🔻مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار میکند:
✅ نشست «استقلال فرهنگی»
🔹با حضور
🔸دکتر #مهدی_اسماعیلی؛ معاون فرهنگی مرکز اسناد انقلاب اسلامی
📅 دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
⏰ ساعت ۱۶
📣 مصلی امام خمینی(ره)، نمایشگاه بینالمللی کتاب، شبستان، انتهای راهروی ۸ ، جنب غرفۀ انتشارات انقلاب اسلامی، غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔻مجمع ناشران انقلاب اسلامی برگزار میکند:
✅ نشست «بررسی تحولات خاورمیانه»
🔹همراه با
🔸رونمایی از هفت کتاب تخصصی مؤسسۀ اندیشهسازان نور
🔹با حضور
🔸#سعدالله_زارعی
🔸#شعیب_بهمن
📅 دوشنبه ۱۷ اردیبهشت
⏰ ساعت ۱۷:۳۰
📣 مصلی امام خمینی(ره)، نمایشگاه بینالمللی کتاب، شبستان، انتهای راهروی ۸ ، جنب غرفۀ انتشارات انقلاب اسلامی، غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔹 گزارش تصویری از غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
@MajmaNasheran
حضور سیدنظامالدین موسوی، معاون ارتباطات و رسانۀ آستان قدس رضوی اسلامی در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
@MajmaNasheran
🔻 نشست «ادبیات کودک و نوجوان از منظر انقلاب اسلامی» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ باید به فکر تولید آثار بیشتر برای کودکان باشیم
🔹#وجیهه_سامانی، نویسنده در نشست «ادبیات کودک و نوجوان از منظر انقلاب اسلامی» که در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت: «۴۰ سال از عمر #ادبیات_داستانی_انقلاب اسلامی میگذرد. از ادبیات انقلاب اسلامی تعریفهای مختلفی ارائه شده است. بعضی معتقدند هر ادبیاتی که در آن ریشهها و پتانسیل ایجاد بسترهای انقلاب بوده باشد حتی اگر قبل از انقلاب نوشته شده باشد در این حوزه قرار میگیرد. یک دوران ادبیات انقلاب مربوط به ۶ ماه پایانی شکلگیری انقلاب است که از ۱۷شهریور۵۷ آغاز میشود که آن را بدنه و جسم انقلاب میتوان نامید. یک دوران هم بعد از انقلاب است. با این تعریف #ادبیات_جنگ را هم میتوانیم زیر مجموعۀ ادبیات انقلاب بدانیم. ما قبل از جنگ، ادبیات داستانی جنگ نداشتهایم. هر آن چه که مربوط به ادبیات داستانی جنگ است بعد از آن شکل گرفته است.»
🔹دبیر شانزدهمین دورۀ جشنوارۀ قلم زرین در ادامه گفت: «نقطۀ شروع جدی ادبیات کودک و نوجوان قبل از انقلاب دهۀ ۳۰ بود که با داستانهای فکاهی در مطبوعات شروع شد و در دهۀ ۴۰ اوج پیدا کرد. انقلاب، ادبیات جدیدی را وارد فضای ادبیات ما کرد. مفاهیمی مثل احترام به پدر و مادر، ایثار، استقلال، خودکفایی و ... . پیشکسوتان ادبیات ما با وقوع انقلاب سه دسته شدند. یک گروه به انفعال و ننوشتن و رفتن از کشور روی آوردند. گروهی ماندند و به مخالفت با انقلاب پرداختند و گروهی نیز به موضوعاتی فارغ از موضوعات انقلابی پرداختند.»
🔹وی افزود: آثار دهۀ ۶۰ دیگر مناسب دوران کنونی نیست. دهۀ ۶۰ در تلویزیون یک یا دو شبکه بیشتر نداشتیم و در مطبوعات هم چیز کمی برای بچه ها وجود داشت. در نتیجه اوج دوران #کتاب_خوانی کودک و نوجوان ما بود.
🔹وی همچنین گفت: نویسندگی نوعی علم است. به ویژه در مورد کودکان و نوجوانان بسیار پیچیده و دارای ظرافت است. اگر این علم به روز نشود ناکارآمد خواهد شد. اگر جامعه و مسئولین به این نتیجه برسند که کتاب انسانساز است به فکر تولید بیشتر کتاب برای سنین کودک خواهند افتاد.
🔹سامانی در انتها عنوان کرد: میگویند برای انجام یک کار، یک درصد هزینۀ خود کار است و ۹۹ درصد هزینۀ #تبلیغ آن کار. ما در کشورمان این نکته را جدی نمیگیریم. تبلیغات خیلی مهم است. خیلی از کتابها به شهرستانها نمیرسد. در حال حاضر متأسفانه بازار امروز ادبیات کودک و نوجوان در اختیار آثار ترجمهای است. نویسندگان خارجی علاوه بر نویسندگی به جامعهشناسی و روانشناسی نیز آشنا هستند. اما متناسب با فرهنگ خودشان داستان مینویسند و این مسئله به تدریج باعث میشود که کودک و نوجوان ایرانی آثار داخلی را نپسندند و سلیقۀ آنها تغییر کند. در دوران ما دغدغهها و ابهامات، متفاوت از دهۀ ۶۰ است و باید وارد عرصۀ داستانهایی بشویم که متناسب با دوران کنونی به این سؤال ها پاسخ دهند. مثلاً این که چرا انقلاب کردیم؟ پاسخ به این سؤالات از عهدۀ کتابهای درسی بر نمیآید و هنر بسیار تأثیرگذارتر و مهمتر است.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
🔻 نشست «شعرخوانی و رونمایی از آثار مؤسسۀ شهرستان ادب» | 📚 غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمایشگاه کتاب
✅ اگر شعر ما پر تپش نباشد ساير حوزههای هنری و حتی فکری ما آسيب خواهد ديد
🔹#علی_محمد_مؤدب، مدیرعامل مؤسسۀ #شهرستان_ادب، در نشست «شعرخوانی و رونمایی از آثار مؤسسۀ شهرستان ادب» که در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی در نمابشگاه کتاب برگزار شد، گفت: «آثار خوبی اخیراً در شهرستان ادب به چاپ رسیده است مثل «از پیله تا پروانگی»، اثر #محمدرضا_روزبه، «بعد از بنفشهای که نیامد»، اثر #عباس_باقری و ... . باعث افتخار ماست که توانستیم از اساتید و شعرای برجستۀ شهرهای مختلف بهره ببریم. برای بالندگی ادبیات نیاز داریم که ادبیات ما در شهرهای مختلف دیده شود و پرورش پیدا کند.»
🔹وی در ادامه افزود: «امروز در #شعر_نیمایی اساتید خوبی داریم. مثل استاد #مرتضی_امیری_اسفندقه، #مصطفی_علی_پور، #علی_داودی و ... . امروز در شهرستان ادب کتابهای متعدی از بزرگان شعر نیمایی منتشر کردهایم. نیمایی قالب بسیار مظلومی بود. ظرفیتهای شعر نیمایی در نسل ما مظلوم و مغفول بود. چون نیما طرحی نو در انداخته بود. برخی سعی داشتند در حوزۀ نظریۀ شعر مطرح شوند که این مسئله توان شعر ما را مستهلک کرد و مقداری به نیما ظلم کرد. خوشحالیم که این جریان نیمایی در دهۀ اخیر پر نفس در حال پیشرفت است.»
🔹علی محمد مؤدب در انتها گفت: «اگر شعر ما پر تپش نباشد سایر حوزههای هنری و حتی فکری ما آسیب خواهد دید. امروز جریان شعر فارسی سر زنده و پر نشاط است و امروز چندین #ناشر حرفهای شعر داریم.»
🔹در ادامه #میلاد_عرفان_پور دربارۀ کتاب خود تحت عنوان «تماشایی» توضیح داد و به شعرخوانی پرداخت. وی گفت: «دفتر شعر شهرستان ادب از سال ۸۹ کار خود را به طور جدی آغاز کرده است و دورههای سالانهای برای آموزش شعرای جوان داریم. جلسات استانی نیز داریم که از آنها حمایت میکنیم. همچنین کارشناسی کتاب برای بخش #شعر نیز از دیگر فعالیتهای مورد توجه شهرستان ادب است.»
🔹#محمدرضا_وحیدزاده، شاعر و پژوهشگر در ادامۀ نشست به شعرخوانی پرداخت. وی همچنین گفت: «بنده هم در گروههای علمی با نویسندگان و پژوهشگران زیستهام و هم با دوستان شاعر تعامل داشتهام. کسانی که از بیرون به شعر نگاه میکنند گاهی میگویند که چرا باید برای کتابهای شعر پول بدهیم؟ و این تعداد کم شعر در صفحات متعدد اسراف نیست؟ خیلیها نمیدانند که گاهی شاعر برای یک غزل خود تب میکند و مریض میشود. گاهی برای به کار بردن یک واژه در یک شعر مدتها وقت صرف میشود. شاعر با واژه و کلمه زندگی میکند.
🔹در این نشست همچنین #حمید_درویشی، شاعر کتاب «بینقابی» و #مبین_اردستانی، شاعر کتاب «لحظههای بیملاحظه» و #امیررضا_یزدانی، شاعر کتاب «حاشا» به شعرخوانی پرداختند.
—------------—
↙️ به کانال مجمع ناشران انقلاب اسلامی بپیوندید
@MajmaNasheran
شعرخوانی میلاد عرفانپور در نشست «رونمایی از آثار منظوم مؤسسۀ شهرستان ادب» در غرفۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی
@MajmaNasheran