هدایت شده از مفاخر
🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 النّاسُ عَبیدُالدُّنْیا، وَ الدّینُ لَعِبٌ عَلى ألْسِنَتِهِمْ، یَحُوطُونَهُ ما دارَتْ بِهِ مَعائِشَهُمْ، فَإذا مُحِصُّوا بِالْبَلاء قَلَّ الدَّیّانُونَ.
افراد جامعه بنده و تابع دنیا هستند و مذهب، بازیچه زبانشان گردیده است و براى إمرار معاش خود، دین را محور قرار داده اند پس اگر بلائى انسان را تهدید كند، خواهى دید كه دین داران واقعى كمیاب خواهند شد.
📚 بحارالأنوار، ج 75، ص 116
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 برخی از عوامل تباه شدن اعمال از نظر قران و روایات
✍ قرآن کریم در سوره محمد، آیه ۳۳ می فرماید:
«یآ أَیهَا الَّذِینَ ءَامَنُواْ أَطِیعُواْ اللَّهَ وَأَطِیعُواْ الرَّسُولَ وَلَا تُبْطِلُواْ أَعْمَالَکمْ» ای کسانی که ایمان آورده اید! خدا را اطاعت کنید و از رسول (نیز) پیروی نمایید و کارهایتان را باطل نسازید.
❓ اینکه چه چیزی موجب نابودی اعمال می شود؟ بر اساس آیات و روایات، برخی از گفتارها و رفتار ها سبب تباهی اعمال، معرّفی شده اند که در ذیل به برخی از آنها اشاره می شود:
1⃣ منّت گذاشتن و آزار دادن نیازمندان، که پاداش انفاق را محو می کند. « يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا لا تُبْطِلُوا صَدَقاتِکُمْ بِالْمَنِّ وَ الْأَذي» بقره/٢٦٤. ای کسانی که ایمان آورده اید! صدقات خود را با منت و آزار باطل نسازید.
2⃣ بی ادبی نسبت به رهبران الهی، « يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَرْفَعُوا أَصْوَاتَكُمْ فَوْقَ صَوْتِ النَّبِيِّ وَلَا تَجْهَرُوا لَهُ بِالْقَوْلِ كَجَهْرِ بَعْضِكُمْ لِبَعْضٍ أَنْ تَحْبَطَ أَعْمَالُكُمْ » حجرات/۲. ای کسانی که ایمان آورده اید صدای خود را بر صدای پیامبر بالاتر نبرید ........ مبادا اعمال شما نابود گردد در حالی که نمیدانید.
3⃣ عُجب و حسد. «الهی عَبِّدْنِي لَكَ وَ لَا تُفْسِدْ عِبَادَتِي بِالْعُجْبِ ».(۱) خدایا عبادتم فقط برای تو است. عبادتم را به واسطه عجب تباه مکن.
🌷 چنانکه امام صادق علیه السلام فرمودند: « إِنَّ اَلْحَسَدَ يَأْكُلُ اَلْإِيمَانَ كَمَا تَأْكُلُ اَلنَّارُ اَلْحَطَبَ » (۲) حسد نیکی ها را نابود می کند همان گونه که آتش هیزم را می سوزاند.
4⃣ شرک به خدا. « لَئِنْ أَشْرَكْتَ لَيَحْبَطَنَّ عَمَلُكَ » زمر/۶۵. اگر شرک ورزی قطعاً عمل تو را تباه می کند.
5⃣ ریا که گونه ای از شرک است. « وَالَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ رِئَاءَ النَّاسِ. . . » نساء/۳۸. کسانی که اموات خود را برای نشان دادن به مردم و (ریاکاری) انفاق می کنند...... .
(۱). صحیفه سجادیه، دعای بیستم
(۲). كافى، ج ۲، ص ۳۰۶
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 14 فروردین ماه 1400 شمسی
🌙 20 شعبان 1442 قمری
❄️ 03 آوریل 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت استاد "عباس سحاب" جغرافيدانِ شهير و پدر علم نقشه كشي ايران (1379 ش)
➕ مرگ "رضاقلي خان نظام السلطنه مافي" از رجال دوره مشروطه (1303 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات واعظ شهير "سيد محمد شيرازی" معروف به "سلطان الواعظين" (1391 ق)
➕ وفات عالم جلیل، ملا محمد کاشی (1333ق)
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد روضاتي" عالم تهراني (1380ش)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "ذاكر حسين" تنها رئيس جمهور مسلمان هند (1969م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ وفات عالم جلیل ، ملا محمد کاشی (1333ق)
✍ آخوند ملامحمد کاشانی (کاشی) فقیه حکیم، عارف شیعه، تحصیلات علوم خود را در معقول و منقول، به حد کمال رساند، آنقدر که مانندش در آن زمان بی نظیر بود، در سال 1286 هـ ق، در مدرسه صدر اصفهان، علاوه بر فقه، اصول و حکمت، در ادبیات عربی و فارسی و ریاضیات تدریس داشت.
✅ او معاصر حکیم بزرگ "جهانگیرخان قشقائی" بود. جاذبه درس او که فلسفه را با عرفان آمیخته بود و انس با جهانگیرخان، علاقمندان به فلسفه، به ویژه فلسفه صدرایی را از شهرهای دور و نزدیک و حتی از کشورهای دیگر به اصفهان کشاند و در محضر درس او، شاگردان بسیاری حکمت آموختند و به کمال رسیدند.
✅ این فقیه بزرگوار و عارف حکیم، در 20 شعبان سال 1333 هـ ق در اصفهان در سن 90 سالگی چشم از جهان فرو بست. و در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ درگذشت استاد "عباس سحاب" جغرافيدانِ شهير و پدر علم نقشه كشي ايران (1379 ش)
✍ استاد عباس سحاب در سوم دي ماه سال 1300 ش در يكي از روستاهاي اطراف تفرش در استان مركزي به دنيا آمد. وي فراگيري علم را از چهار سالگي آغاز كرد و در ده سالگي به همراه پدر راهي تهران گرديد. در تهران بود كه براي نخستين بار، استعداد و علاقه او به جغرافيا نمايان شد و در او رشد كرد به طوري كه در پانزده سالگي اولين نقشه تهران را تهيه نمود. اين نقشه و نقشه هاي شهرهاي ديگر، شالوده و اساس يك مؤسسه جغرافيايي را در سال 1324 ش به وجود آورد و او را به شهرت رساند.
✅ وي در اين مؤسسه، بعدها يكي از غني ترين كتابخانه هاي جغرافيايي ايران و خاورميانه را با 18 هزار كتاب، 15 هزار جلد مجلات جغرافيايي و صدها كره و اطلس بزرگ و كوچك به زبانهاي مختلف پديد آورد.
✅ استاد سحاب نخستين نمايشگاه نقشه خود را در سال 1339 ش در دانشسراي تهران بر پا كرد و از آن تاريخ به بعد، در نمايشگاههاي داخلي و خارجي حضور داشت. همچنين مؤسسه وي در طول سالها فعاليت، به چاپ كتب جغرافيايي و سفرنامه ها و نيز ترجمه و تكثير نُسخ منحصر به فرد آثار ادبي و جغرافيايي مي پرداخت.
✅ استاد سحاب را به عنوان پدر علم كارتوگرافي يا نقشه كشي ايران، بنيانگذار چاپ نقشه در بخش خصوصي كشور، نخستين توليدكننده كره جغرافيايي به زبان فارسي، مؤلف دهها اطلس جغرافيايي، آخرين بازمانده نسل نقشه كشانِ صاحب سبك جهان و باني مؤسسه جغرافيايي و نقشه كشي، می شناسند.
او سرانجام در چهاردهم فروردين 1379 ش در 79 سالگي درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷 امام على علیه السلام:
أَربَعٌ مَن أُعطِیَهُنَّ فَقَد أُعطِىَ خَیرَ الدُّنیا وَالاخِرَةِ صِدقُ حَدیثٍ وَأَداءُ أَمانَةٍ وَعِفَّةُ بَطنٍ وَحُسنُ خُلقٍ؛
چهار چیز است كه به هر كس داده شود خیر دنیا و آخرت به او داده شده است: راستگویى، اداء امانت، حلال خورى و خوش اخلاقى.
📚 غررالحكم، ج2، ص151، ح2142.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠توصیه های اسلام در خصوص امانت
✍ از خصلتهای بسیار زیبا و پسندیده، امانتداری و بازگرداندن به موقع و همراه با حفظ سلامت امانت است. همه ادیان مقدس الهی، خصوصاً اسلام در تقویت این صفت نیك توصیههای فراوان كردهاند.
☀️قرآن مجید میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُكُمْ أَنْ تُؤَدُّوا الْأَماناتِ إِلى أَهْلِها»؛ نساء/58. همانا خداوند به شما فرمان میدهد كه امانتها را به اهل آن بدهید. خداوند سبحان در قرآن رعایت امانت را یكی از صفات مؤمنان دانسته و میفرماید:
☀️ «وَالَّذِینَ هُمْ لِأَماناتِهِمْ وَ عَهْدِهِمْ راعُونَ»؛مومنون/8. مؤمنان كسانی هستند كه امانتها و پیمان خویش را رعایت می کنند.
🌷 پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله فرمودند: «لَيْسَ مِنّا مَنْ خانَ مُسْلِماً فى اَهْلِهِ وَ مالِهِ؛(۱) آن كه به ناموس و مال مسلمانی خیانت كند، از ما نیست».
(۱) بحارالانوار، ج75، ص172.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 15 فروردین ماه 1400 شمسی
🌙 21 شعبان 1442 قمری
❄️ 04 آوریل 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهید اسفندیار قربانی (1363ش)
➕ درگذشت مترجم و رياضيدان نامي معاصر، استاد "احمد بيرشك" (1381 ش)
➕ درگذشت استاد "احمد آرام" مترجم و اديب برجسته معاصر (1377 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت ابن بصيص زبيدی، نحودان و لغتشناس مشهور يمنی (768ق)
➕ درگذشت شمس العلماء، عالم، اديب و شاعر (1345ق)
❄️ #میلادی
➕ گردش اولين سفينه فضايی جهان به دور ماه توسط فضانوردان شوروی (1966م)
➕ ترور "مارتين لوتر كينگ" رهبر سياهپوستان امريكا (1968م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ درگذشت استاد "احمد آرام" مترجم و اديب برجسته معاصر (1377 ش)
✍ استاد احمد آرام، مترجم نامدار معاصر، در اول فروردين 1283 ش، در خانواده اي متدين در تهران زاده شد. او پس از گذراندن دوران ابتدايي و متوسطه به مدرسه طب رفت. در اين زمان با تأليف كتابهاي درسي فيزيك و شيمي، شهرت زيادي به دست آورد.
✅ وي در كنار تدريس و تأليف به تحصيل منطق، فقه و معاني بيان همت گماشت و با همتي عالي، زبانهاي عربي، انگليسي و فرانسوي را به خوبي فرا گرفت. استاد احمد آرام از اعضاي قديمي فرهنگستان زبان و ادب فارسي بود، در امر ترجمه آثار از زبانهاي ديگر به فارسي چيره دست بود و علاوه بر هفتاد اثر ترجمه اي داراي پنجاه اثر تأليفي نيز مي باشد.
✅ ترجمه كتب الحياة در 3 جلد، علم و تمدن در اسلام، سه حكيم مسلمان، روح ملتها و نيز تأليف نقشه آسمان، هديه سال نو و 120 مسأله حساب از جمله آثار استاد آرام مي باشند. سرانجام اين محقق گرانمايه در نيمه فروردين 1377ش، در 94 سالگي دار فاني را وداع گفت و در قطعه فرهيختگان بهشت زهرا آرميد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ درگذشت مترجم و رياضيدان نامي معاصر، استاد "احمد بيرشك" (1381 ش)
✍ استاد احمد بيرشك، در چهارم بهمن 1285 ش در تهران زاده شد. پس از آن كه مدتي نزد پدر فاضل خود تحصيل كرد، به مدت چهار سال در مشهد مشغول به تحصيل شد و از سال 1300 ش در تهران ادامه تحصيل داد. استاد بيرشك در اين زمان، زبان فرانسه را به خوبي فراگرفت و به ترجمه كتابهاي فرانسوي همت گماشت.
✅ وي پس از اخذ ليسانس رياضيات، به مدت 19 سال در رشته معماري به تدريس روي آورد. استاد بيرشك به شايستگي، لقب پدر رياضيات ايران را داشت و علاوه بر تقديري كه وزارت علوم از وي به عمل آورد، در واپسين ماههاي عمرش، جزو مفاخر فرهنگي و چهره هاي ماندگار، از سوي سازمان صدا و سيما معرفي شد.
✅ يكي از كارهاي ارزنده و ماندني استاد بيرشك، تدوين زندگي نامه علمي دانشوران و نيز گاهنامه تطبيقي سه هزار ساله است كه تواريخ شمسي، قمري و ميلادي را با هم تطبيق نموده است. ايشان همچنين در زمينه داستان، تاريخ و زندگينامه، رياضيات و هندسه و موضوعات ديگر داراي بيش از 60 اثر است كه هندسه مسطّحه، فلسفه، رياضي، علم قديم و تمدن جديد و مجموعه خِرَد از آن جمله اند.
✅ استاد بيرشك سرانجام پس از عمري تحقيق و پژوهش در 15 فروردين 1381ش در 96 سالگي درگذشت و جامعه علمي كشور را به سوگ نشاند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5