💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۱)
✍ بهترين و مطمئنترين سند براي شناخت فلسفه و اهداف نهضت سيدالشهدا(ع)، كلمات خود آن حضرت و يا امامان ديگر در اين باره است، مجموع خطبهها، سخنان، نامهها و وصيتنامه امام حسين(ع) كه در باره اهداف و انگيزههاي قيام عاشورا است و نيز برخي از تعابير زيارت نامههاي متعدّد و مختلف كه از امامان ديگر در باره حضرت رسيده است، می باشد.
✅ امام حسين(ع) در جمع گروهی از عالمان و نخبگان مكه با ايراد خطبهاي شورانگيز و كوبنده، ضمن يادآوري وظيفه سنگين و تكليف خطير علما و بزرگان شهرها در باره پاسداري از كيان دين و اعتقادات مسلمانان و پيامدهاي سكوت در برابر جنايات امويان، از خاموشي آنان در برابر سياستهاي دينستيزانه حاكمان اُموي انتقاد كرده و هرگونه همراهي و سازش با آنان را گناه نابخشودني دانستند.
✅ حضرت در پايان سخنان خود، هدف از اقدامات و فعاليتهايش برضدّ نظام ستمگر حاكم را چنين اعلام فرمودند:
🌷خدايا تو ميداني آنچه از طرف ما انجام گرفته است (از سخنان و اقدامات برضدّ حاكمان اُمَوِي) به خاطر رقابت و سبقت جويي در فرمانروايي و افزونخواهي در متاع ناچيز دنيا نبوده است، بلكه براي اين است كه نشانههاي دينت را (به مردم) نشان دهيم ( برپاگردانيم) و اصلاح در سرزمينهايت را آشكار كنيم. ميخواهيم بندگان ستمديدهات در امان باشند و به واجبات و سنّتها و احكامت عمل شود.
🌺«اللهم إِنَّکَ تَعْلَمُ إِنَّهُ لَمْ یکُنْ مِنَّا تَنافُساً فی سُلطانٍ، و لا التِماساً مِنْ فُضُولِ الحُطامِ، وَ لکِنْ لِنَرَی المَعالِمَ مِنْ دِینِکَ، و نُظْهِرَ الإصْلاحَ فی بِلادِکَ و یأمَنَ الْمَظْلوُمُونَ مِنْ عِبادِکَ، وَ یعْمَلَ بِفَرائِضِِکَ و سُنَّتِکَ وَ أحْکامِکَ؛
📗 تحف العقول، ص 239
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 11 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 02 محرم الحرام 1440 قمری
❄️ 02 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ وقوع زلزله وحشتناك در بويين زهرا و كشته شدن بيش از 25 هزار نفر (1341 ش)
➕ شهادت سردار "محمود كاوه" فرمانده لشكر ويژه شهدا (1365ش)
🌙 #قمری
➕ ورود كاروان اباعبداللَّه الحسين (ع) به سرزمين كربلا (61 ق)
➕ درگذشت فقيه بزرگ شيعه "ابوالحسين مسعود بن عيسی" معروف به "شيخ ورام" (605 ق)
❄️ #میلادی
➕ تسليم نهايي كشور ژاپن در برابر متفقين و پايان يافتن كامل جنگ جهانی دوم (1945م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹شهادت سردار "محمود كاوه" فرمانده لشكر ويژه شهدا (1365ش)
✍ محمود کاوه (تولد۱۳۴۰ مشهد – شهادت ۱۳۶۵ قله ۲۵۱۹ حاج عمران) از فرماندهان سپاه پاسداران ایران در جنگ ایران و عراق بود. وی در بدو تشکیل سپاه به عضویت سپاه مشهد درآمد. مربي تاكتيك پادگانامام رضا(ع)، سرپرست گروه حفاظت از بيت امام، فرماندهي عمليات سپاه سقّز از جمله مسوولیت های اوست.
✅ با شهادت شهيدان كاظمي، گنجيزاده و بروجردي، او در سال 1362 و در ۲۲ سالگی به فرماندهی تیپ ۱۵۵ ویژه شهدا در غرب کشور که بعدها به لشکر ارتقا یافت منصوب شد.
✅ دلاور مردیهای این شهید در کردستان شناخته شده است. نبرد با ضدانقلاب و سرکوب آنان، آزادسازي شهر بوكان و سپس جادهي مهم و حياتي پيرانشهر- سردشت، انجام عملياتهاي برون مرزي والفجر 2 و3 و 4 و آزادسازی مناطق مهمي از ميهن اسلامي از جمله رشادتهای این سردار شهید می باشد.
✅ او سرانجام دهم شهریور ١٣٦٥، در عملیات کربلای ۲ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز دوم محرم سال ۶۱ ق💠
✅ پس از اینکه قافله حسيني در سرزمین کربلا فرود آمد و خيمههاي مظلوميت و شرافت خود را برافراشت، در طرف ديگر، حر بن يزيد با ياران و سپاهيان خويش نازل شد و خيمههاي دشمني و قتال با آل پيامبر صلی الله علیه و آله را برپا نمود.
✅ روزی که کاروان امام حسین علیهالسلام به کربلا رسید روز دوم محرم سال 61 هجری قمری بود. پس از این روز، کار بر آنان سخت شد و هر روز محاصره سپاه کوفه تنگ و بر تعداد سپاهیان دشمن افزوده میشد به نحوی که امام علیهالسلام جنگ را قطعی میدانست.
✅ در این روز امام علیه السلام به اهل کوفه نامه ای نوشت و آنان را از حضور خود در کربلا آگاه کرد. حضرت نامه را به "قیس بن مسهّر" دادند تا عازم کوفه شود. اما ستمگران پلید این سفیر امام را دستگیر کرده و به شهادت رساندند. زمانی که خبر شهادت قیس به امام علیه السلام رسید، حضرت گریست و اشک بر گونه مبارکش جاری شد و فرمود:
🌹اللّهُمَّ اجْعَلْ لَنا وَلِشِیعَتِنا عِنْدکَ مَنْزِلاً کَریما واجْمَعْ بَینَنا وَبَینَهُمْ فِی مُسْتَقَرٍّ مِنْ رَحْمَتِکَ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَییءٍ قَدیرٌ؛
خداوندا! برای ما و شیعیان ما در نزد خود قرارگاهِ والایی قرار ده و ما را با آنان در جایگاهی از رحمت خود جمع کن، که تو بر انجام هر کاری توانایی.
---------------------------------
پی نوشت:
الارشاد، ص 416؛
منتهی الآمال، ج 1، ص 320؛
الفتوح (ابن اعثم كوفي)، ص 871
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۲)
✍ امام حسين(ع) ضمن وصيّتنامهاي كه هنگام خروج از مدينه و در زمان وداع با برادرش محمّد بنحنفيّه براي وي نوشت، هدف از حركت خويش را چنين بازگو كرد:
🌷من نه از روي سرمستي و گستاخي و نه براي فساد و ستمگري حرکت کردم. بلكه تنها براي طلب اصلاح در امّت جدم حرکت کردم. ميخواهم امر به معروف و نهي از منكر كنم و به سيره جدم و پدرم علي بنابيطالب عمل كنم.
🌹 «....إِنّى لَمْ أَخْرُجْ أَشِرًا وَلا بَطَرًا وَلا مُفْسِدًا وَلا ظالِمًا وَإِنَّما خَرَجْتُ لِطَلَبِ الاِْصْلاحِ فى أُمَّةِ جَدّى، أُريدُ أَنْ آمُرَ بِالْمَعْرُوفِ وَأَنْهى عَنِ الْمُنْكَرِ وَأَسيرَ بِسيرَةِجَدّى وَأَبى عَلِىِّ بْنِ أَبيطالِب....»(۱)
و در جاى ديگر مى فرمايند:
🌷اَلّلهُمِّ اِنِّى اُحِبُّ الْمَعْرُوفَ و اَكْرَهُ الْمُنْكَرَ(۲)
خدايا من به معروف اشتياق و از منكر تنفر دارم.
(۱)مناقب ابن شهر آشوب، ج۴، ص۸۹
(۲) مقتل الحسين خوارزمی، ج۱، ص ۲۷۳
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سهشنبه
☀️ 12 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 03 محرم الحرام 1440 قمری
❄️ 03 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت جهادگر ضد استعمار انگليس "رييسعلی دلواری" (1294 ش)
➕ رحلت فقيه جليل آيت الله "حاج ملاعلی واعظ خيابانی" (1327ش)
🌙 #قمری
➕ دعوت جهانی اسلام توسط پيامبر اكرم (7 ق)
➕ ورود سپاه "عمر بن سعد" به سرزمين كربلا (61 ق)
❄️ #میلادی
➕ اشغال شهر "دمشق" توسط نيروهای متفقين در اواخر جنگ جهانی اول (1918م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹شهادت جهادگر ضد استعمار انگليس "رييسعلي دلواري" (1294 ش)
✍ رييسعلي دلواری در سال 1261 ش، در روستای دلوار از توابع بوشهر به دنيا آمد. او در عصر مشروطيت، جواني 24 ساله، بلند همت، شجاع و پاک سرشت بود. رييسعلي بعد از اين كه قواي اشغالگر انگليس بوشهر را به تصرف خود درآوردند، با شجاعتي وصف ناپذير به مقابله با تجاوزگران پرداخت و شكست هاي سنگيني بر آنان وارد كرد.
