#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 17 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 02 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 09 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عارف و فيلسوف شهير حكيم "محمد رضا صهبای قمشه ای" (1267 ش)
➕ درگذشت نويسنده، محقق و مترجم معاصر، استاد "محمد ابراهيم آيتي" (1343 ش)
➕ روز جهانی کودک
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن اثير" مورخ، اديب و محدث شافعی (630 ق)
➕ رحلت عالم بزرگوار "سيدمحمدباقر شفتی" معروف به "حجت الاسلام" (1260ق)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني پُست
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت عارف و فيلسوف شهير حكيم "محمد رضا صهباي قمشه ای" (1267 ش)
✍ حكيم محمدرضا قمشه اي متخلص به صهبا در حدود سال 1202 ش (1241 ق) در قمشه اصفهان به دنيا آمد و مقدمات علوم را در همانجا فرا گرفت. سپس براي تكميل معلومات به اصفهان رفت و در محضر بزرگاني همچون حاج ملامحمد جعفر لاهيجي، ميرزا حسن نوري، آقاسيد رضي لاهيجي به مدارج والايي در عرفان، فلسفه و حكمت دست يافت.
✅ او در اواخر عمر به تهران رفت و در مدرسه صدر این شهر مشغول تدريس شد و در تدريس شرح فصوصِ الحكَم، شرح اشارات و اسفار ملاصدرا، يگانه روزگار بود و شاگردان فاضلي در محضرش پرورش يافتند كه حكمايي همچون ميرزا ابوالفضل كلانتري، ميرزاجهانگيز خان قشقايي، ميرزا عبداللَّه رياضي، ميرزا هاشم اشكوري، شيخ علي نوري، شيخ محمد بروجردي، ميرشهاب الدين تبريزي، ملاعلي سمناني و ميرزا علي محمد اصفهاني از جمله آنانند.
✅ الاسفارُ الاربِعَه و تحقيقها، حاشيه اسفار ملاصدرا و حايشه بر شرحِ تمهيدُ القواعد از جمله آثار اوست.
✅ اين حكيم بزرگوار كه معاصر ملاهادي سبزواري فيلسوف شهير آن دوران بود، سرانجام در هفدهم مهرماه 1267ش برابر با اول صفر 1306 ق در حدود 65 سالگي در تهران درگذشت و در قبرستان ابن بابويه شهر ري مدفون شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠رحلت عالم بزرگوار "سيدمحمدباقر شفتي"(1260ق)
✍ سيدمحمد باقر بن محمد تقي شفتي مشهور به "حجةالاسلام"، رشتي الاصل و از بزرگان علماي اماميه، فقيه، اصولي، اديب، نحوي، رجالي و رياضيدان بود. او همچنين در درايه، هيئت و علوم ادبي و فنون عربي از مشاهير روزگار و در مراحل اخلاقي و سیر و سلوک بي نظیر بود.
✅ او به حال فقرا و طلاب علوم ديني اهتمام بسيار مي ورزید و در عبادت و مناجات و سخاوت و نيز اجراي حدود الهي بسيار كوشا بود. وی از محضر درس حضرات آيات: بهبهاني، سيد مهدي بحرالعلوم، شيخ جعفر كاشف الغطاء، ملامهدي نراقي و ميرزاي قمي استفاده برد و داراي تاليفات بسياري است. آداب نماز شب، الاجازات، اصحاب الاجماع و... از آن جمله اند. همچنين رساله هاي فراواني را در تحقيق حال هر يك از رجال حديث امامي، به رشته ي تحرير درآورده است.
✅ سرانجام اين عالم سترگ در 85 سالگي در اصفهان وفات يافت و در مسجدي كه خود بنا نهاده بود و به مسجد سيد معروف شد، دفن گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓عاق والدین به چه معناست؟
✍ عاق در لغت، به معنای منع کردن، جلوگیری کردن، و مانع شدن است. و در اصطلاح به معنای نافرمانی كردن از پدر و مادر و آزردن پدر و مادر است که موجب عاق( نفرین) والدین می شود.
✅ درباره رعایت حقوق پدر و مادر، آیات و روایات بسیار است از آن جمله آیه ی، 23 سوره اسراء که می فرماید:
☀️ «وَ قَضى رَبُّكَ أَلاَّ تَعْبُدُوا إِلاَّ إِیَّاهُ وَ بِالْوالِدَیْنِ إِحْساناً إِمَّا یَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلاً كَرِیما»؛
🌟 پروردگارت فرمان داده جز او را نپرستید و به پدر و مادر نیكى كنید، هر گاه یكى از آنها یا هر دوی آنها نزد تو، به سن پیرى برسند، كمترین اهانتى به آنها روا مدار، و بر آنها فریاد مزن، و باگفتار لطیف و سنجیده و بزرگوارانه با آنها سخن بگو.
