#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 18 آذرماه 1401 شمسی
🌙 14 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 09 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ معرفی عراق به عنوان متجاوز از سوی سازمان ملل متحد (1370ش)
➕ رحلت آيت اللَّه العظمی "سيدمحمد رضا گلپايگانی" زعيم عاليقدر حوزه علميه قم (1372 ش)
➕ رحلت عالم وارسته آيت اللَّه "سيد محمد موسوی كلانتر" (1378 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "حاج ملااسماعيل سبزواری" محدث و واعظ شهير در تهران (1312 ق)
➕ درگذشت "ابوسعيد عبيداللَّه بن جبراييل" پزشك نامدار و داروساز شهير (453 ق)
❄️ #میلادی
➕ اشغال سرزمين فلسطين در جنگ جهانی اول توسط نيروهای انگليسی (1917م)
➕ آغاز انتفاضه مردم ستمديده فلسطين (1987م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی گلپایگانی(ره)
✍ آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی (۱۳۱۶-۱۴۱۴ق) در سال ۱۳۱۶ق، در روستای گوگد از توابع گلپایگان دیده به جهان گشود. وی از مراجع تقلید و عالمان شیعه در دوران معاصر بود که پس از رحلت آیت الله بروجردی، به مرجعیت رسید. او از شاگردان شیخ عبدالکریم حائری یزدی و سید ابوالحسن اصفهانی بود.
✅ وی در کشتار مردم در قیام پانزده خرداد، واقعه فیضیه و بازداشت و تبعید امام خمینی، با اقدامات حکومت پهلوی مخالفت کرد.
✅ از وی حدود چهل عنوان کتاب به جا مانده است. تأسیس بیمارستان، مدارس علمیه، دارالقرآن الکریم و مجمع اسلامی لندن از فعالیتهای عامالمنفعه این مرجع تقلید است.
✅ شهیدان، علامه مرتضی مطهری، بهشتی، مفتح، حضرات آیات عظام؛ لطفالله صافی گلپایگانی، ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی از جمله شاگردان او بودهاند.
✅ سرانجام این استوانه علم و فقاهت، پس از سالها خدمات ارزنده و حمایت از نظام و انقلاب، در روز پنجشنبه هجدهم آذر ۱۳۷۲ ه.ش برابر با ۲۴ جمادیالثانی ۱۴۱۴ ه.ق، دیده از جهان فرو بست و در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در کنار دیگر مراجع تقلید به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی دیگر از خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا علیها السلام
🌷 قالَتْ فاطِمَةُ الزَّهراءُ (علیها السلام) فى خُطْبَتِهَا المَعْرُوفَةُ:حضرت زهرا(علیها السلام) در آن خطبه معروفش فرمود:
🔹و الْوَفاءَ بِالنَّذْرِ تَعْریضًا لِلْمَغْفِرَةِ ؛ و وفاى به نذر را براى در معرض مغفرت قرار گرفتن،
🔸و تَوْفِیةَ الْمَكاییلِ وَ الْمَوازینِ تَغْییرًا لِلْبَخْسِ ؛ و به اندازه دادن ترازو و پیمانه را براى تغییر خوى كم فروشى،
🔹و النَّهْىَ عَنْ شُرْبِ الْخَمْرِ تَنْزیهًا عَنِ الرِّجْسِ ؛ و نهى از شرابخوارى را براى پاكیزگى از پلیدى،
🔸و اجْتِنابَ الْقَذْفِ حِجابًا عَنِ اللَّعْنَةِ ؛ و دورى از تهمت را براى محفوظ ماندن از لعنت،
🔹و تَرْكُ السَّرِقَةِ إِیجابًا لِلْعِفَّةِ ؛ و ترك سرقت را براى الزام به پاكدامنى،
🔸و حَرَّمَ الشِّرْكَ إِخْلاصًا لَهُ بِالرُّبُوبِیةِ ؛ و شرك را حرام كرد براى اخلاص به پروردگارى او،
🔹فاتَّقُوا اللّهَ حَقَّ تُقاتِهِ وَ لا تَمُوتُنَّ إِلاّ وَ أَنْتُمْ مُسْلِمُون؛ بنابراین، از خدا آن گونه كه شایسته است بترسید و نمیرید، مگر آن كه مسلمان باشید،
🔸و أَطیعُوا اللّهَ فیما أَمَرَكُمْ بِهِ وَ نَهاكُمْ عَنْهُ ؛ و خدا را در آنچه به آن امر كرده و آنچه از آن بازتان داشته است اطاعت كنید،
🔹فإِنَّهُ إِنَّما یخْشَى اللّهَ مِنْ عِبادِهِ الْعُلَماءُ زیرا كه «از بندگانش، فقط آگاهان، از خدا می ترسند.» (سوره فاطر آیه 28)
📚 مسند فاطمه الزهراء، ص 223. / احتجاج طبرسی، ص 99.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 مژده به منتظران ظهور
🌷 امام باقر علیه السلام در گفتاری امید آفرین و نشاط بخش به منتظران حقیقی آن حضرت مژده می دهد که بر مردم زمانی می آید؛ که امامشان از منظر آنان غایب می شود. خوشا به حال آنان که در آن زمان در امر [ولایت] ما اهل بیت ثابت قدم و استوار بمانند! کمترین پاداشی که به آنان می رسد، این است که خدای متعال خطابشان می کند و می فرماید:
☀️ بندگان من! شما به حجت پنهان من ایمان آوردید و غیب مرا تصدیق کردید. پس بر شما مژده باد که بهترین پاداش من در انتظارتان است.
🌹«یَأْتِی عَلَی النّاسِ زَمانٌ یَغِیبُ عَنْهُمْ اِمامُهُمْ فَیاطُوبی لِلثّابِتِینَ عَلی اَمْرِنا فِی ذلِکَ الزَّمانِ اِنَّ اَدْنی ما یَکُونُ لَهُمْ مِنَ الثّوابِ اَنْ یُنادِیَهُمُ الْبارِی ءُ عَزَّ وَجَلَّ عِبادِی آمَنْتُمْ بِسِرّی وَصَدَّقْتُمْ بِغَیْبی فَأَبْشِرُوا بِحُسْنِ الثَّوابِ مِنّی؛»
📚 کمال الدین، ج 1، ص 330.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۳- استواری اجتماع
✍ کشاندن تمتعات جنسی از محیط خانواده به اجتماع، نیروی کار و فعالیت اجتماع را ضعیف می کند، بر خلاف آنچه که مخالفین حجاب می گویند که حجاب موجب فلج کردن نیروی نیمی از افراد اجتماع می گردد.
🔹آیا اگر دختر و پسری در محیط جداگانه ای تحصیل کنند و دختران بدن خود را پوشانده و دارای حجاب باشند، بهتر درس می خوانند و فکر می کنند یا وقتی که در کنار هر پسری دختر برهنه و آرایش کرده ای وجود داشته باشد؟
🔸اگر زن و مرد هر یک به آنچه وظیفه اسلامی آنان است عمل کنند. یعنی زنان با حجاب کامل وارد اجتماع شوند; چشم طماع مردان هوسباز را از خود دور نگه داشته و بدون دغدغه کار خود را به نحو احسن انجام می دهند. مردان هم به کارها و فعالیتهای اجتماعی خود ادامه می دهند. اما بر عکس اگر زنان با لباسهای نامناسب و آرایش بیرون روند، نیروی مردان کم شده و به جای کار و فعالیت، نیروی شهوانی در وجود ایشان فعال می شود. زنان هم به جای کار در اجتماع مشغول خودنمایی و هوسبازی می شوند. در این جاست که می بینیم کار اجتماعی پیشرفت نکرده و رو به تنزل می گذارد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 19 آذرماه 1401 شمسی
🌙 15 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 10 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتخابات دوره اوّل مجلس خبرگان رهبری (1361ش)
➕ تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي به فرمان حضرت امام خميني (ره) (1363 ش)
➕ رحلت مفسر قرآن كريم "سيد حسين اثنی عشری" معروف به اعتمادی (1343 ش)
🌙 #قمری
➕ میلاد امام سجاد (ع) ، بنابر روایتی (38 ق)
➕ رحلت عالم ربانی آيت اللَّه "سيدمحمد حسينی" معروف به "آقانجفی همدانی" مؤلف تفسير "انوار درخشان" (1417 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني حقوق بشر
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي به فرمان حضرت امام خميني (ره) (1363 ش)
✍ پس از پيروزي انقلاب اسلامي، گروهك هاي مختلف، دانشگاهها و مدارس كشور را عرصه تاخت و تاز خود ساخته و روند تحصيل و تدريس را مختل كرده بودند. در نتيجه، دانشگاههاي سراسر كشور براي مدتي تعطيل شد. به منظور ساماندهي به امور فرهنگي مدارس و دانشگاهها، به فرمان امام خميني(ره)، اولين تركيب شوراي انقلاب فرهنگي تحت عنوان ستاد انقلاب فرهنگي شكل گرفت.
✅ با تشكيل اين ستاد، علي رغم كارشكني هاي برخي اشخاص و گروههاي سياسي، حضرت امام در سال 1360، از ستاد خواستند كه در باز شدن دانشگاهها تسريع نمايد. با بازگشايي دانشگاهها، ضرورت توسعه و تعميق كار اين ستاد ايجاب كرد كه در نوزدهم آذر 1363، امام، رؤساي سه قوه و تعداد ديگري از انديشمندان فرهنگي كشور را به اعضاي آن بيفزايند.
✅ گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامي در شئون جامعه، تزكيه محيط هاي علمي و فرهنگي از افكار مادي، تحول دانشگاهها و مدارس و مراكز فرهنگي و هنري بر اساس فرهنگ صحيح اسلامي، حفظ و احياء و معرفي آثار اسلامي و ملي از جمله اهداف اين شورا و نيز تدوين اصول سياست فرهنگي نظام جمهوي اسلامي و تعيين اهداف و جهت گيري برنامه هاي فرهنگي، آموزشي و علمي، تعيين مراجع براي طرح و تدوين برنامه هاي فرهنگي و علمي، تدوين ضوابط براي گزينش استادان و معلمان دانشگاهها و نظارت بر امور كتابهاي درسي و... از جمله وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي باشند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 چهار عمل در دل چهار عمل
امام علی علیه السلام:
🌷خداوند تبارک و تعالی چهار چیز را در دلِ چهار چیز مخفی نموده است:
1⃣ خشنودی اش را در طاعتش مخفی نموده، پس مبادا که چیزی از طاعت او را کوچک بشمارید، زیرا ممکن است خشنودی او در همان باشد و تو نمی دانی.
2⃣ و ناخشنودی اش را در معصیتش مخفی کرده، پس مبادا که چیزی از معصیت او را کوچک بشمارید، زیرا ممکن است ناخشنودی او در همان باشد و تو نمی دانی.
3⃣ و اجابتش را در دعای از خود مخفی ساخته، پس چه بسا که اجابت او در همان باشد و تو نمی دانی.
4⃣ و ولیّ اش را در میان بندگانش مخفی نموده است. پس مبادا هیچ بنده ای از بندگان خدا را کوچک بشمارید، زیرا ای بسا، همو ولیّ او باشد و تو نمی دانی.
امام علی علیه السلام:
🌹اِنَّ اللّهَ ـ تَبارَکَ وَ تَعالی ـ اَخْفی اَرْبَعَةً فی اَرْبَعَةٍ: اَخْفی رِضاهُ فی طاعَتِهِ فَلا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیئا مِن طاعَتِهِ، فَرُبَّما و افَقَ رِضاهُ وَ اَنْتَ لا تَعْلَمُ وَ اَخْفی سَخَطَهُ فی مَعصیَتِهِ فَلا تَستَصْغِرَنَّ شَیئا مِن مَعصیَتِهِ فَرُبَّما و افَقَ سَخَطَهُ مَعصیَتُهُ و اَنتَ لا تَعلَمُ و اَخفی اِجابَتَهُ فی دَعوَتِهِ فَلا تَستَصغِرَنَّ شَیئا مِن دُعائِهِ فَرُبَّما و افَقَ اِجابَتَهُ و اَنتَ لا تَعلَمُ و اَخفی وَلیَّهُ فی عِبادِهِ فَلا تَستَصغِرَنَّ عَبدا مِن عَبیدِ اللّهِ فَرُبَّما یَکونُ وَلیَّهُ وَ اَنتَ لا تَعلَمُ؛
📗خصال، ص ۲۰۹، ح ۳۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فلسفه حجاب و پوشش در اسلام
۴- حفظ ارزش و کرامت زن
✍ شکی نیست که زن از طریق عاطفی و قلبی بر مرد تفوّق و برتری دارد. لذا حریم نگه داشتن زن میان خود و مرد، یکی از وسایل مرموزی است که زن برای حفظ مقام و موقعیت خود در برابر مرد از آن استفاده می کند.
🔹از طرفی چون مردان خود را نسبت به زنان نیازمند می بینند، اگر زن خود را از نگاه های شهوانی مردان دور نگه دارد، موجب ارزش او می شود. زیرا مردان با مشاهده مرز میان خواهش و رسیدن به زن، وی را به چشم مروارید گرانبهایی می بینند که به علت قرار گرفتن در صدف حجاب، به آسانی نمی توان به آن دست یافت.
🔸 اسلام بر این مطلب تأکید دارد که زن هر اندازه متین تر، با وقارتر و عفیف تر باشد، بر احترامش افزوده خواهد شد و ارزش و احترامش و کرامتش بهتر محفوظ می ماند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠کنیه های حضرت فاطمه سلام الله علیها
✍ دختر گرامی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله) دارای چند کنیه بوده اند که از آن جمله می توان به این موارد اشاره نمود:
ابن شهر آشوب در مناقب می نویسد: کنیه هاى حضرت فاطمه عبارتند از:
💐امّ الحسن، امّ الحسین، امّ المحسن، امّ الائمّه و امّ ابیها. المناقب لابن شهرآشوب کُنَاهَا أُمُّ الْحَسَنِ وَ أُمُّ الْحُسَیْنِ وَ أُمُّ الْمُحَسِّنِ وَ أُمُّ الْأَئِمَّهِ وَ أُمُّ أَبِیهَا. (1)
✅ بسیاری از دانشمندان اهل سنت و تمامی دانشمندان شیعه اتفاق نظر دارند که پیامبر خدا(ص) فاطمه(س) را به کنیه «ام ابیها» یعنی «مادر پدر» ملقّب کرد. ابن اثیر در «اسد الغابه» و ابن عبد البر در «استیعاب»، طبرانی در «معجم الکبیر»، ذهبی در «الکاشف» می نویسند: کنیه فاطمه «ام ابیها» بوده است.
✅ علامه مجلسی به نقل از کتاب مقاتل الطالبیّین با اسنادی از حضرت امام باقر (علیه السّلام) روایت کرده است که حضرت فرمودند:
أَنَّ فَاطِمَهَ (علیها السّلام) کَانَتْ تُکَنَّى أُمَّ أَبِیهَا. (2)
همانا کنیه حضرت فاطمه (سلام الله علیها) «امّ ابیها» بوده است.
______________
(1) المناقب»، ج ۳، ص ۳۵۷.
(2) بحارالانوار، ج ۴۳، ص ۱۹.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5