفاي پيامبر نيز وفات كرد و رسول خدا(ص) بر اثر شدت غم و اندوه، آن سال را "عامُ الحزن" يعني سال حزن و اندوه ناميدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 معنی توکل در آیه «و من یتوکل علی الله فهو حسبه»
🔹علی بن سوید سائی گوید: از موسی بن جعفر علیه السلام در باره آيه وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ؛ (1)، سؤال كردم. حضرت فرمود:
🌷 توكل بر خدا داراى درجات و مراتبى است كه از جمله آن مراتب، اين است كه در تمام كارها و امور زندگى وثوق و اعتماد به خدا داشته باشى كه در اين صورت بدانى كه جز خير و لطف در حق تو چيزى ندارد و بدانى كه حكم و فرمان از آن او است چون هر چه هست مخلوق و مملوك او هستند.
چنين كه شدى با تفويض امر و واگذارى كار خود به خدا، بر او توکل کن و در اين كار و در كارهاى ديگر به او اعتماد کن.
متن روایت:
🌺 عَنْ عَلِيِّ بْنِ سُوَيْدٍ عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ اَلْأَوَّلِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنْ قَوْلِ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ: وَ مَنْ يَتَوَكَّلْ عَلَى اَللّٰهِ فَهُوَ حَسْبُهُ فَقَالَ اَلتَّوَكُّلُ عَلَى اَللَّهِ دَرَجَاتٌ فَمِنْهَا أَنْ تَثِقَ بِهِ فِي أُمُورِكَ كُلِّهَا فَمَا فَعَلَ بِكَ كُنْتَ عَنْهُ رَاضِياً تَعْلَمُ أَنَّهُ لَمْ يُؤْتِكَ إِلاَّ خَيْراً وَ فَضْلاً وَ تَعْلَمُ أَنَّ اَلْحُكْمَ فِي ذَلِكَ لَهُ فَتَوَكَّلْتَ عَلَى اَللَّهِ بِتَفْوِيضِ ذَلِكَ إِلَيْهِ وَ وَثِقْتَ بِهِ فِيهَا وَ فِي غَيْرِهَا.(2)
(1) طلاق/ 3
(2) کافی ج 2، ص 65، ح 5.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۳- حق زبان
🌷 اما حق زبانت بر تو آنست كه از فحشا و منكرات دورش نگهداري و به گفتـن كلمات خوب و نافع عادتش دهي و وادارش كني كه با ادب وخوب سخن گويد و از زياد گفتن و بیخود چرخید ن در دهان منعش نمائي تا سكوت را رعايت كند مگر در جائي كه نیاز به تكلم باشد و نفعي براي دنیا و آخرت داشته باشد
و نگزاري سخني كه فائده و نفعي ندارد و جز ضرر و زيان حاصلي در آن متصور نیست؛ از دهان تو خارج شــود بعد از آنكه عقل و نقل بر مضر بودن و بد بودن آن دلالت دارد؛ زيرا كه زينت عاقل به عقلش در خوبي گفتار و درست سخن گفتن است و قوت و قدرتي نیست مگر قوت و قدرت پروردگار.
🌹وَ أَمَّا حَقُّ اللِّسَانِ فَإِكْرَامُهُ عَنِ الْخَنَى وَ تَعْوِيدُهُ الْخَيْرَ وَ حَمْلُهُ عَلَى الْأَدَبِ وَ إِجْمَامُهُ إِلَّا لِمَوْضِعِ الْحَاجَةِ وَ الْمَنْفَعَةِ لِلدِّينِ وَ الدُّنْيَا وَ إِعْفَاؤُهُ عَنِ الْفُضُولِ الشَّنِعَةِ الْقَلِيلَةِ الْفَائِدَةِ الَّتِي لَا يُؤْمَنُ ضَرَرُهَا مَعَ قِلَّةِ عَائِدَتِهَا وَ يُعَدُّ شَاهِدُ الْعَقْلِ وَ الدَّلِيلُ عَلَيْهِ وَ تَزَيُّنُ الْعَاقِلِ بِعَقْلِهِ [وَ] حُسْنُ سِيرَتِهِ فِي لِسَانِهِ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
📗 خصال شیخ صدوق، رساله حقوق امام سجاد(ع)
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 14 فروردين ماه 1398 شمسی
🌙 27 رجب 1440 قمری
❄️ 03 آوريل 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهید اسفندیار قربانی (1363ش)
➕ مرگ "رضاقلی خان نظام السلطنه مافی" از رجال دوره مشروطه (1303 ش)
🌙 #قمری
🌺 مبعث پيامبر ختمی مرتبت حضرت "محمد بن عبداللَّه" (سيزده سال قبل از هجرت)
➕ درگذشت "ميرزا احمد مجتهد آذربايجانی" عالم بزرگ شيعه (1265 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "ذاكر حسين" تنها رئيس جمهور مسلمان هند (1969م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
☀️ مبعث پيامبر ختمي مرتبت حضرت "محمد بن عبداللَّه" (ص). (سيزده سال قبل از هجرت)
✍ حضرت محمد(ص) قبل از بعثت، در بعضي از اوقات براي تفكر و عبادت به غار حرا در كوهي واقع در شمال مكه پناه مي برد تا اين كه در اين روز، فرشته ي وحي، جبرئيل امين، بر آن حضرت نازل شد و به آن حضرت بشارت نبوت و رسالت داد. اين واقعه به طور مشهور، در روز 27 رجب، سيزده سال قبل از هجرت و در سال چهلم عام الفيل برابر با سال 610 ميلادي روي داد.
