🔻بانوان پیشتازان ادبیات انقلاب هستند
🔹نشست معرفی نامزدهای بخش داستان و رمان بزرگسال سومین دورۀ جایزۀ ادبی شهید سیدعلی اندرزگو، ظهر روز یکشنبه ۲۳ مهرماه ۱۴۰۲ در سرای خانۀ کتاب و ادبیات و با حضور داوران این بخش برگزار شد.
🔹حامد اشتری سومین داور بخش رمان بزرگسال جایزه شهیداندرزگو نیز در ابتدا با بیان اینکه ادبیات به معنای عام پس از انقلاب اسلامی، دارای بالندگی و شکوه خاصی بوده و روزبهروز پویاتر شده است گفت: بسیاری از عناوین و موضوعات مختلفی که پس از انقلاب تولید شده، میتواند ذیل عنوان ادبیات انقلاب اسلامی بیاید. اما ادبیات به معنای رمان و داستانی که موضوع و محتوای آن متمرکز بر پیشینه و اتفاقات حین انقلاب و زمانۀ مردمی باشد که این انقلاب را رقم زدهاند، مقولۀ خاصتر خواهد بود. از نظر بنده، راهی که در این زمینه آمدهایم و تا حرکتی که مردم انجام دادهاند تا رسیدن به قله فاصلۀ بسیاری دارد. یکی از نشانههایی که ادبیات حق مطلب را نسبت به بزرگترین اتفاق تاریخی ملت شیعی ادا کرده است این است که باید در گونهها و در سبکهای مختلف، درام خلق کند و ماجرا بیافریند و هنر خود را متجلی کند. در ایران برخی افراد، کشور را به نادیدهگرفتن بانوان و حقوق آنها متهم میکنند، اما در این جایزه بیشتر آثاری که بررسی کردیم متعلق نویسندگان خانم بود و امروزه بانوان نویسنده ما بالغ بر هفتهزار نفر هستند. بنده امیدوارم جشنواره اندرزگو بتواند به دیده شدن آثار نویسندگانی که به سختی در این مسیر قدم میگذارند و سختی پژوهش را بر خود تحمل میکنند، کمک کند و ضریب بدهد. آنها بیمهریهای ناشران و رسانهها را تاب میآوردند و اثری با موضوع انقلاب تولید محتوا میکنند. انشاءالله جایزه اندرزگو بتواند این جاده سخت را هموار کند.
🔹اشتری در معرفی کتاب «فصل توتهای سفید» گفت: نکته مهمی که در اثر خانم موسوی برجسته است، مبارزه با یک باور دروغ و غلط است. عدهای به اشتباه یا دروغ دهه ۴۰ و ۵۰ را که دور شده و از حافظه مردم پاک شده را یک دوره طلایی و ویژه معرفی میکنند و این مسئله را در مقابل دهه ۶۰ که جنگهای داخلی بود مقایسه میکنند و به دهه ۶۰ لقب دهه نکبتی میدهند. خانم موسوی با این درام به جنگ این مسئله رفته است و دهه ۴۰ و ۵۰ که شأن زن را از بین برده است توصیف میکند. دههای که زن نمیتواند شخصیت خودش را نگه دارد. فقر چنان پنجه در انداخته بر گلوی مردم که بزهکاری را تولید میکند. فصل توتهای سفید، اتفاق را در یک عمل نمایشی و در پیرنگ گم شدن یک آدم به نمایش گذاشته. آدمی که در اعتراضات گم میشود. نقطه قوت دیگر نویسنده، تحقیق بسیار در تاریخشفاهی و معاصر دهه ۴۰ و ۵۰ است. نویسنده سرگذشتها و موقعیتها و مکانهای بسیاری را مورد بررسی و پژوهش قرار داده و ما امروز از محصول این پژوهشها استفاده میکنیم.
🔹این نویسنده در ادامه به معرفی کتاب «گلولههای فیروزهای» پرداخت و گفت: اتفاق خوبی که میخواهم به آن اشاره کنم این است که این اثر نوشته خانمی است که متولد سال ۱۳۷۷ است. این هم از آن دست رمانهایی است که به سمت اقلیم رفته. البته به اندازه کتاب داشی به سمت اقلیم نزدیک نشده ولی مرکز روایت این رمان جایی غیر از پایتخت و تهران قرار داده و سراغ مناسباتی رفته که در بیرجند آن روز اتفاق افتاده بود. در این داستان نوعی از استکبار را به نمایش گذاشته است. افراد جامعه وقتی میخواهند به سمت انتخابهای خودشان حرکت کنند با یک سد محکم روبرو میشوند. آدمهایی را نشان میدهند که دارند زیر چکمههای ارباب و رعیتی لِه میشوند. مردمی را به نمایش گذاشته که حاکم زمان به آنها توجه ندارد و یا اگر هم توجه دارد، آمده که عکس بگیرد و رد شود.
📌گزارش تفصیلی این نشست را در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📌یادداشت زهرا پیوندی در شیرازه کتاب «راویان حقیقت»:
🔻تاریخ انقلاب باید در قالب سلیقه و تقاضای هر نسل عرضه شود
🔹معرفی الگوها و قهرمانانی که در دوران قبل از انقلاب سختیهای فراوانی را متحمل شدند، ضروری است. این الگوها باید به کودکان و نوجوانان معرفی شوند که شاید بهترین راه برای این کار، به تصویر کشیدن کودکیهای این قهرمانان است؛ چراکه این اتفاق موجب همذاتپنداری میشود و مخاطب کودک یا نوجوان ما میتواند ارتباط مؤثر و قویتری برقرار کند. رهبر معظم انقلاب در بازدید از نمایشگاه کتاب سال ۱۴۰۲ فرمودند: «در مسئلۀ کودکان هرچه میتوانید کار کنید؛ هم از لحاظ کمیت، هم از لحاظ کیفیتِ کار؛ یعنی بتوانید کودکان و نوجوانان را واقعاً جذب کنید. هنوز که هنوز است، داستانهای خارجی مربوط به کودک بر مجموعهکارها غلبه دارد. این خیلی عیب بزرگی است.» بر همین اساس، برای درک بیشتر و بهتر نسل نوجوان باید در کنار کمیت تولید آثار حوزۀ تاریخ انقلاب، به کیفیت آثار نیز توجه ویژهای شود و زمان بیشتری صرف این موضوع گردد. آنها آیینۀ امروز و چشمانداز آیندۀ جامعۀ ما هستند. تمام قوا و انرژی و دغدغه را باید پای کار گذاشت و به میدان آمد.
🔹تاریخ انقلاب و مبارزات عصر پهلوی مصادیق بسیاری از فداکاریها و ایثار و ازخودگذشتگی اقشار مختلف است. تاریخ معاصر بهدلیل شناختی که به نسل جدید میدهد، اهمیت فراوانی دارد؛ اما بیتوجهی برخی دستگاههای متولی به این موضوع که مسئول این کار هستند و همچنین ناکارآمدی برخی نهادها در شناخت و آشنایی میان گذشتگان و جوانان امروزی جامعۀ ما، موجب ایجاد شکاف و فاصلۀ زیادی شده و امروزه این مسئله، جایگاه نامناسبی را در ادبیات کودک و نوجوان پدید آورده است. دستگاههای متولی میتوانند با سیاستگذاری درست و با حمایت راهبردی از اهل قلم، ادبیات انقلاب را رونق بخشند. در چند سال گذشته، با اینکه کتابهای خوب و قابلتوجهی در این حوزه تولید شده، هنوز آنطور که باید و شاید، حقایق گذشته برای نسل جدید تبیین نشده است. تاریخ انقلاب باید در قالب سلیقه و تقاضای هر نسل عرضه شود؛ برای مثال، برای کودکان باید در قالب شعر و قصه بیان شود و برای نوجوانان رمانهای هیجانانگیز و با محتوای غنی تولید کرد تا بتوان آنها را به سوی خواندن کتاب کشاند.
🔹خلأ مهمی که بهوضوح حس میشود، تبدیل نشدن محتواهای خوب کتابها به فیلم است. فیلمهای اقتباسشده از کتاب، هم جذابیت و تأثیرگذاری بیشتری دارد و هم دایرۀ مخاطب بیشتری را در بر میگیرد و تولید کارهای هنری و رسانهای خوب، موجب ترغیب این نسل به پژوهش و مطالعه در این باب خواهد شد. باید برای ترغیب مردم به خواندن کتب تاریخی معاصر و بهخصوص تاریخ پهلویها انگیزه ایجاد کرد. برای مثال، اگر یک سریال یا فیلم قوی و جذاب در تلویزیون یا سینما تولید شده بود و مردم جذب آن میشدند، افزایش فروش کتابها نیز در این زمینه مشاهده میشد. از دیگر روشهای مؤثر در آشنایی نسل جدید با تاریخ معاصر، داستان و رمان است که نویسندگان باید اسناد و مدارک مهم را به داستانهای اثربخش و دلنواز تبدیل نمایند.
🔹ژانر وحشت و ادبیات تخیلی، رقبای جدی در بازار ادبیات کودک و نوجوان هستند. ادبیات داستانی کودک و نوجوان باید پویاتر از تولیدات امروزی عمل کند تا اجازه ندهد ژانر وحشت و تخیل که ذائقۀ نسل جدید را در بر گرفته، فراگیر شود. ازاینرو ژانر هیجانی، وحشت و خونآشامها که چندان با فرهنگ ما سازگار نیستند، نباید در راستای بیان حقایق تاریخ انقلاب قرار بگیرد. نسل جوان و نوجوان با چرایی و چگونگی انقلاب اسلامی بهطور کامل آشنا نیستند که میتوان آنها را از طریق مواجه کردن با کتابهای داستان و رمان که باب طبعشان است، به این آگاهی رساند. البته کمبود نویسندههایی با تسلط بر ادبیات کودک و نوجوان نیز مشهود است.
🔹اگرچه فرهنگسازی یک کشور، نیازمند کتابخوانی است اما گسترش رسانه و فضای مجازی نیز یکی از علتهای فاصله افتادن میان افراد و دنیای کتاب و مطالعه شده است. شاید یکی دیگر از علل بیمیلی نسل جدید به خواندن کتابهایی با این موضوع، کمبود پرداختن به سوژههای قوی و جذاب و ناب است.
🔹از دیگر دلایل علاقه نشان ندادن یک جوان و نوجوان به کتاب، کمتوجهی به آثار خوب و ارزشمند است. جوایز ادبی میتوانند معرف آثار خوب باشند. معرفی و تبلیغ آثار خوب در رسانه و سطح شهر، برگزاری گعدههای کتابخوانی و مانند آنها نیز میتواند موجب ترویج یک کتاب و انگیزهای برای ترغیب نسل جدید به حوزۀ کتابخوانی شود. در این صورت موجب جلوگیری از رشد آثار ترجمهای شده و آثار تألیفی بیشتر در معرض دید قرار خواهد گرفت.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻در شمارهٔ جدید «شیرازه کتاب» چه میخوانیم؟
🔹همانطور که میدانید مجلۀ شیرازه کتاب چهار بخش دارد. بخش اول: خانواده نشر، بخش دوم: پرونده ویژه، بخش سوم طعم کتاب و بخش چهارم هم کافه شیرازه.
🔹در بخش «خانواده نشر» این شماره، پس از گردآوری آخرین اخبار و تازههای حوزهٔ کتاب، به ارائه گزارشی از نشست هماندیشی نویسندگان ادبیات داستانی با محققان و پژوهشگران تاریخ معاصر پرداخته و در پایان این بخش گزارش سلسله نشستهای علمی و تخصصی تاریخ معاصر ایران که در حاشیه دومین نمایشگاه مجازی تخصصی کتب تاریخ معاصر برگزار شده بود، نیز منتشر شده است.
🔹در «پرونده ویژه» این شماره شیرازه کتاب به موضوع سومین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو پرداخته است. در این بخش، گفتوگویی با دکتر محسن پرویز دبیر علمی سومین دوره این جایزه، گزارشی تفصیلی از آیین اختتامیه سومین دوره جایزه ادبی شهید اندرزگو و همچنین نشستهای معرفی آثار منتخب و نامزدشده این دوره را به انضمام گفتوگو با داوران این جایزه را میخوانید. همچنین در این بخش، ده کتاب راهیافته به مرحله نهایی معرفی شده و گفتوگو با نویسندگان این آثار را شاهد خواهید بود.
🔹در بخش «طعم کتاب» نیز، علاوه بر نکاتی برای نوشتن» که فاطمه سلیمانی ازندریانی آن را تنظیم کرده است، نگاهی به مجموعه دوجلدی کتاب «دانشنامه زندان سیاسی دوره پهلوی» شده است. در این بخش یادداشتهایی در راستای معرفی کتاب «یاس کبود» آورده شده و گفتوگویی با راضیه تجار نویسنده این کتاب، در اختیار مخاطبان قرار داده شده است.
🔹در «کافه کتاب» نیز یادداشتهایی از حسام آبنوس، محمدرضا اسماعیلی، زهرا پیوندی، سیده فهیمه جعفری، میثم رشیدی، مرضیه کیان، مجتبی مومنی و شیما ناصری دربارۀ موضوع روایت تاریخ معاصر در ادبیات گردآوری شده است.
📌مخاطبان برای تهیه نسخه الکترونیک مجلۀ «شیرازه کتاب» از طریق نرمافزار فراکتاب و برای خرید فیزیکی با پیام به شمارۀ ۰۹۰۵۳۵۹۷۴۹۵ اقدام نمایند.
https://t.me/shirazemag
🔻چاپیدشاه یکی از نمونههای بارز جهاد تبیین است
🔹نشست معرفی نامزدهای بخش داستان کودک و نوجوان سومین دورۀ جایزۀ ادبی شهید سیدعلی اندرزگو ظهر روز سهشنبه ۲۵ مهرماه ۱۴۰۲ با حضور داوران این بخش جایزه، در سرای خانۀ کتاب و ادبیات برگزار شد.
نفیسهسادات موسوی، داور بخش کودک و نوجوان جایزه شهید اندرزگو در ارزیابی کلی از فضای ادبیات کودک نوجوان بیان کرد: وضعیت ادبیات کودک و نوجوان امروز ما وضعیت کژدار و مریز، سهل و ممتنع است. از لحاظ تعداد آثار و گرایش خانوادهها به خریدن آثار و قراردادن کتاب در سبد فرهنگی بچههایشان اوضاع خوبی داریم اما اگر به آثاری که منتشر و خریداری میشود دقیقتر نگاه کنیم متاسفانه در چند سال اخیر شاهد کمترین تناسب آنها با فرهنگ ایرانی اسلامیمان بودیم. در حال حاضر کتابهایی برای نوجوانان خریداری میشود که متاسفانه از فضای ایرانی ما دور است و متاسفانه در بسترهایی اتفاق میافتد که فرهنگ ایرانی با آن فاصله دارد. بنده بخشی از این تقصیر را متوجه مولفان و ناشران میدانم چرا که آثار تالیفی ما کم است و کتب تالیفی هم که وجود دارد موانعی پیش روی آنهاست.
🔹موسوی افزود: اما اگر بخواهم در کنار این هشدار یا تلنگر، به یک اتفاق خوب اشاره کنم باید بگویم که کیفیت کتابهای تالیفی در این چند سال خیلی بهتر شده است و مبنای پژوهشی در این کتابها بیشتر نمایان است و تکرار و عامهپسند بودن کنار رفته و یک سری مباحث ایدئولوژیک که گنجاندن آن در کتاب برای قشر کودک و نوجوان واقعا سخت است به شیوههای هنرمندانهتری وارد ادبیات داستانی کودک و نوجوان شده است. اینها اتفاقات خوبی است که در حال اتفاق افتادن است و به نظر من باید این اتفاقات خوب را شناسایی، گلچین، تقویت و به شیوههای مختلف حمایت کرد که از آنجایی که قشر نوجوان با مدیا پیوند دارد و به رسانه انقدر نزدیک هستنند ما باید حتما پیوستهای رسانهای،پویانمایی، و... برای این قشر در نظر بگیریم.
🔹نفیسهسادات موسوی در معرفی کتاب «چاپید شاه» به قلم سپیده انوشه که به عنوان نامزد این جایزه انتخاب شده است، گفت: جلد کتاب اولین نکتهای است که توجه افراد را برای خریدن و یا نخریدن جلب میکند. تصویرسازی استفاده شده بر روی جلد کتاب برای نوجوانان بهخودی خود جذاب است و فارغ از محتوایی که در حال نمایش است، تصاویر مختلفی را بر روی طرح جلد شاهد هستیم که حس طنز بودن را به مخاطب منتقل و توجه او را به خود جلب میکند. شیوۀ کتاب «چاپید شاه» مستندروایی است. پرداختن به تاریخ برای قشر بزرگسال هم کار چندان آسانی نیست؛ چراکه مسئلۀ تاریخ یک تیغ دو لبه است؛ افراد یا به تاریخ علاقمند هستند یا نمیتوانند این کتابها را بخوانند و پس میزنند و روی خوش نشان نمیدهند. این که برای نوجوان بخواهیم تاریخ را به شیوۀ مستندنگاری بخواهیم بنویسیم، حتما کار دوچندان سختی است. شاید نوجوان نسل امروز حوصله چندانی برای تاریخ و مستند خواندن نداشته باشد؛ از این رو این کتاب محتوا را برایش لقمهلقمه کرده و به صورت مصداقی به آن پرداخته شده است. این کتاب از محتواهای بصری و مدیای موردعلاقه نوجوانان در کنار متن بهره گرفته است. در کتاب اطلاعنگاشتها و تصویرسازیهای بسیاری را شاهد هستیم که به نوجوان کمک میکند در کنار هر چند صفحهای که مطالعه میکند، اطلاعات هوشمندانهای و مطابق با سلیقهاش را بهدست بیاورد.
🔹در پایان نفیسه سادات موسوی با گریزی به بیانات اخیر مقام معظم رهبری درخصوص جنگ روایتها و جهاد تبیین گفت: این کتاب یکی از نمونههای بارز جهاد تبیین به نظر میرسد و در زمینۀ پهلوی یک جنگ روایتها است. در جنگ روایتها این مهم است که چه چیزی، به چه شیوهای و توسط چه کسی روایت میشود. وقتی یک تاریخپژوه روایت کند، تفاوت بارزی نسبت به روایت یک معلم دینی برای نوجوان دارد و قابل تاملتر است. شیوۀ پرداختن به این روایتها، اختصار و کوتاه بودن، ترکیب شدن تصویرسازیها و اطلاعنگاشتها و همچنین قلم طنز نویسنده باوجود اینکه در حال نگارش تاریخ است و این اثر را به شکل داستانی درآورده، موجب شده که این کتاب را به داستانک نمکدار درباره اتفاقات واقعی و تاریخ تبدیل کند. این کتاب با زبان و بیان موردقبول یک نوجوان نگاشته شده است.
📌گزارش تفصیلی این نشست را در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻بسته پیشنهادی کتابهای رمان اجتماعی
🔹مجمع ناشران انقلاب اسلامی به منظور آشنایی بیشتر خواننده با عمق جامعۀ ایران، دستچینی از کتابهای رمان اجتماعی را گردآوری کرده و به مخاطبان ارائه میکند.
📚سنگی که نیفتاد/ نویسنده: محمدعلی رکنی/ انتشارات: کتابستان معرفت
📚منِ او / نویسنده: رضا امیرخانی/ انتشارات: افق
📚برکت / نویسنده: ابراهیم اکبریدیزگاه/ انتشارات: کتابستان معرفت
📚خوشنشین / نویسنده:علی موذنی/ انتشارات: علمی و فرهنگی
📚خرمالوها را به گنجشکها بفروش / نویسنده: محمد حنیف/ انتشارات: کتاب جمکران
📚اسماعیل / نویسنده: امیرحسین فردی/ انتشارات: سوره مهر
📚آواز، بچه، آتش / نویسنده: اکبر صحرایی/ انتشارات: کتاب جمکران
📚مسافر جمعه / نویسنده: سمیه عالمی / انتشارات: کتابستان معرفت
📌معرفی کتابهای این بسته پیشنهادی را در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی (B2n.ir/u14589) بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📌اینجا محفلیست برای اهالی کتاب
🔻مجمع ناشران انقلاب اسلامی را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
🔹بله
Ble.im/MajmaNasheran
🔹ایتا
Eitaa.com/MajmaNasheran
🔹روبیکا
Rubika.ir/majmanasheran
🔹اینستاگرام
Instagram.com/majma_nasheran
🔹تلگرام
T.me/shirazemag
🔹 https://zil.ink/majma_nasheran
🔻نسخه الکترونیکی رایگان «نبرد با تروای ترجمه» در دسترس علاقمندان قرار گرفت
🔹فایل الکترونیکی «نبرد با تروای ترجمه» عنوان شمارۀ ۴۸ و ۴۹ شیرازۀ کتاب که در آبان و آذر ماه ۱۳۹۹ منتشر شده بود، در کانالهای مجمع ناشران انقلاب اسلامی بارگزاری شد.
📌علاقمندان برای تهیه نسخۀ چاپی نشریۀ شیرازۀ کتاب، میتوانند به شمارۀ ۰۹۰۵۳۵۹۷۴۹۵ پیام ارسال نمایند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
مجمع ناشران انقلاب اسلامی
🔻نسخه الکترونیکی رایگان «نبرد با تروای ترجمه» در دسترس علاقمندان قرار گرفت 🔹فایل الکترونیکی «نبرد ب
48_49.pdf
4.3M
🔻نسخه الکترونیکی شمارۀ ۴۸ و ۴۹ مجلۀ شیرازۀ کتاب منتشر شد
📌 این شماره از مجلۀ شیرازۀ کتاب با عنوان «نبرد با تروای ترجمه» در آبان و آذر ماه ۱۳۹۹ منتشر شده بود.
🔹در بخش «پروندۀ ویژه» به موضوع افزایش بیرویۀ ترجمه در حوزۀ کتاب کودک پرداخته شده و در آن، دلایل افزایش افسارگسیختۀ #ترجمۀ_کتاب_کودک و اثر این اتفاق بر فرهنگ و سبک زندگی نسل جدید نیز بررسی شده است.
🔹در «خانوادۀ نشر» این شماره، گفتوگویی با مهدی رمضانی دربارۀ مرحوم حجتالاسلام روحالله حسینیان و همچنین گفتوگویی با مهدی محمودی همکار مرحوم محسن مطلبی، مدیر انتشارات مقاومت صورت گرفته است.
🔹در بخش «طعم کتاب» علاوه بر سری هفتم «نکتههایی برای نوشتن»، نگاهی هم به کتابهای «پوتینقرمزها» و مجموعه کتابهای کمیک «ایلیا» شده است.
🔹نویسندگان «کافه شیرازه» در این شماره، یادداشتهای خود را به موضوع افزایش ترجمۀ کتاب کودک اختصاص دادهاند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«سلحشور؛ روایت یک هنرمند جهانی» منتشر شد/ زندگی و خاطرات مرحوم فرج الله سلحشور
🔹کتاب «سلحشور؛ روایت یک هنرمند جهانی» روایتگر زندگی و خاطرات مرحوم فرج الله سلحشور؛ بازیگر، نویسنده و کارگردان مطرح سینما و تلویزیون کشور است که توسط معین عارفی گردآوری و تدوین شده و با شمارگان ۱۰۰۰ جلد، توسط انتشارات راهیار منتشر شده است.
🔹ایوب پیامبر، مردان آنجلس و یوسف پیامبر از جمله آثار مرحوم سلحشور هستند که علاوه بر استقبال و پخش چندباره در ایران، در برخی کشورهای دیگر هم پخش و مورد استقبال قرار گرفتند.
🔹سلحشور، پس از چند ماه تحمل سرطان ریه، شنبه ۸ اسفند ۱۳۹۴، در تهران درگذشت و در امامزاده سید جعفر باغ فیض تهران دفن شد. رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیتی او را مایۀ آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران در چشم ملتهای دیگر کشورها دانست.
📌علاقهمندان جهت تهیه این کتاب، علاوه بر کتابفروشیها میتوانند با تخفیف ۱۵ درصدی از طریق سایت یا صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir اقدام کنند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻خاکریز چهارم؛ نشست و دورهمی کتاب «نفوذ در عصر پهلوی» برگزار میشود
🔹به همت انتشارات خط مقدم همزمان با آستانه دهه مبارک فجر، نشست و دورهمی کتاب «نفوذ در عصر پهلوی» باحضور حمید خوشآیند و میثم رشیدی مهرآبادی برگزار میشود. علاقهمندان به حوزه کتاب انقلاب اسلامی و دیگر اهالی کتاب به گفتگو و بحث پیرامون اهمیت این کتاب و مراحل نگارش آن می پردازند.
📌زمان: سهشنبه ۳ بهمنماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۶
📌مکان: تهران، کنارگذر کریمخانزند، بین ایرانشهر و ماهشهر، پلاک ۱۴۴، کافه زیتون
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«خانواده ابدی» رونمایی میشود/روایت ترور مادر پیش چشم فرزندانش
🔹سیصد و پنجاه و چهارمین برنامه شب خاطره همراه با آیین رونمایی از کتاب «خانواده ابدی» روز پنجشنبه ۵ بهمنماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۴:۳۰ همزمان با سالروز ولادت امیرالمومنین حضرت علی (علیهالسلام) در سالن سوره حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار میشود. در این مراسم، فیلم سینمایی «ضد» به نمایش گذاشته خواهد شد.
🔹کتاب «خانواده ابدی» نوشتۀ معصومه رامهرمزی، روایت یکی از هزاران ترور مردم بیگناه توسط منافقین در دهه ۱۳۶۰ است. منافقین با تهاجم به خانه محسن اسکندری، مادر خانواده را در مقابل چشمِ چهار فرزندش، هدف هشت گلوله قرار میدهند. بعد از این حادثه تلخ، پدر خانواده با صبر وبردباری به فرزندانش کمک میکند شوک ناشی از روز حادثه و شهادت مادر را پشت سر بگذارند. در ادامه بانویی مومن، مسؤولیت فرزندان شهید را برعهده میگیرد و با پر کردن جای خالی مادر، زندگی دوبارهای به آنها میبخشد.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻اسارت، بهشت دفاع مقدس است / مستندی درباره مرحوم ابوترابی تا پایان سال منتشر میشود
🔹آیین رونمایی از «ویکی آزادگان» باحضور محمدصادق هاشمی معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، مسعود دهنمکی نویسنده، کارگردان و تهیهکننده، غلامعلی قاسمی، مدیرعامل مؤسسه پیام آزادگان، رضا ملکی مسئول کمیته ارتباطات و تبلیغات موسسه فرهنگی پیام آزادگان و حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی امام جمعه موقت تهران، صبح روز دوشنبه ۲ بهمنماه ۱۴۰۲ در تالار مهر حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
🔹در این مراسم، حجت الاسلام ابوترابی امام جمعه موقت تهران اظهار داشت: دفاع مقدس برگ زرینی در تاریخ گذشته و آینده جهان اسلام و بشریت است. با اطمینان میتوان گفت تمام دستاوردهای انقلاب اسلامی و تحولاتی که امروز در جهان اسلام مشاهده میکنیم، مرهون دفاع مقدس است. قطعاً اگر دفاع مقدس نبود یا ایران مقتدر نبود یا رنگ و بویی از اسلام و جمهوریت نداشت. یکی از برگهای زرین، بسیار زیبا، پرمحتوا و سازنده دفاع مقدس، برگ زرین دوران اسارت است. اسارت بسیار زیباست. از هر دریچه که نگاه کنیم با مجموعهای از معارف بیبدیل و زیبایی مواجه میشویم که در حیات بشری تکرارنشدنی است. در اسارت مجموعهای از جوانان با مجاهدت سخت تا آخرین گلوله در میدان مجاهدت ایستادند و آن را مدیریت کردند.به هیچ چیز به جز به شهادت نمیاندیشند اما اراده خدا خلاف خواسته آنها بود که به اسارت دربیایند.
🔹غلامعلی قاسمی؛ مدیرعامل موسسه پیام آزادگان اظهار داشت: امروز همه ما وامدار شهیدان بوده و بر سر سفره آنها نشستهایم. من بهعنوان کسی که از نوجوانی در این راه بودم خودم را مدیون شهدا میدانیم. شهدای مدافع حرم جنس دیگری بودند که در فضایی پر از ابهام و پر تنش این راه را رفتند و به مقام شهادت رسیدند. این مقاومت فقط در مقابل دشمن جلوه نکرده بلکه در مقابل ظلم و آسیبهای اجتماعی نمود داشته است. مقاومت و فرهنگ آزادگان، بخشی از فرهنگ دفاع مقدس است. دفاع مقدس هم برگ زرینی از جمهوری اسلامی ایران است. ما معتقد به این راه بوده و احساس وظیفه کردیم که باید این فداکاریهای ترویج شود. نرمافزاری تهیه شده که تمام اسناد و عکسها و… در آن ثبت و ضبط شده و برای استفاده عموم در حال تکمیل است. این نرمافزار پشتیبان همین ویکی آزادگان است. چندین سال پیش دانشنامه آزادگان را تهیه کردیم که در وزارت علوم به چاپ رسید اما این کافی نیست.
📌گزارش تفصیلی آیین رونمایی از «ویکی آزادگان» را اینجا (B2n.ir/g24579) بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻معرفی بهترین کتابهای تاریخ دفاع مقدس و مقاومت
🔹دومین شمارۀ ویژهنامۀ «کتاب ایران» که با همکاری مؤسسۀ فرهنگی مطبوعاتی ایران و مجمع ناشران انقلاب اسلامی تولید و عرضه شده است، بهترین آثار دفاع مقدس و مقاومت را معرفی کرده است.
🔹در بخش اول این ویژهنامه، بیانات رهبر معظم انقلاب در شب خاطرۀ دفاع مقدس سال ۹۷، با موضوع افزایش صدبرابری ادبیات دفاع مقدس و مقاومت مطرح گردیده و در بخش دوم ۵۶ تقریظ رهبر انقلاب و ۲۴ کتابی که در این حوزه مورد تحسین ایشان قرار گرفته، جمعآوری و ارائه شده است. بخش سوم نیز معرفی ۴۴۰ عنوان کتاب در حوزۀ ادبیات دفاع مقدس و مدافعان حرم را در بردارد.
📌علاقمندان میتوانند برای تهیۀ این ویژهنامه به آدرس سایت www.ketabir.com مراجعه نمایند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«فرزندان امام علی(ع)» در آستانه روز پدر به کتابفروشیها آمد
🔹در آستانه میلاد حضرت علی(ع) و روز پدر، انتشارات امیرکبیر کتاب دیگری از مجموعه آثار مرضیه محمدزاده، با موضوع زندگی فرزندان امام علی(ع) را منتشرکرد.
🔹محمدزاده، نویسنده و پژوهشگری است که تاکنون آثار و مقالات بسیاری در حوزه دین و تشیع منتشر کرده است. او دانشآموخته رشتههای تاریخ و تمدن ملل اسلامی و مردمشناسی و مدرس دانشگاه مذاهب اسلامی است. این کتاب حاصل پژهشهایی است که محمدزاده در حین نگارش کتاب «علی بن ابی طالب صالح المومنین» آنها را تجمیع و تدوین کرده است.
🔹این کتاب در ۲ فصل به بررسی زندگانی فرزندان امام علی(ع) از فاطمه زهرا(س) و فرزندان امام علی(ع) از سایر همسرانشان میپردازد. حب و بغض و تعصب نویسندگان سیرهها و تواریخ دینی، اغلب رسیدن به برداشتی نزدیک به حقیقت را مشکل میکنند. با وجود این نویسنده تلاش میکند با مراجعه به منابع متعدد، تجزیه و تحلیل و بررسی عمیق استنادی، زندگانی فرزندان امام علی(ع) را از جهات و ابعاد مختلف بررسی و روایت دقیقی از سرگذشت آنان ارائه کند.
🔹فرزندان امام علی(ع)، که چهارمین کتاب مرضیه محمدزاده در انتشارات امیرکبیر، در ۳۵۰ نسخه و ۴۵۰ صفحه منتشر و در کتابفروشیها توزیع شده است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
▪️انا لله وانا الیه راجعون
▪️برادر عزیز و گرانقدر، جناب آقای حاج جواد حیدری، مدیر عامل محترم مجمع شاعران اهل بیت علیهمالسلام، مصیبت از دست دادن پدر مؤمن و عزیزتان را به شما و سایر بازماندگان تسلیت و تعزیت گفته و از خداوند منان برای آن مرحوم مغفرت و رحمت الهی و همنشینی با اولیاءاش را مسئلت کرده و برای بازماندگان آن مرحوم نیز طلب اجر و پاداش داریم.
«هیئت مدیرۀ مجمع ناشران انقلاب اسلامی»
http://eitaa.com/MajmaNasheran
▪️جلسۀ روضه و یادبود پیرغلام سیدالشهدا (علیهالسلام)، حاج ابوالقاسم حیدری
📌زمان: چهارشنبه ۴ بهمنماه ساعت ۱۴ الی ۱۶
📌مکان: میدان خراسان، هیئت الزهرا سلاماللهعلیها
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📝 خط حزبالله ۴۲۸ | اتکاء به حضور مردم، درس ماندگار امیرالمومنین(ع)
🔹چهارصد و بیست و هشتمین شماره هفته نامه خط حزبالله، با عنوان «اتکاء به حضور مردم، درس ماندگار امیرالمومنین(ع)» منتشر شد.
🔹یادداشت هفته خط حزبالله در آستانه ۱۳ رجب، سالروز میلاد امیرالمومنین علیهالسلام، با عنوان «اتکاء به حضور مردم، درس ماندگار امیرالمومنین(ع)» نگاهی به سیره سیاسی حضرت علی علیهالسلام بر اساس بیانات رهبر انقلاب اسلامی داشته است.
📝گزارش هفته این شماره خط حزبالله با عنوان «معجزه مشارکت مردم» به این سؤال، پاسخ داده است که چگونه میتوان به شکوفایی اقتصاد و اقتدار و امنیت کشور کمک کرد؟
🌷شماره این هفته خطحزبالله به روح مطهر ۵ تن از مستشاران سپاه پاسداران، شهیدان حجتالله امیدوار، علی آقازاده، حسین محمدی، سعید کریمی و محمد امین صمدی که روز شنبه در حمله هوایی رژیم متجاوز صهیونیستی به دمشق سوریه به شهادت رسیدند، تقدیم میشود.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📥نسخه PDF👇
شماره ۴۲۸ نشریه خط حزبالله.pdf
3.61M
📥شماره ۴۲۸ نشریه خط حزبالله
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻ماجرهای حضور یک دانشجوی شریف در لبنان
🔹رمان سیو۳ با محوریت جنگ سی و سه روزه حزبالله لبنان با اسرائیل توسط انتشارات کتابستان منتشر شد.
🔹قهرمان داستان سیو۳ شخصی به نام امید است که مثل خیلی از دانشجویان دانشگاه شریف، شرایط رفتن از ایران و زندگی در خارج را دارد.
🔹اما برخلاف خیلیهای دیگر، پس از آشنا شدن با حاج قاسم، به جای اروپا و آمریکا سر از لبنان در میآورد! اینجا فقط یک دوستی ساده در کار نیست، داستان جنگ است!
🔹امید به لبنان میرود تا به نیروهای حزبالله کمک کند آن هم در برابر ارتش تا بُن دندان مسلّح اسرائیل! آیا این دانشجوی شریف میتواند وظیفهاش را به سرانجام برساند یا قرار است شکست، به او درس دیگری بدهد؟
🔹سیو۳، جدیدترین اثر هاشم نصیری است که به اتفاقات قبل و بعد جنگ حزبالله علیه رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۰۶ میپردازد. داستانی جنگی با لایههای عمیق اجتماعی.
🔹این رمان را کتابستان در ۲۰۰صفحه و با قیمت ۱۲۰هزار تومان روانه بازار نشر کرده است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
#معرفی_کتاب
کتاب #رویای_بعد_ازظهر
نویسنده #نیلوفر_مالک
انتشارات #سوره_مهر
📌رویای بعد از ظهر عنوان رمان نوجوانی است در حوزۀ انقلاب اسلامی که به قلم نیلوفر مالک به رشتۀ تحریر درآمده است. پارسا نوجوان این داستان با یک برق گرفتگی به زمان قبل از انقلاب برمیگردد. او هنگام تعمیر چراغ مطالعه دچار برقگرفتگی میشود و از هوش میرود. بعد از به هوش آمدن متوجه میشود اطرافش تغییر کرده و به سالهای قبل از انقلاب و جریانات و بحبوحۀ حوادث آن ایام سفر میکند. ادبیات استفاده شده در کتاب نمایانگر این است که نویسندۀ رمان بهخوبی با زبان نوجوان آشنایی دارد و از کلمات مناسبی بهره برده است. شیرینی و سادگی در متن جاذب مخاطب نوجوان است. همچنین سفر با ماشین زمان همواره برای این رده سنی هیجانانگیز است. «رؤیای بعد از ظهر» بهعنوان برگزیده بخش رمان نوجوان در هشتمین دوره جشنواره داستان انقلاب شده و در اولین دورۀ جایزۀ ادبی شهید اندرزگو مورد تقدیر قرار گرفته است.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻ثبتنام ناشران برای شرکت در هجدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان و چهارمین نمایشگاه کتاب کیش آغاز شد
🔹ناشران سراسر کشور میتوانند با مراجعه به سامانه ketab.ir برای حضور در هجدهمین نمایشگاه کتاب هرمزگان و چهارمین نمایشگاه کتاب کیش ثبتنام کنند.
https://ketab.ir/News/30441
#خانه_کتاب_و_ادبیات_ایران
#نمایشگاه_های_کتاب_استانی
http://eitaa.com/MajmaNasheran
📕بازنشری از مجلۀ شیرازه کتاب با عنوان «کتاب در قاب رسانه»:
#پروندۀ_ویژه
📌گفتوگوی مجله شیرازه کتاب با مصطفی وثوقکیا، خبرنگار و فعال حوزه رسانه
🔻ناشر باید راه درست ترویج را بداند
🔹مصطفی وثوقکیا در مصاحبه با مجله شیرازه کتاب بیان کرد: واقعیت این است که در عصر رسانه قرار داریم. در این عصر میشود بدترین جنس را هم در همین رسانه تبلیغ و معرفی کرد و فروخت. خیلیها همین کار را میکنند. رسانه در همهچیز مؤثر است؛ در حوزۀ اقتصاد، فرهنگ، امنیت ملی و روانی و اجتماعی. رسانه جوری شده است که نمیتوان از زندگی عادی جدایش کرد. دهپانزده سال قبل، به این شکل نبود که همۀ مردم سرشان در گوشیهایشان باشد و هر نفر یک رسانۀ شخصی داشته باشد. کتاب هم همین است و قطعاً یکی از راههای پابرجاماندنش این است که رسانه را از دست ندهد. کتاب اگر رسانه را از دست بدهد، مخاطب را از دست میدهد.
🔹وثوقکیا در ادامه مهمترین چالشهای بین ناشران و رسانهها را برای معرفی کتابهای منتشرشده را اینطور تشریح کرد: مثلاً کتابی منتشر شده است؛ اما نویسنده با ما همکاری نمیکند و بدقلقی میکند.
تکلیف ما با ناشر مشخص است. همان طور که میدانید، نشر یک کار اقتصادی است. ما وقتی برای یک کتاب کاری انجام میدهیم، توقعی نداریم. مرحلۀ بعدی این است که وقتی میخواهیم برای یک کتاب تولید محتوا کنیم و ناشر کتاب را برای ما نمیفرستد، تکلیف ما را مشخص میکند که علاقهای به تبلیغ و ورود به این عرصه ندارد. خبرگزاری هم نمیتواند برای تمام کتابهای منتشرشده هزینه کند؛ زیرا هم هزینۀ بالایی میتراشد، هم فرصت انجام کار میسر نمیشود. وقتی ناشری همکاری لازم را با ما نمیکند، خودبهخود از چرخۀ تبلیغی ما حذف میشود. نویسندگان هم همین طور. وقتی علاقهای به مصاحبه ندارد، یا به هر دلیلی در فعالیت ترویجی ما شرکت نمیکند، حذف میشود.
🔹وی همچنین در خصوص ویژگیهای ناشری که دارای کنشهای مطلوب رسانهای است، اظهار داشت: نشر یک چرخۀ اقتصادی است. باید ببینیم ناشر چقدر برایش مهم است که علاوه بر کار اقتصادی، دغدغۀ ترویج هم داشته باشد. اولین چیزی که مطرح میشود، همین دغدغه است. ناشر باید راه درست ترویج را بداند. بعضی از ناشران کتابی را چاپ میکنند؛ اما خودشان میدانند کتاب بُرد ندارد و برایش هزینه نمیکنند؛ اما کتاب خوب را در چرخۀ تبلیغی میگذارند. از نویسنده کار میکشند و از رسانه میخواهند برای کتابشان محتوا تولید کنند. خیلی از ناشران از ما کار میخواهند.
📌متن کامل این مصاحبه رامیتوانید در سایت مجمع ناشران انقلاب اسلامی بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
#معرفی_کتاب
کتاب #رازهای_دو_عصا
نویسنده #محسن_بغلانی
انتشارات #قدر_ولایت
📌کتاب «رازهای دو عصا» روایتگر زندگی شهید سیدحسن مدرس، روحانی سیاسی و عضو مجلس شورای اسلامی و رئیس شورای ملی در دورۀ پهلوی اول است. عنوان این کتاب بیانگر گفتوگوهایی بین دو عصاست که یکی از آنها متعلق به مرد ظلمستیز مردمی شهید مدرس و دیگری متعلق به پادشاه حیلهگر و خشن رضاخان بوده است. در واقع این دو عصا که از نزدیکترینها به این دو شخصیت هستند، وقایعی را که باعث درگیری بین شهید مدرس و رضاخان شده است را در این کتاب به تصویر کشیدهاند و با وجود اینکه این دو عصا گاه در کنار هم و گاه دور از هم روزگار خویش را میگذرانند؛ اما همۀ وقایع را به عنوان راز با هم در میان میگذارند. این اتفاقات شنیدنی که در واقع مستند نیز هستند،مخاطب را با عین واقعیتها آشنا میکند. داستان این کتاب موجب شده تا از تحریف بیشتر وقایع دوران پهلوی جلوگیری شود و نسلهای بعدی اعم از کودک و نوجوان با حقایق آن دوران بیشتر آشنا شوند.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻«خانواده ابدی» مهمان شب خاطره شد
🔹شب خاطره همزمان با آیین رونمایی از کتاب «خانواده ابدی» با حضور خانواده شهیده اسکندری روز پنجشنبه ۵ بهمن ماه در تالار سوره حوزه هنری برگزار شد.
🔹«خانواه ابدی» روایت یکی از هزاران ترور مردم بیگناه توسط منافقین در دهه شصت است. منافقین با تهاجم به خانه محسن اسکندری، مادر خانواده را در مقابل چشمِ چهار فرزندش، هدف هشت گلوله قرار میدهند. بعد از این حادثه تلخ، پدر خانواده با صبر وبردباری به فرزندانش کمک میکند تا شوک ناشی از روز حادثه و شهادت مادر را پشت سر بگذارند. بانویی مومن، مسئولیت فرزندان شهید را برعهده میگیرد و با پر کردن جای خالی مادر، زندگی دوبارهای به آنها میبخشد..
🔹در تازهترین شب خاطره، معصومه رامهرمزی؛ نویسنده کتاب «خانواده ابدی» این کتاب را برگی از صفحات تاریخ کشور ایران عنوان کرد و معصومه اسکندری؛ دختر ارشد شهیده عشرت اسکندری را واسطه آشنایی خود با این خانواده ابدی معرفی کرد.
📌گزارش تفصیلی این نشست را در خبرگزاری ایبنا بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran
🔻نظام یارانه ویژه برای خرید کتاب در نظر گرفته شود/ اهدای کارت فرهنگ به کتابخوانها
🔹 نمایشگاه کتاب تهران هر ساله در اردیبهشت برگزار میشود و سال آینده سیوپنجمین دوره این رویداد فرهنگی در تهران برگزار خواهد شد، رویدادی که ناشران، نویسندگان، علاقهمندان، مخاطبان و کتابخوانها را دور هم جمع میکند تا تازهترین آثار حوزه و نشر و کتاب را بررسی و البته خرید هم بکنند. آنچه در سالهای اخیر به رغم افزایش قیمت کاغذ و کتاب، باعث کمک به حفظ کتاب و کتابخوانی در سبد فرهنگی خانوار شده حمایتهای دولت در قالب یارانه فرهنگی و بنهای تخفیف و خرید کتاب است؛ سیاستی که به جز اعطای بستههای حمایتی به ناشران و صنعت چاپ، مستقیم به مخاطبان و خوانندگان کتاب نیز تعلق میگیرد.
🔹امسال نیز مانند دو سال گذشته دولت و وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی بسته های حمایتی برای خرید کتاب در نظر گرفته اند، طرح هایی که در شورای سیاستگذاری سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، یاسر احمدوند معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، محمدمهدی سموعی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه و دیگر اعضای شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب مورد بررسی قرار گرفت.
🔹محمدمهدی اسماعیلی در جلسه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب گفت: نمایشگاه کتاب تجربه کمنظیری در حیات فرهنگی ایران است و بر همین اساس ذوق، شور و علاقه ای که در نمایشگاه کتاب وجود دارد علاوه بر اینکه برای مسئولان فرهنگی مایه مباهات است، مسئولیت بیشتری را بر دوش آنان قرار میدهد.
🔹وزیر فرهنگ تصریح کرد: نمایشگاه باید در فضایی دلپذیر برگزار شود، علاوه بر آن قیمتها هم باید مناسب باشد. برای برطرف شدن برخی از مشکلاتی که در این عرصه وجود دارد نظام یارانهای ویژهای باید درنظر بگیریم. از این رو تصمیماتی درباره تخصیص کارت فرهنگ به مردم اتخاذ شده است که به امید خدا با تامین زیرساختها بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم و یارانه مستقیمی با عدد قابل توجه برای خریدان کتاب ارائه کنیم.
📌گزارش تفصیلی این نشست را اینجا بخوانید.
http://eitaa.com/MajmaNasheran