هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۸)
🌷 اللَّهُمَّ خُذْ لِنَفْسِک مِنْ نَفْسِی مَا یخَلِّصُهَا، وَ أَبْقِ لِنَفْسِی مِنْ نَفْسِی مَا یصْلِحُهَا، فَإِنَّ نَفْسِی هَالِکةٌ أَوْ تَعْصِمَهَا.
🌹 الهی از نفس من آنچه که موجب آزادیاش باشد برای خود بگیر، و آنچه را که موجب صلاح آن گردد برایم باقی بدار، زیرا که نفس من در معرض هلاکت است مگر اینکه تو او را حفظ کنی.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
✳️ پاداشی که پس از مرگ نیز به انسان میرسد.
✍ به محض مفارقت روح از جسم و انتقال از جهان فانی به جهان باقی، انسان تنها با اعمال و کردار خود که از پیش فرستاده، مواجه است. لکن پس از مرگ نیز با توجه به شرایط خاص، همواره ثواب اعمال و کارهای خیری که در این جهان انجام داده و جریان دارد، به او می رسد.
🌷 امام صادق(علیه السلام) در این خصوص می فرماید:
پس از مرگِ انسان، پاداشی به او ملحق نمیشود مگر از سه ناحیه:
1⃣ صدقهای که در زمان زنده بودن داده و پس از مرگش نیز خیر آن به دیگران میرسد.
2⃣ سنت خیری که آن را بنا نهاده و پس از مرگش نیز به آن عمل می شود.
3⃣ فرزند صالحی که برای او طلب آمرزش کند.
🌺 عنِ الصَّادِقِ جَعْفَرِ بْنِ مُحَمَّدٍ ع قَالَ: لَيْسَ يَتْبَعُ الرَّجُلَ بَعْدَ مَوْتِهِ مِنَ الْأَجْرِ إِلَّا ثَلَاثُ خِصَالٍ صَدَقَةٌ أَجْرَاهَا فِي حَيَاتِهِ فَهِيَ تَجْرِي بَعْدَ مَوْتِهِ وَ سُنَّةٌ سَنَّهَا هُدًى فَهِيَ تُعْمَلُ بِهَا بَعْدَ مَوْتِهِ وَ وَلَدٌ صَالِحٌ يَسْتَغْفِرُ لَهُ.
📚 امالی شیخ صدوق، ص۳۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 23 آبانماه 1401 شمسی
🌙 19 ربیع الثانی 1444 قمری
❄️ 14 نوامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انحلال مجلس شورای ملی در جريان جنگ جهانی اول (1294 ش)
➕ رحلت حكيم و دانشمند مسلمان"ميرزا مهدی غروی اصفهانی" صاحب مكتب تفكيك (1325 ش)
➕ برگزاري نخستين جشنواره سيما (1374ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت مرجع بزرگوار تقليد و عالم كبير آيت اللَّه سيدصدرالدين صدر (1373 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی ديابت
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت حكيم و دانشمند مسلمان"ميرزا مهدي غروي اصفهاني" صاحب مكتب تفكيك (1325 ش)
✍ حكيم ميرزا مهدي غروي اصفهاني در حدود سال 1264 ش (1303 ق) در اصفهان به دنيا آمد. وي پس از تلمذ در محضر بزرگانی همچون سيدمحمدباقر درچهاي، آخوند ملامحمد كاشاني و جهانگيرخان قشقايي، در دوازده سالگي به عتبات رفت و از محضر حضرات آيات: سيداسماعيل صدر، آخوند خراساني، سيدمحمدكاظم يزدي و ميرزاي ناييني استفاده برد تا به مقام رفيع اجتهاد دست يافت.
🔹 او مكتبي جديد در معارف ربوبي مبتني بر قرآن و احاديث پديد آورد كه مكتب تفكيك نام گرفت. او در اين مكتب معتقد بود كه فلسفه اسلام را بايد از متن قرآن و سنت معصوم استخراج كرد.
🔸 حكيم غروی در سال 1305 ش به مشهد رفت و تا پايان عمر به مدت بيست سال به تدريس و تاليف همت گماشت. عالمانی همچون سيدصدرالدين صدر، ميرزا هاشم قزويني، محمدكاظم دامغاني، ميرزامجتبي قزويني، محمدتقي شريعتي، شيخحسنعلي مرواريد، حسنعلي راشد و دهها عالم فرزانه ديگر از جمله شاگردان ايشان بودند. ابواب الهُدي، اعجاز قرآن و معارف قرآن از تأليفات اوست.
🔹او سرانجام در 23 آبان 1325 ش برابر با نوزدهم ذيحجه 1365 ق در شصت و يك سالگي دار فاني را وداع گفت و در حرم مطهر امامرضا(ع) به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۹)
🌹 اللَّهُمَّ أَنْتَ عُدَّتِی إِنْ حَزِنْتُ، وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِی إِنْ حُرِمْتُ، وَ بِک اسْتِغَاثَتِی إِنْ کرِثْتُ، وَ عِنْدَک مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ، وَ لِمَا فَسَدَ صَلَاحٌ، وَ فِیمَا أَنْکرْتَ تَغْییرٌ، فَامْنُنْ عَلَی قَبْلَ الْبَلَاءِ بِالْعَافِیةِ، وَ قَبْلَ الْطَّلَبِ بِالْجِدَةِ، وَ قَبْلَ الضَّلَالِ بِالرَّشَادِ، وَ اکفِنِی مَئُونَةَ مَعَرَّةِ الْعِبَادِ، وَ هَبْ لِی أَمْنَ یوْمِ الْمَعَادِ، وَ امْنَحْنِی حُسْنَ الْإِرْشَادِ.
🌷 الهی چون اندوهناک شوم تو دلخوشی منی، و چون محروم گردم تو محل امید منی، و چون غم و غصه و مصیبت بر من هجوم آرد پناهم به توست، و آنچه از دستم رود تدارکش نزد توست، و هر چه تباه گردد اصلاحش از جانب توست، و هر چه را ناپسند داری تغییرش به دست توست، پس قبل از بلا عافیت را، و پیش از طلب توانگری را، و پیش از گمراه شدن هدایت را بر من منّت گذار، و مرا از آزار مردمان کفایت کن، و ایمنی از روز قیامت را نصیبم فرما، و حسن ارشاد را به من مرحمت کن.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷 امام علی علیه السلام آمده است:
به راستى كه صله رحم از واجبات اسلام است و خداى سبحان، امر فرموده كه آن را گرامى بدارند و خداوند متعال با هر كس كه صله رحم كند، رابطه برقرار مى كند و با هر كس كه قطع رحم كند، قطع رابطه مى كند و هر كس كه صله رحم را گرامى بدارد، گرامى اش مى دارد.
🌺 اِنَّ صِلَةَ الاَْرْحامِ لَمِنْ موجِباتِ الاِْسْلامِ وَ اِنَّ اللّهَ سُبْحانَهُ اَمَرَبِاِكْرامِها وَ اِنَّهُ تَعالى يَصِلُ مَنْ وَصَلَها وَ يَقْطَعُ مَنْ قَطَعَها وَ يُكْرِمْ مَنْ اَكْرَمَها؛
📗 غررالحکم، ص406، ح9290.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓ارحام چه کسانی هستند؟
✍ قطع رحم از گناهان کبیره است و موجب عذاب آخرت می شود و در آیات و روایات به شدت از آن نهی شده است. قطع رحم عبارت است از آزردن و رنجاندن خویشان و بستگان و نزدیکان، و قطع ارتباط و یاری نکردن و غمخواری ننمودن با آنان در مال و آسایش و خیرات دنیوی در حالی که به آن محتاج باشند. بنابراین قطع رحم از رذائل قوه غضب یا شهوت است، و شکی نیست که از بزرگترین مهلکات و تباه کننده دین و دنیای آدمی است.
🔹البته خویشاوندی بر دو گونه است:
الف: خویشاوندان نسبی: خویشاوندی نسبی، پیوندی است که از طریق وحدت خون و رحم پیدا می شود مانند پدر، مادر، برادر، خواهر، عمو، عمه، دایی، خاله، جدّ و جدّه و فرزندان آنها که اینها را خویشاوندان نسبی و ارحام می نامند و هر یک را به تنهایی رحم می گویند.
ب: خویشاوندان سببی: خویشاوندی سببی از طریق ازدواج و زناشویی به وجود می آید مانند خویشاوندی میان زن و شوهر و خویشان دو طرف.
🔸مراد از رحِمی که بریدن از او حرام و صله با او واجب است، کسی است که خویش نسبی است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 24 آبانماه 1401 شمسی
🌙 20 ربیع الثانی 1444 قمری
❄️ 15 نوامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تصويب قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران از سوي مجلس خبرگان (1358ش)
➕ رحلت فيلسوف شهير "سيدمحمد حسين طباطبايي" صاحب تفسير شريف "الميزان" (1360 ش)
➕ رحلت فقيه بزرگوار و حكيم الهی، آيت اللَّه "ميرزاحسين هبة اللهی مراغی" (1376 ش)
➕ روز كتاب و كتابخوانی
🌙 #قمری
➕ درگذشت آيت اللَّه "شيخ هاشم قزوينی" مدرس برجسته حوزه علميه مشهد (1381ق)
❄️ #میلادی
➕ روز استقلال "فلسطين" و اعلام تشكيل دولت مستقل اين كشور (1988م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠به مناسبت سالروز رحلت علامه طباطبایی(ره)
✍ سید محمدحسین طباطبایی، معروف به علامه طباطبایی (تولد ۱۲۸۱ ش، تبریز، وفات ۲۴ آبان ۱۳۶۰ ش، قم) نویسنده ی تفسیر ارزشمند المیزان، حکیم و مفسر قرآن، فیلسوف، اصولی، فقیه، عارف و اسلامشناس شیعی قرن ۱۴ق، می باشد.
✅ اهمیت وی به جهت زنده کردن حکمت و فلسفه و تفسیر در حوزههای تشیع بعد از دوره ی صفویه بودهاست. به ویژه اینکه وی به بازگویی و شرح حکمت صدرایی بسنده نکرده، و به تأسیس معرفتشناسی در این مکتب پرداخته است. همچنین با انتشار کتب فراوان و تربیت شاگردان برجسته در دوران مواجهه با اندیشههای غربی نظیر مارکسیسم به اندیشه ی دینی حیاتی دوباره بخشیده است و حتی در نشر آن در مغرب زمین نیز کوشیده است.
✅ سید علی قاضی، مهمترین استاد او و مؤثرترین شخص در تربیت روحی وی بود به طوری که خود علامه گفته است:
💦 «ما هر چه داریم از قاضی داریم.»
✅ از جمله شاگردان وی شهیدان بهشتی، مطهری، باهنر، مفتح و اکثر مراجع و آیات عظام فعلی را می توان نام برد.
📚 از جمله آثار وی تفسیر المیزان، شیعه در اسلام، بدایة الحکمة، نهایة الحکمة، اصول فلسفه و روش رئالیسم، رسالة الولایة، تعلیقه بر بحار الانوار، حاشیه بر اسفار و..... می باشد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🔵 مراتب عبادت در کلام مفسر کبير قرآن کريم، علامه طباطبایی(ره)
💦 عبادت به سه طريق ممكن است و هر كدام اثر خود را دارد.
🔸اول: عبادت از روی ترس و بيم از خشم الهی و عذاب آخرت، كه انسان را به زهد وا می دارد. يعنی فرد از لذايذ دنيا چشمپوشی می كند تا به نجات اخروی برسد.
🔹دوم: عبادت به طمع بهشت و نعمتهاي اخروی كه فرد را وادار به فعل نيك می كند.
🔸 طريق سوم عبادت، طريقه «محبت» است؛ يعنی قلب را از تعلق به هرچه غير خداست پاككردن، از تمام زينتها و زخارف دنيا گذشتن، از فرزند، همسر، مال، مقام، حتی از آرزوهای خود. قلب را منحصراً برای خدا فارغكردن، يعنی محبت به خدا قلب فرد را مرحله به مرحله تسخير می كند تا جايی كه اين فرد تنها كاری را می كند كه خداوند دوست دارد وآن چيزی را ترك می كند كه او نمی پسندد. به رضاي خدا راضی و به خشم او خشمگين می شود.
📚 الميزان/ ج۱۲، ص۱۶۰،۱۶۱
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5