🚫كفاره افطار عمد روزه ماه رمضان🚱
✍ آیت الله خامنه ای: کفاره افطار عمدی روزه عبارت است از:
🔺 شصت روز روزه
🔺 یا اطعام شصت فقیر
🔺یا دادن شصت مدّ طعام به شصت مسکین که سهم هر کدام یک مُدّ است
👈 و چنانچه قدرت بر روزه دو ماه و یا اطعام شصت مسکین برای هر روز نداشته باشد، باید به هر تعداد فقیر که قادر است، غذا 🍲 بدهد و احتیاط آن است که استغفار نیز بکند.🔸 و اگر به هیچ وجه قادر بر دادن غذا به فقرا نیست فقط کافی است که استغفار کند، یعنی با دل و زبان بگوید «اَستَغفِرُالله» (از خداوند بخشایش میطلبم).
🙁 کسی که بهخاطر عدم توانایی بر روزه و غذا دادن به فقیر، وظیفهاش استغفار است، اگر بعدها تمکّن پیدا کرد که روزه بگیرد یا به فقرا غذا دهد، انجام کفّاره لازم نیست گرچه احتیاط مستحب آن است که انجام داده شود.
📝 (اجوبة الاستفتائات، س۸۱۱ و۸۱۲ و۸۱۴)
✍ ایت الله مکارم :( مسأله 1402ـ) 🔹هرگاه هيچ يک از اين این دو کار یعنی 60 روز روزه یا 60 نفر اطعام ممکن نشود هر چند «مُد» که مى تواند به فقرا اطعام کند و اگر نتواند بايد 18 روز روزه بگيرد و اگر نتواند هر چند روز که مى تواند به جا آورد و اگر نتواند استغفار کند و همين اندازه که در قلب بگويد: «استغفراللّه» کافى است و واجب نيست بعداً که قدرت پيدا کرد کفّاره رابدهد.
✍ آیت الله سیستانی: مسأله ۱۶۳۰ ـ در کفاره افطار روزه ماه رمضان، باید یک بنده آزاد کند، یا دو ماه روزه بگیرد، یا شصت فقیر را سیر کند یا به هرکدام یک مُد که تقریباً «۷۵۰» گرم است، طعام ـ یعنی گندم یا جو یا نان و مانند اینها ـ بدهد، و چنانچه اینها برایش ممکن نباشد، باید به قدر امکان تصدّق دهد، و اگر ممکن نیست، استغفار نماید. و احتیاط واجب آن است که هر وقت بتواند، کفاره را بدهد.
✍ آیت الله وحید: مسأله ۱۶۶۸ ـ كفّاره افطار روزه ماه رمضان اين است كه يك بنده آزاد كند ، يا دو ماه روزه بگيرد ، يا شصت فقير را سير كند ، يا به هر كدام يك مُد ـ كه تقريباً ده سير است ـ طعام ، يعنى گندم يا آرد يا نان يا خرما و مانند اينها بدهد ، و چنانچه اينها برايش ممكن نباشد بنابر احتياط واجب بين تصدّق به هر اندازه كه مى تواند و استغفار جمع نمايد ، و اگر امكان تصدّق نبود استغفار كند ، اگر چه يك مرتبه بگويد «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ» و احتياط واجب آن است كه هر وقت بتواند كفّاره را بدهد.
#احکام_کفاره_افطار_عمدی_روزه_رمضان
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕 💕 💕
#قله_خوشبختی
💠در زندگی حقیقی و مشترک، انسان باید سرچشمه کمالات و زیبایی را بشناسد و خود را به او وصل کند. در این جریانات باید زوجین به یکدیگر کمک کنند تا به آن قله خوشبختی و شادمانی برسند تا زندگی خوبی داشته باشند. ایمان به خدا یکی از آن کمالات و سرچشمه است که انسان را به تعالی می رساند.
📒امام علی علیه السلام:
با ایمان میتوان به سوی قلۀ خوشبختی و اوج شادمانی بالا رفت.
📚غررالحکم،ح۱۴۹۶.
#ایمان
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
🔺آیا به وسائل منزل اگر در تمام سال از آن استفاده نشود خمس تعلق مى گيرد؟
💟 @ahkame_banovan
#رضایت_شوهر
▫️رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم:
💖هر زنی که بمیرد در حالی که شوهرش از او راضی باشد، داخل بهشت میشود.
#همسر #شوهر #خانواده
🍃❤️ @ahkame_banovan
🍃🌸🌸🍃🌸🌸🍃🌸🌸🍃🌸🌸
🔴سوال👇
کفاره روزه زن باردار (چون روزه برای بچه ضرر دارد) به عهده زن است یا به عهده شوهرش؟ و آیا جز نفقه او حساب میشود؟
🔵 پاسخ👇
✍ آیت الله خامنه ای:
بر عهده خودش می باشد.
