🔻چراغ روشنی دیگر با آیین رونمایی از تازه های نشر روایت فتح
🔹 همزمان با برگزاری دوازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس و مقاومت این انتشارات از «کتاب مجنون من لیلی است» تازهترین کتاب نشر رونمایی میکند.
🔹کتاب مجنون من لیلی است زندگی سردار شهید سعید اسلامیان به روایت همسر است که سرکار خانم مونا اسکندری از نویسندگان استان همدان به رشته تحریر در آورده اند.
🔹آیین رونمایی از کتاب مجنون من لیلی است با حضور مسئولان فرهنگی و نظامی کشور روز پنج شنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۳۰ در استان همدان محل دائمی نمایشگاه های بین المللی برگزار میشود.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻پنجمین چاپ کتاب «شنبه آرام؟» روانه بازار شد
🔹شهید محسن فخریزاده در پاییز ۱۳۹۹ به شهادت رسید و پس از گذشت دو سال، کتاب «شنبه آرام؟» که به زندگی این شهید دانشمند از منظر همسرش میپردازد، منتشر شد. «شنبه آرام؟» به قلم محمدمهدی بهداروند، توسط انتشارات حماسه یاران در پائیز ۱۴۰۱ به بازار کتاب آمده و کمک زیادی به شناخت بهتر شهید محسن فخریزاده میکند.
🔹 کتاب از ۱۶ فصل تشکیل شده و ما زندگی شهید را از زاویه دید همسرشان مرور میکنیم. لحظه شهادت شهیدفخریزاده هنوز برای بسیاری با ابهامات بسیاری روبهروست و نحوه دقیق شهادت ایشان به طور واضح در رسانهها گفته نشد. بهداروند با توجه به حساسیت مردم نسبت به ترور شهید فخریزاده، کتابش را با لحظات حساس و دردناک ترور شروع میکند. همسر شهید به عنوان شاهد در محل شهادت حضور داشته و همین حضور و بیان به یکی از نقاط قوت کتاب تبدیل شده است.
🔹پنجمین چاپ از کتاب «شنبه آرام؟» در ۲۵۶ صفحه و با قیمت ۷۹۰۰۰ تومان توسط انتشارات حماسه یاران روانه بازار شد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
#معرفی_کتاب
#خاطرات_یک_دیپلمات
نویسنده #محمدمحسن_مصحفی
انتشارات #سوره_مهر
📌کتاب «خاطرات یک دیپلمات» خاطرات دیپلمات ایرانی، جواد منصوری است که به قلم محمدمحسن مصحفی در ۲ جلد و ۳بخش به زیور طبع آراسته شده است. این اثر روایتی است از خاطرات جواد منصوری که به درگیری احزاب و گروههای مختلف در سالهای ابتدایی انقلاب میپردازد. ایشان نخستین فرمانده سپاه بود که از اردیبهشت تا اسفند ماه سال ۵۸ این امر را برعهده داشت. وی همچنین از فروردین ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۷ معاون آسیا و اقیانوسیه وزیر امور خارجه بود. منصوری هم پیش و هم بعد از انقلاب فعالیتهای سیاسی مختلفی را پشت سرگذاشته است و حضور وی در متن جریانهای مختلف در سالهای پیش و پس از انقلاب حائز اهمیت است. در این مجموعه دو جلدی، به حوادث پس از انقلاب اسلامی در سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۲ پرداخته شده است. با مطالعه این مجموعه، مخاطب به صورت غیر مستقیم از روند فکری گروهها و احزاب سیاسی مطلع میشود.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻ترجمه روایت خبرنگار مصری از سرزمینهای اشغالی منتشر شد
🔹کتاب«اسرائیلی که من دیدم؛ نه صلح، نه حرف اضافه!»با روایت عاطف حزین به تازگی با ترجمه وحید خضاب توسط انتشارات شهیدکاظمی منتشر و روانه بازار نشر شده است.
🔹کتاب«اسرائیلی که من دیدم؛ نه صلح، نه حرف اضافه!»حاصل مشاهدات عاطف حزین (خبرنگار مصری) است که در سال ۱۹۹۶ به فلسطین اشغالی سفر کرده و هم در شهرهای صهیونیستنشین(از قبیل تلآویو) حضور یافته و هم در شهرهای فلسطینینشین(مانند غزه). او که به تعبیر خودش برای«شناخت آینده روند صلح»راهی سرزمینهای اشغالی شده، درطول سفر، هم با شخصیتهای سیاسی فلسطینی و غیرفلسطینی و هم با مردم عادی دیدار و گفتوگو داشته و مشروح این گفتوگوها را در کتاب خود درج کرده است. به این ترتیب، با خواندن کتاب او، شناختی دقیقتر از آنچه در سرزمینهای اشغالی میگذشته به دست خواهیم آورد.
🔹زمان سفر راوی به بیش بیست سال پیش باز میگردد؛ اما این مطلب نیز خللی به اهمیت کتاب وارد نمیکند. از طرفی کتاب مبتنی تاریخی محسوس میشود و طبعاً در متون تاریخی، شناخت گذشته مد نظر است و از این حیث قدمت متن از قیمت آن نمی کاهد. از طرف دیگر، در کتاب، سخنان کسانی را میخوانیم که در همان سالها دل به صلح داده بودند و رؤیای صلح به ملت خود میخوراندند و حالا با گذشت بیست سال به خوبی میتوان دید آیا آن حرفها و وعدهها حقیقت داشت و تحقق یافت یا آنکه محقق نشد و اهمیت این مسأله از آن روست که هنوز و همچنان برخیها عیناً همان وعدهها را به فلسطینیهای دیگر مسلمین میدهند.
🔹این کتاب با۱۹۲صفحه و قیمت۲۰هزار تومان عرضه شده است.
🔻اعلام نامزدهای سومین دورۀ جایزۀ ادبی شهید سیدعلی اندرزگو
📚 گروه داستان کودک و نوجوان:
🔹 کتاب «بزرگ شدی ریزه میزه» به قلم رفیع افتخار از انتشارات جمال
🔹 کتاب «چاپیدشاه» به قلم سپیده انوشه از انتشارات کتاب جمکران
📚 گروه روایت تاریخی و تاریخشفاهی:
🔹 کتاب «پردۀ دوم» به قلم نوید ظریف کریمی از انتشارات راهیار
🔹 کتاب «مبارزه به روایت شهید سید اسدالله لاجوردی» به قلم جواد اسلامی از انتشارات روزنامه ایران
🔹 کتاب «ننگ سالی» به قلم فائزه درهگزنی از انتشارات راهیار
📚 گروه رمان و داستان بزرگسال:
🔹 کتاب «چینی بندزن» به قلم زینب کریمی از انتشارات قدرولایت
🔹 کتاب «داشی» به قلم محمد گودینی از انتشارات سیب سرخ نیکان
🔹 کتاب «فصل بیهراسی» به قلم محمدحسین فاصل از انتشارات چاپ و نشر بینالملل
🔹 کتاب «فصل توتهای سفید» به قلم سیده عذرا موسوی از انتشارات شهرستان ادب
🔹 کتاب «گلولههای فیروزهای» به قلم فهیمه شهابیان از انتشارات کتابستان معرفت
📌 این آثار در حال حاضر در معرض رأی ۳۰ نفر از نخبگان حوزه داستان و رسانه قرار گرفته است که با تجمیع آرای هیأت نخبگان از آثار برگزیدۀ هر بخش بهطور ویژه تقدیر خواهد شد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📣 خط حزبالله ۴۱۴ | ثمره مقاومت؛ فلسطین قوی
🔹 چهارصد و چهاردهمین شماره هفتهنامه خطحزبالله، با عنوان «ثمره مقاومت؛ فلسطین قوی» منتشر شد.
🔸 سخنهفته این شماره خطحزبالله به این پرسش، پاسخ داده است که چگونه عملیات اخیر جوانان غیور و هوشمند فلسطینی در "طوفانالاقصی" یک شکست غیرقابلترمیم برای رژیم صهیونیستی رقم زد؟
📝 خطحزبالله در یادداشت هفته خود، با عنوان «نمونه یک زن مسلمان ایرانی» نگاهی به زندگی، زمانه و منش زندهیاد "مرضیه دباغ" داشته است.
🌷 شماره این هفته خطحزبالله به روح مطهر پاسدارشهید علی نظری تقدیم میشود.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📥 نسخه PDF👇
شماره ۴۱۴ خط حزبالله.pdf
3.43M
📥 شماره جدید نشریه خط حزب الله
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻قصه، قصهی پدر و پسری است
🔹کانون ادبی راوی گیلان با همکاری کتابخانه خاتم الانبیا، ششمین جلسه نقد و بررسی کتاب را، با محوریت رمان «جامانده از پسر» برگزار کرد.
🔹این جلسه با حضور «مرضیه نفری» نویسنده اثر «فاطمه السادات مدنی» منتقد، «زینب السادات میرپور» مجری کارشناس و با همراهی جمعی از نویسندگان و علاقه مندان به کتاب و کتابخوانی در کتابخانه خاتم الانبیا برگزار گردید.
🔹در ابتدای این جلسه، زینب السادات میرپور، ضمن معرفی نویسنده و دیگر آثار او به خلاصهی ماجرای کتاب مورد نقد پرداخت و گفت:«جامانده از پسر» داستان زندگی مردی به نام سالار است که به دلیل اختلافاتی که با آذر، همسرش، دارد او و پسر و دخترش را ترک میکند. به دلایلی به زندان میافتد و بعد از آزادی، به پیشنهاد دوستش ذبیح، وارد دارو دستهی اسماعیل هفت خط میشود.داستان در اواخر دورهی پهلوی و در منطقهی ورامین، پل باقرآباد روایت میشود و سالار در اولین قرارش با اسماعیل هفت خط، متوجه تیرخوردن سهراب، پسر خود، میشود و ادامهی ماجرا به مداوا کردن و مخفی کردن سهراب و البته مشخص شدن حق و باطل میگذرد.»
🔹در ادامه، نفری در پاسخ به سوال میرپور در مورد موانع پیشرو در خلق این اثر گفت: یک سوم از کتاب را که نوشتم، احساس کردم دیگر پیش نمیرود. با اینکه کتاب های مختلفی در مورد فرهنگ عامه، فرهنگ قهوهخانه و... خوانده بودم اما تجربهی نزیستهام راجع به شخصیت سالار که یک لات قمارباز بود، باعث میشد کار پیش نرود.
🔹فاطمهالسادات مدنی، منتقد جلسه نیز در شروع صحبت خود با اشاره به تحول عظیم ادبیات بعد از انقلاب ۵۷، تاریخچهی مختصری در خصوص زنان نویسنده ارائه داد و افزود: شمار نویسندگان زن قبل از انقلاب انگشتشمار بوده اما پس از انقلاب تاکنون به ۷۵٠٠نفر رسیده، بنابراین میتوان انقلاب اسلامی ایران را نقطهی جوششی برای بروز استعداد زنان دانست.این منتقد، در مورد «جامانده از پسر» گفت: همان ابتدای کتاب، خواندن جمله ی«قصه، قصهی پدر و پسریه» ما را به شاهنامه و الگوی پسر کشی میبرد.
🔹وی سپس از نفری در مورد سرنوشت شخصیت سهراب و چرایی زنده ماندن او پرسید و نفری پاسخ داد:سهراب نماد رشد و بالندگی انقلاب است و میخواهد انقلاب را به نتیجه برساند. زنده ماندن او به معنای زنده ماندن مسیر و انقلاب است. به همین خاطر نخواستم مانند سهرابِ شاهنامه کشته شود.
🔹نفری در این جلسه، به نقش پررنگ جوانان در برهههای حساس کشور اشاره کرد و با توجه به شخصیت سالار و سهراب گفت: همیشه قرار نیست پسر به دنبال پدر برود، گاهی برعکس است. بیشتر مبارزان ما در دفاع مقدس کم سن و سال هستند. در صحبت های امام و رهبری هم تاکید روی جوانان است.
🔹مدنی صحبت های پایانی خود را به نقد شخصیت سهراب اختصاص داد و گفت: سهراب بعد از زخمی شدن، خانه نشین میشود و دیگر از او خبری نیست. با توجه به داستان رستم و سهرای و با توجه به روضه حضرت علی اکبر دوست داشتم که این شخصیت پررنگ تر ظاهر میشد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«مجنون من لیلی است» منتشر شد
🔹کتاب« مجنون من لیلی است» داستان حفظ سنگرهاست تا پای جان و شعارش این است:
« هرکس سنگرش را حفظ کند، گم نمیشود»
🔹این کتاب از ماندن و حفظ سنگرها به وسیله زنان حرف میزند قطرهای است از دریای نانوشته زندگی همسران شهدا که اعتقادات عمیقشان خالق صحنههای بیبدیل شد.
🔹نویسنده کتاب« مجنون من لیلی است»، خانم مونا اسکندری در این کتاب از شکسته شدن دیوار صوتی در پاوه و خلق خاطرهای ماندگار در ذهن خانم زهرا ترابی روایت خطیاش را شروع میکند و مخاطب را با زندگی پرفراز و نشیب اما شیرین زهرا و همسرش پیش میبرد. زهرا بانوی خانه بزرگمردی از خطۀ همدان است؛ سردار شهید حاج سعید اسلامیان.
🔹ویژگی بارز این کتاب گویش و لهجۀ زیبای همدانی است. نویسنده در این کتاب با گرتهبرداری از لهجه همدانی مخاطب را به فضای همدان و حال و هوای مردمش میبرد.
📌علاقمندان میتوانند برای تهیه این کتاب با شماره 02166739984 تماس بگیرند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻نشست معرفی نامزدهای سومین دورۀ جایزه شهید اندرزگو برگزار میشود
🔹به گزارش دبیرخانۀ جایزۀ ادبی شهید سیدعلی اندرزگو، نشست معرفی نامزدهای سومین دورۀ این جایزه با حضور داوران هر بخش در سرای کتاب مؤسسۀ خانه کتاب و ادبیات برگزار میگردد.
🔹نشست معرفی نامزدهای گروه داستان و رمان بزرگسال : یکشنبه ۲۳ مهرماه ساعت ۱۰:۳۰
داوران: مهدی کرد فیروزجایی، وجیهه سامانی و حامد اشتری
🔹نشست معرفی نامزدهای گروه روایتتاریخی و تاریخشفاهی دوشنبه ۲۴ مهرماه ساعت ۱۰:۳۰
داوران: سعید فخرزاده، جواد کاموربخشایش و جعفر مرادحاصلی
🔹نشست معرفی نامزدهای گروه داستان کودک و نوجوان سهشنبه ۲۵ مهرماه ساعت ۱۰:۳۰
داوران: سید صادق رضایی، نفیسهسادات موسوی و یوسف قوجق
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻 جلسه نقد و بررسی کتاب «کتانیهای کوکام» برگزار شد
🔹چهارشنبه ۱۹ مهر، جلسه نقد و بررسی کتاب کتانیهای کوکام در حوزه هنری قم با حضور نویسنده؛ فاطمه جدیدی و منتقد؛ مهدی کفاش برگزار گردید.
🔹در این نشست مجری کارشناس؛ رویا حسینی با این سوال به استقبال میهمانان رفت:
اولین سؤالی که تقریباً از همه نویسندهها میپرسم این است که ایدهی اولیهی داستان شما از کجا شکل گرفت؟!
در حقیقت ایده اولیه این داستان از تمرینهای کلاسی زده شد. در این کلاسها که آقای اشتری استاد بنده بودند تاکید داشتند که در چند سوژه و برای سنین مختلف در ژانرهای مختلف طرح داشته باشیم تا مشخص شود برای چه مخاطبی طرح بهتری آماده میشود. طرح اولیهی من یک طرح نپخته و مختصر بود و کمکم با تحقیقها و بررسی بیشتر این طرح تکمیل شد، زمانی که طرح، تقریباً شکل خودش را پیدا کرد، نوشتن را شروع کردم.
🔹چرا شما رمان اول خودتان را با موضوع دفاع مقدس انتخاب کردید و چه دغدغهای داشتید؟!
زاویهی دید من این است که دفاع مقدس برای یک برههی تاریخی خاص نیست و ما همواره در حال دفاع هستیم و نیاز هست که بچهها و نوجوانان ما دربارهی جنگ و اتفاقهای آن اگاهی داشته باشند. کار دفاع مقدس، کار بسیار مشکلی است؛ زیرا باید تلاش کنی که از یک سری کلیشهها دور باشی و درضمن، داستان را طوری بنویسی که برای نوجوان جذاب باشد. به طور مثال مسئلهای که داخل کتاب بهعنوان تجزیهطلبی و پانعربیسم بیان شد هنوز هم مسئله هست و جذابیت دارد.
🔹داستان شما فقط ماجرا و قصه نبود، من در کتاب شما دنبال مضمون بودم و مضمونی که به چشم میخورد، بحث پانعربیسم بود؟
بحث پانعربیسم برای کار نوجوان سنگین بود و من سعی داشتم که کار حالت کلیشهای و شعاری پیدا نکند، به همین علت، نوشتن این کتاب برای من کمی سخت شده بود. در این کتاب میخوانیم با اینکه عماد عرب بود، چطور به مهران کمک میکند تا او به روستایش برسد؛ البته این را هم بگویم که عماد و مهران هر دو ایرانی بودند و عماد از عربزبانان ایرانی بود. امیدوارم داستان طوری نباشد که خواننده احساس کند نویسنده انسانی است که فقط شعار میدهد.
🔹در ادامه مهدی کفاش درباره این کتاب گفت:
این کتاب را دوست داشتم. این کتاب، کتابی قابل تامل و محترم است. به نظر من، مضمون اصلی و محور اصلی کتاب، وفاداری است؛ وفاداری به وطن، وفاداری به دوست، وفاداری به خانواده و حتی گاهی در نقطهی مقابلش خیانت به برادر. درآوردن این مفهوم، آن هم برای مخاطب نوجوان کار دشواری است.
نکتهی غریبی که در این کتاب وجود دارد این است که جنگ، نوجوانان ما را بالغ کرد. معنای جنگ، نهتنها تفنگ در دست گرفتن بود، بلکه بلوغی بود که در رابطهی عماد و مریم وجود داشت.
🔹در پایان حاضرین این کتاب را با امضا نویسنده تهیه کردند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran