هدایت شده از مفاخر
💐 فرا رسیدن ایام البیض و شب های اعتکاف، شب هایی که از روز سپیدترند و میلاد مسعود مولی الموحدین امیر المومنین علی علیه السلام و اعیاد روح پرور رجب و بهار دل انگیز طبیعت در قاب نوروز، بر یکایک شما خداجویان، خجسته و مبارک باد. التماس دعا
🌺🌺🌺🌺🌺
💠 سه توصیه و سفارش راه گشا
🌷 امير المؤمنين علی عليه السّلام فرمودند:
شيوه فقها و حكما اين بود كه در نگارشات خود به یکدیکر، سه چيز مي نوشتند که چهارمى نداشت.
1⃣ هر كه هَمّ خود را آخرتش كند، خدا دنيايش را كفايت كند.
2⃣ هر كه درونش را اصلاح كند، خدا برونش را اصلاح كند.
3⃣ هر كه ميان خود و خدا را اصلاح كند، خدا ميان او و خلق را اصلاح نمايد.
🌹 كَانَتِ الْفُقَهَاءُ وَ الْحُكَمَاءُ إِذَا كَاتَبُوا بَعْضُهُمْ بَعْضاً كَتَبُوا بِثَلاَثٍ لَيْسَ مَعَهُنَّ رَابِعَةٌ مَنْ كَانَتِ اَلْآخِرَةُ هَمَّهُ كَفَاهُ اَللَّهُ هَمَّهُ مِنَ اَلدُّنْيَا وَ مَنْ أَصْلَحَ سَرِيرَتَهُ أَصْلَحَ اَللَّهُ عَلاَنِيَتَهُ وَ مَنْ أَصْلَحَ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَصْلَحَ اَللَّهُ لَهُ فِيمَا بَيْنَهُ وَ بَيْنَ اَلنَّاسِ.
📚 الأمالی للصدوق، ج 1، ص 34.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 18 اسفندماه 1398 شمسی
🌙 13 رجب 1441 قمری
❄️ 08 مارس 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتخابات پنجمين دوره مجلس شواري اسلامي (1374ش)
➕ اعلام خبر شهادت خاندان حكيم به دست مزدوران خونخوار رژيم بعث عراق (1363ش)
🌙 #قمری
➕ ميلاد پيشواي اول مسلمانان "اميرالمؤمنين امام علي"(ع)(23 سال قبل از هجرت)
➕ شهادت عالم مجاهد و مبارز مشروطه خواه آيت اللَّه "شيخ فضل اللَّه نوري" (1327 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز حاكميت حزب بعث در سوريه (1963م)
➕ روز جهاني زن
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💐 ميلاد مسعود "اميرالمؤمنين امام علي"(ع) (23 سال قبل از هجرت)
✍ امام علي(علیه السلام) امام اول شيعيان در سيزدهم رجب سال 30 عام الفيل در دورن خانه ي كعبه دیده به جهان گشود. پدرش ابوطالب(عبدمناف) پسر عبدالمطلب و مادرش فاطمه دختر اسد بن هاشم است.
✅ ابوالحسن، ابوتراب، ابوالحسين، ابوالرَّيحانَتَين از جمله كنيه هاي آن امام و اميرالمومنین، ولي اللَّه، اسداللَّه، مرتضي، وصي، يعسوب الدين، حيدر، كرار و... از القاب آن سرور مي باشد.
✅ حضرت امام علي(ع) از دوران كودكي، تحت تعليم و تربيت پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) قرار گرفت و اولين مردي بود كه اسلام آورد. آن امام همام به جز غزوه ي تبوك، در تمامي غزوات و جنگ هاي پيامبر اكرم (ص) حضور داشت و همواره در رنجها و سختي ها، ياور و حامي پيامبر بزرگ اسلام بود.
✅ امام علي(ع) در هجدهم ذيحجّه ي سال يازدهم هجري، در محلي به نام غدير خُم، به امر خدا و از طرف پيامبر به رهبري امت اسلامي پس از رسول اكرم(ص) برگزيده شد و پس از بيعت مردم، اميرالمؤمنين لقب گرفت. اما پس از رحلت پيامبر(ص) اين امر مُهم اجرا نگرديد و خلافت به دست ابوبكر افتاد.
✅ سي و سه سال از عمر مبارك آن حضرت در كنار رسول خدا(ص)، بيست و پنج سال پس از رحلت آن حضرت در خانه نشيني و در حدود پنج سال نيز در خلافت سپري شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #ویژگی_منافقان در نهج البلاغه
۱۰- قرض دادنِ مدح و ستایش به یکدیگر
✍ یکی دیگر از شاخصههای منافقان این است که به یکدیگر مدح و ثنا قرض میدهند؛ یعنی این گروه منافق از آن گروه تمجید و ستایش میکنند و در مقابل آن، از گروه دیگر تمجید و پاداش پس میگیرند، این گروه به دیگری رأی میدهد و مواضع آن گروه را تأیید میکند تا آن هم به وقتش، مقابله به مثل نماید.
