#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 27 مهر ماه 1401 شمسی
🌙 22 ربیع الاول 1444 قمری
❄️ 19 اکتبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ حمله متجاوزانه ناوهاي آمريكاي جنایتکار به جزاير نفتي ايران در خليج فارس (1366ش)
➕ تبعيد "رضاخان پهلوی" به جزيره موريس در جريان جنگ جهاني دوم توسط متفقين (1320 ش)
➕ تصويب اساسنامه سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران (1362 ش)
🌙 #قمری
➕ وقوع غزوه "بنی نضير" و بيرون راندن يهوديان از مدينه (4 ق)
➕ شهادت "شيخ خليفه مازندرانی" رهبر نهضت سربداران خراسان توسط مغولان (736 ق)
❄️ #میلادی
عقب نشيني سپاه "ناپلئون بُناپارت" از روسيه به علت سرماي شديد منطقه (1812م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💥حمله تجاوزكارانه ناوهاي آمريكايي به جزاير نفتي ايران در خليج فارس (۱۳۶۶ش)
✍ در ۲۷ مهر ۱۳۶۶، چهار ناوشكن متجاوزان آمريكايي به بهانه وجود تاسیسات نظامی بر روی پایانه نفتی رشادت به جزیره رستم حمله کردند و تاسیسات نفتی آن را نابود کردند. اين در حالي بود كه هيچ گونه تأسيسات نظامي و راداري روي سكوهاي نفتي مذكور وجود نداشت.
✅ تجاوز مسلحانه ارتش تروریسم آمريكا به تماميت ارضي ايران، نقض منشور ملل متحد و حقوق بين الملل و نقض كليه بندهاي قطعنامههاي شوراي امنيت بود. اين حلمه تجاوزكارانه آمريكا به سكوهاي نفتي ايران در خليج فارس، واكنشهاي متعددي در كشورهاي مختلف به دنبال داشت و برخي كشورها اين اقدام تجاوزكارانه را محكوم كردند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ وقوع غزوه ي "بني نضير" و بيرون راندن يهوديان از مدينه (4 ق)
✍ پس از واقعهي غزوهي احد و شكست سپاه اسلام در برابر بتپرستان و مشركان قريش، فرصتي براي يهوديان مقيم مدينه به دست آمد تا عليه پيامبر اسلام(ص) و مسلمانان مدينه توطئه و دسيسه نمايند. از جمله اين كه آنان با ترفندهايى قصد كشاندن پيامبر(ص) به داخل قلعهي بنينضير را نموده تا در آن جا به وي آسيبي رسانند.
✅ مسلمانان جهت تاديب آنان و خفه كردن نطفهي نفاق، به قلعهي آنان هجوم آورده و پس از 6 روز محاصره، يهوديان بنينضير را وادار به تسليم نمودند. آنان با پيامبر(ص) مصالحه نمودند كه جلاي وطن كرده و سرزمين و خانههاي خود را در اختيار مسلمانان قرار دهند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❇️ سیمای لقمان حکیم
✍ در تفسیر المیزان بحثی درباره ی جناب لقمان آمده است که بخشی از آن را نقل می کنیم:
🌺 پیامبر اکرم(ص) فرمودند: لقمان، پیامبر نبود، ولی بنده ای بود که بسیار فکر می کرد و به خداوند ایمان واقعی داشت. خدا را دوست داشت و خداوند نیز او را دوست می داشت و به او حکمت عطا کرد.
🌸 امام صادق(ع) می فرمایند: لقمان، حکمت را به خاطر مال و جمال و فامیل دریافت نکرده بود، بلکه او مردی پرهیزکار، تیز بین، با حیا و دلسوز بود. اگر دو نفر با هم درگیر می شدند و خصومتی پیدا می کردند، میان آنها آشتی برقرار میکرد.
🌹لقمان با دانشمندان زیاد می نشست. او با هوای نفس خود مبارزه می کرد.
او دارای عمری طولانی، معاصر حضرت داود و از بستگان حضرت ایّوب بود. او میان حکیم شدن یا حاکم شدن مخیّر شد و حکمت را انتخاب کرد.
❓از لقمان پرسیدند: چگونه به این مقام رسیدی؟ گفت: «به خاطر امانتداری، صداقت و سکوت درباره ی آنچه به من مربوط نبود».تفسیر مجمع البیان.
🌷 امام صادق(ع) فرمود: «لقمان نسبت به رهبر آسمانیِ زمان خود معرفت داشت». تفسیر نورالثقلین.
🍀 گرچه خداوند به او کتاب آسمانی نداد، ولی همتای آن یعنی حکمت را به او آموخت.
✅ در عظمت لقمان همین بس که خدا و رسول او و امامان معصوم علیهم السلام پندهای او را برای دیگران نقل کرده اند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 ضرورت اطاعت از رهبرى
🌷و همانا حكومت الهى حافظ امور شماست، بنابراين زمام امور خود را بى آن كه نفاق ورزيد يا كراهتى داشته باشيد به دست امام خود سپاريد. به خدا سوگند اگر در پيروى از حكومت و امام، اخلاص نداشته باشيد، خدا دولت اسلام را از شما خواهد گرفت كه هرگز به شما باز نخواهد گردانيد و در دست ديگران قرار خواهد داد.
🌹وَ إِنَّ فِي سُلْطَانِ اللهِ عِصْمَةً لاَِمْرِکُمْ، فَأَعْطُوهُ طَاعَتَکُمْ غَيْرَ مُلَوَّمَة وَ لاَ مُسْتَکْرَه بِهَا. وَاللهِ لَتَفْعَلُنَّ أَوْ لَيَنْقُلَنَّ اللهُ عَنْکُمْ سُلْطَانَ الاِْسْلاَمِ، ثُمَّ لاَ يَنْقُلُهُ إِلَيْکُمْ أَبَداً حَتَّى يَأْرِزَ الاَْمْرُ إِلَى غَيْرِکُمْ
📗 نهج البلاغه، خطبه۱۶۹.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
‼️ با توجه به حوادث تلخ اخیر، مطالبه جدی از تصمیم سازان و تصمیم گیران و مجریان، مبنی بر تمرکز کلیه خدمات دولتی بر یک کارت الکترونیک، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. از جمله فواید این مهم، بالا بردن هزینه های جرم برای کلیه مجرمان و پایین آمدن هزینه ها برای نظام است. با غیر فعال نمودن آن برای مجرمان، به بالاترین سطح از بازدارندگی می رسیم.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 28 مهر ماه 1401 شمسی
🌙 23 ربیع الاول 1444 قمری
❄️ 20 اکتبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه، محدث، مفسر و اصولي شيعه آيتاللَّه "جعفر نزاري نقدي" (1329ش)
➕ اعتصاب كارمندان وزارت دارايي بر ضد رژيم پهلوي (1357 ش)
➕ اعتراض وزارت امور خارجه ايران به دخالت آشكار آمريكا در امور داخلي ايران (1378 ش)
🌙 #قمری
➕ ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم (201 ق)
➕ رحلت "ميرزا حسين خان دانش" اديب و شاعر (1362 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصويب طرح و رنگ پرچم سازمان ملل متحد (1947م)
➕ در گذشت دکتر ادوارد دونل توماس پدر پیوند مغز استخوان(2012 م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت فقيه، محدث، مفسر و اصولي شيعه آيتاللَّه "جعفر نزاري نقدي" (1329ش)
✍ آيتاللَّه شيخ جعفر نزاري نقدي در سال 1265ش (1303ق) به دنيا آمد. او در چهارده سالگي براي ادامه تحصيل عازم حوزه علميه نجف اشرف گرديد. پس از تكميل مقدمات و سطوح، در درس خارج حضرات آيات عظام: آخوند ملامحمد كاظم خراساني، سيد محمد كاظم يزدي و شيخ احمد كاشف الغطا و ديگر استادان عصر حاضر شد و مراتب عالي علمي را پيمود.
✅ او به دستور استادش، علامه يزدي، جهت تبليغ دين و نشر علوم اسلامي و حل دعاوي شرعي راهي منطقه العماره گرديد و پس از حدود ده سال اقامت در العماره، به عضويت دادگاه شرعي بغداد منصوب شد اما پس از مدت كوتاهي از اين مقام كنارهگيري كرد و در نجف اشرف به تاليف و تدريس و ارشاد مردم همت گماشت.
✅ از اين فقيه اصولي آثار متنوعي به جاي مانده كه الانوارُالعلويه و الاسرارُ المُرتَضَويه، القوانينُ المَنطقيه و نيز حواشي بر شرايع و معالم و شرح شمسيه از آن جملهاند. او سرانجام در بيست و هشتم مهر 1329ش برابر با هفتم محرم الحرام 1370ق در 64 سالگي در نجف اشرف درگذشت و در تاسوعاي حسيني در آن شهر به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
✅به مناسبت سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به شهر قم
✍ حضرت معصومه علیها السلام در روز اول ذیقعده سال 173 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسی کاظم علیه السلام و مادر گرامی اش حضرت نجمه خاتون می باشد، که بعد از تولد حضرت رضا علیه السلام به «طاهره » ملقب گردید.
✅ در سال 201 قمری در پی انتقال اجباری امام رضا علیه السلام به خراسان، بعد از یک سال تحمل دوری برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان گردید. عوامل حکومتی بنی عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل آن حضرت حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رساندند.
✅ طبق نوشته استاد محقق شیخ جعفر مرتضی عاملی در کتاب حیاة الامام الرضا علیه السلام، آن حضرت را مسموم نمودند. حضرت فاطمه معصومه علیها السلام بر اثر مسمومیت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بیمار گردید و فرمود: مرا به شهر قم ببرید؛ زیرا از پدرم شنیدم که می فرمود: شهر قم مرکز شیعیان ماست.
✅ از این رو حضرت معصومه علیها السلام در 23 ربیع الاول سال 201 قمری به شهر قم وارد شد و مورد استقبال مردم مشتاق و شیفته اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار بعد از 17 روز اقامت در منزل موسی بن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در دهم ربیع الثانی سال 201 هجری دیده از جهان فرو بست و در «باغ بابلان » محل فعلی مزار آن حضرت دفن گردید.
🌺 امام رضا عليه السلام فرمود:
🌷«مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّةُ»
«کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند بهشت براي او خواهد بود.»
📚 عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 267.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام صادق عليه السلام:
🌸 «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شيعَتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه(س)، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»
📚 سفينةالبحار، ج ۲، ص ۳۷۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام کاظم علیه السلام:
پدر و مادرم به فدایش؛ به آنچه خداوند حکم فرموده است؛ حکم نموده است.
✍ حضرت معصومه علیهاالسلام از قبیل امامزادههای مطلق نیست ـ که هنگام زیارت او، زیارتنامه ی مطلق امامزادهها خوانده شود، بلکه زیارت مخصوص به خود دارد زیرا در روایت آمده است که، [زیارتنامه ی ایشان نص کلام معصوم(ع) است] و نیز آمده: «مَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنةُ؛ هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میگردد». این خیلی کلمه بزرگی است!
🍀 نقل شده که روزی حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام در مدینه، در خانه تشریف نداشتند، شخصی آمد که سؤالی از آن حضرت بنماید، حضرت معصومه (س) که در سن کودکی بودند و در خانه تشریف داشتند، میفرمایند: آن حضرت تشریف ندارند، چه کار دارید؟ آن شخص عرض کرد: مسئلهای دارم. میفرماید: بنویس. مینویسد، ایشان پاسخ آن را میدهد، بعد که حضرت امام کاظم (ع) به خانه برمیگردد، مادرش جریان را به آن حضرت عرض میکند، حضرت میفرماید: «بِأَبِی هِی وَ أُمی، حَکمَتْ بِما حَکمَ اللهُ!؛ پدر و مادرم به فدایش، به آنچه خداوند حکم فرموده، حکم نموده است».
🔷اینها افراد عادی نبودهاند، خدا میداند این خاندان چه شخصیتهایی بودهاند، این همه کرامات برای ایشان ذکر کردهاند، پس چه میگویند کسانی که این مطالب را درباره خود حضرت رسول (ص) هم خرافات میدانند! یا آن کس که ـ نعوذبالله ـ میگوید: «عَصای خَیرٌ مِنْ مُحَمدٍ!؛ عصای من بهتر از محمد (ص) است». و یا آن پاسبانی که کنار ضریح حضرت رسول (ص) ایستاده و میگوید: به جای ضریح، دست مرا ببوس!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۱۳۷
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5