✍ آیت الله مکارم:
در صورتي که روزه گرفتن براي خود مادر ضرر داشته پرداخت کفاره آن نيز بر عهده خودش مي باشد اما اگر براي بچه ضرر داشته بنابراحتياط واجب بر عهده شوهر است.
✍ آیت الله سیستانی:
به عهده زن می باشد البته زنى كه زائيدن او نزديک است (ماه های هشت و نه) و روزه براى خودش يا حملش ضرر دارد، روزه بر او واجب نيست ولی باید بعدا آن را قضا کند و براى هر روز يک مُد طعام (٧٥٠ گرم نان یا ماکارونی یا آرد) بابت کفاره به فقير دهد. و اما زنى که در ماه های آخر بارداری نباشد (از ماه اول تا اخر ماه هفتم) اگر روزه برای او يا حملش ضرر داشته باشد يا اينکه سبب افتادن وی در مشقتی که عادتا قابل تحمل نيست گردد روزه بر او واجب نيست و بايد قضا نمايد و کفاره ندارد.
✍ آیت الله شبیری:
بنابر احتیاط بر عهده شوهر است.
✍ آیت الله وحید:
به عهده ی خودِ زن است و ربطی به نفقه ندارد حتّی اگر شوهر با تمایلِ خودش پرداخت نماید ذمّه ی زن بنابر احتیاطِ واجب از این کفّارة بریئ نمیشود و در تمامِ کفّارات، کفّاره بر عهده ی خودِ شخص است و اگر دیگری بدهد بنابر احتیاطِ واجب ذمّه ی مکلَّف از این کفّاره بریئ نمیشود.
✍ آیت الله فاضل:
اگر روزه گرفتن برای بچه ضرر داشته، به نظر حضرت آقا (ره) بابت نگرفتن روزه، کفاره واجب نیست لیکن قضای روزه را باید بگیرد. اگر قضای روزه را تا ماه رمضان سال بعدش نگیرد علاوه بر قضا برای هر روز باید یک مد (750گرم) به فقیر بدهد. کفاره ای که بر زن واجب می شود جزء نفقه نیست و بر شوهرش واجب نیست، اگر شوهر به اجازه زن کفاره او را بدهد کفایت می کند و اگر شوهر کفاره زن را ندهد باید خود زن کفاره اش را بدهد. اگر توان مالی ندارد که برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد هر مقداری که بتواند بدهد کفایت می کند اگر هیچ مقدار از خود درآمد و توان مالی ندارد، استغفار کند کفایت می کند و اگر بعدا توان مالی پیدا کرد به احتیاط واجب کفاره یک مد طعام را برای هر روز باید بدهد.
📚 استفتاء از سایت مراجع عظام
〰〰〰〰〰〰
🔅کانال تخصصی احکام بانوان 🔅
https://eitaa.com/ahkame_banovan
🚿🔴غسلهایی که بعد از آن نباید وضو گرفت🔴🚿
🚦سوال: با انجام دادن کدامیک از غسل ها، نیازی به وضو گرفتن برای نماز نیست؟
پاسخ:
1⃣ غسل جنابت: کسی که غسل جنابت کرده، نباید برای نماز وضو بگیرد.
2⃣ دیگر غسل های واجب و مستحب👇
📩آیات عظام: امام، بهجت، خامنه ای، صافی و فاضل: با این غسل ها نمی شود نماز خواند و باید وضو هم گرفت.
📩آیات عظام: تبریزی، زنجانی، سیستانی، نوری و وحید: غیر از غسل استحاضه متوسطه با دیگر غسل ها می شود بدون وضو نماز خواند.
📩آیت الله مکارم: با هر غسلی می توان نماز خواند و وضو واجب نیست. [1]
📌نکته: منظور از غسل های مستحبی: غسل هایی که استحباب آن ثابت شده است مثل غسل جمعه.
↩️توجه: وضو گرفتن بعد از غسل جنابت حرام است.
----------------
☘پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 391؛ اجوبه الاستفتائات، س 188؛ زنجانی: المسائل الشرعیه، ص 88، م 397.
>>> برگرفته از کتاب «احکام نموداری بانوان» ج 4، تألیف: سید عباس میرجعفری، ص 13.
#احکام_غسل
#غسل_جنابت
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅🔆🔅
🔴سؤال 👇
خونریزی که در دوران بارداری پیش میاد برای خواندن نماز چه حکم وغسلی داره؟
مقلد آیت الله مکارم شیرازی
🔵پاسخ 👇
اگر خون بر اثر زخم و جرح و يا عفونت نباشد و مصادف با ايام عادت ماهيانه بوده علائم و شرايط حيض (مانند پيوستگي در سه روز اول) را داشته باشد در حکم حيض است در غير اين استحاضه محسوب مي شود.
