♻️ پايان تأليف تفسیر شريف «المیزان» (1392ق)
✍ کتاب "الميزان في تفسير القرآن" تأليف علامه طباطبايي، در حدود سال ۱۳۷۴ق شروع و در شب قدر (۲۳ رمضان) ۱۳۹۲ق پايان يافت، اين تفسير نخستينبار در ۲۰ جلد بالغ بر ۸۰۰۰ صفحه به زبان عربي در قطع وزيري منتشر شد.
✅ شيوه تفسير "قرآن به قرآن" علامه طباطبايي شيوهاي بيسابقه بوده است. وي بناي تفسير آيات را کمک گرفتن از ديگر آيات قرآن براي روشن نمودن قصد و معنا قرار داد. اين تفسير شريف به زبان فارسي در ۴۰ جلد و نیز ۲۰ جلد ترجمه شده است.
✅ خود علامه پيرامون اين روش تفسير، کراراً اظهار ميداشت: «ما اين روش تفسيري را از مرحوم قاضي داريم.» اولين و مهمترين مزيت تفسير شريف "الميزان" تفسير آيه به آيه است. علاوه بر آن، ميتوان به ورود علامه به بحثها از جوانب گوناگون اشاره کرد يعني علامه علاوه بر تفسير؛ بحثهاي روائي، اجتماعي، تاريخي، فلسفي و علمي را هم بدون خلت بيان کرده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ پايان تأليف كتاب گرانسنگ «جواهرالكلام» (1254ق)
✍ اين منبع ارزشمند كتابي جامع درباره احكام الهي و حلال و حرام شريعت اسلام ميباشد. نقل اقوال فقهاء در همه ابواب فقهی و استدلال دقيق و سهولت در استنباط احكام الهي از نكات عمده قابل توجه در "جواهرالکلام" است. آيت اللَّه شيخ محمد حسن نجفي صاحب جواهر در سن ۲۵ سالگي شروع به تأليف آن نمود و حدود سي سال از عمر گران بهاي خويش را صرف آن كرد و به همين خاطر به "شيخ الفقهاء" شهرت يافت.
✅ تهاجم فكري وهابيت و اخباريون، صاحب جواهر را به فكر ضرورت رهبري امت اسلام انداخت. لذا موضوع ولايت فقيه را در اثر ارزشمندش مطرح نمود. و آن را از ضروريات فقه اسلامي قلمداد كرد. منكران ولايت را افرادي غافل از فقه جعفري دانست و آن را تداومبخش حركت انبياء الهي و ائمه معصومين (ع) برشمرد. و مجتهد مطلق و جامع شرايط را در زمان غيبت از سوي ائمه (ع) براي اقامه حدود و مانند آن نائب خواند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹امام باقر عليه السلام:
چهار چيز است كه اگر در كسى باشد، خداوند خانه اى در بهشت براى او بنا مى كند:
1⃣ كسى كه يتيمى را پناه بدهد،
2⃣ به ناتوان رحم كند،
3⃣ نسبت به پدر و مادرش دلسوز و مهربان باشد و براى آنها خرج كند
4⃣ و با زیر دستان خود مدارا نمايد.
🌷 أَربَعٌ مَن كُنَّ فيهِ بَنَى اللّه لَهُ بَيتا فِى الجَنَّةِ: مَن آوَى اليَتيمَ وَ رَحِمَ الضَّعيفَ و َأَشفَقَ عَلى والِدَيهِ وَ أَنفَقَ عَلَيهِما و َرَفِقَ بِمَملوكِهِ؛
📚 محاسن ج1، ص8، ح23.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از وصیت نامه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیهالسلام.(۲)
🌷 پس منزلگاه آینده خود را اصلاح کن و آخرتت را به دنیا مفروش. درباره آنچه نمیدانی سخن مگو و نسبت به آنچه موظف نیستی دخالت منما. در راهی که ترس گمراهی در آن است، قدم مگذار؛ چه اینکه خودداری کردن به هنگام بیم از گمراهی، بهتر از آن است که انسان خود را به مسیرهای خطرناک بیفکند.
