هدایت شده از مفاخر
💠 زنده نگهداشتن «ایامالله» وظیفه همگانی است.
✍ وقتی روزی تبدیل به «ایامالله» میشود، طبیعتاً آحاد جامعهی اسلامی وظائف مهمی در برابر آن دارند. اولین و مهمترین وظیفهای که جامعهی اسلامی در برابر «ایامالله» دارد، «ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله» (۱) و یادآوری و زنده نگهداشتن آن است.
✅ نکتهی مهم اینکه یکی از عرصههای درگیری با منافقان و مستکبران در همین زنده نگهداشتن و یادآوری «ایامالله» است. زیرا مؤمنان و رهبر جامعه طبق دستور قرآن کریم موظف به یادآوری «ایامالله» هستند اما دشمنان، اعتقادی به «ایامالله» ندارند و برای فراموشی «ایامالله» تلاش میکنند. لذا خداوند دربارهی مؤمنان میفرماید:
☀️ « ذَکِّرهُم بِأَیّامِ الله» به مؤمنان «ایامالله» را یادآوری کن. چون آنان منتظر «ایامالله»اند و به «ایامالله»ها امید دارند. اما دربارهی کافران میفرماید:
☀️ «لا یرْجُونَ أَیامَ اللَّهِ» (۲) آنها امیدی به «ایامالله» ندارند و انتظار آن را نیز نمیکشند و در حقیقت «ایامالله»ها برای آنها معنی ندارد.
۱) سورهی إبراهیم/۵
۲) سورهی سبأ/۱۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 15 دی ماه 1400 شمسی
🌙 02 جمادی الثانی 1443 قمری
❄️ 05 ژانویه 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم ربانی آيت الله "ميرسيد محمد مدرس نجف آبادی" (1318ش)
➕ عمليات هويزه به فرماندهی ارتش (1359ش)
➕ شهادت سرلشكر "منصور ستاری" فرمانده نيروي هوايی در سانحه سقوط هواپيما (1373ش)
➕ شهادت شهید مصطفی اردستانی (1373ش)
➕ درگذشت آيت الله اژهای، از علماي بزرگ اصفهان (1389ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "مؤیدالدین محمد ابن علقمی" وزیر مستعصم باللَّه (656 ق)
❄️ #میلادی
➕ اعلام سياست جديد امريكا در خاورميانه معروف به "دكترين آيزنهاور" (1957م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷سالروز شهادت سرلشكر ستاري فرمانده نيروي هوايي(1373ش)
✍ امير سرتيپ منصور ستاري در سال 1327 ش در قرچكِ ورامين چشم به جهان گشود. او پس از طي تحصيلات متوسطه، وارد دانشكده افسري گرديد. و پس از طي مدارج علمي به خدمت ارتش درآمد و در شمار افسران خوش فكر و مديران برجسته نيروي هوايي قرار گرفت.
✅ شهيد ستاري پس از پيروزي انقلاب اسلامي و در طول هشت سال دفاع مقدس، با قبول مسؤوليت هاي مهم فرماندهي، معاون عملياتي، فرماندهي پدافند هوايي و معاون طرح و برنامه، خدمات شاياني به نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي ايران ارايه داد.
✅ وي در بهمن 1365، به دليل شايستگي و لياقت، به سمت فرماندهي نيروي هوايي ارتش منصوب شد و در طي هشت سال مسؤوليت فرماندهي اين نيرو، با اجراي دهها برنامه و طرح مختلف، توان رزمي نيروي هوايي ارتش را افزايش داد.
✅ هواپیمای تيمسار ستاري در نيمه دي ماه 1373، در مسير برگشت از كيش به تهران دچار سانحه شد. در اين حادثه تيمسار ستاري به همراه چند تن از مسؤولان نيروي هوايي و خدمه پرواز، به درجه رفيع شهادت نائل شدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷شهادت شهید مصطفی اردستانی (1373ش)
✍ شهید مصطفی اردستانی در سال ۱۳۲۸ش در روستای «قاسم آباد» از توابع شهرستان «ورامین» دیده به جهان گشود. وی در سال ۱۳۵۰ش وارد دانشکده خلبانی نیروی هوایی شد. و پس از اخذ دانشنامه خلبانی در پایگاه چهارم شکاری دزفول به عنوان خلبان هواپیمای «اف ۵» مشغول به خدمت شد. با اوجگیری مبارزات انقلاب شکوهمند اسلامی، او نخستین خلبانان حزب اللهی بود که در به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی و آگاه کردن سایر قشرهای پرسنل نیروی هوایی نقش به سزایی داشت.
✅ با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، او نقش تعیین کننده ای در دفاع از کیان اسلام و میهن اسلامی ایفا نمود. وی پس از شهادت سرلشکر خلبان عباس بابایی، به سمت معاونت عملیات نیروی هوایی برگزیده شد و تا زمان شهادت، عهده دار این مسئولیت مهم بود.
✅ او سرانجام در تاریخ پانزدهم دیماه سال ۱۳۷۳ ش، در ۴۵ سالگی بر اثر سانحه هوایی، به همراه فرمانده فقید نیروی هوایی، سرلشکر شهید منصور ستاری و چند تن دیگر از همرزمانش، به آروزی دیرینهاش رسید و به لقاء معبود شتافت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 مقام شهید در روایات
🌷 پيامبر گرامی اسلام(صلّى الله عليه و آله) می فرمایند:
براى شهيد، از سوى خداوند متعال هفت خصلت است:
1⃣ اول اينكه با ريخته شدن اولین قطرۀ خونش، همۀ گناهانش آمرزيده مىشود.
2⃣ دوم اينكه چون سر بلند كند، از دامن دو همسر خود از حوريان بهشت سر بر مىدارد و آن دو از چهرهاش غبار مىزدايند و مىگويند خوش آمدى، آفرين بر تو، او هم به آن دو، همان گونه مىگويد.
3⃣ سوم اين است كه از جامههاى بهشت بر او پوشيده مىشود.
4⃣ چهارم اين است كه گنجوران بهشت بهترين عطر و بوهاى خوش بهشتى را براى شهيد مىبرند و از آن بهرهمند مىشود.
5⃣ پنجم منزلت او را به او نشان مىدهند و آن را مىبيند.
6⃣ ششم، به روانش گفته مىشود، بشتاب و هر كجاى بهشت كه مىخواهى برو.
7⃣ هفتم اين است كه به وجه الله نظر مىافكند و اين نظر افكندن براى هر پيامبر و شهيدى واجب است.
🌹قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ : لِلشَّهِيدِ سَبْعُ خِصَالٍ مِنَ اَللَّهِ أَوَّلُ قَطْرَةٍ مِنْ دَمِهِ مَغْفُورٌ لَهُ كُلُّ ذَنْبٍ وَ اَلثَّانِيَةُ رَفَعَ رَأْسَهُ فِي حَجْرِ زَوْجَتَيْهِ مِنَ اَلْحُورِ اَلْعِينِ وَ تَمْسَحَانِ اَلْغُبَارَ عَنْ وَجْهِهِ يَقُولاَنِ مَرْحَباً بِكَ وَ يَقُولُ هُوَ مِثْلَ ذَلِكَ لَهُمَا وَ اَلثَّالِثَةُ يُكْسَى مِنْ كِسْوَةِ اَلْجَنَّةِ وَ اَلرَّابِعَةُ يَبْتَدِرُ خَزَنَةُ اَلْجَنَّةِ بِكُلِّ رِيحٍ طَيِّبَةٍ لَهُ يَأْخُذُ مِنْهُ وَ اَلْخَامِسَةُ أَنْ يُرَى مَنْزِلَتَهُ وَ اَلسَّادِسَةُ يُقَالُ لِرُوحِهِ أَسْرِعِي فِي اَلْجَنَّةِ حَيْثُ شِئْتَ وَ اَلسَّابِعَةُ أَنْ يَنْظُرَ فِي وَجْهِ اَللَّهِ وَ إِنَّهَا لَوَاجِبَةٌ لِكُلِّ نَبِيٍّ وَ شَهِيدٍ.
روضة الواعظین، ج 2، ص 363.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چرا حضرت فاطمه سلام الله علیها را "فاطمه" نامیده اند؟
✍ در اینکه چرا دخت گرامی پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله) «فاطمه» نامیده شده است، به تفصیل در منابع، روایات متعددی وارد شده است که برخی از آنها را در اینجا به اختصار ذکر می کنیم:
1⃣ سمِیَّتْ فَاطِمَةُ فَاطِمَهَ لاِنَّهَا فُطِمَتْ مِنَ الشّرِ. / خصال ج۲، ص۴۱۴.
فاطمه، فاطمه نامیده شده است؛ چراکه از شر و بدی بریده و جدا است.
این روایت اشاره به عصمت حضرت زهرا(س) دارد؛ و آیه «اِنَّمَا یُریدُ اللّهُ لِیُذْهِبَ عَنَکُمُ الرِّجسَ اَهْلَ الْبَیْتِ وَ یُطَهِرَّکُمْ تَطْهِیراً».احزاب/۳۳، نیز اشاره به همین مطلب دارد.
2⃣ سُمِيَّتْ فَاطِمَةَ لأنَّهَا فُطِمَتْ عَنِ الطّمْثِ. / مناقب ابن شهر آشوب ج ۳، ص ۳۳۰
فاطمه را فاطمه گوید زیرا بریده است از خونی که زنها می بینند. این تفسیر اشاره به طهارت ظاهری زهرا سلام الله علیها است.
3⃣ سمِیَّتْ فَاطِمَةُ فَاطِمَةَ لاِنَّ الْخَلْقَ فُطِمُوا عَنْ کُنَهِ مَعْرفَتِهَا. / بحار الانوار، ج ،۴۳ ص۶۵
فاطمه، فاطمه نام گرفت؛ زیرا مردم از معرفت او بریده شدهاند و قدرت بر شناخت حقیقت او ندارند، و این تفسیر اشاره به همان مقامی دارد که به واسطه آن مقام، ام ابیها نامیده شده است.
4⃣ سمِیَّتْ فَاطِمَةُ فَاطِمَةَ لاَنَّهَا فُطِمَتْ هِیَ وَ شِیعَتُها عَنِ النّارِ. / مناقب آل أبی طالب علیهم السلام، ج ۳، ص ۳۲۹
فاطمه را فاطمه گفتند؛ چون شیعیان خود را، از آتش میرهاند و نجات میدهد. این تفسیر اشاره به مقام شفاعت حضرت است.
5⃣ سمِیَّتْ فَاطِمَةُ، فَاطِمَةَ لِأَنَّ اَعْدائَهَا فُطِمُوا عَنْ حُبِهّا. / بحار الأنوار، ج ٤٣، ص ١٨.
فاطمه را فاطمه گفتند؛ چون دشمنان او، از محبتش بریده میشوند.
و روشن است، کسی که محبت اهل بیت را ندارد به رو در آتش انداخته می شود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓نام فاطمه از چه نامی گرفته شده است؟
✍ «فاطمه» نامی است که از نام خداوند عزّ و جلّ «فاطر» گرفته شده است. پیامبر (صلی الله علیه و آله) در حدیثی این مطلب را به دختر خود خبر می دهد.
🌺 قَالَ النَّبِیُّ (ص) لِفَاطِمَةَ: شَقَّ اللَّهُ لَکِ یَا فَاطِمَةُ اِسْماً مِنْ أَسْمَائِهِ فَهُوَ الْفَاطِرُ وَ أَنْتِ فَاطِمَهُ. (۲)
پیامبر خدا (ص) به حضرت فاطمه (س) فرمودند: خداوند براى تو نامى که از نامهاى خود مشتق گردیده؛ برگزیده است؛ زیرا نام او فاطر است و تو فاطمه هستی.
✅ رسول خدا (ص) به على بن ابیطالب (ع) در حدیث دیگری درباره مشتق شدن نام فاطمه از نام فاطر فرمودند:
🌷 زمانى که خداوند متعال آدم را آفرید و از روحش در او دمید و فرشتگان را به سجده کردن به او امر فرمود و وى را در بهشت ساکن کرد و حوّاء را به تزویجش درآورد، چشمش به طرف عرش افتاد، پنج سطر مکتوب دید. به درگاه الهى عرض کرد:
پروردگارا، اینان چه کسانی هستند؟
☀️حقّ تعالى فرمود: ایشان کسانى هستند که هر گاه شفاعت خلق مرا نمایند، شفاعتشان را قبول مى کنم. آدم عرض کرد: پروردگارا، به قدر و عظمت آنها نزد خودت نام ایشان چیست؟ خداوند فرمود: امّا اوّلى: من محمود هستم و او محمّد است، دوّمى: من عالى هستم و او على است، سوّمى: من فاطر هستم و او فاطمه است، چهارمى: من محسن هستم و او حسن است، پنجمى: من ذو الاحسان هستم و او حسین است، تمام آنها حمد و ثنای الهى را به جا مى آورند.
متن روایت:
🌷 لَمَّا خَلَقَ اللَّهُ تَعَالَى ذِکْرُهُ آدَمَ «وَ نَفَخَ فِیهِ مِنْ رُوحِهِ» وَ أَسْجَدَ لَهُ مَلَائِکَتَهُ وَ أَسْکَنَهُ جَنَّتَهُ وَ زَوَّجَهُ حَوَّاءَ أَمَتَهُ فَوَقَعَ طَرَفَهُ نَحْوَ الْعَرْشِ فَإِذَا هُوَ بِخَمْسِ سُطُورٍ مَکْتُوبَاتٍ قَالَ آدَمُ یَا رَبِّ مَا هَؤُلَاءِ قَالَ تَعَالَى هَؤُلَاءِ الَّذِینَ إِذَا شفعوا [تَشَفَّعَ] بِهِمْ إِلَیَّ خَلْقِی شَفَّعْتُهُمْ فَقَالَ آدَمُ یَا رَبِّ بِقَدْرِهِمْ عِنْدَکَ مَا اسْمُهُمْ فَقَالَ أَمَّا الْأَوَّلُ فَأَنَا الْمَحْمُودُ وَ هُوَ مُحَمَّدٌ وَ الثَّانِی فَأَنَا الْعَالِی وَ هَذَا عَلِیٌّ وَ الثَّالِثُ فَأَنَا الْفَاطِرُ وَ هَذِهِ فَاطِمَهُ وَ الرَّابِعُ فَأَنَا الْمُحْسِنُ وَ هَذَا الْحَسَنُ وَ الْخَامِسُ فَأَنَا ذُو الْإِحْسَانِ وَ هَذَا الْحُسَیْنُ کُلٌّ یَحْمَدُ اللَّهَ تَعَالَى.
📚 علل الشرائع، ج ۱، ص ۱۳۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 16 دی ماه 1400 شمسی
🌙 03 جمادی الثانی 1443 قمری
❄️ 06 ژانویه 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ حماسه خونین شهدای هویزه و شهادت دلاورمردان اسلام و فرمانده آنان شهید "عَلَمالهُدی" (1359ش)
➕ روز شهدای دانشجو (يادواره حماسه دانشجويانِ شهيدِ هويزه)
🌙 #قمری
◼️ شهادت حضرت زهرا سلام الله عليها به روایت 95 روز (11 ق)
➕ درگذشت عالم فاضل "ميرسيد حسن مدرس اصفهانی" فقيه اصولی (1273 ق)
.
❄️ #میلادی
➕ غسل تعميد "حضرت عيسی (ع)"
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷سالروز حماسه خونین شهدای هویزه به فرماندهی دانشجوی شهید عَلَمالهُدی (1359ش)
✍ در آذر 1359 ش، پس از شکست نیروهای عراقی در جنوب سوسنگرد به دست سربازان اسلام، یک گروهان از سپاه اهواز جهت محافظت از هویزه به آن شهر اعزام شدند. ولی بنی صدر، دستور تخلیه هویزه از نیروهای سپاهی را صادر و محافظت از آن شهر را به ارتش محوّل کرد که با مخالفت و پیگیری دانشجوی شهید محمدحسین علم الهدی فرمانده سپاه هویزه، این دستور لغو گردید.
✅ یک هفته بعد، عملیات مشترک ارتش و سپاه آغاز شد که با پیشروی هایی همراه بود. اما به دلیل نرسیدن مهمات و پاتک سنگین دشمن، نیروهای خودی مجبور به عقب نشینی شدند.
✅ در این میان بیش از یکصدتن از برادران پاسدار، جهاد سازندگی و دانشجویان پیرو خط امام از جمله سیدمحمد حسین علم الهدی تا آخرین قطره خون به دفاع از ایران اسلامی پرداختند و با رشادت های خود، حماسه هویزه را آفریدند و مظلومانه به شهادت رسیدند. این روز به روز "شهدای دانشجو" نام گرفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴 شهادت حضرت زهرا(س) به روایت 95 روز و آغاز ایام فاطمیه ی دوم(11 ق)
✍ حضرت زهرا(س) دخت پیامبر گرامی اسلام (ص) از جمله خواص درگاهِ خداوند بود که از سرچشمه ی علوم الهی بهره ی فراوانی داشت و آیینه صفات عالیه انسان کامل در تمام اعصار است.
🌷 پیامبر رحمت (ص) و ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین، در توصیف کمالات والای عرفانی و الهی حضرت صدیقه طاهره(س)، احادیثی ایراد فرموده اند؛ از جمله اینکه پیامبر (ص) فرمود: « فَاطِمَةُ بَضْعَةٌ مِنِّی؛(۱) فاطمه پاره تن من است» و «فَاطِمَةُ سَیِّدَةِ نِسَاءِالْعَالَمِین؛ فاطمه(س) سرور زنان دو عالم است».
🔹 امام خمینی(ره) در وصف مقام و منزلت حضرت فاطمه زهرا(س) میفرمایند: «تمام ابعادی که برای زن متصوّر است و برای یک انسان متصوّر است، در فاطمه زهرا علیهاالسلام جلوه کرده است.(۲)
🌺 حضرت زهرا(س) دختر رسالت، همسر ولایت و مادر امامت و حلقه ی اتصال نبوَّت و امامت است. فاطمه ی زهرا(س) در سراسر زندگی کوتاه خود، سخاوت، ایثار، گذشت، صبر، استقامت، قناعت، عبادت پروردگار و کمک به نیازمندان را به زیباترین شکل ممکن جلوه گر ساخت و انسانهای بزرگ و تاریخ سازی همچون امام حسن(ع) و امام حسین(ع) در دامانِ او پرورش یافتند.
✅ سوم جمادی الثانی به روایتی سالروز شهادت حضرت صدیقه ی طاهره، فاطمه ی زهرا(س) می باشد. آن بانوی عصمت، پس از رحلت پدر بزرگوار خویش، اولین شخص از خاندان بنی هاشم است که به آن حضرت ملحق شد. حضرت زهرا(س) در هنگام شهادت هجده سال سن و چهار فرزند به نام های امام حسن(ع)، امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) و ام کلثوم(س) داشت.
(۱) امالی شیخ مفید، ص 260.
(۲) صحیفه نور، ج 7، ص337.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5