#حیض
#استحاضه
#آیت_الله_مکارم_شیرازی
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
✅اطاعت
💠یکی از رفتارهای بسیار خوبی که هم توجه همسر را جلب کرده و هم خدا را راضی می کند ، اطاعت است این رفتار هم گذشته را جبران می کند و هم آینده را می سازد البته اطاعت باید در محدوده دین باشد و نباید واجبات و محرمات با این اطاعت خدشه دار شود .
📕امام صادق (علیه السلام)فرمود:
هرگاه زنی نماز های پنج گانه را بخواند و ماه (رمضان) را روزه بدارد و از همسرش اطاعت کند و حق علی(علیه السلام)را بشناسد، از هر کدام از درهای بهشت که بخواهد وارد خواهد شد.
📚کافی،ج۵،ص۵۵۵.
🍃💜 @ahkame_banovan
❓سوال باسلام چند سـؤال در باره سجده واجب قرآن دارم:
1. آیا خواندن کل سوره های سجده دار؛ بر جنب، حائض و نفساء؛ حرام است؟ 2. آیا برای خواندن یا شنیدن بخشی از آیه سجده، سجده واجب است یا خواندن و شنیدن تمام آیه؟ 3. آیا جنب، حائض، نفساء و مستحاضه؛ میتواند آیه سجده را بشنود یا باید از جلسه قرائت قرآن که آیه سجده دار خوانده میشود خارج شوند (چون مسؤلین جلسه قرائت میگویند باید از جلسه خارج شوید). 4. چه شرایط دیگری باید موقع سجده رعایت شود؟ 5. ذکر سجده چیست؟ 6. اگر تذکر نکات دیگری لازم هست تذکر دهید.
❇️مرجع تقلید: حضرت آیت الله العظمی خامنه ای(مدظله)
✅جواب:
🔹 1. فقط خواندن خصوص آيات سجده اين سوره ها حرام است، ولى خواندن ساير آيات از اين سوره ها اشکال ندارد..
🔹2. پس از خواندن یا شنیدن همه آیه سجده دار، باید سجده کرد و خواندن بخشی از آیه سجده دار، موجب سجده نمیشود.
🔹3. جنب، حائض، نفساء و مستحاضه هم باید پس از شنیدن آیه سجده دار، سجده کنند، و طهارت شرط سجده قرآن نیست. (البته خواندن آیه سجده دار؛ بر جنب، حائض و نفساء حرام است ولی بر مستحاضه اگر به وظایفش در استحاضه متوسطه و کثیره عمل کرده باشد حرام نیست).
لازم نیست جنب، حائض، نفساء و مستحاضه از جلسه قرائت قرآن که آیه سجده دار خوانده میشود خارج شوند و مسؤلین جلسه قرائت که میگویند باید از جلسه خارج شوید اشتباه میکنند، و انجام این کار اخلاقاً پسندیده نیست.
اگر جنب، حائض، نفساء و مستحاضه آیه سجده دار را شنید واجب است فوراً سجده کند.
🔹4. موقع سجده برای خواندن یا شنیدن آیات سجده دار، واجب است پیشانی روی مهر یا چیزی که سجده بر آن صحیح است گذاشته شود و ستر عورت با لباس غیر غصبی واجب است ولی طهارت، قبله و پوششی که رعایت آن در نماز واجب است، شرط نیست بنابراین سجده کردن؛ بر جنب، حائض و نفساء هم واجب است ولو رو به قبله و با حجاب و پوشش کامل نباشند.
🔹5. در سجده واجب قرآنی، فقط سجده واجب است ولی گفتن ذکر واجب نیست و البته هر ذکری را میتوان گفت ولی بهتر است این ذکر گفته شود: «لا اِلهَ إلاَّ اللّهُ حَقّاً حَقّاً لا اِلهَ إلاَّ اللّهُ اِیماناً وَ تَصْدیقاً لا اِلهَ إلاَّ اللّهُ عُبُودِیَّةً وَرِقّاً سَجَدْتُ لَکَ یا رَبِّ تَعَبُّداً وَرِقّاً لا مُسْتَنْکِفاً وَ لا مُسْتَکْبِراً بَلْ اَنَا عَبْدٌ ذَلیلٌ ضَعیفٌ خائِفٌ مُسْتَجیرٌ».
🔸6. برخی از تذکرات:
☑️سوره هائی که آیه سجده واجب دارند:
عَنْ اَبي عَبْدِاللهِ (عليه السّلام) قالَ: اِنَّ الْعَزائِمَ اَرْبَعٌ: اِقْرَاْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذي خَلَقَ، وَ النَّجْمِ، و تنزيل السّجده، و حم السّجده.
