#خبر
🔷امسال 2 میلیارد دلار بنزین وارد کردهایم!
زهرا فلاحی، کارشناس انرژی:
🔹اقتصاد ایران در حال حاضر به دلیل وابستگی شدید به بنزین در سبد سوخت خودروهای سواری با چالش مهمی مواجه است.
🔹برای تشویق به پذیرش CNG در صنعت حمل و نقل، دولت طرح جدیدی را ارائه کرده است که بر سوخت خودروهای تاکسی با CNG تمرکز دارد. این امر به کاهش وابستگی شدید کشور به بنزین وارداتی کمک می کند و در نتیجه تراز بنزین را بهبود می بخشد و فشار بر ذخایر ارز خارجی را کاهش می دهد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔵شاخص کفایت سرمایه بانک آینده منفی ۱۴۰ درصد است
🔶گزارش جدید مرکز پژوهشهای مجلس: نسبت کفایت سرمایه بانک آینده بهعنوان مهمترین شاخص تحلیل سرمایه در مقایسه با سایر بانکها و
مؤسسههای اعتباری غیربانکی، در وضعیت نابسامانی قرار دارد.
🔷بانک آینده پس از بانک سرمایه بدترین وضعیت را در میان بانکها و مؤسسههای اعتباری غیربانکی دارد و شاخص کفایت سرمایه آن به منفی ۱۴۰ درصد رسیده است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔺ساخت مسکن ۲۵ متری ممنوع میشود
مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران:
🔸در هیچ کدام از پروژه های ساخت مسکن ، ساخت و ساز مسکن ۲۵ متری را در برنامه نداریم و ضمن تکذیب این موضوع به شدت با این رویکرد در تهران مخالفیم.
🔸ساخت پروژههای مسکن کوچک مقیاس در برنامه دولت نیست و در مسکن ملی هم مطابق با آورده مردمی و توان اقشار و دهکهای مختلف کوچکترین مقیاس تحویلی مسکن، ۵۵ متری خواهد بود.
🔸متراژهای واحدهای نهضت ملی مسکن در حال ساخت استان تهران ۵۵ ، ۶۵، ۷۵، ۸۵ و ۹۰ متر است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔺صادرات نفت ایران به چین به بیش از ۱.۸ میلیون بشکه در روز رسید
🔹 کپلر از ثبت رکورد تاریخی صادرات روزانه بیش از ۱.۸ میلیون بشکه نفت ایران به چین در ماه جاری میلادی خبر داد.
🔹ایران در ماه اکتبر پس از روسیه بزرگترین صادرکننده نفت به چین بوده و حتی با اختلاف چشمگیری عربستان را نیز پشت سر گذاشته است.
🔹این جهش صادرات عمدتا به خاطر حجم عظیم ذخایر نفت روی آب ایران انجام شده است. متوسط صادرات روزانه نفت ایران به چین در ۱۰ ماهه سال جاری میلادی یک میلیون و ۲۳۵ هزار بشکه بوده که ۸۴ درصد بیشتر از دوره مشابه پارسال است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
📌نتایج ایجاد فضای رقابتی در بخش حمل و نقل جادهای آمریکا
🔹آمریکا در سال ۱۹۸۰ با مقررات زدایی از صنعت حمل و نقل، انحصارهای شکل گرفته در این صنعت را از بین برد و با رقابتی نمودن فضای کسب و کار در بخش حمل و نقل هزینهها را کاهش و کیفیت خدمات را افزایش داد.
🔹در نتیجه این اقدام سهم کارگزاریهای حمل و نقل (freight brokerage) در طول ۲۰ سال از ۶ درصد به ۲۰ درصد رسید و تعداد شرکتهای حمل و نقل نیز از ۱۸ هزار به ۵۳۱ هزار افزایش یافت.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔵سقف پرداخت وام مشاغل خانگی چقدر است؟
🔶رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی درباره سقف پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی گفت: سال قبل با مصوبه شورای پول و اعتبار سقف تسهیلات بیشتر شد که بر این اساس تسهیلات فردی تا ۱۵۰ میلیون تومان و تسهیلات مشاغل پشتیبان به ازای بهکارگیری تا ۴۰ نفر چهار میلیارد تومان پیشبینی شده که توسط هشت بانک عامل توزیع میشود و نرخ سود آن ۴ درصد است.
🔷 امسال بانک مرکزی مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در اختیار وزارت کار قرار داده که توسط بانکهای عامل در این طرح به متقاضیان کسب و کارهای خانگی پرداخت میشود.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
🔺اولین مجوز الکترونیکی ساخت نیروگاه از درگاه ملی مجوزها صادر شد
🔹سید امیر سیاح، رییس مرکز ملی مطالعات پایش و بهبود محیط کسب و کار وزارت اقتصاد گفت: اولین مجوز الکترونیک تبدیل شده کاغذی برای صاحب یک نیروگاه در ساری صادر شد.
🔹این اقدام در راستای ایجاد شرایط برابر در محیط کسب و کار و حذف بروکراسیهای پیچیده دولتی اثرگذار است و شرایط را برای توسعه سرمایهگذاری در نیروگاههای کشور مهیا خواهد کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔺پروتکل کریدور چین به اروپا از مسیر ایران امضا شد
🔹پروتکل کریدور حملونقلی چین به اروپا از مسیر ازبکستان، ترکمنستان، ایران و ترکیه به امضای وزرا و نمایندگان کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو) رسید.
🔹با امضای این پروتکل، پیشبینی میشود بتوان سهم قابل توجهی از حجم ترانزیت چین به اروپا را به مسیر ترانزیت شرقی غربی ایران جذب کرد.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔶 رشد ۲۲ درصدی ترانزیت در هفت ماه نخست امسال
🔵 شهریار افندی زاده معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی از تثبیت و تداوم رشد عملکرد ترانزیت کشور در سالجاری خبر داد و گفت: براساس آمار موجود در وزارت راه و شهرسازی، در هفت ماهه نخست امسال مجموعاً ۷ میلیون و ۹۱۷ هزار و ۱۳ تن کالا از کشور ترانزیت شده که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۲ درصد افزایش داشته است.
🔵 وی افزود: همچنین در این مدت هفت ماهه، ترانزیت کالای نفتی و غیرنفتی به ترتیب با عملکرد ۲ میلیون و ۳۸۷ هزارتن و ۵ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۳ تن، افزایش ۳۴.۱۲ و ۱۷.۴۹ درصدی را نسبت به هفت ماهه نخست سال ۱۴۰۱ رقم زده است.
🔵افندی زاده تصریح کرد: از مجموع عملکرد فوق، سهم حملونقل جادهای حدود ۹۰ درصد و برابر با ۷ میلیون و ۱۲۱ هزار و ۱۳ تن و سهم حمل ونقل ریلی، ۷۹۶ هزار تن بوده که در بخش جادهای، با رشد ۲۵.۷۶ درصدی نسبت به مدت مشابه سالقبل روبرو بوده ایم.
🔵 معاون حملونقل ادامه داد: در مهرماه سالجاری، عملکرد ترانزیت با ثبت ۱ میلیون و ۳۷۷ هزار و ۶۳۹ تن، رشد نقطه به نقطه ۷۴ درصدی را نسبت به مهرماه سال قبل داشته است. در این ماه، ترانزیت جادهای کالاهای نفتی و غیرنفتی بهترتیب با عملکرد ۴۱۳ هزار و ۸۶۴ تن و ۸۲۱ هزار و ۷۷۵ تن، افزایش ۱۸۲.۷ درصدی و ۴۸.۱ درصدی را نسبت به مهرماه سالگذشته داشته و ترانزیت ریلی مجموع کالاهای نفتی و غیرنفتی با عملکرد ۱۴۲ هزار تن، رشد ۵۷.۰۶ درصدی داشته است.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔶نامه ۳۴ اندیشکده سیاستگذاری به مجمع تشخیص مصلحت نظام
🔹طرح الزام به ثبت رسمی معاملات باید به گونهای تصویب شود که دیگر حتی یک سند رسمی هم با استناد به قولنامه باطل نشود.
پ.ن: نوروزی نائب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به آخرین روند بررسی طرح «طرح الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول» گفت: بعد از نهائی شدن این قانون، مالکان باید ظرف ۲ سال برای تبدیل اسناد عادی به رسمی اقدام کنند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco
#خبر
🔶بیشترین میزان تسهیلات غیرشفاف به کدام بانکها اختصاص دارد؟
🔻به گزارش مسیر اقتصاد، تا پایان شهریور ۱۴۰۲ اطلاعات بیش از ۱۹۵۵ هزار میلیارد تومان از تسهیلات کلان بانکها، معادل ۳۶ درصد کل مانده تسهیلات بانکی، به طور عمومی در پایگاه اطلاع رسانی بانک مرکزی منتشر شده است. با این حال، برخی از بانکها از جمله ملت و آینده، برخلاف قانون بودجه، عملکرد مطلوبی در انتشار اطلاعات و شفافیت تسهیلات کلان خود نداشتهاند.
🔻در سال ۱۴۰۲ هنوز هیچ اطلاعاتی از تسهیلات کلان بانک آینده در پایگاه بانک مرکزی منتشر نشده و اطلاعات منتشر شده از سوی بانک ملت نیز تنها حدود ۳ درصد مانده تسهیلات این بانک را شامل میشود.
🔻از نظر مقدار تسهیلات شفاف نشده نیز بانکهای ملت، ملی، تجارت، صادرات، آینده، مسکن، کشاورزی و پارسیان، بدترین وضعیت را دارند.
✅کانال واحد اقتصاد مؤسسه مصاف
@masaf_eco