چنانکه امیرمۆمنان علی علیه السلام میفرماید:
🌹«یَتَقَارَضُونَ الثَّنَاءَ وَ یَتَرَاقَبُونَ الْجَزَاءَ؛
از همدیگر تمجید و تعریف می کنند و انتظار پاداش و مقابله به مثل دارند.»
نهج البلاغه، خطبه ۱۹۴.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 عاقبت منت گذاری و خلف وعده
🌷امیرالمومنین علی علیه السلام خطاب به مالک اشتر می فرماید:
🌹 برحذر باش از اين كه با احسانى كه به رعيت مى كنى، منّتى بر سر آنان بگذارى و يا كارى كه برايشان انجام مى دهى، زيادتر از اندازه، آن را به رخشان بكشى و بزرگ جلوه دهى و يا اگر وعده اى به آنان مى دهى، از آن سرپيچى و تخلّف نمايى؛
زيرا منّت، احسان را باطل و بى پاداش مى گرداند و زيادتر از اندازه جلوه دادن، نور حقيقت را از بين مى برد و خلف وعده، خشم و غضب خدا و مردم را افزايش مى دهد. خداوند متعال مى فرمايد: «خداوند از قولى كه مى دهيد و بدان عمل نمى كنيد سخت غضبناك خواهد شد.
🌺 وَ إِيَّاكَ وَ الْمَنَّ عَلَى رَعِيَّتِكَ بِإِحْسَانِكَ أَوِ التَّزَيُّدَ فِيمَا كَانَ مِنْ فِعْلِكَ أَوْ أَنْ تَعِدَهُمْ فَتُتْبِعَ مَوْعِدَكَ بِخُلْفِكَ فَإِنَّ الْمَنَّ يُبْطِلُ الاِْحْسَانَ وَ التَّزَيُّدَ يَذْهَبُ بِنُورِ الْحَقِّ وَ الْخُلْفَ يُوجِبُ الْمَقْتَ عِنْدَ اللَّهِ وَ النَّاسِ قَالَ اللَّهُ تَعَالَى كَبُرَ مَقْتاً عِنْدَ اللّهِ أَنْ تَقُولُوا ما لا تَفْعَلُونَ. صف/ ۳
📚 نهج البلاغه، خطبه 53 / مستدرك الوسائل، ج 12، ص 31.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 19 اسفندماه 1398 شمسی
🌙 14 رجب 1441 قمری
❄️ 09 مارس 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه جليل "سيد محمد مهدی خوانساری" (1284ش)
➕ رحلت "سيدجمال الدين اسدآبادی" انديشمند و مبارز مسلمان (1275 ش)
➕ عمليات بزرگ بدر در هورُالهويزه با رمز يا فاطمة الزهرا (1363 ش)
➕ شهادت حاج "حبيب اللَّه افتخاريان" فرمانده سپاه مريوان (1363 ش)
➕ درگذشت آیتالله سید مجتبی موسوی لاری ، نماینده ولی فقیه در لار (1391ش)
➕ درگذشت پروفسور علیاصغر خدادوست، پدر چشم پزشکی ایران (1396 ش)
🌙 #قمری
➕ نخستين نبرد مسلمانان با مشركان مكه در صدر اسلام(2 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "مناخيم بگين" سياست مدار و از پايه گذاران رژيم صهيونيستی (1992م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت "سيدجمال الدين اسدآبادي" انديشمند و مبارز مسلمان (1275 ش)
✍ سید جمالالدّین اسدآبادی (۱۲۱۷–۱۹ اسفند ۱۲۷۵ش) اندیشمند سیاسی و مبلغ اندیشه اتحاد اسلام بود. وی همچنین از اولین نظریه پردازان بنیادگرایی اسلامی محسوب میشود.
✅ سید جمالالدین اسدآبادی اولین متفکر مدرن و فعال اجتماعی بود که نسبت به بیماریهای اجتماعی جوامع مسلمان و ضعفهای موجود در آن هشدار داد؛ و در مقابل قدرتهای غربی اسلام گرائی را تبلیغ نمود. تأثیر او بر کشورهای اسلامی، مخصوصاً افغانستان، ایران و مصر شایان توجه است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت فقيه جليل "سيد محمد مهدي خوانساري" (1284ش)
✍ ميرزا محمد مهدي خوانساري در حدود سال 1214ش (1251ق)، در خاندان علم و فضيلت و دانش، در اصفهان به دنيا آمد. وي فرزند ميرزا محمدباقر خوانساري، صاحب كتاب گرانسنگ "روضات الجنّات"، از علماي شيعه زمان و فقيهي اصولي، محدثي توانا، عالمي فاضل، مجتهدي كامل و مفسري زاهد بود.
✅ ميرزا محمد مهدي، تحصيلات خود را نزد پدر و عمويش، سيد محمد هاشم چهار سوقي و ديگر بزرگان حوزه علميه اصفهان پشت سر نهاد و از استادان خود به دريافت اجازه اجتهاد نائل آمد.
✅ وي از آن پس به تدريس و تاليف روي آورد و آثاري نگاشت كه فرائضُ اليوميه، حاشيه بر قوانين و تعليقه بر لمعه از آن جمله اند. او سرانجام در نوزدهم اسفند 1284ش برابر با سيزدهم ذيحجه 1324ق در هفتاد سالگي درگذشت و در جوار پدر، در اصفهان مدفون شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فضیلت ماه رجب در کلام امیرالمومنین(ع)
🌷حضرت امیرالمؤمنین«ع» میفرمایند:
🔹هركس يكروز از روزهاى نخست يا ميانه يا آخر رجب را روزه بگيرد، خداوند گناهان گذشته و آينده اش را می آمرزد، و هركس سه روز در دهه اول و سه روز در دهه دوم و سه روز در دهه سوم رجب روزه بدارد، گناهان گذشته و آينده اش آمرزيده می شود.
🔸و هركس يك شب از شبهاى رجب را به عبادت زنده بدارد، خدايش از آتش آزاد می فرمايد و شفاعت او را در مورد هفتاد هزار خطا كار می پذيرد، و هركس در ماه رجب براى خشنودى خداوند صدقه اى بپردازد، خداوند روز قيامت در بهشت با پاداش هايى او را گرامى می دارد كه هيچ چشمی چنان پاداشهایی نديده و هيچ گوشی چنان پاداشهایی نشنيده و بر هيچ دلى خطور نكرده است.
متن روایت:
🌹«مَنْ صَامَ يَوْماً مِنْ رَجَبٍ فِي أَوَّلِهِ أَوْ وَسَطِهِ أَوْ فِي آخِرِهِ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ وَ مَنْ صَامَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ مِنْ رَجَبٍ فِي أَوَّلِهِ وَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ فِي وَسَطِهِ وَ ثَلَاثَةَ أَيَّامٍ فِي آخِرِهِ غُفِرَ لَهُ مَا تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِهِ وَ مَا تَأَخَّرَ
🌷 وَ مَنْ أَحْيَا لَيْلَةً مِنْ لَيَالِي رَجَبٍ أَعْتَقَهُ اللَّهُ مِنَ النَّارِ وَ قَبِلَ شَفَاعَتَهُ فِي سَبْعِينَ أَلْفَ رَجُلٍ مِنَ الْمُذْنِبِينَ وَ مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فِي رَجَبٍ ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللَّهِ أَكْرَمَهُ اللَّهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِي الْجَنَّةِ مِنَ الثَّوَابِ بِمَا لَا عَيْنٌ رَأَتْ وَ لَا أُذُنٌ سَمِعَتْ وَ لَا خَطَرَ عَلَى قَلْبِ بَشَر».
📚 روضة الواعظين و بصيرة المتعظين، ج2 ، ص401.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠شیوه احسان و نیکوکاری
✍ قرآن کریم در خصوص شیوه احسان و بخشش می فرماید:
☀️ يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِكُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذى كَالَّذِي يُنْفِقُ مالَهُ رِئاءَ النَّاسِ وَ لا يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَ الْيَوْمِ الْآخِرِ...... .(بقره/264)
🌟 اى كسانى كه ايمان آوردهايد! بخششهاى خود را با منّت وآزار باطل نسازيد، همانند كسى كه مال خود را براى خودنمايى به مردم، انفاق مىكند و ايمان به خدا و روز رستاخيز ندارد.
🌷 امام علی علیه السلام در نامه 53 نهج البلاغه خطاب به مالك اشتر می نویسد:
🌺 «وَ إِیّاكَ وَالْمَنَّ عَلی رَعِیَّتِكَ بِاِحْسانِكَ... فَإِنَّ الْمَنَّ یُبّطِلُ الْاِحْسانَ... ؛) بپرهیز از اینكه به احسانی كه میكنی به رعیتت منّتگذاری... زیرا منّت گذاشتن احسان را باطل میكند.»
🌹امام صادق(ع) درباره احباط عمل صالح با منتگذاری فرموده است: اَلْمَنُّ يَهْدِمُ اَلصَّنِيعَةَ ؛ منت نهادن ارزش نیکیها را از بین میبرد. (1)
🌷 رسول خدا(ص) نیز فرموده است: کسی که کار نیکی برای برادر دینی خویش انجام دهد سپس بر او منت گذارد خداوند اجر و ثواب کارش را نابود میکند و گناهش برایش میماند؛ سپس حضرت فرمود: خدای بزرگ میفرماید: منتگذار را از بهشت محروم کردم. (2)
(1) اصول کافی، ج 4، ص 22
(2) وسائل الشیعه، ج 9، ص 452
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5