مصــــافاقتصادی
#یاداشت 🔰 پهلوگیری کشتیها و انتقال ترانزیت کالا از بحر به بر/ضرورت پررنگ سازی نقش کریدور شمال-جنوب
#یاداشت
🔰 عدم تسهیلگری نرمافزاری ترمز بهرهبرداری از ظرفیت ترانزیتی کشور
قسمت دوم
🔶 آغاز جنگ اوکراین و در پی آن تحریم کریدورهای روسیه توجهها را به کریدور شمال-جنوب معطوف کرد. اخیرا نیز زمزمههایی از پایان دادن به توافق غلات توسط روسیه به گوش میرسد، این مسئله ضرورت استفاده از فرصتها را برای به کارگیری ظرفیت ترانزیتی کشور بیش از پیش پررنگ کرده است.
🔶 کمی پیش مدیرعامل شرکت راهآهن اظهار کرد؛ سطح ترانزیت بار ایران از روسیه نسبت به گذشته ۷۰ درصد افزایش یافته است و آمادگی داریم این افزایش را به ۷۰۰ درصد برسانیم.
🔶 معاون اول راهآهن روسیه در ادامه گفت: رقم ۷۰ درصدی ترانزیت برای تعامل ما کوچک است و طبق گفتوگویی که قبل از این سفر با وزیر اقتصاد روسیه داشتم، افزایش ۷۰۰ درصدی ترانزیت یعنی همان رقمی که شما در نظر دارید، انتظار میرود.
🔶 اما باید در نظر داشت، تحقق این اهداف بدون رفع مشکلات و تسهیل روند ترانزیت امکانپذیر نیست. سیدمرتضی ناصریان کارشناس ارشد شرکت ساخت و توسعه در مصاحبه با واحد اقتصاد مصاف ضمن اشاره به اهمیت پارامتر اطمینان از موعد تحویل برای تجار اظهار کرد؛ شركت راهآهن موعد تحویل محموله را به طور دقیق نمیتواند مشخص کند.
🔶 پارامتر اطمینان به موعد تحویل تاثیرش از هزینه و زمان سیر بیشتر است. طبق گزارشی که اسکاپ در مورد کریدور شمال-جنوب تهیه کرده بود؛ از مجموعه معیارهایی که در جلب اعتماد تجار به یک مسیر ترابري بينالمللي اثرگذار است، برای معيار اعتماد به موعد تحويل كالا وزن ۴۷ درصدی در نظر گرفته بود.
🔶 البته شرکت راهآهن در سالهای اخیر تلاش کرد زمان عبور بار از کشور را کاهش دهد، ولی در پایانهها به دلیل بروز ناهماهنگی بين نهادهای مختلفی که در مرز مستقر هستند، بار متوقف میشود. حدود ۱۸ تا ۲۰ نهاد مختلف در مرز مستقراند. هماهنگی مناسبی میان این نهادها وجود ندارد و گاهی اصلاح مقررات برای روان سازی ترانزيت لازم است.
🔶جذب بار برای کریدور شمال-جنوب بدون تسهیلسازی نرمافزاری در کنار توسعه سختافزاری بسیار دشوار خواهد بود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_استوری
💢نتیجه جنگ اوکراین، همکاری قویتر چین و روسیه
🔷با وجود جنگ اوکراین و تنشهای ژئوپلیتیک، سرمایهگذاری چین در بخشهای مختلف روسیه مانند انرژی و زیرساخت افزایش یافته که برای روسیه مفید است. پیشبینی میشود تجارت این دو کشور در سال ۲۰۲۳ به ۲۰۰ میلیارد دلار برسد که در مقایسه با سال گذشته افزایش ۱۰ میلیارد دلاری را نشان میدهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#اینفوگرافیک
💢تامین برق پایدار مقدمات جهش تولید مس را فراهم کرد
🔹بر اساس اطلاعات صنعت مس مندرج در سامانه کدال، این صنعت در تیرماه ۱۴۰۲، ۴۶۳ مگاوات ساعت بیشتر از متوسط ماهانه فصل بهار برق دریافت کرد.
🔹تامین برق صنعت مس در فصل تابستان با وجود رشد قابل توجه اوج بار در این فصل ذیل برنامه مدیریت مصرف برق صنایع اتفاق افتاده است.
🔹شنیدهها حاکی از آن است که صنعت مس در سال جاری خود را برای ثبت رکورد جدید در تولید آماده میکند و تامین برق متناسب با نیاز میتواند مقدمات جهش تولید را فراهم کند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
⭕توسعه مکران، بازی دو سر برد ایران و چین
🔷توسعه اقتصادی منطقه استراتژیک مکران و همچنین تقویت بنیه تجاری و ترانزیتی بنادر چابهار و جاسک از جمله دغدغههای نظام حکمرانی کشور در سالهای اخیر بوده است و در حال حاضر به نظر میرسد زمین بازی مناسب برای توسعه منطقه مکران طرح کمربند راه یا همان جاده ابریشم نوین چین است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#یاداشت
🔰چالشی به نام فرار مالیاتی
🔶 اقتصاد غیررسمی یا اقتصاد پنهان به آن دسته از فعالیتهایی اطلاق میشود که خارج از چارچوب بخش دولتی و خصوصی قرار گرفته است. شناخت فضای اقتصاد غیررسمی به دلیل ماهیت غیرشفاف کار پیچیدهای است. اما نمیتوان از اثرگذاری این بخش در نتیجه سیاستگذاریهای اقتصادی غافل شد.
🔶برخی افراد با انگیزه فرار از پرداخت مالیات، پا به بخش اقتصاد غیررسمی میگذارند. اما فرار مالیاتی چیست؟
🔶باید گفت اجتناب و فرار مالیاتی هر دو کاهش درآمد مالیاتی کشور را در پی دارند. اما هر دو به یک معنا نیستند. اجتناب مالیاتی به معانی استفاده از نقاط ضعف قانونی به منظور پرداخت کمتر مالیات است. اما در فرار مالیاتی قوانین نقض میشوند و هدف کاهش درآمد مشمول مالیات است.
🔶در ایران فرار مالیاتی با روشهایی مانند صدور فاکتورهای سوری، سو استفاده از کارتهای بازرگانی و حسابهای اجارهای انجام میشود. در سال ۲۰۱۷ (۹۶) نسبت مالیات به تولید ناخالص داخلی ایران ۷.۸۲ درصد بود. رئیس سازمان امور مالیاتی، حجم فرار مالیاتی در ایران را ۴۰ همت (هزار میلیارد تومان) برآورد کرد. اما اظهار نظرهای مختلفی از ۵۰ تا ۷۰ همت فرار مالیاتی در ایران وجود دارد.
🔶از مهمترین دلایل بروز پدیده فرار مالیاتی در ایران نبود سیستم اطلاعاتی کارآمد است. گفتنی است در کشورهایی مانند بریتانیا برای مقابله با فرار مالیاتی جریمههایی تا سقف ۲۰۰ درصد مالیات متعلق در نظر گرفته شده است.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
#عکس_نوشت
🔰 انحلال کانون صرافان و لغو مجمع عمومی سالیانه آن
🔶 روز سهشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۲، بانک مرکزی حکم انحلال کانون صرافان ایرانیان را صادر کرد. به دنبال این تصمیم بانک مرکزی، کانون صرافان شامگاه چهارشنبه مجمع عمومی کانون که باید در روز پنجشنبه برگزار میشد را لغو نمود.
طبق نظر کارشناسان، این اقدام بانک مرکزی، برای سامان دادن به بازار ارز و جلوگیری از عدم هماهنگی و التهاب در این بازار و همچنین نشان دادن اقتدار بانک مرکزی، امری اجتنابناپذير تلقی میشد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#عکس_نوشت
📌فاجعهآفرینی بانکها در پرداخت وام مسکن!
🔶 متاسفانه سیستم بانکی در پنج ماه ابتدایی ۱۴۰۲ اصلاً وام مسکن و سایر وامهای خرد را پرداخت نکرده است. با این شرایط امیدی به بهبود اوضاع مسکن در کشور نیست مگر اینکه مسئولین هرچه سریعتر چارهای برای مقابله با فرار بانکها از وظایف خود در قبال پرداخت تسهیلات بیاندیشند.
✅ کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@Masaf_Eco
📌جزئیات آمار خانههای خالی در اختیار ۳ بانک
⭕وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به اخبار مربوط به املاک مسکونی خالی در بانکهای ملت، سپه و مسکن اطلاعیهای صادر کرد و گفت:
🔷 بر اساس اعلام بانک ملت، کل مجموع املاک مسکونی بانک ملت ۷۲۶ ملک است که ۶۱۵ ملک دارای متصرف و تنها ۱۱۱ ملک فاقد متصرف و خالی محسوب میشود.
🔶 حسب اعلام بانک سپه، کل املاک با کاربری مسکونی بانک ۲۶۵۸ رقبه است که از این تعداد ۱۴۶۷ ملک مازاد و ۱۱۹۰ رقبه ملک غیر مازاد است. تعداد املاک خالی از سکنه بانک ۳۱۹ ملک است.
🔷 بر اساس اعلام بانک مسکن کل واحدهای با کاربری مسکونی بانک ۷۳۵ واحد است که از این تعداد ۱۲۴ واحد مستقل (دارای سند مجزا) است و ۶۱۱ واحد دیگر، طبقات فوقانی شعب بانکها بوده که کل این واحدها جهت استقرار مأمورین و همکاران غیر بومی منتقل شده به آن شهر، کاربرد داشته و امکان واگذاری به غیر را ندارد. درواقع بانک مسکن واحد مسکونی خالی از سکنه ندارد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌 چین چگونه در تولید پروپیلن خودکفا شد؟
🔹چین بیش از ۳۰ هزار شرکت را در راستای توسعه زنجیره ارزش نفت و گاز فعال کرده و موجب ورود شرکتهای صنایع پاییندستی به حلقههای بالاتر شده است.
🔹این کشور از طریق ابزارهایی همچون یارانه خوراک، مشوقهای مالیاتی و افزایش تعرفه واردات، واحدهای MTO/MTP و CTO را توسعه داده است تا در تولید پروپیلن خودکفا باشد.
🔹چین در حال حاضر بزرگترین تولیدکننده و مصرفکننده محصولات زنجیره ارزش پروپیلن جهان است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco