#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️25 شهریور ماه 1399 شمسی
🌙26محرم 1442 قمری
❄15 سپتامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت علامه سيد مرتضي عسگری (1386 ش)
➕ درگذشت آیتالله ابوالقاسم خزعلی عضو مجلس خبرگان رهبری ( 1394 ش)
➕ وقوع زلزله شديد در طبس (1357 ش)
➕ اهداء نشان افتخار يونسكو به نهضت سوادآموزی (1378 ش)
➕ آغاز هفته ارتباطات و ميراث فرهنگي
🌙 #قمری
➕ محاصره ي مكّه و سنگ باران كعبه از سوي سپاهيان يزيدبن معاويه (64 ق)
➕ درگذشت عالم جليل القدر "ملا عبداللَّه تُسْتَري" دانشمند عهد صفوي (1023 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصرف اسكندريه مصر توسط قواي متجاوز انگليسي (1882م)
➕ كشف ويروس حامل بسياري از بيماری ها توسط دانشمندان روسي (1892م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️درگذشت علامه سيد مرتضي عسگری (1386 ش)
✍ علامه سید مرتضی عسکری در سال 1293 شمسی در سامراء متولد شد. او از ده سالگی به حوزه های علوم دینی پای گذاشت، و در سال 1310 ش، در عصر مرجعیت آیت الله العظمی حائری به حوزه علمیه قم مشرف و ادامه دروس سطوح را در این شهر گذراند. وي سپس از آنجا به سامراء بازگشت و به ادامه تحصیل پرداخت.
✅ از بزرگترین کارهای علامه تحقیقات نوینی است که شهرت ایشان بیشتر مرهون آن است. این تحقیقات کارهای نو و روشهای نوینی در تحقیقات اسلامی پدید آورد و در واقع راه نوینی در تبیین اسلام شیعی و دفاع از آن بود.
✅ اولین نمونه از این تحقیقات در سال 1375ه.ق به نام "عبدالله بن سبا و اساطیر اخری" نشر یافت که در عالم اسلام شهرت یافت و تاثیرگذار شد و در مجله الازهر، دو مقاله و نقد در مورد آن نوشته شد. این کتاب تا حدود 4 جلد ادامه یافت. بعد از ان "خمسون ومئة صحابی مختلق"(يكصد و پنجاه صحابى ساختگى) در سه جلد و "معالم المدرستین" در 3 جلد و "القران الکریم و روایات مدرستین"در 3 جلد و سر انجام محموعه بزرگی از رساله های کوچک به نام بر گستره کتاب و سنت، بخشی از تالیفات ایشان میباشد.
✅ این کتابها به زبانهای انگلیسی، فارسی، ترکی و اردو و بخشی از آنها به زبانهای ایتالیائی، روسی و ... ترجمه و نشر شده اند. او سرانجام در 25 شهریور 1386ش، دعوت حق را لبیک گفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
⚫️ محاصره ي مكّه و سنگ باران كعبه از سوي سپاهيان يزيدبن معاويه (64 ق)
✍ يزيدبن معاويه پس از شهادت اباعبداللّه الحسين(ع) و يارانش در كربلا و اسير نمودن اهل بيت و بازماندگان آنان، در نزد مردم منفور گردید و از طرفی افشاگري هاي خاندان عصمت و طهارت و طرفداران اهل بيت(ع)، مردم را بر ضد حكومت يزيد وادار به قيام نمود.
✅ از این رو در سال 63 ق، شورش ها و جنبش هايى بر ضد يزيد در سرزمین حجاز به وجود آمد. اهالي مكه و مدينه اقدام به مخالفت هاي علني و درگيري مسلحانه با سپاهيان و عاملان يزيد نمودند. در مكه، عبدالله بن زبير توانست شهر مكه را از دست عامل يزيد بيرون آورد و خود بر آن استيلا يابد.
✅ سپاهيان شام به فرماندهی حصین بن نمیر به مكه هجوم آوردند و آن را در محاصره خويش قرار دادند. و با منجنيق ها و سنگ اندازها شهر را سنگ باران كردند. عبدالله بن زبير و بسياري از مردم به مسجدالحرام پناه آوردند تا در امان باشند، ولي حصين بن نمير دستور داد كه مسجدالحرام و كعبه را نيز نشانه گرفته و زير ضربات خويش قرار دهند. سپاهيان يزيد با اين اعمال ننگين خود، كاري از پيش نبردند و متقابلاً موجب تقويت عبدالله بن زبير و قيام او گرديدند.
✅ سرانجام يزيد در 14 ربيع الاول همان سال به هلاكت رسيد و نيروهاي شامي به شام بازگشت نمودند و عبدالله بن زبير، زمام امور حجاز را به دست گرفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 عبرت هاى عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۵)
۳ ـ ناسزاگويى و بى حرمتى:
✍ در آيين پاك اسلام، جان و مال و ناموس و آبروى مؤ من از حرمتى ويژه بر خوردار است و هيچ كس در هيچ شرايطى حق ندارد بدو بى حرمتى كند.
🌷 امام صادق (ع) مى فرمايد:
لِلّهِ عـَزَّ وَ جـَلَّ فـى بـِلادِهِ خـَمـْسُ حـُرَمٍ؛ حُرْمَةُ رَسُولِ اللّهِ(ص) وَ حُرْمَةَُّالِ الرَّسُولِ وَحُرْمَةُ كِت ابِ اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ حُرْمَةُ كَعْبَةِاللّهِ وَ حُرْمَةُ الْمُؤْمِنِ. (1)
مـمـلكـت خـداونـد بـزرگ را پـنـج حـريـم اسـت: حـريـم پـيـامـبـر(ص) و حـريـم آل پيامبر و حريم كتاب خداى بزرگ و حريم كعبه الهى و حريم مؤ من.
✅ بـا ايـن حـال، در حـكـومت بنى اميه و واقعه عاشورا حرمت همه اين حريم ها شكسته شد، به ويژه حرمت آل رسول و حضرت امام حسين (ع). مزدوران بنى اميه در روز عاشورا، ناسزا گويى و بى حرمتى را به اوج رسانيدند و هيچ يك از رفـتـارشـان رنـگ و بـويـى انـسـانـى نـداشت. آن گاه كه امام حسين (ع) بر اثر شدت جراحات، زمينگير شد، مالك بن نسر، نزد حضرت آمد با ناسزا گويى شمشير بر سر آن حضرت فرود آورد؛ چونان كه كلاه خود را دريد و به سر مقدس رسيد.(2)
✅ شـمـربـن ذى الجـوشـن در كشاكش نبرد، به خيمه امام حسين (ع) هجوم آورد و با نيزه آن را دريد و فـريـاد زد: (آتـش بـيـاوريـد تـا اهـل ايـن خـيـمـه را بسوزانم !) آنان پس از كشتن امام و اصـحـابـش، پيكرهاى پاكشان را مثله كردند، لوازم انفرادى آنان را بـه غـارت بـردنـد.(3)
✅ ايـن حـرمـت شـكـنـى در حـالى صـورت مـى گـرفـت كـه سپاهيان يزيد خود را مسلمان و پيرو آيين مـحـمـد(ص) مـى دانـسـتـند. سنان بن انس در كنار پيكر غرقه به خون امام از اسب پايين آمد و با نهادن شمشير بر گلوى آن حضرت، با گستاخى گفت: (به خدا سوگند مى دانم كه تو پسر پـيـامـبـرى و پـدر و مـادرت بـهـتـريـن مـردم بودند و سرت را از بدنت جدا مى كنم !) و چنين نيز كرد.(4)
📚 (1) بحار الانوار، ج 24، ص 186.
(2) لهوف، ص 172.
(3) همان، ص 174.
(4) همان، ص 176.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهار شنبه
☀️26 شهریور ماه 1399 شمسی
🌙27محرم 1442 قمری
❄16 سپتامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل نيروهای سه گانه در سپاه پاسداران به فرمان امام خميني(ره) (1364 ش)
➕ الغاء يك جانبه قرارداد 1975 الجزاير توسط "صدام حسين" رييس جمهور بعثي عراق (1359 ش)
➕ آغاز دوره چهارم مشروطه، عصر سلطه آمريكا بر ايران (1320 ش)
🌙 #قمری
➕ تصرف شهر تبريز توسط نادرشاه افشار (1143ق)
❄️ #میلادی
➕ شهادت شيخ "عمر مختار" رهبر قيام ضد استعمار ايتاليا در ليبي(1931م)
➕ ترور "احمدشاه مسعود" نظامي برجسته و سردار مبارز افغاني (2001م)
➕ درگذشت دكتر "رونالْدْ راس" پزشك انگليسي و كاشف عامل بيماري مالاريا (1932م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ شهادت شيخ "عمر مختار" رهبر قيام ضد استعمار ايتاليا در ليبي(1931م)
✍ شيخ عمر مختار، مجاهد استعمار ستيز و مبارز مسلمان ليبيايى در سال 1858م، در دهکده کوچک زانزور در نزدیکی طبرق در برقه شرقی، لیبی به دنيا آمد. وي پس از فراگيري قرآن و دروس ديني به عنوان شيخ و بزرگ قبيله و ناحيه خود تعيين شد. او مدتي در سودان به ارشاد و هدايت مردم پرداخت و در سال 1911م به زادگاهش مراجعت نمود.
✅ با هجوم ارتش متجاوز ايتاليا به كشور ليبي و استقرار در منطقه بن غازيِ ليبي، عمرمختار رهبري جنبش مليِ ضدايتاليايى را برعهده گرفت و مبارزات استعمار ستيزانه خود را به همراه مردم محروم منطقه آغاز كرد.
✅ او طي سالهاي مبارزه، تلفات زيادي بر قواي بيگانه وارد كرد تا اين كه ايتاليايي ها بر او غلبه كردند. او درنهايت در 11 سپتامبر سال 1931م اسير سپاه ايتاليا شد و پس از يك محاكمه صوري، وي را در 16 سپتامبر 1931 در 73 سالگي به دار آويختند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷 امام رضا علیه السلام فرمودند:
بکوشید که زمانتان را به چهار بخش تقسیم کنید:
1⃣ زمانی برای مناجات با خدا؛
2⃣ زمانی برای تأمین معاش؛
3⃣ زمانی برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیبهایتان را به شما می شناسانند و در دل شما را دوست دارند،
4⃣ و ساعتی برای کسب لذّت های حلال که با بخش چهارم توانایی انجام دادن سه بخش دیگر را به دست میآورید.
🌹إجتَهِدوا أن یَکونَ زَمانُکُم أربَعَ ساعاتٍ : ساعَةً مِنهُ لِمُناجاةِ اللّهِ و ساعَةً لِأمر المَعاشِ و ساعةً لِمُعاشَرَةِ الإخوانِ و الثِّقاتِ و الَّذینَ یُعَرِّفُونَ عُیُوبَکُم و یَخلِصونَ لَکُم فِی الباطِنِ و ساعَةً تَخلُونَ فِیها لِلَذّاتِکُم و بِهذِهِ السّاعَةِ تَقدِروُن عَلَی الثَّلاثِ ساعاتٍ.
📗فقه الرّضا علیهالسلام، ص٣٣٧.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 عبرت هاى عاشورا و شاخصه های اخلاقی آن (۱۶)
۴ـ كشتن زنان و كودكان:
✍ رحـم آوردن بـر زنـان و كـودكـان و مـعـاف كـردن آنـان از جـنـگ و كـشـتـار، يـكـى از اصـول آيـيـن جـوانـمـردى اسـت. ولى در واقـعـه كـربـلا ايـن اصـل نـيـز نـاديـده گـرفـتـه شـد و گـرگـان بـنـى امـيـه زن و كـودك را نـيـز در مـعـركـه به قتل رساندند.
✅ قـاسـم و عـبـدالله، فـرزنـدان امـام حـسـن (ع) بـودنـد كـه هـمـراه اهـل بـيـت امـام حـسـيـن (ع) در كـربـلا حضور داشتند و به سبب علاقه به امام حسين (ع)، هر يك در مـقطعى از جنگ خود را به ميدان رساندند تا از آن حضرت دفاع كنند، ولى به گونه اى فجيع بـه دسـت مـزدوران بـنـى امـيـه بـه قـتـل رسـيـدنـد در حـالى كـه هـنـوز بـه سـن بـلوغ نرسيده بـودنـد.(1)
✅ امـويـان حـتـى بـه كـودك شـيـرخـوار امـام حـسـين (ع) نيز رحم نكردند. نـقـل اسـت كـه آن حضرت در آخرين لحظه ها به خيمه ها نزديك شد و به خواهرش حضرت زينب (س) فـرمود: (فرزند كوچكم را بياور تا با او وداع كنم !) وقتى كودك را آوردند، امام او را در آغـوش گـرفـت، حـرمـلة بـن كـاهـل، تيرى به گلوى كودك زد و آن را پاره كرد. امام (ع) مشت خويش را زير خون گلوى كودك گـرفـت و سـپس آن را به آسمان پاشيد و از بى عاطفگى و درندگى دشمن به خدا پناه برد و عـرض كـرد: چـون در مـنظر تو چنين مصيبتى روى داد تاب آوردم. امام باقر(ع) در اين باره مى فـرمـايـد: (از خـون طـفـل شـيـرخـوار، قـطـره اى بـه زمـيـن نـچـكـيـد.) (2)
✅ طـبـرى نـقـل كـرده اسـت كـه همسر يكى از شهيدان كربلا بر بالين شوى شهيدش حضور يافت، خاك و خـون را از چـهـره اش زدود و گـفـت: (بـهـشـت بر تو گوارا باد!) چون شمر بن ذى الجوشن اين مـنـظـره را ديـد، غـلامـى را فـرمـان داد كـه آن زن را بـه قـتل برساند. او نيز عمودى بر سر آن بانوى باوفا كوبيد، سرش را شكافت و بدين سان، او در كنار پيكر همسر شهيدش به شهادت رسيد.(3)
📚 (1) ابصار العين فى انصار الحسين، ص 72 ـ 74.
(2) لهوف ، ص 169.
(3) تاريخ طبرى ، ج 5، ص 438.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️27 شهریور ماه 1399 شمسی
🌙28محرم 1442 قمری
❄17 سپتامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت شاعر معاصر، استاد "محمدحسين بهجت تبريزي" معروف به "شهريار" (1367ش)
➕ روز شعر و ادب فارسي (روز بزرگداشت استاد سيدمحمد حسين شهريار)
🌙 #قمری
➕ ويران ساختن قسمتي از بغداد توسط سپاه مغول به فرمان "هلاكوخان" (656 ق)
❄️ #میلادی
➕ وقوع فاجعه "سپتامبر سياه" و كشتار فلسطيني ها توسط شاه حسين اردني (1970م)
➕ قتل عام فلسطينيان اردوگاههاي "صبرا و شتيلا" توسط رژيم صهيونيستي (1982م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️درگذشت شاعر معاصر، استاد "شهريار" (1367ش)
✍ سيدمحمدحسين بهجت تبريزي متخلص به شهريار در سال 1285 ش، در تبريز به دنيا آمد. ايام كودكي او با جنبش آزاديخواهان مشروطه به رهبري ستارخان و باقرخان همراه بود. وي در كودكي با قرآن و ديوان حافظ آشنا شد و پس از تحصيل مقدمات حوزوي، به تهران رفت و وارد مدرسه دارالفنون گرديد.
✅ او سپس به نیشابور رفت و از آن پس، مدتي در تهران سكونت داشت و از سال 1319 ش، در تبريز اقامت گزيد. وي با اوجگيري نهضت اسلامي، با زبان شعر، انقلاب اسلامي را همراهي كرد.
✅ شهريار، به عنوان يكي از مشهورترين غزل سرايان معاصر است. عشق عرفاني نيز در اشعار او مقام والايي دارد و بر بيشتر شعرهاي او سايه افكنده است. كليات اشعار شهريار متجاوز از پانزده هزار بيت از قصيده و غزل و مثنوي و قطعه است كه در سه مجلد به چاپ رسيده است.
✅ او به تجدد و نوآوري در شعر گرايش محسوسي داشت و اشعاري كه براي نيما يوشيج و به ياد او سروده، حكايت از اين موضوع دارد. شهريار در سال 1367 در مراسم مجتمع هنر و ادبيات دفاع مقدس به دريافت لوح دست خط زرين حضرت امام، ديپلم افتخاری و سكه يادبود، به عنوان برگزيده شعر، نائل آمد.
✅ اين شاعر شهير سرانجام در بيست و هفتم شهريور 1367ش در سن 82 سالگي در تهران درگذشت و در مقبرةالشعراي تبريز به خاك سپرده شد. براي پاسداشت مقام ادبي اين شاعر پرآوازه، سالروز درگذشت وي برابر با بيست و هفتم شهريور، به عنوان روز شعر و ادب فارسي نامگذاري شده است
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5