🔰حامیان اوکراین چه شدند؟!
🔻این روزها طولانی شدن جنگ در اوکراین و تأثیرات منفی آن بر اقتصاد اروپا و حتی آمریکا موجب شده است که کشورهای غربی یکی پس از دیگری به شکست خود در این جنگ اعتراف کنند. جانسون، نخستوزیر انگلیس که پیشازاین همواره نسبت به خطر خستگی ناشی از طولانی شدن جنگ در اوکراین هشدار میداد، بهتازگی در اظهاراتی، به شکست احتمالی این جنگ اعتراف کرد و با دادن امید واهی به همپیمانان غربی گفت: «بسیار مهم است که نشان دهیم برای مدت طولانی با آنها (اوکراینیها) هستیم». امانوئل مکرون، رئیسجمهوری فرانسه نیز روز ۲۵ خرداد و یک روز پیش از سفر خود به کییف، همراه با صدراعظم آلمان و نخستوزیر ایتالیا، گفته بود که اوکراین باید درباره موضوعاتی با روسیه مذاکره کند تا جنگ پایان یابد. رئیسجمهوری آمریکا هم ۱۳ خردادماه در پاسخ به این سؤال که آیا اوکراین برای دستیابی به صلح و پایان دادن به حملات روسیه نیاز به واگذاری بخشی از خاک خود دارد یا خیر؟ تأکید کرد، تصمیمگیری در مورد واگذاری بخشی از خاک اوکراین به روسیه، به کییف بستگی دارد. آمریکا و اروپا به این نتیجه رسیدهاند که اعمال تحریمها علیه روسیه به دلیل حوادث اوکراین نمیتواند بدون عواقب برای بازار انرژی آنها- با توجه به نزدیک شدن غرب به فصل سرما تا چند ماه آینده- باشد. جو بایدن اخیراً اعتراف کرده، تحریمهای ضد روسیه به آمریکا هم آسیب میزند.
🔰ماهوارهبر ایرانی که صدای آمریکا را درآورد
🛰دومین پرتاب ماهوارهبر ذوالجناح بهمنظور دستیابی به اهداف تحقیقاتی از پیش تعیین شده، انجام شد. سید احمد حسینی سخنگوی گروه فضایی وزارت دفاع درباره این خبر گفت: «این ماهوارهبر سه مرحلهای ازنظر ویژگیهای فنی، قابل رقابت با ماهوارهبرهای روز دنیا است که دارای دو مرحله پیشرانش جامد و یک مرحله با پیشرانش مایع است». وی بابیان اینکه پرتاب ماهوارهبر ذوالجناح با هدف زیرمداری انجام گرفته است، تصریح کرد: «به حول قوه الهی مرحله سوم توسعه این ماهوارهبرِ ترکیبی با بهرهگیری از اطلاعات حاصل از این پرتاب آغاز گردیده است». گفتنی است ماهوارهبر ذوالجناح در بهمنماه سال 99 برای نخستین بار با هدف دستیابی به فنآوری قدرتمندترین موتور سوخت جامد در کشور مورد تست و ارزیابی قرار گرفت. سخنگوی کاخ سفید با انتقاد از پرتاب ماهوارهبر ذوالجناح مدعی شد که این اقدام «غیرمفید و بیثباتکننده» است. کاخ سفید همچنین اعلام کرد که متعهد به استفاده از تحریمها و سایر اقدامات برای جلوگیری از پیشرفت بیشتر برنامه موشکی ایران است.
🔰حرف روز
📌اقتدار و دیپلماسی التماسی!
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با وزیر خارجه کشورمان و همچنین با انتشار توئیتهایی در پایان سفرش به تهران، آن را موفقیتآمیز دانست و از اینکه پس از وقفهای چندماهه مذاکرات از بنبست خارج و به ریل خود بازمیگردد، ابراز خوشوقتی نمود؛ اما سؤال مهمی که مطرح است، راز تغییر رفتار غربیها در دو بازه قبل و بعد از این سفر است. چرا مقامات آمریکایی و اروپایی و حتی شخص بورل که با کشیدن خطونشانهای تهدیدآمیز و صدور قطعنامه به دنبال اخذ امتیازات بیشتر بودند، امروز بهنوعی دیپلماسی التماسی متوسل شدهاند؟
⚜نکات تحلیلی:
1️⃣در یک کلمه، راز این تغییر رفتار در ایستادگی و اقتدار ایران اسلامی و ضعف آمریکا در شرایط کنونی نهفته است. غربیها با مبنای تحلیلی غلط و البته سختگیرانه میخواستند با بالا آوردن شمشیر داموکلس صدور قطعنامه از سوی آژانس هستهای و ارسال سیگنالهایی همچون نمایش قدرت در قضیه توقیف نفتکش ایرانی در آبهای یونان و پارهای خرابکاریهای امنیتی و دامن زدن به موج نارضایتیهای داخلی حاصل از اجرای اصلاحات اقتصادی در کشور، تهران را وادار به پذیرش مذاکره با شروط مطلوب آمریکایی نمایند.
2️⃣اما در این طرف مذاکره، ایران دست حریف مافیایی خود را خواند و توانست با گسستن تاروپود بافتههای جنگ ترکیبی آن نشان دهد آمریکا آنچه مینماید نیست و بسیاری از مؤلفههای ابرقدرتی و فیصلهبخشی به تحولات منطقهای و جهانی را از دست داده است و این در حالی است که در ایران امروز، دولتی مردمی و انقلابی بر سر کار آمده است که ایستادن در مقابل آمریکا و یافتن و ساختن راهکارهای ملی و منطقهای برای خنثیسازی فشارهای جبهه استکباری را اصل اول سیاست خارجی خود میداند و بدون کمترین ترسی و با هوشمندی، شروع به ترکاندن بالنهای پر از باد پندار غربیها و جریان سیاسی پیرو آنها در داخل کرده است. اینکه بلافاصله بهجای یک کشتی، دو تا توقیف میشود، روند خرابکاریهای واقعی و سایبری با عملیات مقابلهای هوشمندانه متوقف میشود، پاسخهای متناسب هستهای به قطعنامه شورای حکام، صورتبندی و بر تحقق دو شرط اساسی «لغو تمامی تحریمها» و «تضمین انتفاع اقتصادی ملت ایران» برای احیا و تداوم مذاکره اصرار میشود، تصویری از ثبات قدم و اقتدار بهطرف غربی بود که نتیجه داد.
⚜نکتهراهبردی: سربازی شجاعانه و هوشمندانه دولت در تحقق دیپلماسی «عزت، حکمت و مصلحت» در زمانه فترت آمریکا و اروپا، نشان داد اگر انقلابی حرکت کنیم، مقاومت و اقتدار جواب میدهد؛ چراکه به اعتراف بورل در همین سفر، «هیچکس بدون ایران نمیتواند درباره ترتیبات منطقه تصمیم بگیرد».
✍ #فتحالله_پریشان
🔰گزارش روز
⚜اهداف الکاظمی از سفر به ایران و عربستان
«مصطفی الکاظمی» نخستوزیر موقت عراق عصر دیروز (یکشنبه) پس از پایان سفر از عربستان، در صدر هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمد. وی در طول دوران نخستوزیری خود سفرهای متعددی به تهران و ریاض داشته است و عراق طی چند وقت اخیر نقش میانجی در روابط ایران و عربستان نیز داشته و محور گفتوگوهای دو کشور بوده است. با این پیشزمینه، تحلیلهای مختلفی در رابطه با دور جدید سفر الکاظمی به ریاض و تهران صورت میگیرد و رسانههای مختلف منطقه در رابطه با این سفر و محورهای مطروحه آن گزارههای مختلفی مطرح میکنند.
❇گزارههای خبری:
1️⃣خبرگزاری بغداد الیوم میآورد: «الکاظمی در سفر به تهران، موضع عراق در خصوص شرکت در کنفرانس ریاض و جلسهاش با جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در این کنفرانس را تشریح و توجیه خواهد کرد».
2️⃣شبکه خبری المیادین نیز گزارش داد: «سفر الکاظمی به ایران و عربستان با برنامه و هدف مشخصی و در راستای ازسرگیری روابط دو طرف صورت میگیرد و در این سفر به بعد داخلی عراق پرداخته نخواهد شد».
❇گزارههای تحلیلی:
در سفر دورهای الکاظمی و تیم همراه به ایران و عربستان، اهداف متعددی پیگیری میشود که به مهمترین آن عبارتاند از:
1️⃣تسهیل در روابط تهران- ریاض: عراق به دنبال آن است که روند میانجیگری خود را به مرحله آخر برساند و دو کشور بهصورت مستقیم با یکدیگر دیدار کنند. تحقق این هدف به لحاظ دیپلماتیک، امتیاز بزرگی برای عراق میانجی محسوب میشود.
2️⃣تشکیل دولت در عراق: با توجه به انصراف جریان صدر از پارلمان، احتمال تشکیل کتله اکبر (ائتلاف بزرگ) توسط چارچوب هماهنگی شیعی عراق بالا است و درعینحال احتمال انتخاب فردی غیر از الکاظمی برای نخستوزیری آینده عراق نیز بالاست. با این توصیف، این تحلیل نیز مطرح است که الکاظمی در این سفر به دنبال جلب حمایت و همراهی ایران و عربستان برای انتخاب مجدد بهعنوان نخستوزیر در عراق نیز باشد.
3️⃣اطمینان دادن به عدم شرکت در ائتلافهای احتمالی منطقه همچون ائتلاف منطقهای که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال تشکیل آن با محوریت برخی کشورهای عربی هستند نیز ازجمله اهداف سفر الکاظمی به تهران است.
4️⃣باوجود قولهای اجرایی نشده سابق دولت الکاظمی همچون پرداخت بهموقع بدهیهای انرژی به ایران و برداشتن ویزای سفر زمینی زائران ایرانی به عراق، به نظر میرسد بررسی و تصمیمگیری مجدد بر سر این موضوعات نیز در دیدارهای الکاظمی با مسئولان کشورمان مطرح و درباره آنها تصمیمگیری شود.
✍ #محمدرضا_فرهادی
خبرنگار نزدیک به وزارت خارجه:
🔹مذاکرات تا آخر این هفته و احتمالا در قطر خواهد بود
🔹نمایندگان ۱+۴ حضور ندارند و گفتگوها به صورت غیرمستقیم با حضور باقری از ایران، مورا از اروپا و مالی از امریکا انجام می شود
🔹پیامها به صورت مکتوب توسط مورا منتقل میشوند
🔹مذاکره محدود به چند موضوع اختلافی میان ما و آمریکاست.
♦️امکان تنظیم سند بدون حضور در دفتر اسناد رسمی فراهم شد
خندانی، رئیس کانون سردفتران و دفتریاران:
🔹برای تنظیم اسناد رسمی، متقاضی باید حداقل سه بار به دفترخانه مراجعه کند اما با استفاده از سامانه «سند من» فقط یک بار برای امضا و اثرانگشت حضور پیدا میکند.
🔹این روند در کاهش هزینهها و انجام سفرهای درونشهری و ترافیک و مصرف سوخت تأثیر مثبت دارد.
🔹فعالیت این سامانه در دو استان به صورت آزمایشی در حال انجام است.
🔹تا پایان تیر همه دفاتر اسناد رسمی استانها قابلیت اتصال به آن را خواهند داشت.
مذاکرات هستهای در همین هفته و در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار خواهد شد
سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری:
🔹مذاکرات ایران و عربستان به زودی در بغداد ادامه پیدا خواهد کرد
🔹هم زمان مذاکرات هستهای قطعی شده و هم مکان تقریبا قطعی شده است
🔹امیدوارم پیام هایی که "مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا" آورده در عمل هم پیاده شود.
🔹بورل گفت که آمریکا تعهد داده که به کلیه آنچه که در برجام و ذیل قطعنامه آمده عمل و انتفاع قطعی اقتصاد ایران را تضمین کند.
🔹 آمریکا نشان داده که غیرقابل اعتماد است و به آنچه امضا میکند پایبند نیست و مذاکرات ما با فرض عدم اعتماد به طرف آمریکایی جلو میرود
🔹 موارد اختلافی در مذاکرات هستهای در خصوص حوزه رفع تحریمهاست؛ هیچ موضوع جدیدی به مذاکرات اضافه نخواهد شد
🔹 توپ در زمین واشینگتن است؛ آمریکا با پاسخ اگر بیاید به سرعت میتوان مذاکرات را به سرانجام رساند
🔹امیدوار هستیم که حکم دادگاه یونان عملیاتی شود و کشتی با نفت آزادشده به مسیر خودش ادامه دهد
♦️ایران: پاسخ ما به اسرائیل قاطع خواهد بود، نه اینکه افراد عادی را در کشور سوم بزنیم
🔹یک مقام وزارت خارجه ایران ادعاهای رژیم صهیونیستی درباره هدف قرار دادن گردشگران اسرائیلی در ترکیه از سوی ایران را تکذیب کرد و گفت: امیدواریم مقامات ترکیه متوجه اهداف برخی برای تخریب روابط دو جانبه ما باشند.
🔹پاسخ ما به اسرائیل، قاطع و محکم خواهد بود و اینگونه نیست که افراد عادی را در یک کشور سوم هدف قرار دهیم.
♦️سکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان ارزان شد
«کشتی آرای» فعال بازار طلا و جواهر:
🔹برخلاف روال قیمتی در بازار جهانی، قیمت طلا و سکه در بازار داخلی همراستا با کاهش قیمت ارز، در مسیر نزولی قرار دارند.
🔹قیمت سکه طرح جدید نسبت به روز شنبه، یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و قیمت دلار نیز ۱۱۰۰ تومان کاهش یافته است.
🔹هماکنون فروشنده بیشتر از خریدار است و صفی از فروشندگان برای فروش طلا و سکه و ارز تشکیل شده است./تسنیم
🔰 بازار ارز؛ عرضه بر تقاضا پیشی گرفت
🔻 رئیس کانون صرافان با بیان اینکه روند کاهشی نرخ دلار همچنان ادامه دارد، افزود: «در گذشته همیشه بازار آزاد تعیینکننده قیمت دلار بود؛ اما اکنون بازار رسمی صرافیها تعیینکننده شده و نرخهای بازار آزاد به سمت نرخهای بازار رسمی صرافیها هدایت میشود. صادرکنندگان کمکم از بازار رسمی ارز استقبال میکنند و برای فروش ارز حاصل از صادرات خود اقدام میکنند و چون روند رو به کاهش است، تعداد عرضهکنندگان بیشتر از خریداران دلار است».
🔰 رژیمی جعلی که از درون میپوسد
✡ «نفتالی بنت» که چند روز بعد از یکسالگی کابینهاش مجبور به اعلام فروپاشی ائتلافش شد، پرده از نگرانیها برای آینده رژیم صهیونیستی برداشت و گفت: «بزرگترین دغدغه و نگرانی من آن است که ما اسرائیل را از دست بدهیم، ما در چنین خطری قرار داریم». به گفته بنت، جامعه اسرائیل در یک نگرانی حیاتی قرار دارد، چیزی که واقعاً شبیه به جنگ است. شبکه 11 تلویزیون اسرائیل (کان) در گزارشی از این مصاحبه که در وبگاهش منتشر شد، میآورد، بزرگترین نگرانی بنت در این گفتگو، جنگ داخلی است که منجر به فروپاشی کامل رژیم صهیونیستی میشود.
🔰 تخلف 555 میلیاردی در اصفهان
❇نیروهای سازمان اطلاعات سپاه و بازرسان جهاد کشاورزی ۵۰ هزار تن گندم دولتی احتکار شده را در یکی از کارخانههای تولید آرد حومه اصفهان کشف و ضبط کردند. صاحب این کارخانه مدعی شده گندمها را از بازار آزاد تهیه کرده، اما هیچ سندی در این زمینه ارائه نداده است. میزان تخلف در این پرونده ۵۵۵ میلیارد تومان اعلام شده است.