[وسائل الشيعه، 4/881]
❇️امام صادق (عليه السّلام) می فرماید: همانا عزائم چهار تا هستند: 1. اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ (سورة علق)، 2. وَ النَّجْمِ (سورة نجم)، 3. تنزيل السجده (سورة فصّلت)، 4. حم السّجده (سوره سجده).
سوره هایی که آیه سجده واجب دارند عبارتند از:
▫️«1»: سوره (الم تنزيل) آیه 15؛
▫️«2»: سوره (حم سجده) آیه 37؛
▫️«3»: سوره (و النجم) آیه 62 آخر سوره؛
▫️«4»: سوره (اقرا) آیه 19 آخر سوره.
💻منبع : وبسايت پورتال انهار
➖➖➖➖➖
👉 @ahkame_banovan 🌹
➖➖➖➖➖
📡
🔴 #پرداخت_زکات_فطره به #زندانی_بدهکار، #جیهزیه و ...
❓ سوال: آیا پرداخت زکات فطره به زندانیان بدهکار، #غیر_فقیر_بدهکار، بیماران #سرطانی، تأمین جیهزیه و #دیه، جایز است؟
✅ پاسخ: 👇👇
📝 آیت الله خامنه ای: بطور کلی پرداخت زکات فطره باید مستقیماََ به فقراء داده شود وتبدیل آن جایز نیست مگر بااجازه فقیر. [1]
📝 آیت الله مکارم: زكات فطره را بنابر احتياط واجب در غير مورد فقرا و مساكين نمى توان مصرف كرد. بنابراین در موارد مذکور چنانچه فقیر و نیازمند باشند، اشکالی ندارد. [2]
📝 آیت الله فاضل: اگر به دلیل جنایت عمدی زندانی و بدهکار نشده باشد، کمک کردن برای پرداخت بدهی یا آزاد شدن از زندان از زکات فطره اشکال ندارد. غیر فقیر اگر به دلیل مخارج زندگی و کار کسب و حلال بدهکار شده است و قادر به دادن بدهی اش نباشد، پرداخت بدهی او از زکات فطره اشکال ندارد. اگر دیه #جنایت_عمدی نباشد و کسی که دیه بر#ذمه اش است فقیر باشد، دادن زکات فطره برای تامین دیه اش اشکال ندارد. اگر بیماری سرطانی نیاز به کمک برای درمان و دارو دارد و خودش قادر با تامین همه هزینه درمان را نباشد می توانید زکات فطره را جهت #درمان او بدهید. اگر خانواده فقیر و نیازمند به جهیزیه هستند و قدرت خرید جهیزیه را ندارد و #خرید_جهیزیه از زکات فطره بر مصلحت و مورد نیاز شان باشد اشکال ندارد. [3]
===============
✔️ پی نوشت:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: qFbg5tu79uw.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9603310056.
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی، کد رهگیری:9- 9610535.
AUD-20170625-WA0007.mp3
5.54M
برو ماه رحمت به امید دیدار😭😭
❣ماه رمضون یه روزتم به کل سال میرزه
منو توی دعاهاتون فراموش نکنید😭
@ahkame_banovan
سلام علیکم
عید همگی مبارک🌹
همین الان از نماز عید برگشتم خونه😊
نمیدونم امروز کدومتون نماز عید فطر تهران بودین ، اونایی که نبودن جاشون خالی عجب حال و هوایی داشت پشت سر حضرت آقا نماز خوندن برای اولین بار بود توفیق نصیبم شده بود دیدار با آقا اونم از فاصله تقریباً چهل متری 😍☺️
اصلا قابل وصف نبود حضور مردم و شور و حالی که داشتن.
اینقدر جمعیت زیاد بود که دیگه چشم کار نمیکرد آقا واقعاً آقای دلهاست 👌
اشک چشم مردم و بغل کردن بغل دستی شون وقتی آقا حضور یافتن واقعاً دیدنی بود منکه حسابی متحول شدم خدا نصیب همتون کنه منکه خیلی آرزو داشتم بالاخره نصیبم شد ان شاء الله نصیب شمام بشه و
ان شاء الله نماز ملت ایران پشت سر حضرت مهدی فاطمه عجل الله بزودی. ...
راستی شور و حال و خوشحالی مردم وقتی حاج میثم مطیعی شعرخوانی میکردن هم خیلی دیدنی بود ایشون میخوند و مردم با کف یا تکبیر همراهی میکردن👌
شنیدن کی بود مانند دیدن 😊
سربلند باشید ✋
💞 احترام به همسر
▫️گرامی ترین شما نزد خدا، کسی است که بیشتر به همسر خود احترام بگذارد.😍
#همسر #احترام #محبت
🍃❤️ @ahkame_banovan