#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 10 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 03 ربيع الاول 1441 قمری
❄️ 01 نوامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ اعلام بي طرفي ايران در جريان جنگ جهاني اول (1293 ش)
➕ اعتراف ايتاليا به متجاوز بودن عراق (1366 ش)
➕ شهادت آيت اللَّه "سيدمحمدعلي قاضی طباطبايی" اولين شهيد محراب توسط گروه فرقان (1358ش)
🌙 #قمری
➕ يورش سپاهيان يزيد به مكه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
➕ رحلت مرجع بزرگوار آيت اللَّه "آقامحمد كبير" عالم و فقيه (1369 ق)
❄️ #میلادی
➕ اعلان جنگ انگليس به ايران در پی تصرف هرات توسط شاه قاجار (1856م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 به مناسبت سالروز شهادت آیت الله سید محمد علی قاضی طباطبایی
✍ سیدمحمد علی قاضی طباطبایی (۱۲۹۳-۱۳۵۸ ه. ش) روحانی شیعی و اولین امام جمعه شهر تبریز بعد از انقلاب اسلامی ایران است. وی از مبارزین پیش از انقلاب و از طرفداران امام خمینی بود که رژیم پهلوی چند بار وی را به شهرهای مختلف تبعید کرد.
✅ در سال 1358، امام خمینی طی حکمی وی را به عنوان نماینده خود در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز منصوب کرد. وی در ۱۰ آبان ۱۳۵۸ش، مصادف با عید قربان، بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء در راه مراجعت به منزل، توسط یکی از اعضاء گروهک فرقان مورد حمله قرار گرفت و به شهادت رسید و اولین شهید محراب در جمهوری اسلامی ایران نام گرفت.
✅ حضرت امام خمینی به مناسبت شهادت این عالم مجاهد در پیامی فرمودند:
ما باید از کنار این وقایع با تصمیم و عزم و خونسردی بگذریم؛ و به راه خود ـ که راه جهاد فی سبیل اللّه است ـ ادامه دهیم.
شهادت در راه خداوند زندگی افتخارآمیز ابدی و چراغ هدایت برای ملتهاست. ملتهای مسلمان باید از فداکاری مجاهدین ما در راه استقلال و آزادی و اهداف مقدسۀ اسلام بزرگ الگو بگیرند.
📚 صحیفه نور، ج۱۰، ص ۴۲۰ و ۴۲۱
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فضایل روز جمعه
✍ در این که چه عواملی در استجابت دعا اثرگذار است، گفتیم که یکی از عوامل مؤثر، عامل زمان است و قبلا روایاتی را در خصوص استجابت دعا در روز جمعه ذکر کردیم.
یک روایت دیگر در فضیلت روز جمعه از پیغمبر اکرم(صلّی الله علیه وآله وسلّم) است که حضرت می فرمایند:
🌺 «إنَّ يَوْمَ الْجُمُعَةِ سَيِّدُ الْأَيَّامِ » روز جمعه، سیّد و آقای ایّام هفته است؛ «يُضَاعِفُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِيهِ الْحَسَنَاتِ»؛ خدا در روز جمعه حسنات را دو برابر می کند؛«وَ يَمْحُو فِيهِ السَّيِّئَاتِ»؛ گناهان را در این روز می آمرزد؛«وَ يَرْفَعُ فِيهِ الدَّرَجَاتِ»؛ و بر درجات او می افزاید.
✅ حضرت سه نکته را در این روایت متذکر می شود: حسنات، سیئات و درجات؛ اما مراد از حسنات، اعمال جوارحی است که در مقابلش پاداش است؛ در مقابل سیئات هم که اعمال جوارحی است ـ نعوذبالله ـ کیفر است و منظور از درجات، مقامات معنویه است. سپس حضرت می فرماید:
🌷 «وَ يَسْتَجِيبُ فِيهِ الدَّعَوَاتِ»؛ به طور کلی خداوند دعاهایی را که در روز جمعه می کنند، مورد اجابت قرار می دهد. «وَ يَكْشِفُ فِيهِ الْكُرُبَاتِ»؛ رنج ها و گرفتاری ها را در این روز برطرف می کند. «وَ يَقْضِي فِيهِ الْحَاجَاتِ الْعِظَامَ». خداوند در روز جمعه حاجت های بزرگ را برآورده می کند.
📚 بحارالأنوار، ج86، ص274.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 خروج پيامبر اسلام(ص) از غار ثور (1ق)
✍ پس از آنکه خداوند، پیامبر(ص) را از توطئه مشرکان برای قتل او آگاه کرد، قرار شد علی(ع) در بستر پیامبر(ص) بخوابد و پیامبر(ص) شبانه مکه را به سمت یثرب ترک کند. آن شب را لیلة المبیت نامیده اند. پیامبر(ص) برای رهایی از دست مشرکان قریش که در جست و جوی او بودند، به همراه ابوبکر در غار ثور پنهان شد و سه شبانه روز در آنجا ماند. مشرکان تا دم غار آمدند ولی با امداد غیبی الهی به پیامبر(ص) دست نیافتند.
✅ پیامبر اسلام(ص) در شب چهارم ربيع الاول از غار خارج شد و هنگام خروج از مكه معظمه درنهايت حزن و اندوه رو كعبه نمود و فرمود:
🌷 اى حرم الهى خدا مى داند علاقه مرا به تو و اگر اهل تو مرا بيرون نمى كردند غير از تو شهرى را اختيار نمى كردم. من مى روم و از جدائى تو غمگينم.
🌟جبرئيل نازل شد و آيه إِنَّ الَّذِي فَرَضَ عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لَرَادُّكَ إِلَىٰ مَعَادٍ. (قصص/ ۸۵). همان خدائى كه احكام قرآن را بر تو واجب كرد تو را به جايگاه و زادگاهت باز مى گرداند. و بدینسان خداوند پيامبر را تسلّى داد كه دوباره مراجعت خواهى نمود.
✅ پس از خروج پيامبر اكرم(ص) از مكه، حضرت علي(ع) سفارش ها و خواسته هاي آن حضرت در مكه را برآورده نمود و خانواده مکرم ایشان را به سوي مدينه به حركت درآورد.
✅ قرآن به داستان توطئه مشرکان و خروج پیامبر اکرم(ص) از منزل خویش در مکه و پناه بردن به این غار، در کوه ثور اشاره کرده است.( توبه/ ۴۰)
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 11 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 04 ربيع الاول 1441 قمری
❄️ 02 نوامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تيرباران "طيب حاج رضايی" به جرم دفاع از امام خمينی(ره) (1342ش)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيدرضا صدر" فقيه و استاد برجسته حوزه علميه قم (1373 ش)
🌙 #قمری
➕ خروج پيامبر اسلام(ص) از غار ثور و حركت به سوی مدينه (1ق)
➕ تسخير شهر تاريخی نيشابور توسط نيروهاي اسلام (42 ق)
➕ درگذشت فقيه جليل "شيخ يوسف بحرانی" عالم محدث و محقق بزرگ (1186 ق)
❄️ #میلادی
➕ انتشار اعلاميه خائنانه "بالفور" در مورد تشكيل رژيم صهيونيستی (1917م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت فقيه جليل "شيخ يوسف بحراني" عالم محدث و محقق بزرگ (1186 ق)
✍ شيخ يوسف بحراني، فقيه، محدث، محقق و نويسنده ي معروف قرن دوازده هجري قمري بود. او شرح حال خود را در مقدمه ي كتابي به نام لوءلوء البحرين آورده است. بر اساس نوشته هاي اين كتاب، بحراني نزد پدرش خواندن و نوشتن و مقدمات علوم ديني را آموخت. سپس براي تكميل تحصيلات خود رهسپار بحرين و مكه شد.
✅ او پس از حج به ايران آمد و از آنجا كه محيط ايران را محيطي مناسب براي سكونت خويش يافت، در شهر فسا در استان فارس اقامت نمود و به كار تدريس، تحقيق و تاليف مشغول شد. در همين زمان، او نگارش مشهورترين كتاب فقهي خود به نام الحدايق الناظره را آغاز كرد و بعدها به نام همين كتاب، به صاحب حدايق شهرت يافت.
✅ بحراني در مجموع، 32 اثرتاليفي دارد كه از بين آنها مي توان به كتابهاي انيس المسافر و جليس الخواطر اشاره كرد. وی از اساتيد آيت اللَّه سيدمحمد مهدي بحرالعلوم مي باشد. وفات اين عالم شهير در سال 1186 قمری، در كربلا روي داد و در حرم مطهر امام حسين(ع) مدفون گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۱۹- حق زن و شوهر بر یکدیگر
🌷 اما حق كسي كه به جهت ازدواج رعیت تـو حساب مي شـود؛ بر تو آنست كه بداني؛ خداوند متعال او را تسكین دهنده و آرامش بخش و انیس و نگهدارنده تو قرار داده است؛ پس بر هر دوی شما واجب است كه قدر اين مصاحبت را بدانید و از خداوند متعال به خاطر اين نعمت تشكر نمائید؛ زيرا كه ايـن نعمت از ناحیـه اوست و واجب است كه با نعمت خداوند به ديده تكريم و احترام نگاه شـود و با مهرباني و لطف و خوشروئي با آن برخورد نمائید.
🌸 گرچه كه شوهر را بر زن حق بزرگیست و اطاعت زن از شوهر واجب است تا وقتي در آن معصیت خداوند نباشد؛ اما زن نیز بر شوهر حقوقي دارد كه بايد رعايت نمايـد پس بر شوهر است كه با همسر خويش مهربان و با او انیس و همدم باشد. زيرا به خاطر لذتي كه از زندگي با زن خويش می برد بر او واجب است كه حق اين لذت را ادا كند و اين حق، حق بزرگي مي باشد و قوتي نیست مگر به قوت خداوند متعال.
🌹 وَ أَمَّا حَقُّ رَعِيَّتِكَ بِمِلْكِ النِّكَاحِ فَأَنْ تَعْلَمَ أَنَّ اللَّهَ جَعَلَهَا سَكَناً وَ مُسْتَرَاحاً وَ أُنْساً وَ وَاقِيَةً وَ كَذَلِكَ كُلُّ أَحَدٍ مِنْكُمَا يَجِبُ أَنْ يَحْمَدَ اللَّهَ عَلَى صَاحِبِهِ وَ يَعْلَمَ أَنَّ ذَلِكَ نِعْمَةٌ مِنْهُ عَلَيْهِ وَ وَجَبَ أَنْ يُحْسِنَ صُحْبَةَ نِعْمَةِ اللَّهِ وَ يُكْرِمَهَا وَ يَرْفُقَ بِهَا وَ إِنْ كَانَ حَقُّكَ عَلَيْهَا أَغْلَظَ وَ طَاعَتُكَ لَهَا أَلْزَمَ فِيمَا أَحْبَبْتَ وَ كَرِهْتَ مَا لَمْ تَكُنْ مَعْصِيَةً فَإِنَّ لَهَا حَقَّ الرَّحْمَةِ وَ الْمُؤَانَسَةِ وَ مَوْضِعُ السُّكُونِ إِلَيْهَا قَضَاءُ اللَّذَّةِ الَّتِي لَا بُدَّ مِنْ قَضَائِهَا وَ ذَلِكَ عَظِيمٌ وَ لا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ
📗 خصال صدوق، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز يكشنبه
☀️ 12 آبان ماه 1398 شمسی
🌙 05 ربيع الاول 1441 قمری
❄️ 03 نوامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد آيت الله"ميرزا حسين حسينی" معروف به "ميرزا خليل"(1287 ش)
➕ رحلت عارف شهير و فقيه جليل علامه "ميرزا ابوالحسن شعرانی" (1352 ش)
➕ اسارت شهيد "تندگويان" وزير نفت دولت شهيد رجايی توسط مزدوران بعثی عراق (1359 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت سكينه بنت الحسين (ع) (117 ق)
➕ افتتاح مدرسه "دارالفنون" به همت اميركبير در زمان "ناصرالدين شاه" (1268 ق)
➕ درگذشت حجت الاسلام شيخ "مهدي واعظ خراسانی" (1370 ق)
❄️ #میلادی
➕ تهاجم صهيونيست ها به شهر "خان يونس" در نوار غزّه (1956م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🏴 وفات حضرت سكينه بنت الحسين(ع) (117 ق)
✍ حضرت آمنه یا امیمه، ملقب به سكينه بنت الحسين(ع) از زنان بزرگ اسلام و نواده ي امام علي(ع)، در حدود سال 42 هجري قمري در مدينه به دنيا آمد. آن حضرت داراي اخلاقي فاضله، صفاتي حميده، بلاغت، فصاحت و جود و كَرَم بود.
✅ آستان بيانش، مرجع ادبا و فضلا و شعراء و ارباب كمال بود و در شعر و ادب مهارت داشت. او همسر عبداللَّه بن حسن(ع) پسر عموي خود بود و از مادري با نام رباب به دنيا آمد.
✅ آن حضرت به همراه پدر، عموها و ديگر اعضاي خانواده از مدينه راهي كربلا شد و در نوزده سالگي پدر و همسر و بستگان را از دست داد و رنج اسارت كشيد. از آن پس راهي مدينه شد تا سرانجام در 75 سالگي در مدينه وفات يافت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5