✅ اولين آياتي كه بر حضرت نازل شد در ابتدا آيات نخستين سوره ي علق و سپس مُدَّثر بود. آغاز اسلام و شروع بعثت با نام خدا، خواندن، قَلَم، قيام، هشدار، پاكي و اخلاص و بزرگداشت خدا شروع شد. بعثت كه به معني رستاخيز معنوي و انقلاب در همه ي امور است با انقلاب فرهنگي آغاز گرديد. چرا كه پايه و اساس تحوّل فرهنگي به خواندن، نوشتن و پاك سازي و بهسازي فرهنگي بستگي دارد.
✅ در آن زمان محيط مكه و اطراف آن، چنان در لجن زار بت پرستي و خرافات و فساد غرق بود كه دعوت علني بر خلاف آن وضع، ممكن نبود. بلكه نياز به هسته ي مركزي و دفاعي و اجتماع ياران وفادار و فداكار داشت. از اين رو، پيامبر بزرگ اسلام (ص) سه سال به طور محرمانه با افراد تماس مي گرفت و آنها را به اسلام دعوت مي نمود.
✅ پيامبر گرامي اسلام، پس از بعثت، نستوه و خستگي ناپذير با جهل، كفر و ستم مبارزه كرد و پس از سه سال تبليغ مخفي و ده سال دعوت علني مردم به توحيد و ترويج آشكار دين اسلام در شهر مكه، به مدينه هجرت كرد و تا پايان عمر خويش در آن ديار ماند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓ فلسفه بعثت پیامبر(صلی الله علیه و اله و سلم) چه بوده است؟
✍ در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) نقل شده که فرموده اند:
« إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق » (1) بهراستی که من مبعوث شدم تا شرافتهای اخلاقی را کامل و تمام کنم [و به مردم بیاموزم].
✅ پیامبر(ص) هدف بعثت خود را، نه تنها پرورش اخلاق و سیرت نیکو در بین عرب جاهلیت که تنها چیزی که نداشت همین اخلاق بود، بلکه کل بشریت در طول همه ی اعصار، بیان فرموده است.
✅ پایه و اساس و فرق بزرگ اسلام با جاهلیت، همان عدالت و بسط و گسترش مساوات بین همه ی افراد جامعه در همه ی ابعاد زندگی و برجسته کردن و اهمیت این نکته که فقط برتری به تقوا و پرهیزگاری و تقرب نزد خداست و الا همه انسانها با هر نژاد و جنسیت برابرند و تنها تقواست که باعث برتری افراد می گردد.
✅ اهمیت دادن به کرامت انسانی « وَ لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنی ءَادَمَ » (2) و عزت نفس بشری و دوری از پلیدی ها و زشتی ها و این که انسان خلیفه الله و جانشین حضرت حق در زمین است و این انسان از خون ریزی و زور مداری که اصل و اساس نظام جاهلی را تشکیل می داد کاملاً بایستی دور شده و راه سعادت و کمال را بپیماید.
(1) مستدرک الوسائل، ج11، ص 187، باب استحباب التخلق بمکارم الأخلاق و ذکر جملة منها.
(2) سوره اسرا، آیه 70.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5