#تقویم_شیعه
📅 امروز يكشنبه
☀️ 04 اسفندماه 1398 شمسی
🌙 28 جمادی الثانی 1441 قمری
❄️ 23 فوريه 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه جليل و مدرس بزرگ آيت الله "سيدمهدي دُرچه ای" (1323ش)
➕ انتخاب آيت اللَّه "بهشتی" به عنوان رياست ديوان عالی كشور از سوی امام خمينی (1358ش)
➕ رحلت روحانی مجاهد آيت الله "محمدجواد عارفی بيرجندی" عالم مشهور خراسان (1380 ش)
➕ زادروز دکتر حسابی (1281ش)
🌙 #قمری
➕ وفات "ابوالقاسم شاطبی" معروف به "امام القُرّاء" عالم و قاری مشهور قرآن كريم (590 ق)
➕ درگذشت "ميرزا محمد بن سليمان تنكابنی" عالم و اديب ايرانی (1302 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز حمله ارتش "ناپلئون بُناپارت" به سرزمين شام (1799م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️رحلت فقيه جليل و مدرس بزرگ آيت اللَّه "سيدمهدي دُرچه اي" (1323ش)
✍ آيت اللَّه سيدمهدي درچه اي، برادر کوچک آیت الله سید محمد باقر درچه ای در حدود سال 1232ش (1270ق) در اصفهان به دنيا آمد. او تحصيلات خود را در اصفهان و سپس در نجف اشرف به سامان رساند و پس از طي مدارج بالاي علمي، در اصفهان به تدريس پرداخت. وی مورد وثوق و اطمينان تمام طبقات اصفهان و اطراف بود و مردم در مسائل و مشکلات خود به ايشان رجوع مي كردند.
✅ محفل درس او، مشحون از بزرگان علم و تقوی بود و ساليان طولاني به امر تدريس اشتغال داشت. و زندگي را در كمال زهد و قناعت سپري كرد. اين عالم رباني سرانجام در چهارم اسفند 1323ش، برابر با دهم ربيع الاول 1364ق در 91 سالگي، در اصفهان چشم از جهان فرو بست و پس از تشييعي با شكوه، در تخت فولاد، در كنار برادر بزرگوارش به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از وصیت نامه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام(۱۷)
🌷 (پسرم!) بدان تو برای آخرت آفریده شدهای نه برای دنیا، برای فنا نه برای بقا (در این جهان)، برای مرگ نه برای زندگی (در این دنیا) تو در منزلگاهی قرار داری که هر لحظه ممکن است از آن کوچ کنی، در سرایی که باید زاد و توشه از آن برگیری و راه آخرتِ توست.
🌹 و (بدان) تو رانده شده مرگ هستی (و مرگ پیوسته در تعقیب توست و سرانجام تو را شکار خواهد کرد) همان مرگی که هرگز فرار کنندهای از آن نجات نمییابد و هرکس را او در جستجویش باشد از دست نمیدهد و سرانجام وی را خواهد گرفت،
🌸 وَاعْلَمْ یا بُنَی أَنَّكَ إِنَّمَا خُلِقْتَ لِلاْخِرَةِ لالِلدُّنْیا، وَلِلْفَنَاءِ لالِلْبَقَاءِ، وَلِلْمَوْتِ لالِلْحَیاةِ، وَأَنَّكَ فِی قُلْعَة وَدَارِ بُلْغَة، وَطَرِیقٍ إِلَی الاْخِرَةِ، وَأَنَّكَ طَرِیدُ الْمَوْتِ الَّذِی لاینْجُو مِنْهُ هَارِبُهُ، وَلاَ یفُوتُهُ طَالِبُهُ، وَلاَ بُدَّ أَنَّهُ مُدْرِكُهُ،
📗 نهج البلاغه، نامه ۳۱
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 دعا جهت دفع بلاها و بیماری ها
🌷امام علی علیه السلام فرمود؛ کسی که این آیات را هر روز صبح بخواند خداوند او را از هر بدی حفظ می کند ( به شرطی که به این آیات اعتقاد داشته باشد و بر مضامین بلند آن محکم باشد)
و پس از خواندن هفت آیه، سه جمله ی زیر را نیز بخوانید:
1️⃣ و أَمْتَنِعُ بِحَوْلِ اللَّهِ وَ قُوَّتِهِ مِنْ حَوْلِهِمْ وَ قُوَّتِهِمْ.
از نيرو و توان آنها به توان و نيروى خدا پناه مىبرم.
2️⃣ و أَسْتَشْفِعُ بِرَبِّ الْفَلَقِ مِنْ شَرِّ ما خَلَقَ.
و به پروردگار سپيده دم پناه مىبرم از شر آنچه كه آفريده.
3️⃣ ما شَاءَ اللَّهُ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِاللَّهِ الْعَلِيِّ الْعَظِيمِ.
هرچه خدا بخواهد، هيچ نيرويى نيست، مگر به واسطه خداوند بزرگ.
♻️ و اما آیات هفتگانه
1️⃣ قلْ لَنْ يُصيبَنا إِلاَّ ما كَتَبَ اللَّهُ لَنا هُوَ مَوْلانا وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ. توبه / 51.
بگو هرگز ما را جز آنچه خدا (در لوح محفوظ) برايمان نوشته و مقرر داشته (از پيروزى و شكست و غيره) نخواهد رسيد او سرپرست و ياور ماست و همه مؤمنان بايد بر خدا توكل نمايند.
2️⃣ و إِنْ يَمْسَسْكَ اللَّهُ بِضُرٍّ فَلا كاشِفَ لَهُ إِلاَّ هُوَ وَ إِنْ يُرِدْكَ بِخَيْرٍ فَلا رَادَّ لِفَضْلِهِ يُصيبُ بِهِ مَنْ يَشاءُ مِنْ عِبادِهِ وَ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحيمُ. یونس / 107.
و اگر خداوند (به اقتضاى نظام تكوين يا كيفر تشريع) تو را زيانى برساند (از مرض و فقر و اختلاف و شكست در جنگ) آن را جز او برطرف كننده اى نيست، و اگر براى تو نيكى بخواهد هرگز فضل او را رد كننده اى نباشد او خير خود را به هر كس از بندگانش بخواهد می رساند و اوست كه بسيار آمرزنده و مهربان است.
3️⃣ و ما مِنْ دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلاَّ عَلَى اللَّهِ رِزْقُها وَ يَعْلَمُ مُسْتَقَرَّها وَ مُسْتَوْدَعَها كُلٌّ في كِتابٍ مُبينٍ. هود/ 6.
و هيچ زنده متحركى در اين زمين (از حيوان و جن و انس) نيست مگر آنكه روزى او بر عهده خداست، و او قرارگاه اصلى آنها و جايگاه موقت آنها را می داند (قرارگاه آنها را در صلب پدر و رحم مادر،) و او محل استقرارشان را (در حال حيات) و مقرّ توديعشان را (پس از مرگ) می داند، همه در كتابى روشن (لوح محفوظ روشن در انظار مقربان ملأ اعلى) ثبت است.
4️⃣ و كَأَيِّنْ مِنْ دَابَّةٍ لا تَحْمِلُ رِزْقَهَا اللَّهُ يَرْزُقُها وَ إِيَّاكُمْ وَ هُوَ السَّميعُ الْعَليمُ. عنكبوت/ 60.
و چه بسيار از جنبندگان كه روزى خود را برنمی گيرند (و ذخيره نمی كنند مانند اغلب حيوانات خشكى و دريايى) خدا آنها و شما را روزى می دهد، و او شنوا و داناست.
5️⃣ ما يَفْتَحِ اللَّهُ لِلنَّاسِ مِنْ رَحْمَةٍ فَلا مُمْسِكَ لَها وَ ما يُمْسِكْ فَلا مُرْسِلَ لَهُ مِنْ بَعْدِهِ وَ هُوَ الْعَزيزُ الْحَكيمُ. فاطر/ 2.
هر رحمتى را كه خداوند براى مردم بگشايد (رحمتهاى معنوى و مادى) هرگز آن را بازدارنده اى نيست، و هر چه را بازدارد هرگز آن را پس از او گشاينده اى نباشد، و اوست مقتدر غالب و حكيم.
6️⃣ و لَئِنْ سَأَلْتَهُمْ مَنْ خَلَقَ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ لَيَقُولُنَّ اللَّهُ قُلْ أَ فَرَأَيْتُمْ ما تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ إِنْ أَرادَنِيَ اللَّهُ بِضُرٍّ هَلْ هُنَّ كاشِفاتُ ضُرِّهِ أَوْ أَرادَني بِرَحْمَةٍ هَلْ هُنَّ مُمْسِكاتُ رَحْمَتِهِ قُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ عَلَيْهِ يَتَوَكَّلُ الْمُتَوَكِّلُونَ. زمر / 38.
و اگر از آنها بپرسى چه كسى آسمانها و زمين را آفريده بی شك خواهند گفت: خدا، (زيرا آنها معبودهايشان را شريك در ربوبيت و تربيت می ديدند نه در الوهيت و خالقيت)، بگو: پس به من خبر دهيد آنچه به جاى خدا می خوانيد، اگر خداوند ضرر و زيانى بر من اراده كند آيا آنها زداينده ضرر او هستند؟ يا اگر او قصد رحمتى به من نمايد آيا آنها جلوگيرنده رحمت او هستند؟ بگو: خدا براى من كافى است، كه اهل توكل تنها بر او توكل می كنند.
7️⃣ فإِنْ تَوَلَّوْا فَقُلْ حَسْبِيَ اللَّهُ لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ عَلَيْهِ تَوَكَّلْتُ وَ هُوَ رَبُّ الْعَرْشِ الْعَظيمِ. توبه / 129.
پس اگر (از پذيرش حق) روى بر تافتند بگو: خدا مرا كافى است، خدايى كه جز او معبودى نيست، بر او توكل كردم و او پروردگار عرش بزرگ است.
📚 بحارالأنوار، ج 83، ص 337، باب 45- باب دعا و ذکر هنگام صبح.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 05 اسفندماه 1398 شمسی
🌙 29 جمادی الثانی 1441 قمری
❄️ 24 فوريه 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز عمليات متوسط والفجر 9 در استان سليمانيه توسط سپاه (1364 ش)
➕ صدور قطعنامه 582 شورای امنيت سازمان ملل درباره جنگ عراق با ايران (1364 ش)
➕ روز بزرگداشت دانشمند شهير امامی "خواجه نصيرالدين طوسی"
➕ روز مهندس
🌙 #قمری
➕ آغاز انتشار روزنامه قانون توسط "ملكم خان"، ناظم الدوله فرمانفر معروف (1307 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله زمينی نيروهای امريكايی و متحدانش به عراق (1991م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ روز بزرگداشت دانشمند شهير امامي "خواجه نصيرالدين طوسي"
✍ ابوجعفر محمدبن محمد معروف به خواجه نصيرالدين طوسي در سال 597 ق در طوس به دنيا آمد. وي در ابتدا علوم عقلي و نقلي و حكمت مشاء را آموخت و در سالهاي بعد رياضيات، فقه، فلسفه، نجوم و ادبيات را خواند به طوري كه در علوم روز به تبحر و استادي تمام رسيد.
✅ وي چند سال پس از واقعه حمله سپاهيان چنگيزخان مغول، به قلعه اسماعيليه پناه برد و در آنجا نيز از تاليف و نگارش باز نايستاد. با غلبه سپاه مغول بر اسماعيليان، خواجه نصيرالدين به خدمت هلاكوخان مغول پيوست و با استفاده از نفوذ خود، از كشتار مردم و دانشمندان و تخريب آثار فرهنگي و علمي و غارت شهرها و روستاها جلوگيري نمود.
✅ پس از فتح بغداد و سقوط عباسيان، خواجه نصير ماموريت يافت تا رصدخانه مراغه را ترتيب دهد. او جماعتي از رياضيدانان بزرگ گردآورد و كار احداث رصدخانه را در سال 657 ق آغاز كرد. خواجه، با اين كار، عالمان بزرگ زمان را كه پراكنده بودند در يك مكان، جمع كرد و همچنين كتابخانهاي عظيم در محل رصدخانه مراغه احداث نمود.
✅ اين عالم سترگ براي تهيه كتابهاي مورد نظر، كتبي از بغداد، شام و شمال آفريقا و اطراف و اكناف ايران فراهم نمود و كتابخانه اي با بيش از چهارصد هزار جلد كتاب، ايجاد كرد. عمر خواجه از اين پس در خدمات علمي گذشت. خواجه نصيرالدين، يكي از بزرگترين بنيانگذاران كلام شيعه و پيشاهنگ بزرگ فلسفه مشّاء بود و ضمن تاييد حكمت ابن سينا، به شرح مشكلات اشارات پرداخت.
✅ وي همچنين آثار متعددي را در علوم مختلف به نگارش درآورد كه اخلاق ناصري، تجريد العقايد، ذيج ايلخاني، اوصاف الاشراف، اساسُ الاقتباس و تذكره نصيريه و بيش از شصت اثر ديگر در اصول دين، اخلاق، منطق، هندسه، هيئت، نجوم و عروض و شعر از آن جمله ا ند.
✅ خواجه نصيرالدين سرانجام در سال 672 در 75 سالگي، شانزده سال پس از تاسيس رصدخانه درگذشت و در كاظمين به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #نگرانی_های_پیامبر (ص)
۱۵- دنیا گرایی
✍ استفاده از نعمتهای الهی و زینتها در اصل هیچ اشکالی ندارد و آنچه مذموم است دل بستن به آنها و غفلت از یاد خدا و آخرت است. چنانچه استفاده از دنيا و مواهب آن عاملی در جهت رشد و شكوفايی استعدادهای انسانی و توجه به خدا و خلق شود، از سوی شرع و عقل نیکو و پسنديده است. اما آنچه مورد نکوهش است دل بستن به دنیا و دنیاگرایی است که یکی از رذائل اخلاقی، بلکه سرچشمه رذائل اخلاقی هست.
✅ پیامبر گرامی اسلام(ص) در بیانی دیگر، دنیا گرایی مردم را یکی دیگر از نگرانی های خود معرفی می کند؛ آنجا که می فرماید:
🌷 .... به خدا سوگند که من از فقر بر شما نمی ترسم، بلکه ترس من برای شما از این است که دنیا همچنان که به روی پیشینیان شما باز شد، به روی شما نیز باز شود و همچون آنان بر سر آن به رقابت برخیزید. در نتیجه، دنیا شما را نیز همانند آنان به نابودی افکند.
🌹 .....فَوَ اللهِ مَا الفَقرَ أخشِی علَیکم، و لکن أخشِی علَیکم أن تُبسَطَ علَیکمُ الدُّنیا کما بُسِطَتْ عَلی مَن کانَ قَبلَکم، فتُنافِسُوها کما تَنافَسُوها، فتُهلِکْکُم کما أهلَکتُهُم؛
📗 صحیح بخاری، کتاب الرقاق، باب7، ح 6425.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 06 اسفندماه 1398 شمسی
🌙 1 رجب 1441 قمری
❄️ 25 فوريه 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت سردار "حميد باكري" قائم مقام لشكر 31 عاشورا در جزيره مجنون ( 1362ش)
➕ رحلت حكيم و فقيه بزرگوار آيت اللَّه "ميرمحمد حسين شهرستانی" (1275ش)
➕ كشتار مسلمانان نمازگزار فلسطين در مسجد الخليل از سوی يك صهيونيست اسراييلی (1372ش)
🌙 #قمری
➕ ميلاد "امام محمدباقر"(ع) بنا به روايتی (57 ق)
➕ سوار شدن "حضرت نوح" (ع) بر كشتی
➕ رحلت "نُعمان بن محمد" از علماي شيعه آفريقا (363 ق)
➕ رحلت عالم بزرگ و فقيه جليل "محقق خوانساری" (1099 ق)
❄️ #میلادی
➕ انحلال پيمان ورشو توسط كشورهای عضو (1991م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷 سالروز شهادت سردار "حميد باكري" قائم مقام لشكر ۳۱ عاشورا در جزيره مجنون (۱۳۶۲ش)
✍ شهید حمید باکری (۱۳۳۴ - ۱۳۶۲)، از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جنگ تحمیلی و برادر شهیدان علی و مهدی باکری بود. او پس از اینکه برادر بزرگش علي، به دست رژيم پهلوی به شهادت رسید، با مسائل سياسي و فساد دستگاه پهلوی آشنا شد و به فعالیت سیاسی علیه رژیم پرداخت.
✅ او در سال ۱۳۵۵ به ترکیه و از آنجا به سوریه رفت تا یک دوره چریکی ببیند. بعد از آن به آلمان رفت تا درس بخواند اما با عزیمت امام خمینی (ره) به پاریس وی هم عازم فرانسه شد.
✅ با پيروزي انقلاب اسلامي به ايران مراجعت نمود. و با تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به عضويت این نهاد درآمد.
✅ با آغاز جنگ تحمیلی، حمید باکری عازم جبهه شد و عهدهدار مسئولیت های مهم در سطوح مختلف نظامی گردید، که آخرین آن جانشین لشکر ۳۱ عاشورا بود.
✅ او سرانجام در تاریخ ۱۳۶۲/۱۲/۶ در عملیات خیبر، در جزیره مجنون، روحش آسمانی شد و جسم مطهرش میزبان خاک جبهه گردید. و این از اسرار الهی است که جنازه سه برادر، همچنان جاویدالاثر ماندند. روحشان شاد و یادشان گرامی باد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5