#عکس_نوشت
⭕توسعه مکران، بازی دو سر برد ایران و چین
🔷توسعه اقتصادی منطقه استراتژیک مکران و همچنین تقویت بنیه تجاری و ترانزیتی بنادر چابهار و جاسک از جمله دغدغههای نظام حکمرانی کشور در سالهای اخیر بوده است و در حال حاضر به نظر میرسد زمین بازی مناسب برای توسعه منطقه مکران طرح کمربند راه یا همان جاده ابریشم نوین چین است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰چالشی به نام فرار مالیاتی
🔶 اقتصاد غیررسمی یا اقتصاد پنهان به آن دسته از فعالیتهایی اطلاق میشود که خارج از چارچوب بخش دولتی و خصوصی قرار گرفته است. شناخت فضای اقتصاد غیررسمی به دلیل ماهیت غیرشفاف کار پیچیدهای است. اما نمیتوان از اثرگذاری این بخش در نتیجه سیاستگذاریهای اقتصادی غافل شد.
🔶برخی افراد با انگیزه فرار از پرداخت مالیات، پا به بخش اقتصاد غیررسمی میگذارند. اما فرار مالیاتی چیست؟
🔶باید گفت اجتناب و فرار مالیاتی هر دو کاهش درآمد مالیاتی کشور را در پی دارند. اما هر دو به یک معنا نیستند. اجتناب مالیاتی به معانی استفاده از نقاط ضعف قانونی به منظور پرداخت کمتر مالیات است. اما در فرار مالیاتی قوانین نقض میشوند و هدف کاهش درآمد مشمول مالیات است.
🔶در ایران فرار مالیاتی با روشهایی مانند صدور فاکتورهای سوری، سو استفاده از کارتهای بازرگانی و حسابهای اجارهای انجام میشود. در سال ۲۰۱۷ (۹۶) نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی ایران ۷.۸۲ درصد بود. رئیس سازمان امور مالیاتی، حجم فرار مالیاتی در ایران را ۴۰ همت (هزار میلیارد تومان) برآورد کرد. اما اظهار نظرهای مختلفی از ۵۰ تا ۷۰ همت فرار مالیاتی در ایران وجود دارد.
🔶از مهمترین دلایل بروز پدیده فرار مالیاتی در ایران نبود سیستم اطلاعاتی کارآمد است. گفتنی است در کشورهایی مانند بریتانیا برای مقابله با فرار مالیاتی جریمههایی تا سقف ۲۰۰ درصد مالیات متعلق در نظر گرفته شده است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰 انحلال کانون صرافان و لغو مجمع عمومی سالیانه آن
🔶 روز سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲، بانک مرکزی حکم انحلال کانون صرافان ایرانیان را صادر کرد. به دنبال این تصمیم بانک مرکزی، کانون صرافان شامگاه چهارشنبه مجمع عمومی کانون که باید در روز پنجشنبه برگزار میشد را لغو نمود.
طبق نظر کارشناسان، این اقدام بانک مرکزی، برای سامان دادن به بازار ارز و جلوگیری از عدم هماهنگی و التهاب در این بازار و همچنین نشان دادن اقتدار بانک مرکزی، امری اجتنابناپذير تلقی میشد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
📌فاجعهآفرینی بانکها در پرداخت وام مسکن!
🔶 متاسفانه سیستم بانکی در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۲ اصلاً وام مسکن و سایر وامهای خرد را پرداخت نکرده است. با این شرایط امیدی به بهبود اوضاع مسکن در کشور نیست مگر اینکه مسئولین هرچه سریعتر چارهای برای مقابله با فرار بانکها از وظایف خود در قبال پرداخت تسهیلات بیاندیشند.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
📌جزئیات آمار خانههای خالی در اختیار ۳ بانک
⭕وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به اخبار مربوط به املاک مسکونی خالی در بانکهای ملت، سپه و مسکن اطلاعیهای صادر کرد و گفت:
🔷 بر اساس اعلام بانک ملت، کل مجموع املاک مسکونی بانک ملت ۷۲۶ ملک است که ۶۱۵ ملک دارای متصرف و تنها ۱۱۱ ملک فاقد متصرف و خالی محسوب میشود.
🔶 حسب اعلام بانک سپه، کل املاک با کاربری مسکونی بانک ۲۶۵۸ رقبه است که از این تعداد ۱۴۶۷ ملک مازاد و ۱۱۹۰ رقبه ملک غیر مازاد است. تعداد املاک خالی از سکنه بانک ۳۱۹ ملک است.