🌹 فَأَصْلِحْ مَثْوَاكَ، وَلاَ تَبِعْ آخِرَتَكَ بِدُنْیاكَ; وَدَعِ الْقَوْلَ فِیمَا لاتَعْرِفُ، الْخِطَابَ فِیمَا لَمْ تُكَلَّفْ. وَأَمْسِکْ عَنْ طَرِیق إِذَا خِفْتَ ضَلاَلَتَهُ، فَإِنَّ الْكَفَّ عِنْدَ حَیرَةِ الضَّلاَلِ خَیرٌ مِنْ رُكُوبِ الاَْهْوَالِ.
📗 نهج البلاغه، نامه ۳۱
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 09 خردادماه 1398 شمسی
🌙 24 رمضان 1440 قمری
❄️ 30 می 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه اصولی آيت الله "سيدمحمدباقر قاضی طباطبايی" (1326 ش)
🌙 #قمری
➕ آغاز دعوت "ابومسلم خراسانی" عليه حكومت بنی اميه (129 ق)
➕ درگذشت "قطب الدين شيرازی" پزشك، منجم و دانشمند بزرگ ايرانی (710 ق)
❄️ #میلادی
➕ پايان نبرد "مارِن" بين ارتش آلمان و نيروهای متفقين در جنگ جهانی اول (1918م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ رحلت آيت اللَّه "ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي"(1325 ش)
✍آيت اللَّه سيد علي قاضي طباطبايي در سال 1248 ش، در تبريز متولد شد. وی در جواني براي ادامه تحصيلات راهي نجف اشرف گرديد و از محضر اساتید نامداري همچون محمد فاضل شربياني، محمد حسن مامقاني، شيخ الشريعه اصفهاني وآخوند خراساني بهره هاي فراوان برد. او پس از سالها مجاهدت علمی به درجه اجتهاد نائل آمد و از رجال اخلاق و عرفان گرديد.
✅ آيت اللَّه قاضي از آن پس علاوه بر تهذيب نفس به تربيت شاگردان همت گماشت كه حضرات آيات: علامه طباطبايي، سيد محمد حسن الهي (برادر علامه)، سيد رضا بهاءالديني، محمدتقي بهجت فومني و... از جمله دست پروردگان مكتب اخلاق و عرفان ایشان مي باشند.
✅ اومعتقد بود، رسیدن سالک به مقام توحید، بدون پذیرفتن ولایت ائمه امکانپذیر نمی باشد. همچنین او را پایهگذار شیوۀ تفسیری قرآن با قرآن می دانند.
✅ سرانجام اين عارف وارسته در نهم بهمن 1325 ش، در 77 سالگي به ديار باقی پر كشيد و در وادي السلام نجف اشرف به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت "قطب الدين شيرازی" دانشمند بزرگ ايرانی(710 ق)
✍ ابوالثّناء محمود بن مسعود بن مُصلح فارسي كازروني معروف به قطب الدين شيرازي پزشك، رياضيدان، فيزيكدان، منجّم و فيلسوف بزرگ ايراني قرن هشتم هجري و از شاگردان خواجه نصيرالدين طوسي بود. او اولين كسي بود كه درباره ي رنگين كمان و چگونگي تشكيل آن تحقيق كرد و به تفسيري علمي درباره ي آن دست زد.
✅ وي همچنين علومي چون منطق، عرفان و هندسه را نزد دانشمندان مشهور آن زمان آموخت. او در فراگيري طب بسيار كوشا بود و سالها در بيمارستان شيراز به طبابت و مداواي بيماران مشغول بود.
✅ قطب الدين، كتب متعددي در طب، حكمت، رياضي و نجوم نگاشته كه از آن جمله مي توان به شرح كليات قانون ابن سينا در طب، اختياراتُ المُظَفّري در هئيت، شرحُ الاَشراف، شرح حكمةُالاشراق، ترجمه ي تحرير اُقليدس اثر خواجه نصيرالدين طوسي و نهايةُ الادراك في درايةِ الافلاك در علم نجوم و ستاره شناسي، اشاره كرد.
✅ وفات قطب الدين شيرازي در 24 رمضان سال 710 ق در 82 سالگي در تبريز اتفاق افتاد و در همان شهر به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از وصیت نامه امام علی علیه السلام به فرزندش امام حسن علیه السلام(۳)
🌷 در تمام کارهایت خود را به خدا بسپار که اگر چنین کنی خود را به پناهگاهی مطمئن و نیرومند سپرده ای. به هنگام دعا، پروردگارت را با اخلاص بخوان (و تنها دست به دامان لطف او بزن) چرا که بخشش و حرمان به دست اوست و بسیار از خدا بخواه که خیر و نیکی را برایت فراهم سازد.