✅ خداوند در این آیه، بعد از اصل توحید، به یكى از اساسى ترین تعلیمات انسانى، یعنی نیکی به پدر و مادر اشاره می کند. قرار دادن توحید، یعنى اساسى ترین اصل اسلامى در كنار نیكى به پدر و مادر تاكیدى بر اهمیت این دستور اسلامى است.
❇️ علاوه بر این، در روایت داریم که مردى خدمت حضرت رسول (ص) آمد و گفت: مرا وصیت كن فرمود: به خداوند شرک نیاور و به پدر و مادرت نیكى كن و آنها را مورد محبت و احسان خود قرار بده و براى آنها وسائل راحتى فراهم كن.
✅ حتی سفارش شده بعد از مرگ نیز آنها را فراموش نکنید؛ چرا که دعای آنها در حق شما مستجاب خواهد شد و لذا در روایات داریم که در کنار قبر پدر و مادر خود، دعا کنید؛ تا خداوند دعای شما را مستجاب کند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 #نگرانی_های_پیامبر (ص)
۲۲- پیشوایان گمراه کننده
✍ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر اسلام (ص) نسبت به امت بعد از خود، وجود رهبران و پیشوایانی است که خود گمراهند و امت را به گمراهی و ضلالت می کشانند.
🌷 من تنها از پیشوایان گمراه برای امت خود نگرانم که در اثر آن، خون ریزی در میان آنان تا روز قیامت ادامه یابد و پیش از آنکه قیامت بر پا شود گروهی از امت من به مشرکان می پیوندند و گروه هایی نیز به پرستش تندیس ها و بت ها می پردازند.
🌹 «عَنِ اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ: إِنَّمَا أَخَافُ عَلَى أُمَّتِي اَلْأَئِمَّةَ اَلْمُضِلِّينَ وَ إِذَا وَقَعَ عَلَيْهِمُ اَلسَّيْفُ لَمْ يُرْفَعْ عَنْهُمْ إِلَى يَوْمِ اَلْقِيَامَةِ وَ لاَ تَقُومُ اَلسَّاعَةُ حَتَّى يَلْحَقَ حَيٌّ مِنْ أُمَّتِي بِالْمُشْرِكِينَ وَ حَتَّى تَعْبُدَ قَبَائِلُ مِنْ أُمَّتِي اَلْأَصْنَامَ وَ اَلْأَوْثَانَ؛
📚 الطرائف في معرفة مذاهب الطوائف، ج 2، ص379.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 18 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 03 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 10 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ اشغال منطقه موسیان توسط ارتش رژیم بعث عراق در روزهای آغاز جنگ (1359 ش)
➕ درگذشت "سلطان الواعظين شيرازی" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
🌙 #قمری
➕ يورش سپاهيان يزيد به مكه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
➕ رحلت مرجع بزرگوار آيت اللَّه "آقامحمد كبير" عالم و فقيه (1369 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "فرانسوا فوريه" فيلسوف و نظريه پرداز فرانسوي (1837م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
⚫️ يورش سپاهيان يزيد به مكه و اهانت به ساحت مقدس مسجدالحرام (64ق)
✍ يزيد بن معاويه سه سال و اندي خلافت كرد. در سال اول نوادهي عزيز رسول اللَّه و سلالهي پاك زهرا(س) و علي(ع)، حضرت امام حسين(ع) و ۷۲ تن از یاران با وفایش را به شهادت رساند و مرتكب جناياتي شنيع گرديد.
✅ در سال دوم جنبشي را كه در مدينه آغاز شده بود به قتل عام تبديل كرد و مدينهي معظمه را به خاك و خون كشيد و در اواخر خلافت نكبت بار خود براي سركوبي عبداللَّه بن زبير، يكي از فرماندهانِ سپاه خود به نام حَصينبن نُمير را به مكّهي منوّره فرستاد. در اين حمله، حرم امن الهي را محاصره كرده و بيت اللَّه الحرام را به منجنيق بست. اين محاصره تا زماني كه خبر مرگ آن پليد به گوش حصين رسيد، ادامه داشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️درگذشت "سلطان الواعظين شيرازي" محقق، مؤلف و واعظ شهير مسلمان (1350ش)
✍ سيد محمد شيرازي معروف به سلطان الواعظین در حدود سال 1275 ش (1314 ق) در تهران متولد شد. وي در 12 سالگي به همراه پدرش به عراق رفت و مدت دو سال در كربلا، سطوح متوسطه را خواند. سپس در خدمت پدر به كرمانشاه عزيمت نمود و به تبليغ پرداخت. او سپس براي تكميل علم و كمال خويش به كشورهاي عراق، سوريه، فلسطين، اردن، مصر و هندوستان مسافرت نمود و با گروههاي بسياري از يهوديان، مسيحيان، برهمائيان و اهل سنّت مناظرات ديني و مذهبي داشته است.
✅ مناظره سلطان الواعظين شيرازي با دو عالم بزرگ اهل سنت در پيشاور به مدت 10 شب و هر شب به مدت بيش از 8 ساعت در حضور گاندي، رهبر هند، بسيار معروف است. جريان مناظره هاي وي، در تمام جرايد آن زمان هند درج گرديد و مطالب اين مناظره در كتابي با نام شبهاي پيشاور در بيش از هزار صفحه به چاپ رسيد. علاوه بر آن، آثار گرانبهايي از وي به جاي مانده كه صد مقاله سلطاني در ردّ بر يهود و نصارا و نيز گروه رستگاران يا فرقه ناجيه در دو جلد از آن جمله اند.
✅ او سرانجام در هجدهم مهر 1350 ش برابر با بيستم شعبان 1391 ق در 75 سالگي در تهران درگذشت و با تشييع باشكوهي در قبرستان نو در شهر قم به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 #نگرانی_های_پیامبر (ص)
۲۳- دلربایی های دنیا
✍ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر گرامی اسلام(ص) در باره امت بعد از خود، گرفتار شدن مردم در زرق و برق دنیاست. آن حضرت در فرازی از بیانات خود می فرمایند:
🌷 أخْوَفُ ما أخافُ علی اُمّتی زَهْرَةُ الدُّنیا و کثْرَتُها؛
ترسناک ترین چیزی که از آن برای امت خود می ترسم، زرق و برق و وفور متاع دنیاست». (۱)
🔹 در روایت دیگر، ابو سعيد خدرى مىگويد: رسول خدا(ص) مىفرمايد: بیشترین نگرانی من براى شما برکت هایی است که خداوند از زمين عاید شما می کند، پرسيدند: يا رسول الله بركات زمين چيست؟ فرمود: جلوۀ و دلربایی های دنيا.
🌹 وَ قَالَ أَبُو سَعِيدٍ اَلْخُدْرِيُّ قَالَ رَسُولُ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: إِنِّي أَكْثَرُ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمْ مَا يُخْرِجُ اَللَّهُ لَكُمْ مِنْ بَرَكَاتِ اَلْأَرْضِ فَقِيلَ وَ مَا بَرَكَاتُ اَلْأَرْضِ قَالَ زَهْرَةُ اَلدُّنْيَا.(۲)
(۱) مجموعة ورّام، ج۱، ص۲۲۸
(۲) همان، ج۱، ص۱۳۳
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 برخی از پیامدهای آزردن والدین و عاق والدین
✍ در روایات به کبیره بودن گناهِ آزردن والدین و عاق والدین تصریح شده است(1) و پیامدهایی برای آن بیان شده است؛ که عبارتند از:
1⃣ محرومیت از بهشت و استشمام بوی آن؛(2)
بر پایه روایتی از امام صادق (ع)، روز قیامت، پردهای از پردههای بهشت را کنار میزنند، بوی آن به مشام هر جانداری از مسافت پانصد سال راه میرسد، مگر کسانی که عاق والدین شدهاند(3) همچنین در روایات متعددی از تعبیر لایَدخُلُ الجَنّةَ (وارد بهشت نمیشود) یا ورود به جهنم.(4) برای عاق والدین استفاده شده است.
2⃣ پذیرفته نشدن نماز؛
در روایتی آمده کسی که با نظر دشمنی به پدر و مادر ستمکار خود نگاه کند، خدا نمازش را نمیپذیرد.(5)
3⃣ مستجاب نشدن دعا.(6)
در روایت آمده است کسی که پدر و مادر خود را بیازارد، دعای او مستجاب نخواهد شد.
4⃣ عذاب در دنیا؛
در روایتی از پیامبر عقوق والدین از گناهانی دانسته شده که انسان در دنیا کیفرش را میبیند.(7) ملا احمد نراقی می گوید: عاق والدین، کوتاهی عمر، تلخی زندگانی، فقر، پریشانی و سختی جاندادن و شدت سکرات موت را در پی دارد.(8)
5⃣ عذاب قبر؛
به گفته ملامهدی نراقی، کسی که مادرش از او ناراضی باشد سکرات موت و عذاب قبرش شدید است.(9)
(1) کلینی، الکافی، ۱۴۰۷ق، ج۲، ص۲۷۶.
(2) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(3) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(4) همان، ج۲، ص۳۴۸.
(5) همان، ج۲، ص۳۴۹.
(6) همان، ج۲، ص۴۴۸.
(7) پاینده، نهج الفصاحه، ۱۳۸۲ش، ص۱۶۵.
(8) نراقی، معراج السعاده، ۱۳۷۸ش، ص۵۳۲.
(9) نراقی، جامع السعادات، ۱۳۸۳ق، ج۲، ص۲۶۳.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5