🔷 بر اساس اعلام بانک مسکن کل واحدهای با کاربری مسکونی بانک ۷۳۵ واحد است که از این تعداد ۱۲۴ واحد مستقل (دارای سند مجزا) است و ۶۱۱ واحد دیگر، طبقات فوقانی شعب بانکها بوده که کل این واحدها جهت استقرار مأمورین و همکاران غیر بومی منتقل شده به آن شهر، کاربرد داشته و امکان واگذاری به غیر را ندارد. درواقع بانک مسکن واحد مسکونی خالی از سکنه ندارد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 چین چگونه در تولید پروپیلن خودکفا شد؟
🔹چین بیش از ۳۰ هزار شرکت را در راستای توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز فعال کرده و موجب ورود شرکتهای صنایع پاییندستی به حلقههای بالاتر شده است.
🔹این کشور از طریق ابزارهایی همچون یارانه خوراک، مشوقهای مالیاتی و افزایش تعرفه واردات، واحدهای MTO/MTP و CTO را توسعه داده است تا در تولید پروپیلن خودکفا باشد.
🔹چین در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده محصولات زنجیره ارزش پروپیلن جهان است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰استفاده از سوختهای جایگزین؛ راهکاری برای کاهش مصرف بنزین
🔶 مدیر اتحادیه سوختهای جایگزین اظهار کرد؛ در سال جاری میانگین مصرف سیانجی در ایران روزانه ۲۲ میلیون متر مکعب بوده است که این عدد به راحتی تا ۴۵ میلیون متر مکعب قابل ارتقاست.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یادداشت_کوتاه
📌سیاستهای جهانی تامین مسکن اقشار کمدرآمد
⭕️ بر اساس گزارش مرکز پژوهشهای مجلس رمز کشورهای موفق در زمینه ساخت و تامین مسکن طی یک دوره زمانی طولانی، استفاده از سه مولفه «قوانین ضمانتدار برای تعیین مسولیتهای مشخص بازیگردانان و بازیگران بخش مسکن»، «منابع مالی چندوجهی» و «معین بودن تامینکنندگان منابع» است.
⭕️ همچنین سیاستهای ساخت مسکن اجتماعی، کمکهای مالی دولت، کنترل اجارهبها، ساخت مسکن مقرونبهصرفه، زمین-خدمات، تولید صنعتی مسکن، ایجاد شه های جدید، تخریب و بازسازی و توانمندسازی و ایجاد بانک اطلاعاتی زمین و مسکن از دیگر سیایتهاییست کهدر سطح جهانی مشابه بوده و تعمیمپذیری بالایی دارند و میتوانند از انتخاب راهحلهای مقطعی مبتنی بر آزمون و خطا جلوگیری کنند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
🔰آخرین بروزرسانی از پیشرفت طرح نهضت ملی مسکن
🔶 براساس آخرین آمار وزارت راه و شهرسازی، در طرح نهضت ملی مسکن تا کنون زمین مورد نیاز برای یک میلیون و ۷۸۵ هزار واحد مسکونی، تامین شده است. از این تعداد برای ۴۴۲ هزار و ۹۴۸ واحد قرارداد با سازنده امضا شده است. همچنین تعداد ۳۲۵ هزار و ۷۵۶ واحد دارای پروانه ساختمانی و تعداد ۱۸۱ هزار و ۷۰۱ واحد در مرحله اتمام فونداسیون است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌وزیر صمت مخالف تشکیل وزارت بازرگانی است
بابایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:
🔹وزیر صمت معتقد است که در حال حاضر که یک سال و اندی از عمر دولت میگذرد، ما باید دو سال از وقت وزارت صمت را برای تشکیل وزارت بازرگانی و فراهم کردن امکانات، زیرساختها و تأمین نیروها بگذاریم و از سوی دیگر وزارت صمت متولی تولید کشور است و دغدغه تولید کشور را دارد، طبیعی است که تشکیل این وزارتخانه که با اشکالات و ایرادات فراوانی روبهرو است، عواقب سوء زیادی برای ما دارد.
🔹وی افزود: وزیر صمت معتقد بود در شرایط حال حاضر که پایان دولت و مجلس است نباید وزارت بازرگانی تشکیل شود، هر چند بین علیآبادی و نماینده دولتی که در جلسه بود، هماهنگی وجود نداشت.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#مصاحبه
🔵تولید را در جزیرهای ناشناخته به حال خود رها نکنید/همه صاحبان نظر در مخالفت با وزارت بازرگانی متفقالقول هستند
⭕قسمت اول
🔷خانم معصومه پاشایی بهرام نماینده مردم مرند و جلفا از استان آذربایجان شرقی در مجلس در گفتوگو با خبرنگار واحد اقتصاد مصاف پیرامون لایحه تشکیل وزارت بازرگانی گفت: در حالی که کمیسیون صنایع تقریبا ۶ جلسه در دوره قبل گذاشت. این ۶ جلسه از تمام اندیشکده ها، صاحبان نظر، صنایع ، تاجران، مرکز پژوهشها و همه افراد مربوطه را دعوت کردیم. همه متفق القول مخالف این اتفاق بودند.
🔶وی درباره رکورد ادغام و تفکیک این وزارتخانه بیان داشت: چه میشود که ۱۳ بار یک وزارتخانه را ادغام و تفکیک میکنیم؟ این یعنی که مساله ما بحث ادغام و تفکیک این وزارتخانهها نیست. مسالهای که به عنوان حلقه گم شده در همه جای کشور هست، یعنی مدیریت هستش. یعنی شاید یک مدیر خوب بتواند این مسائل را مدیریت کند ولی باز هم بحث ما این نیست.
🔷خانم پاشایی ادامه داد:بحث ما این است که چرا این را ادغام کردیم؟ ما زمانی این را ادغام کردیم که دیدیم تولیدمان زمین خورد. دیدیم واردات بیرویه کمر تولید را شکست. به تازگی تولید جان گرفته است. الان که تولید جان تازه و رونق گرفته و روبه توسعه هستیم و در حال تکمیل زنجیرههای ارزش هستیم، آیا در این شرایط باید درب واردات را باز کنیم؟ آیا باید تولید را ببریم در یک گوشه مثل جزیره ناشناخته و آن جا برای خودشان تصمیم بگیرند؟
🔶وی گفت: نخیر! این باید کنار تولید باشد، باید یک وزیر بالای سر اینها (تولید و تجارت) باشد که حواسش به تولید باشد، بداند که چه موقع تولید و چه موقع واردات کند. وگرنه واردات بی رویه خیلی از صنایع ما را زمین خواهد زد، دوباره در رکود صنعت خواهیم رفت ، آن هم در سالی که حضرت آقا فرمودند رشد تولید و مهار تورم.
💢 خانم پاشایی درباره شعار سال بیان داشت: چرا این دو کلمه کنار هم است؟ چون هرگز مهار تورم اتفاق نخواهد افتاد مگر آن که رشد تولید اتفاق بیافتد. این کار در راستای آن است که رشد تولید اتفاق نیافتد، این کار اصلا مهار تولید است. به هر حال ما مخالف هستیم که واردات وتولید به صورت جداگانه مدیریت بشوند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#یادداشت_کوتاه
📌پاسخهای اشتباه به مسئله مسکن
⭕️ سیاستگذاران در وزارت راه و شهرسازی برای تامین زمین مسکن مورد نیاز کشور دو گزینه استفاده از بافت شهری و زمینهای بلااستفاده در داخل شهر را مطرح میکنند. این درحالی است که هر دو گزینه با روش فعلی از معایب خاص خود برخوردار هستند و در عمل نمیتوانند پاسخ کاملی برای مساله مسکن تلقی شوند.
⭕️ در عین حال کارشناسان معتقدند گرچه نوسازی بافتهای فرسوده و توجه به توسعه درونی میتواند به افزایش تولید مسکن کمک کند، اما معمولا سرعت ساختوساز در توسعه درونی و احیای بافتهای فرسوده به دلایل کالبدی (درخواستهای غیرواقعی مالکان برای سهمبری و عدم مشارکت برخی ساکنان)، مسائل و چالشهای حقوقی (محدودیتهای ورثه و... برای تجیمع)، مسائل فرهنگی (عدم توافق مالکان برای تجمیع) بسیار پایین بوده و نمیتواند پاسخ کاملی به مساله فعلی کشور بدهد، بنابراین علاوهبر پیگیری توسعه درونی، درحال حاضر اولویتدارترین راهحل برای تسریع در ساختوساز، الحاق زمین به محدوده شهری است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco