📁 تصويب قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران پس از انتخابات سراسري (1358ش)
✍ پس از استقرار نظام جمهوري اسلامي ايران، به منظور فراهم آمدن زمينه هاي عَمَلي مناسب براي حاكميت اسلام در تمامي شئون مملكت، لازم بود قانون اساسي، كه مبين بنيادهاي فرهنگي، اجتماعي، سياسي و اقتصادي جامعه ايران باشد، بر اساس اصول اسلامي، به وجود آيد.
✅ اين مجلس با عضويت تعداد زيادي از اسلام شناسان و فقهاي بزرگ و با كوشش هاي مستمر و شبانه روزي شهيدان گرانقدري همچون آيت اللَّه بهشتي و شهداي محراب و تاكيد امام خميني(ره) مبني بر اينكه قوانين مصوبه در آن مجلس "بايد صددرصد اسلامي باشد" در مدتي كمتر از چهار ماه توانست قانون اساسي را تنظيم نمايد.
✅ پس از آن، قانون اساسي، جهت همه پرسي به ملت ارايه شد و طي روزهاي دهم و يازدهم آذر 1358، انتخابات صورت گرفت. ملت مسلمان ايران با دادن 99/5 درصد رأي موافق خود، قانون اساسي جمهوري اسلامي را مورد تصويب نهايي قرار دادند و پس از آن، حضرت امام، حاشيه قانون اساسي را جهت اجرا، تنفيذ كردند.
✅ قانون اساسي كه جهت گيري اصلي نظام جمهوري اسلامي ايران را بر مبناي تعاليم و ارزش هاي اسلام، عدالت اجتماعي و رعايت حقوق انسانها تعيين كرده است، داراي 12 فصل و 175 اصل بود كه پس از بازنگري آن در سال 1368 به 14 فصل و 177 اصل افزايش يافت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
۲۲- حق برادر
🌷 و اما حق برادرت این است که بدانی او به منزله ی دست توست که با آن کار می کنی، و پشتیبان و تکیه گاهی است که به آن پناه می بری، و مایه ی عزت توست که به آن اعتماد می ورزی، و نیرو و توان توست که با آن یورش بری،
🌹 او را وسیله نافرمانی خدا به کار مگیر، و او را ابزار ظلم و ستم به آفریدگان خدا قرار مده، و از کمک کردن به او خودداری مکن، و در برابر دشمن، او را یار باش، و فاصله ای میان او و شیطانش باش، و در پند دهی به او کوتاهی مکن، و برای خوشنودی خدا به او روی کن، و اگر فرمانبر خدا شد و از فرمان او به خوبی استقبال کرد چه بهتر، وگرنه باید خدا نزد تو مقدم و گرامی تر از او باشد.
🌸 وَ أَمَّا حَقُّ أَخِيكَ فَتَعْلَمُ أَنَّهُ يَدُكَ الَّتِي تَبْسُطُهَا وَ ظَهْرُكَ الَّذِي تَلْتَجِي إِلَيْهِ وَ عِزُّكَ الَّذِي تَعْتَمِدُ عَلَيْهِ وَ قُوَّتُكَ الَّتِي تَصُولُ بِهَا فَلَا تَتَّخِذْهُ سِلَاحاً عَلَى مَعْصِيَةِ اللَّهِ وَ لَا عُدَّةً لِلظُّلْمِ بِخَلْقِ اللَّهِ وَ لَا تَدَعْ نُصْرَتَهُ عَلَى نَفْسِهِ وَ مَعُونَتَهُ عَلَى عَدُوِّهِ وَ الْحَوْلَ بَيْنَهُ وَ بَيْنَ شَيَاطِينِهِ وَ تَأْدِيَةَ النَّصِيحَةِ إِلَيْهِ وَ الْإِقْبَالَ عَلَيْهِ فِي اللَّهِ فَإِنِ انْقَادَ لِرَبِّهِ وَ أَحْسَنَ الْإِجَابَةَ لَهُ وَ إِلَّا فَلْيَكُنِ اللَّهُ آثَرَ عِنْدَكَ وَ أَكْرَمَ عَلَيْكَ مِنْهُ.
