eitaa logo
مسجد مهدیه میدان آیت الله سعیدی
221 دنبال‌کننده
6.1هزار عکس
2.2هزار ویدیو
33 فایل
این کانال صرفا جهت اطلاع رسانی برنامه های مسجد می باشد. جهت انتقادات وپیشنهادات خود به آیدی ذیل مراجعه کنید. 🆔 @Msafahani
مشاهده در ایتا
دانلود
کتابچه ساده رمضان.pdf
2.55M
📚 دانلود کتاب «ادعیه و اعمال ماه مبارک رمضان» 🆔 @balagh_ir
👈 با توجه به اشکال پیش آمده در نمایش ساعت دستگاه های مختلف در ابتدای سال و اشتباه کردن در زمان خوردن سحری، پاسخ مقلدان مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) چنین است: ✅ جواب: اگر با نگاه به ساعت و امثال آن و با وجود اطمینان به اینکه هنوز وقت اذان نشده، سحری خورده باشید، روزه صحیح است و قضا ندارد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
🌒 اعمال مشترک ماه رمضان
📚 تردید در قصد اقامت ده روز 💠 سؤال: کسی که قصد دارد در محلی، ده روز اقامت کند ولی از قصد خود بر می گردد یا دچار تردید می شود؛ نسبت به نماز و روزه چه وظیفه ای دارد؟ ✅ جواب: اگر پیش از خواندن نماز چهار رکعتی ادائی، از قصدش منصرف شده یا مردد شود، باید نماز را شکسته بخواند و اگر روزه بوده است، در صورتی که بعد از اذان ظهر باشد روزۀ آن روز صحیح است، وگرنه صحیح نیست، اگر بعد از خواندن نماز چهار رکعتی منصرف شود، باید تا زمانی که در محل حضور دارد، نماز را کامل بخواند و روزه بگیرد.
آیا می خواهی در هنگام افطار، از گناهانت پاک و منزّه شوی؟ پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله فرمود: بنده ای نیست که روزه بگیرد و در هنگام افطار این ذکر را بگوید ، مگر آنکه همچون روزی که مادرش او را به دنیا آورد، از گناهش خارج می شود: «يَا عَظِيمُ يَا عَظِيمُ! أَنْتَ إِلَهِي لَا إِلَهَ غَيْرُكَ، اِغْفِرْ لِيَ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ، إِنَّهُ لَا يَغْفِرُ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ إِلَّا الْعَظِيمُ» 📚بحارالأنوار،ج98 ص11 نقل از اقبال الأعمال
📸 دعای روز چهارم ماه رمضان خدایا به من قوّت بده تا فرمان‌تو اجرا کنم
📚 چگونگی محقق شدن قصدِ اقامت ده روز 💠 سؤال: مراد از روز در اقامت ده روز چیست؟ برای محقق شدن قصد ده روز، آیا همین که از طلوع خورشیدِ روز اول تا غروب خورشیدِ روز دهم بمانیم، کافی است یا باید تا روز یازدهم اقامت داشته باشیم؟ ✅ جواب: مراد از روز، فاصلۀ بین طلوع و غروب خورشید است؛ اگر کسی بین طلوع و غروب خورشید وارد محل اقامت شود، باید قصد کند که ده شبانه روز (240 ساعت) در آنجا بماند اما اگر در فاصلۀ غروب تا طلوع خورشید وارد محل شود، باید قصد کند که تا غروب روز دهم در آنجا اقامت داشته باشد.
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 تدابیر طب سنتی در ماه مبارک رمضان. 👈1-کسانی که با گرفتن روزه دچار معده درد می شوند موقع سحر مقداری ترنجبین و خاکشیر مخلوط کنند و بخورند و موقع افطار یک لیوان عرق نعناع با نبات یا عسل میل کنند 👈2-سعی کنید یک ساعت بعد از سحری بخوابید و بلافاصله بعد از خوردن سحری نخوابید 👈3-دیابتی ها اصولا مشکلی برای روزه داری ندارند ولی کسانی که مشکل کلیوی دارند با مجوز پزشک روزه بگیرند 👈4-سعی کنید حتما در وعده سحری از خورشت استفاده کنید مثل خورشت کدو و یا خورشت الو یا خورشت بامیه 👈5-در وعده سحری به هیچ وجه ماهی نخورید 👈6-اگر می خواهید دهانتان کمتر طی روزه داری بو بگیرد دهان خود را بعد از مسواک موقع سحر دهان خودرا با اب ونمک بشویید 👈7-در وعده افطار سعی کنید افطار را با یک استکان گلاب گرم شده باز کنید 👈8-برای افراد لاغر وعده سحری واجب هست و باید حتما خورده شود 👈9-نان و پنیر و سبزی در راس افطار نباشد برای معده مضر است بهتر است افطار را با سوپ یا فرنی گرم یا حلوای ارد گندم بخورید 👈10-سعی کنید از زولبیا بامیه که از شیرینی جات مصنوعی درست شده اند استفاده نکنید 👈11-افراد روزه داری که کلیه اشان زمینه سنگ سازی دارد باید موقع سحر یک استکان عرق خارشتر بخورند 👈12-در وعده سحری به هیچ وجه ماست نخورید 👈13-سعی کنید حداقل در این ماه از روغن کنجد و زیتون استفاده کنید. آب گرم موقع افطار: ۱ ) کبد را شستشو می دهد ۲) دهان را خوشبو می سازد ۳) دندانها را محکم میکند ۴) باعث تقویت چشم میگردد ۵) معده را شستشو میدهد ۶) آرام کننده رگهای به هیجان آمده است ۷) صفرا را می برد ۸) بلغم را برطرف می کند ۹) حرارت معده را فرو می نشاند ۱۰) سردرد را آرامش می بخشد.
هم اکنون تلاوت جزء ۴ جای شما خالی 🌺
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
آداب افطاری خوردن ✅ هنگام افطار و لحظه باز کردن روزه، آن هم روزه ای که به امر پروردگار گرفته بودیم، یکی از قشنگترین لحظات محسوب می شود، و آداب فراوانی برای افطار آورده شده، که در اینجا به برخی از آنها اشاره می گردد. 1️⃣ مقدم داشتن نماز مغرب بر افطار 🔷 امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: مستحب است، روزه دار اگر توانایی دارد، ابتدا قبل از افطار، نمازش را بخواند. (وسائل ج۱۰ ص۱۵۰) 🔷 امام باقر (علیه السلام) فرمودند: اگر میل تو به افطار و غذا خوردن، تو را از نماز باز می دارد، ابتدا افطار کن، تا دور شود از تو وسوسه های نفس ملامت گر. (و هنگام نماز با فراغ بال و آرامش نماز بخوانی). 🔷 امام باقر (علیه السلام) فرمودند: در ماه رمضان، ابتدا نماز بخوان، سپس افطار کن، مگر با گروهی باشی، که آنها منتظر افطارند. ( یعنی: اگر آنها ابتدا افطار می کنند، تو با آنها مخالفت نکن). ✅‍ بر این اساس، استحباب خواندن نماز قبل از افطار، دو مورد استثنا دارد، طاقت و صبر نداشتن روزه دار، و وقتی گروهی منتظر ما باشند. 2️⃣دعای هنگام افطار 🔷 امام رضا (علیه السلام) می فرمایند: هر کس هنگام افطارش، بگوید: اللهم لک صمنا بتوفیقک و علی رزقک افطرنا بامرک فتقبله منا و اغفر لنا انک انت الغفور الرحیم خداوند، آنچه را از نقص و زیان، بر روزه اش وارد ساخته، می بخشاید. بحار الانوار ۱۲/۳/۹۳ 🔷 امیرالمؤمنین علیه السّلام‏ هرگاه می‏خواست افطار کند می‏گفت: بِسْمِ اللَّهِ اللَّهُمَّ لَکَ صُمْنَا وَ عَلَی رِزْقِکَ أَفْطَرْنَا فَتَقَبَّلْ [فَتَقَبَّلْهُ‏] مِنَّا إِنَّکَ أَنْتَ السَّمِیعُ الْعَلِیم به نام خدا، خدایا برای تو روزه‏ گرفتیم، و بر روزی تو افطار، پس روزه ما را بپذیر که همانا تو شنوای دانایی 🔷 در هنگام خوردن لقمه اول بگوید بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ یَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ اغْفِرْ لِی به نام خدا که رحمتش بسیار و مهربانی‏اش همیشگی است،ای گسترده آمرزش مرا بیامرز 3️⃣ گفتن ذکر لا اله الا الله. امام صادق (علیه السلام) فرمودند: هر کس روزه خود را با کلام صالح و عمل صالح به پایان رساند، خداوند، روزه او را قبول می‌فرماید. گفته شد ای پسر رسول خدا، کلام صالح چیست؟ فرمود: شهادت به کلمه «لا اله الا الله» و عمل صالح، خارج کردن فطریه از مال خویش است"
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❓بعد از خوردن سحری و قبل از اذان صبح، حتماً باید مسواک بزنیم؟ ❓آیا می‌شه در طول روز از مسواک یا نخ دندون استفاده کرد؟ ❓اگه غذایی رو که لای دندون مونده، قورت بدیم، روزه باطل می‌شه؟ ⭕️ نکته: کسی که یقین داره که اگه مسواک بزنه، آب یا خمیردندون پایین می‌ره، نباید مسواک بزنه و اگه زد، روزه‌ش باطله؛ ولو چیزی پایین نره. ⭕️ نکته: درصورتی‌که یقین داریم غذای بین دندون در طول روز فرو می‌ره و روزه باطل می‌شه، مسواک‌زدن واجبه؛ ولی اگه احتمال بده که پایین می‌ره، واجب نیست.