✅ پس از اشغال بوشهر در رمضان سال 1333 ق، نيروهاي انگليسي قصد تصرف دلوار را کردند که رییسعلی با ياران خود، عليه اشغالگران وارد نبرد شد و نيروهاي متجاوز را كه قريب به پنج هزار نفر بودند، تار و مار کردند.
✅ قيام مردم تنگستان هفت سال به طول انجاميد و در اين مدت، دليران تنگستان، دو هدف عمده را دنبال ميكردند: پاسداري از بوشهر، دشتستان و تنگستان به عنوان منطقه سكونت خود و جلوگيري از نفوذ قواي بيگانه به درون سرزمين ايران و دفاع از استقلال وطن.
✅ سرانجام اين آزاده دلاور در دوازدهم شهريور 1294 ش، برابر با 23 شوال 1333 ق، در 33 سالگي، از پشت مورد هدف گلوله فرد خائني قرار گرفت و به شهادت رسيد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز سوم محرم💠
✅ ۱. "عمر بن سعد" یك روز پس از ورود امام علیه السلام به سرزمین كربلا یعنی روز سوّم محرم با چهار هزار سپاهی از اهل كوفه وارد كربلا شد.(۱)
✅۲. امام حسین علیه السلام قسمتی از زمین كربلا كه قبر مطهرش در آن واقع شده است را از اهالی نینوا و غاضریه به شصت هزار درهم خریداری كرد و با آنها شرط كرد كه مردم را برای زیارت راهنمایی نموده و زوّار او را تا سه روز میهمان كنند.(۲)
✅ ۳. در این روز "عمر بن سعد" مردی بنام "كثیر بن عبداللّه" ـ كه مرد گستاخی بود ـ را نزد امام علیه السلام فرستاد تا پیغام او را به حضرت برساند.
از امام پرسید: برای چه به اینجا آمده ای؟ حضرت در جواب فرمود:"مردم كوفه مرا دعوت كرده اند و پیمان بسته ا ند، بسوی كوفه مي روم و اگر خوش ندارید بازمي گردم... ."(۳)
-----------------------------
پی نوشت ها:
۱. ارشاد، شیخ مفید، ج۲، ص۸۴.
۲. مستدرك الوسایل، ج۱۴، ص۶۱؛ مجمع البحرین، ج۵
۳. تاریخ طبری، ج۵، ص۴۱۰
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۳)
✍ حضرت در نامهاي كه در زمان اقامت خويش در مكّه در پاسخ دعوت به نامههاي اشراف و بزرگان كوفه مبني بر آمدن به كوفه، نوشتند، فلسفه قيام خود را چنين بيان فرمودند:
🌹به جان خودم سوگند، امام و پيشوا نيست، مگر كسى كه به قرآن عمل كند و راه قسط و عدل را در پيش گيرد و تابع حقّ باشد و خود را در راه رضاى خدا وقف سازد.
🌷«فَلَعَمْرى مَا الاِْمامُ إِلاَّ الْعامِلُ بِالْكِتابِ والاْخِذُ بِالْقِسْطِ وَ الدّائِنُ بِالْحَقِّ وَ الْحابِسُ نَفْسَهُ عَلى ذاتِ اللّهِ»
📚ارشاد، شیخ مفید، ج2، ص 35
✅ امام(ع) در اين نامه، هدف از قيام را، تلاش در جهت برپايي حكومتي ميداند كه رهبر و پيشواي آن، صفات و امتيازات ذيل را دارا باشد:
1⃣ به كتاب خدا حكم كند.
2⃣ عدالت را در جامعه حاكم كند.
3⃣ متديّن ومعتقد به دين خدا باشد.
4⃣ خود را وقف خدا و اهداف الهي كند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5