📗 خصال، رساله حقوق امام سجاد علیه السلام
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 13 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 07 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 04 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل اولين كنفرانس اسلامي فلسطين در تهران (1369ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيت الله "سيدمرتضي موحد ابطحی" (1371ش)
➕ روز بيمه
🌙 #قمری
➕ درگذشت اديب متكلم ميرسيد شريف جرجاني (816ق)
➕ درگذشت "ابن حاج" اديب و فقيه مسلمان (1232 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله نيروهای انگليسی به خارك و بوشهر (1856م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ درگذشت اديب متكلم ميرسيد شريف جرجاني (816ق)
✍️ سيدعلي بن محمد بن علي حسيني (۷۴۰ گرگان - ۸۱۶ق شیراز) معروف به ميرسيد شريف جرجاني استرآبادي، از بزرگان علما و متكلمين و حكماي اهل سنت و داراي فهم عميق و فكر دقيق بود. او از شاگردان قطب الدين رازي و از معاصرين ملاسعد تفتازاني و داراي تاليفات گوناگوني مي باشد كه الاصول المنطقيه، الترجمان في لغات القرآن و تعريفات و نيز صرف مير از آن جمله اند.
✅ سيد شريف بعدها از آن همه علوم ظاهري رسمي كه داشته، منصرف شد و قدم به دايره ي سير و سلوك گذاشت و در حلقه ي درس و تذهيب خواجه علاءالدين نقشبند و ديگر مشايخ آن طريقت جاي گرفت. سرانجام وي در سال ۸۱۶ق، در شیراز بدرود حیات گفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مراتب #سوءظن(۲)
✍ آنچه از روايات برمی آيد اين است كه سوءظن دارای دو مرتبه است:
1⃣ سوءظن نسبت به خدا
2⃣ سوءظن نسبت به مردم
🌷 پیامبر گرامی اسلام (ص) در خصوص سوءظن به خدا می فرمایند:
وَالَّذِي لَاإِلَهَ إِلَّا هُوَ لَايُعَذِّبُ اللَّهُ مُؤْمِناً بَعْدَ التَّوْبَةِ وَ الِاسْتِغْفَارِ إِلَّا بِسُوءٍ ظَنِّهِ بِاللَّهِ وَ تَقْصِيرٍ مِنْ رَجَائِهِ لَهُ وَ سُوءِ خُلُقِهِ وَ اغْتِيَابِ الْمُؤْمِنِينَ.
و قسم به كسی كه جز او خدايی نيست خداوند هيچ مؤمنی را بعد از توبه و استغفار عذاب نمی كند مگر به واسطه چهار چيز:
1⃣ سوءظن نسبت به خدا،
2⃣ نااميدی و ياس از رحمت بی كران او،
3⃣ بداخلاقی
4⃣ و غيبت مؤمنين.
🌹 و نیز آن حضرت در خصوص سوءظن به مردم می فرماید:
إنَّ اللّهَ حَرَّمَ مِنَ المُسْلِمِ دَمَهُ وَ مالَهُ وَ عِرْضَهُ وَأَنْ يَظُنَّ بِهِ ظَنَّ السَّوْءِ؛
خداوند خون و مال و آبروی مسلمان را محترم شمرده و سوءظن به مسلمان را تحريم فرموده است.
📚 وسائل الشیعه، ج 15، ص230.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 14 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 08 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 05 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه بزرگوار و مدرس كبير آيت اللَّه "سيدمحمدباقر درچه ای اصفهانی" (1302ش)
➕ درگذشت رياضیدان، فيلسوف و حكيم عاليقدر "ميرزا طاهر تنكابنی" (1320 ش)
➕ بمباران نيروگاه برق "نكا" در مازندران توسط عراق (1365 ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری(ع) (232 ق)
➕ رحلت عالم ربانی "شيخ الشريعهي اصفهاني" مدرس بزرگ حوزه علميه نجف(1339 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت نلسون ماندلا ، رییس جمهور سابق آفریقای جنوبی (2013 م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💐ولادت باسعادت حضرت امام حسن عسکری(ع)(232 ق)
✍ ابو محمد حسن بن علی عسکری علیهما السلام امام یازدهم، ملقب به عسکری در ربیع الثانی سال ۲۳۲ در مدینه به دنیا آمد. دوران امامت امام حسن عسکری(ع) دورانی حساس و متفاوت بود.
✅ امام(ع) از جوانی تحت نظر خلفای جورِ عباسی قرار داشت تا جایى که از پانزده سالگی و در زمان حیات پدر بزرگوار خویش نیز به زندان برده شد. آن امام همام، به مقتضای زمان، رسالت خویش را به انجام می رساند و کار امامت را به پیش می برد. همچنین وظیفه ی سنگینِ آماده ساختن شیعیان برای امامت و غیبَت امام زمان، نیز بر عهده ی آن حضرت بود.
✅ یکی از مهمترین کارهای امام حسن عسکری، همانند پدر و اجداد طاهرینَش، تربیت شاگرد و حفظ فقه تشیُّع و اندیشه ی ناب اسلام در برابر دشمنان و مخالفان بود تا آن جا که بیش از 260 نفر را از شاگردان آن امام نام برده اند.
✅ امام حسن عسکری(ع) در کنار کارهای علمی، مجموعه ای از تفسیر، روایات، معارف اسلامی و عقاید را نیز تألیف نمود که تفسیر و مواعظِ قصار از آن جمله اند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠توصیه های امام حسن عسکری (ع) به شیعیان
🌷 شما را به تقواى الهى و پارسايى در دينتان و تلاش براى خدا و راستگويى و امانتدارى درباره كسى كه شما را امين دانسته ـ نيكوكار باشد يا بدكار ـ و طول سجود و حُسنِ همسايگى سفارش می كنم. محمّد (ص) براى همين آمده است.
🌺 در ميان جماعت هاى آنان نماز بخوانيد و بر سر جنازه آنها حاضر شويد و مريضانشان را عيادت كنيد. و حقوقشان را ادا نماييد، زيرا هر يك از شما چون در دينش پارسا و در سخنش راستگو و امانتدار و خوش اخلاق با مردم باشد، گفته می شود: اين يك شيعه است، و اين كارهاست كه مرا خوشحال می سازد. ........
🌷 ......... زياد به ياد خدا باشيد و زياد ياد مرگ كنيد و زياد قرآن را تلاوت نماييد.
🌹 زياد بر پيغمبر (ص) سلام و تحيّت بفرستيد. زيرا صلوات بر پيامبر خدا (ص) ده حسنه دارد.
آنچه را به شما گفتم حفظ كنيد و شما را به خدا می سپارم، و سلام بر شما.
🌷متن حدیث:
أُوصيكُمْ بِتَقْوَى اللّهِ وَ الْوَرَعِ فى دينِكُمْ وَالاِجْتَهادِ لِلّهِ وَ صِدْقِ الْحَديثِ وَ أَداءِ الأَمانَةِ إِلى مَنِ ائْتَمَنَكُمْ مِنْ بَرٍّ أَوْ فاجِر وَ طُولُ السُّجُودِ وَ حُسْنِ الْجَوارِ. فَبِهذا جاءَ مُحَمَّدٌ (ص) صَلُّوا فى عَشائِرِهِمْ وَ اشْهَدُوا جَنائِزَهُمْ وَ عُودُوا مَرْضاهُمْ وَ أَدُّوا حُقُوقَهُمْ، فَإِنَّ الرَّجُلَ مِنْكُمْ إِذا وَرَعَ فى دينِهِ وَ صَدَقَ فى حَديثِهِ وَ أَدَّى الاَمانَةَ وَ حَسَّنَ خُلْقَهُ مَعَ النّاسِ قيلَ: هذا شيعِىٌ فَيَسُرُّنى ذلِكَ. ............. أَكْثِرُوا ذِكْرَ اللّهِ وَ ذِكْرَ الْمَوْتِ وَ تِلاوَةَ الْقُرانِ وَ الصَّلاةَ عَلَى النَّبِىِّ (ص) فَإِنَّ الصَّلاةَ عَلى رَسُولِ اللّهِ عَشْرُ حَسَنات، إِحْفَظُوا ما وَصَّيْتُكُمْ بِهِ وَ أَسْتَوْدِعُكُمُ اللّهَ وَ أَقْرَأُ عَلَيْكُمْ السَّلامَ
«تحفالعقول، صفحه 487
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 15 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 09 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 06 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت سرتيپ خلبان "احمد كشوری" (1359ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه سيد حيدر حلّی (1304 ق)
➕ درگذشت عالم بزگوار آيت اللَّه ميرزا عبدالرحيم نهاوندی (1304 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز حمله بزرگ ارتش شوروی براي نجات مسكو از محاصره قوای آلمان (1941م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5