مصطفی ص:
نکته تفسیری صفحه ۱۱:
سخت تر از سنگ:
به باران پرنعمت نگاه کن: بر همه چیز فرود می آید و بی هیچ بخلی، دانه های خود را به همه می بخشد؛ امّا هر کس به گونه ای از آن بهره می برد. خاک حاصلخیز با تمام وجود او را در آغوش می کشد و با کمک او، رازهایش را برای دیگران آشکار میکند. گلهای رنگارنگ، میوه های گوناگون، محصولات متنوّع، درختان و گیاهان زیبا، نتیجه ی برخورد خوب خاک با باران هستند. آن طرفتر، سنگ را ببین که بی جان و بی ثمر در گوشه ای افتاده است. باران بر او هم می بارد؛ ولی چه فایده؟ سنگ، سخت است و باران اثری در آن ندارد.
جان و دل ما انسانها نیز مانند زمین است و آیات و نشانه های خدا، همچون باران. الطاف خدا چون باران ریزان است؛ این ما هستیم که باید خود را آماده ی پذیرش باران رحمت الهی کنیم. اگر ما واقعاً در جست وجوی حقیقت و راستی باشیم و در این راه، تعصب های ناروا و لجاجت ها را کنار بگذاریم، هر پدیده ای برای ما نشانه ای از حقیقت می شود. آنگاه به آسمان و زمین که بنگریم، خدا را با تمام وجود احساس می کنیم و هنگام روبه رو شدن با بندگان خاصّ خدا و آیات و نشانه های او، در برابر بزرگی و خوبی و مهربانی آنان سر فرود می آوریم. به این ترتیب، سرزمین قلب ما، خرم و آباد و به بوستانی برای پرواز فرشتگان تبدیل می شود، دیگر اثری از غرور و حسد و کینه در آن نمی ماند و پر از صفا و مهربانی و بخشندگی می شود. اگر امّا انسان درهای قلبش را بر حقیقت ببندد و به باران خوبی اجازه ندهد که بر سرزمین جانش ببارد، کمکم خاک حاصل خیز قلبش، می خشکد و پس از مدّتی به سنگلاخ تبدیل می شود. در این هنگام، او به بدترین بیماری روحی دچار شده است؛ بیماری «قساوت قلب» یا همان «سنگدلی» که دیگر هیچ نشانه ای نمی تواند او را هدایت کند و هیچ پندی در او اثر نمی کند. حتّی معجزات عجیب و خارق العاده نیز در او تأثیری ندارد، و این اوج بدبختی یک انسان است. اگر پای صحبت تاریخ بنشینیم، نمونه های بسیار عجیبی از سنگدلی انسانها می شنویم.
قرآن نیز سخنان شگفت انگیزی در این باره دارد. بنی اسرائیل، نمونه ای کامل از یک قوم سنگدل هستند. آنها، تبدیل شدن عصای موسی به مار، باز شدن دریا، جوشیدن آب از یک تکّه سنگ برای رفع تشنگی آنان، قرار گرفتن کوه طور بر فرازشان و معجزات فراوان دیگر را با چشم خود دیدند؛ نشانه هایی که یکی از آنها برای پذیرفتن همه ی حقیقت کافی بود؛ امّا لجاجت چنان آنان را سنگدل کرده بود که هیچیک از این نشانه ها نتوانست در آنان اثر بگذارد. عجیب تر از سرگذشت بنیاسرائیل، حادثه ی کربلاست. کسانی که بر امام حسین علیه السلام شمشیر کشیده بودند، به خوبی او را می شناختند. سالها پدر بزرگوارش امام علی علیه السلام در کوفه حکومت کرده و آنان با امام حسین علیه السلام نشست و برخاست کرده بودند. بسیاری از پیران آنان دیده بودند که پیامبر‹ سر تا پای امام حسین علیه السلام را غرق در بوسه می کند و او و برادرش را سرور جوانان اهل بهشت معرفی می کرد. گفته اند که امام حسین علیه السلام به قاتل خود فرمود: «آیا مرا نمیشناسی؟» و او گفت: «تو را خوب می شناسم؛ مادرت فاطمه، پدرت علی، پدربزرگت محمد و دشمنت خداست.»! [1]آنان با چشمان خود دیدند که هنگام کشته شدن امام حسین علیه السلام ، از زمین خون تازه می جوشد و سر بریده ی او، قرآن می خواند؛ ولی مانند دیوانگان نگاه می کردند و می خندیدند! چه راست گفت امام پنجم ما که فرمود:
«هیچ بنده ای با کیفری بدتر از سنگدلی مجازات نمی شود.»[2]
[1] . بحارالانوار ج 45 ص 56
[2] . مستدرک الوسائل ج 12 ص 93
🆔 https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
✅ الإمامُ الحسينُ عليه السلام
إنّ أوصَلَ الناسِ مَن وَصَلَ مَن قَطَعَهُ .;
امام حسين عليه السلام
قوى ترين كَس در صله رحم كسى است كه با خويشاوند بريده از خود پيوند برقرار كند .;
بحار الأنوار : 74/400/41 .
📚 https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
گریپ فروت
🔹️نصف گریپ فروت در صبحانه
به کاهش اشتها و چربی سوزی کمک میکند
🔹️نصف گریپ فروت قبل از خواب
برای درمان کم خوابی بسیار مفیدست
🔹️خون را تصفیه و کبد و کلیه را پاکسازی میکند
🍏🍎 https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
💠 بقاع متبرکه قطب فرهنگی
🔷 كلاس آموزشی زبان عربی برای نوجوانان توسط حاج آقا حسینی امام جماعت امامزاده حلیمه خاتون شهر کرکوند
https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
Page012.mp3
735.9K
🔴 🔴🔴
🔴🔴
🔴
قرائت و تلاوت قرآن کریم و مصحف شریف
👈 به نیت سلامتےوظهور امام زمان(عج)هدیه به پیامبران و ۱۴معصوم و حضرت معصومه علیهمالسلام، امام راحل، شهدا، هدیه به روح همه اموات پدران و مادران ازدست رفته آمرزش گناهان و شفاے بیماران و اداء دین ذوالحقوق و سلامتی و عاقبت به خیری خود و فرزندانتان
🕌 واحد امور قرآنی مرکز افق امامزاده حلیمه خاتون شهر کرکوند
🆔https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108
🔴
🔴🔴
🔴🔴🔴
نکته تفسیری صفحه ۱۲:
پیمان حیات بخش:
خوشبختی و سعادت، آرزوی همه ی انسان ها در همه ی زمان ها بوده و هست. بدون شک تمام تلاش ما در زندگی، برای رسیدن به آرامش و خوشبختی است. با کمی تأمّل، به این واقعیت می رسیم که برای رسیدن به این آرمان بزرگ، داشتن دو رابطه لازم است:
رابطه با آفریدگار و رابطه با آفریدگان. ما هنگامی به سعادت می رسیم که آفریدگارمان را بشناسیم و بدانیم که چرا ما را آفریده است و از ما چه انتظاری دارد و ما چگونه می توانیم او را خشنود کنیم. پس از این ارتباط باید رابطه ی خود را با مخلوقات دیگر به ویژه همنوعان خود اصلاح کنیم؛ باید به آنان نیکی کنیم و از آنان نیکی ببینیم.
خدای مهربان به وسیله ی پیامبرانش به ما آموخته است که چگونه این دو رابطه را برقرار کنیم. یک بار دیگر در این آیه دقت کنیم. خدای مهربان به وسیله ی حضرت موسی علیه السلام و با کتاب تورات از بنی اسرائیل پیمان گرفت که تنها او را بپرستند و در برابر هیچ مخلوق ضعیفی سر فرود نیاورند؛ با پدر و مادر خود که وجودشان را از آنها دارند، خوب رفتار کنند و احترام آنان را نگه دارند؛ به خویشاوندان نیکی کنند و به مشکلاتشان رسیدگی نمایند؛ بر سر یتیمان که از داشتن تکیه گاهی همچون پدر محروماند، دست محبّت بکشند و از بینوایان دلجویی کنند؛ با مردم به خوبی صحبت کنند و ادب را نگه دارند؛ در برابر خدایی که آنان را آفریده و به آنان این همه نعمت بخشیده، تواضع کنند و نماز بخوانند و از مال و ثروتی که خدا به آنان بخشیده، به نیازمندان ببخشند. آری، به راستی اگر به این دستورها در جامعه ای عمل شود، آیا خبری از کینه و دشمنی، و اثری از فقر و تنگدستی می ماند؟ آیا افسـردگی و بیه دفی و اضطراب و پشیمانی در آن جامعه مجالی برای عرض اندام پیدا می کند؟ آیا شیطان فرصتی برای کاشتن نهال دروغ و خلافکاری در دلهای مردم پیدا می کند؟
در میان دستورهای حیات بخش این آیه، یکی از آنها در حفظ رابطه ی دوستی و محبّت بسیار مؤثّر است. خداوند می فرماید: «و قولوا للناس حسنا»؛ یعنی با مردم به خوبی سخن بگویید. امام پنجم ما شیعیان در توضیح این آیه فرموده است: «بهتر از آنطوری که دوست دارید با شما صحبت شود، با مردم صحبت کنید.» [1]اگر ما به همین یک دستور عمل کنیم، بسیاری از مشکلاتمان در زندگی حل می شود. اگر ما همیشه پیش از صحبت کردن با دیگران فکر کنیم که دوست داریم چگونه با ما صحبت کنند و آنگاه با دیگران بهتر از آن صحبت کنیم، رابطه ای دوستانه و در عین حال محترمانه با مردم خواهیم داشت. فرض کنید پدران و فرزندان، برادران و خواهران، همکلاسی ها و همکاران ما همگی به این توصیه عمل می کردند؛ در این حال آیا باز هم بر سر مطالب بیهوده و بی ارزش، اختلاف پیش می آمد؟ آیا کسی حاضر می شد به برادر دینی اش ناسزا گوید و به او دشنام دهد؟ آیا دیگر زن و شوهری بر سر شوری یا بی نمک بودن غذا به هم پرخاش می کردند؟ آیا کسی برای کثیف شدن کفشش به سبب برخورد کف کفش دیگری به آن، به او تندی می کرد؟ و آیا ... ؟ در حقیقت، این دستورها، مانند نقشه ی گنج است که عمل به آنها، ما را به گنج خوشبختی و سعادت میرساند، و بی توجّهی به آنها باعث می شود که عمری را در جست وجوی سعادت سپری کنیم و دست آخر، دست خالی بمانیم.
[1] . المیزان فی تفسیر القران ، ج 1 ، ص 220
🆔https://eitaa.com/joinchat/3503030331C272e9e9108