💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (٥)
✍اباعبدالله درخطبهاي كه پس از برخورد با حرّ بنيزيد رِياحي در منزل «بَيْضَه» ايراد فرمودند، انگيزه قيام خود را با استناد به فرمايش پيامبر ـ ص ـ، چنين بيان كردند:
🌷رسولخدا (ص ) فرمودند: كسي كه فرمانرواي ستمگري را ببيند كه حرام خدا را حلال كرده و پيمان الهي را شكسته و با سنّت رسولخدا (ص) مخالفت ورزيده، در ميان بندگان خدا با گناه و تجاوزگري رفتار ميكند، ولي در برابر او با كردار و گفتار خود برنخيزد، برخدا است كه او را در جايگاه (عذابآور) آن ستمگر قرار دهد.
🌹هان (اي مردم) بدانيد كه اينها تن به فرمانبري از شيطان داده و اطاعت از فرمان الهي را رها كرده و فساد را نمايان ساخته و حدود خدا را تعطيل نمودهاند، درآمدهاي عمومي (بيت المال) مسلمانان را به خود اختصاص دادهاند و حرام خدا را حلال و حلالش را حرام كردهاند و من از اين جهت به مقام خلافت سزاوارتر مي باشم كه از نزدیكان رسول خدا(ص) می باشم.
🌷أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص قَدْ قَالَ فِي حَيَاتِهِ مَنْ رَأَى سُلْطَاناً جَائِراً مُسْتَحِلًّا لِحُرُمِ اللَّهِ نَاكِثاً لِعَهْدِ اللَّهِ مُخَالِفاً لِسُنَّةِ رَسُولِ اللَّهِ يَعْمَلُ فِي عِبَادِ اللَّهِ بِالْإِثْمِ وَ الْعُدْوَانِ ثُمَّ لَمْ يُغَيِّرْ بِقَوْلٍ وَ لَا فِعْلٍ كَانَ حَقِيقاً عَلَى اللَّهِ أَنْ يُدْخِلَهُ مَدْخَلَهُ . وَ قَدْ عَلِمْتُمْ أَنَّ هَؤُلَاءِ الْقَوْمَ قَدْ لَزِمُوا طَاعَةَ الشَّيْطَانِ وَ تَوَلَّوْا عَنْ طَاعَةِ الرَّحْمَنِ وَ أَظْهَرُوا الْفَسَادَ وَ عَطَّلُوا الْحُدُودَ وَ اسْتَأْثَرُوا بِالْفَيْءِ وَ أَحَلُّوا حَرَامَ اللَّهِ وَ حَرَّمُوا حَلَالَهُ وَ إِنِّی أَحَقُّ بِهَذَا الْأَمْرِ لِقَرَابَتِی مِنْ رَسُولِ اللَّهِ ص؛
📚 تاریخ طبری، ج ۴، ص ۳۰۴ / بحارالأنوار، ج ۴۴، ص ۳۸۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 15 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 06 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 06 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت آيت اللَّه "سيدمحمود شاهرودی" زعيم بزرگوار حوزه علميه نجف اشرف (1353 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات عالم و محدث شهير شيعه "سيد رضی" گردآوردنده نهج البلاغه (406 ق)
❄️ #میلادی
➕ تولد "امير عبدالقادر الجزايری" سردار بزرگ و انقلابی الجزاير (1808م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️وفات عالم و محدث شهير شيعه "سيد رضي" گردآوردنده ي نهج البلاغه (406 ق)
✍ محمد بن حسين، معروف به سيدرضي در سال 359 قمري ديده به جهان گشود. نَسَب وی با چهار واسطه به امام موسي بن جعفر(ع) مي رسد. سيدرضي از بزرگان شيعه و داراي مقام و منزلت در دولت بني عباس و دولت آل بويه بود و برادرش، سيد مرتضي، از بزرگان علما و فقهاي شيعه در قرن پنجم هجري قمري و صاحب تأليفات فقهي و اصولي است.
✅ سيدرضي از همان اوايل كودكي با اشتياق فراوان به محضر درسِ شيخ مفيد حاضر شد و به همراه برادر، مراتب ترقي و كمال را پيمود. او همه ي خلفاي بني عباس را غاصبان خلافت و ولايت و حكومت اسلامي مي دانست و در كنار فعاليت هاي سياسي، به تدريس و تاليف همت گماشت و شاگرداني فاضل و آثاري ماندگار از خود به جاي گذاشته است.
✅ شيخ طوسي، مفيد نيشابوري، مهيار ديلمي و ابوالحسن هاشمي و... از شاگردان وی هستند. معاني القرآن، تَلخيصُ البَيان عن مجازاتِ القرآن از جمله تاليفات اوست.
✅ او در اقدامي بي نظير، كلمات، خطابه ها، نامه ها و مواعظ امام علي(ع) را گردآوري كرد و با نام "نهج البلاغه" به جامعه ي بشري اهدا نمود. سيدرضي اولين كسي است كه مكاني براي تحصيل طلاب علوم ديني تهيه كرد و آن را دارالعلم ناميد.
✅ سرانجام، اين عالم شهير اسلامي در محرم سال 406 قمري در 47 سالگي جان به جان آفرين تسليم كرد. و پیکر مطهرش پس از تشييعي با شكوه در منزلش به امانت به خاك سپرده شد و بعدها به حرم امام حسين(ع) در كربلا منتقل گردید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز ششم محرم💠
از مهمترین اتفاقات روز ششم محرم سال 61 قمری:
1⃣ در این روز عبیداللّه بن زیاد نامه ای برای عمر بن سعد فرستاد که: من از نظر نیروی نظامی اعم از سواره و پیاده تو را تجهیز کرده ام. توجه داشته باش که هر روز و هر شب گزارش کار تو را برای من می فرستند.
2⃣ در این روز "حبیب بن مظاهر اسدی" به امام حسین (ع) عرض کرد: یابن رسول اللّه! در این نزدیکی طائفه ای از بنی اسد سکونت دارند که اگر اجازه دهی من به نزد آنها بروم و آنها را به سوی شما دعوت نمایم.
🌹 امام (ع) اجازه دادند و حبیب بن مظاهر نزد آنها رفت و به آنان گفت: بهترین ارمغان را برایتان آورده ام، شما را به یاری پسر رسول خدا دعوت می کنم، آنان پذیرفتند. و سپس مردان قبیله که تعدادشان به 90 نفر می رسید برخاستند و برای یاری امام حسین(ع) حرکت کردند. آنان در میان راه با 400 سواره از سپاه عمر سعد درگیر شدند، هنگامی که یاران بنی اسد دانستند تاب مقاومت ندارند، پراکنده شدند و به قبیله خود بازگشتند و شبانه از محل خود کوچ کردند که مبادا عمر بن سعد بر آنان بتازد.
🌷 حبیب بن مظاهر به خدمت امام(ع) آمد و جریان را بازگو کرد. امام(ع) فرمودند: "لاحَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللّهِ"
------------------------
پی نوشت:
۱.فیض الاسلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی
۲.لهوف سید بن طاووس
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فلسفه و اهداف قيام عاشورا از ديدگاه امام حسين علیه السلام (۶)
✍ امام حسین (ع) در برخورد با سپاه حرّ بن يزيد رياحى فرمود:
🌷اى مردم اگر شما از خدا بترسيد و حقّ را براى اهلش بشناسيد، اين كار موجب خشنودى خداوند خواهد بود
و ما اهل بيت پيامبر(صلى الله عليه وآله وسلم)، به ولايت و رهبرى، از اين مدّعيانِ نالايق و عاملان جور و تجاوز، شايسته تريم.
و اگر ما را خوش نمىداريد و اين حقّ را براى ما نمىشناسيد، كه در اين صورت اين نظر شما برخلاف آن چيزى است كه نامه هاى شما به من مىگويد و پيكهاى شما به من گفتهاند، پس من از نزد شما برمیگردم.
🌹«أَيُّهَا النّاسُ فَإِنَّكُمْ إِنْ تَتَّقُوااللهَ وَتَعْرِفُوا الْحَقَّ لاَِهْلِهِ يَكُنْ أَرْضى للهِ وَنَحْنُ أَهْلُ بَيْتِ مُحَمَّد(صلى الله عليه وآله وسلم) أَوْلى بِوِلايَةِ هذا الاَْمْرِ مِنْ هؤُلاءِ الْمُدَّعينَ ما لَيْسَ لَهُمْ وَالسّائرينَ بِالْجَوْرِ وَالْعُدْوانِ و إن أبَيتُم إلاّ كَراهِيَةً لَنا و الجَهلَ بِحَقِّنا فَكانَ رَأيُكُمُ الآنَ غَيرَ ما أتَتني بِهِ كُتُبُكُم و قَدِمَت بِهِ عَلَيَّ رُسُلُكُم، انصَرَفتُ عَنكُم.»
📚 مناقب ابن شهر آشوب، ج4، ص 97 / الإرشاد، ج 2،ص 79
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 16 شهريورماه 1398 شمسی
🌙 07 محرم الحرام 1441 قمری
❄️ 07 سپتامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی (1392ش)
➕ رحلت عالم ديني، آيت اللَّه "حاج ميرزا محمدباقر آشتيانی" (1363ش)
➕ ارتحال فقيه بزرگوار، آيت اللَّه "سيد حسين بُدَلا" (1382ش)
🌙 #قمری
➕ ممنوعيت استفاده از نهر فرات براي كاروان امام حسين (ع) به دستور عمر بن سعد (61ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهانی مبارزه با بي سوادی
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◾️درگذشت آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی(1392ش)
✍ عالم مجاهد مرحوم آیت الله سید حسن طاهری خرم آبادی (۱۳۱۷ خرم آباد-۱۳۹۲ قم) از یاران دیرین رهبر کبیر انقلاب اسلامی به شمار می رود. وی در جریان مبارزات منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی و به ویژه در چارچوب تشکل جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، تلاشی وسیع و همه جانبه داشت.
✅ او پس از انقلاب نیز در سمت هایی چون عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، عضو شورای بازنگری قانون اساسی، رئیس مجمع مشورتی فقهی شورای نگهبان، عضو مجلس خبرگان رهبر ی، عضو هیأت رئیسة مجلس خبرگان رهبری، نماینده حضرت امام خمینی(ره) در سازمان حج، نماینده حضرت اما م خمینی(ره) در سپاه پاسداران انقلا ب اسلامی، نماینده حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در کشور پاکستان، عضو شورای مدیریت حوزه علمیه قم، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، عضو هیأت مؤسس دانشگاه قضائی قم و امام جمعه موقت تهران ایفای نقش نمود.
✅ رسالة فی صله الرحم و قطعیتها، رسالة فی مقدار المهر، مسألة ولایة الفقیه فی کلام الشیخ الانصاری، اسلام و مسائل اجتماعی، ولایت فقیه و حاکمیت ملت، جهاد در قرآن و رسالهای در عموم حجیت بینه، از جمله آثار اوست
✅ او سرانجام در ۱۶ شهریور ۱۳۹۲ در قم دعوت حق را لبیک گفت و در حرم حضرت معصومه علیها السلام به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠وقایع روز هفتم محرم سال61💠
✍ عمر بن سعد نامهای بدین مضمون از عبیدالله دریافت کرد که: با سپاهیان خود بین امام حسین(ع) و اصحابش و آب فرات فاصله بینداز، به طوری که حتی قطرهای آب به امام (ع) نرسد،
✅ یکی از آنها فریاد زد: ای حسین!... به خدا سوگند که قطرهای از این آب را نخواهی آشامید تا از عطش جان دهی!
🌺 حضرت فرمود: «خدایا! او را از تشنگی هلاک کن و هرگز او را مشمول رحمتت قرار مده.» حمید بن مسلم میگوید به چشم خود دیدم که نفرین امام(ع) عملی گشت.
🌷 امام حسین (ع) سپاه دشمن را چنین نفرین کرد:
بار خدایا! باران آسمان را از اینان دریغ کن، و بر ایشان تنگی و قحطی (همچون سالهای قحطی یوسف در مصر) پدید آور و آن غلام ثقفی (حجاج بن یوسف) را بر ایشان بگمار تا جام زهر به ایشان بچشاند. زیرا آنها به ما دروغ گفتند و ما را خوار ساختند و خداوند انتقام من و اصحاب و اهل بیت و شیعیان مرا از اینان بگیرد.
✅ تعداد نظامیانی که لباس و سلاح جنگی و حقوق از حکومت غاصب بنی امیه گرفته و به جنگ امام حسین(ع) آمده بودند را، بالغ بر ۳۰ هزار جنگجو نوشتهاند.
----------------------------
پی نوشت:
۱. فیض الاعلام و وقایع الایام شیخ عباس قمی،
۲. مقتل الحسین(مقرّم)، ص۱۹۹.
۲. بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۸۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5