🌹 وصیتم را به خوبی درک کن و آن را سرسری مگیر، زیرا بهترین سخن دانشی است که سودمند باشد و بدان دانشی که نفع نبخشد در آن خیری نیست و دانشی که سزاوار فراگرفتن نمیباشد سودی ندارد.
🌺 وَأَلْجِئْ نَفْسَكَ فِی أُمُورِكَ كُلِّهَا إِلَی إِلَهِكَ، فَإِنَّكَ تُلْجِئُهَا إِلَی كَهْف حَرِیز، مَانِع عَزِیز. وَأَخْلِصْ فِی الْمَسْأَلَةِ لِرَبِّكَ، فَإِنَّ بِیدِهِ الْعَطَاءَ وَالْحِرْمَانَ، أَکْثِرِ الاِسْتِخَارَةَ، وَتَفَهَّمْ وَصِیتِی، وَلاَ تَذْهَبَنَّ عَنْكَ صَفْحاً، فَإِنَّ خَیرَ الْقَوْلِ مَا نَفَعَ وَاعْلَمْ أَنَّهُ لاخَیرَ فِی عِلْم لاینْفَعُ، وَلاَ ینْتَفَعُ بِعِلْم لایحِقُّ تَعَلُّمُهُ.
نهج البلاغه، نامه ۳۱📗
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️ اهمیت توجه به امور مسلمین
✍ توطئه موسوم به «معامله قرن» که قرار است به بیش از ۷۰ سال جنایت و توحش و تجاوزگری رژیم غاصب صهیونیستی رنگ مشروعیت بدهد، توطئه بزرگی است که مردم فلسطین با آن مواجهاند. از این رو، روز قدس امسال به سبب مصادف شدن با برخی تحولات منطقهای، اهمیت دوچندان دارد.
✅ از طرف دیگر در آیات و روایات، رسیدگی و اهتمام به امور مسلمین از برترین حسنات محسوب شده است و کسانی که به سرنوشت برادر مسلمان خود بی توجه باشند، مورد نکوهش قرار گرفته اند.
✅ در کتاب شریف اصول کافی «بابُ الاهْتِمامِ بِأُمورِ الْمُسْلمین» سه روایت (سوم، چهارم و پنجم) با اندک تفاوت و در یک مضمون از امام صادق(ع) وارد شده است که حضرت می فرمایند:
🌷« مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ » (۱) هر كس شب را به صبح رساند و به كارهای مسلمانان اهتمام نداشته باشد مسلمان نیست.
🌺 در روایت پنجم همین باب از امام صادق(ع) و او از پیامبر(ص)، نیز همین معنا نقل شده است، مضافا در ادامه آن چنین آمده است: «هر مسلمانی که ندای مسلمانی را بشنود که از او کمک میخواهد و پاسخ او را ندهد مسلمان نیست».
🌹 عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّ اَلنَّبِيَّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ: مَنْ أَصْبَحَ لاَ يَهْتَمُّ بِأُمُورِ اَلْمُسْلِمِينَ فَلَيْسَ مِنْهُمْ وَ مَنْ سَمِعَ رَجُلاً يُنَادِي يَا لَلْمُسْلِمِينَ فَلَمْ يُجِبْهُ فَلَيْسَ بِمُسْلِمٍ. (۲)
(۱) الکافي، ج ۲، ص۱۶۴.
(۲) همان
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 10 خردادماه 1398 شمسی
🌙 25 رمضان 1440 قمری
❄️ 31 می 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه جليل آيت الله "حاج شيخ عزيز الله خسروی زنجانی" (1374 ش)
🌙 #قمری
➕ تولد "امام فخر رازی" متكلم و فيلسوف شهير اسلامی (544 ق)
➕ رحلت فقيه شيعه "بهاءالدين حسن اصفهانی" معروف به "فاضل هندی" (1137ق)
➕ مفقود شدن روحانی مبارز "امام موسی صدر" رهبر شيعيان لبنان در ليبی (1398 ق)
❄️ #میلادی
➕ رسميت يافتن دين مسيح در روم به فرمان امپراتوری روم (529م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5